Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GajdicsNemErti ma, 11:37
Előzmény: #44449  ktamask

https://tradingeconomics.com/hungary/government-bond-yield
Amint látod, az intézményi befektetőket se hatja meg a 8% hiány. Az uniós pénzek érkezése és a maffia távozása mindent felülír. Úgyh lehet elég lesz a 6%. Ha meg nem, akkor kibocsátanak jobban fizető sorozatot a jövőben. Sok sikert a tőzsdén!
ktamask ma, 11:32
Előzmény: #44450  Kata726

A múlt havi hiányadat pozitív lett, nem kicsit.
Értem,h látható a javulás jele, de nagybefektető, friss befektetőt is vár az ÁKK.
Mi csak csücsülünk és várjuk a kamatokat, amit vagy visszarakunk vagy nem.
Ha nem, akkor? Valamiből finanszírozni kell a hiányt.
3MRD EUR -t is felvettek, hogy az EU projekteket finanszírozzák.
Tehát ez kevésbé pozitívum, mert ami jön, az el is megy
Kata726
Kata726 ma, 11:31
Előzmény: #44450  Kata726
Amúgy tényleg nem sok, de nem sokkal kevesebb, mint a kapós 7%! És kockázatmentes. És likvid. Ha eltörlik az 1% visszaváltásit, piacon már akkor is jó áron eladható. De nem törlik el. Max az újabb kibocsátásoknál már nem írnak bele ilyet.
Kata726
Kata726 ma, 11:28
Előzmény: #44449  ktamask
A 6% kamat 5 évre szól, a 8%-os hiány idénre. Optimális esetben akár 2028ban is lehet már 3-4%-os hiány. Innen nézd a 6%-os kamatot. Szerintem.
ktamask ma, 11:24
Előzmény: #44448  Kata726

Én nem így értettem.
Úgy értettem, hogy -8%-os hiány mellett 6%-ot adnak: ellenkezőleg, ez kevés, szerintem.
Nagybüfi távozni fog a friss tőkével.
Még én is, mint állampapír fomos is forgatom a fejem, akkor nagybefektető?
Kifog egy jó dax pozit, és nyer 15%-ot. 
Kata726
Kata726 ma, 09:57
Előzmény: #44447  ktamask
A tőzsdén fél év alatt 6% se alap, persze nagyon jó időszak van mögöttünk, de pont ezért rémálom is lehet. A másik felvetéseddel egyetértek. Bár ha stabil eur/huf lesz innentől, akkor még a 6% is nagyon jó Európa viszonylatban!
ktamask ma, 09:47
Előzmény: #44445  Kata726

Az előbbivel csak azt akartam mondani, hogy friss kamatokat illetően nagyon gondolkodok.
6%-on finanszírozni 8,3%-os hiányt, így vagy úgy, EU pénzekkel vagy anélkül, kicsit szánalmas.
ktamask ma, 09:46
Előzmény: #44445  Kata726

Értem csak nem sok értelme van ilyennel számolni.
Állampapír kamattal főleg.
Aki tőzsdézik, fél év alatt összeguberálja a mostani 6%-ot már.
Kata726
Kata726 ma, 09:45
Előzmény: #44444  ktamask
De nyilván érted mi a valóság és a matek...
ktamask ma, 09:44
Előzmény: #44442  Hathor
0 megtakarítással is fel lehet mondani :D Nem előfeltétele.
slash
slash vasárnap, 18:16
Előzmény: #44442  Hathor
Elolvastam ezt ma reggel. Akkor azt gondoltam elég lenne egy százaska állampapirban havi 5 kiló nettó .
Aztán vótam bótba megtankoltam a kocsikat majd felhívtam az autószerelőm.. legyen 200 ba+! 
az alatt  papagájeledel vagy. 
forster0123 szombat, 19:02
Előzmény: #44440  Atti
VW-ről tudok, abba az autó akkori piaci árának kb a 80-90%-a .
Atti szombat, 18:57
Előzmény: #44438  forster0123
Pontosan.
Arra meg 1-2 év múlva térjünk vissza, hogy a most 8 éves Teslaba mennyibe kerül majd az akku csere.
forster0123 szombat, 07:07
Előzmény: #44431  ktamask
Ezek 99%-a céges lízing autó.
forster0123 szombat, 07:06
Előzmény: #44432  melosX
Ez érdekes, mert elvileg az EU-ba ne sem lehet hozni. 
Én még csak Dubajban láttam.
Hathor
Hathor szombat, 00:09
Előzmény: #44434  melosX
Hiába, nem jön. Spambe sem.
Valamit nem jól csinálsz 
Sajnálom.
Próbálkozzál még
melosX péntek, 22:12
Törölt hozzászólás
melosX péntek, 22:07
Előzmény: #44433  Hathor
elment
Hathor
Hathor péntek, 22:04
Előzmény: #44432  melosX
Szia, nem látok mailt tőled. Írj újra légyszíves, vagy továbbítss előzőt. 
Köszi
melosX péntek, 21:49
Előzmény: #44431  ktamask
melyvideken nem ezt tapasztalom    ott ritka    de lattam egy Cybertruck-ot a stadionoknal      nagy bomszme egy kocsi    szo szerint lenyugozo     de hogy hogy mehet ez kozforgalomba magyarba  azt passz    nem valami eu szabvanyos lampa vagy mittudomen mi kellene?
ktamask péntek, 21:45
Előzmény: #44427  Ishar

Épp egy Teslát kerülgettem, ebből is annyi van már, mint régebben az Opel Corsákból.
Szegénység van.
N0MAD péntek, 13:17
Előzmény: #44429  GajdicsNemErti
egyetértünk.
GajdicsNemErti péntek, 12:59
Előzmény: #44422  N0MAD
Itt azért az igazsághoz az is hozzátartozik, h egy marék szotyiért nem mindenki fog kemény fizikai munkát elvállalni. Szóval nem tökmindegy az ok. Ha meg nem tud magasabb bért kitermelni, akkor le lehet húzni a rolót, vagy dolgoztassa a családtagjait.
GajdicsNemErti péntek, 12:37
Előzmény: #44426  Ishar
Nekem belefér, h napi 10 percet rászánjak, amíg találok megfelelőt. Nem milliókat rakok félre egy-egy hónapban, h akkora gond legyen találni párat.
Ishar
Ishar péntek, 11:42
Előzmény: #44424  ktamask
"Dehogy az. LIDL Argus 4% 139 FT. Zsugorszámra viszik, akkora jólét van! :D" ---- A lényeg, hogy a parkoló legyen tele - 10 milliós autókkal - és a kosarak. Ez mutatja a magyarországi jólét magas fokát.
Ishar
Ishar péntek, 11:39
Előzmény: #44420  GajdicsNemErti
"Ez most hasznos cikk. Én is dkj-ba teszem az új pénzt egyelőre, mielőtt összegyűlik annyi, h tőzsdére vigyem. A cikkben írt 5,1 hozamú DKJ nem élérhető földi halandók számára webkincstárban. Ott most csak 4,7 hozamú van, de az még mindig jobb a nullánál."  --- Az egyetlen gond a cikkel, hogy azt elfelejti megemlíteni, miszerint a 1-2-3 hónappal később lejáró DKJ-kat sokszor úgy kell összekaparni, mert nem áll rendelkezésre elég névérték belőlük. 
melosX péntek, 11:12
Előzmény: #44424  ktamask
6% alatt az viz
ktamask péntek, 10:57
Előzmény: #44421  slash

Dehogy az.
LIDL Argus 4% 139 FT.
Zsugorszámra viszik, akkora jólét van! :D
melosX péntek, 06:57
Előzmény: #44421  slash
az a baj hogy Bp-bol indulsz ki   videken a szegeny regiokban mas vilag van
N0MAD péntek, 06:35
Előzmény: #44407  melosX
“ es azutan a nep segiiily helyett ertelmes melot vegezne       erre nem lehetne valami non profit allami ceget osszehozn?”
Nem tudom hány éve hallgatom termelőktől hogy nincs kézi munkaerő a mezőgazdaságban. 
Szőlőtől a zöldségszedésig. 
Tökmindegy az ok, de gondolod az állam jobb gazda lesz mint a magángazdák, vagy akkor itt fogják támasztani a lapátnyelet, eus pénzből a közmunkások, de legalább több megy kárba ha nem megfelelő a termesztés?
A söprögetés imitálása legalább nem igényel befektetést és nem okoz kárt. 
Ha azt mondod mindegy mert eus pénz locsoljuk el feleslegesen szomi leszek. 
slash
slash péntek, 06:17
Előzmény: #44419  melosX
Látom beütött tegnap a Penny sör. Milyen aprópénz? Ott remegnek a melósok az irodában megkeresett pénzemért a nyaralóm előtt.  Nincs már aprópénz, Bástya.  Már Hathornak is munka nosztalgiája van. Hova lett ez a világ.. :-)
GajdicsNemErti péntek, 00:31
Előzmény: #44400  Hathor
Ez most hasznos cikk. Én is dkj-ba teszem az új pénzt egyelőre, mielőtt összegyűlik annyi, h tőzsdére vigyem. A cikkben írt 5,1 hozamú DKJ nem élérhető földi halandók számára webkincstárban. Ott most csak 4,7 hozamú van, de az még mindig jobb a nullánál. 
melosX csütörtök, 23:53
Előzmény: #44418  melosX
ti meg csak uljetek az irodaban apropenzert 
melosX csütörtök, 23:48
es melos generalkivitelezokent zokszo nelkul levezenylek egy kopmplett ingatlanfelujitast       jo penzert:) 
melosX csütörtök, 23:46
https://moly.hu/konyvek/andre-kostolany-egy-spekulans-bolcsessege
ez a kedvenc 300 huf -ert vettem a nyugatinal a konyves szekernel  :))))))))))
melosX csütörtök, 23:42
Előzmény: #44414  GajdicsNemErti
de hat a nep buta   ez van   lehet olvasni fent van a neten  ingyéé
https://moly.hu/konyvek/marcus-aurelius-elmelkedesek ; (ez megvan a konyvtaramban)
https://moly.hu/konyvek/platon-az-allam (kemeny)
https://www.libri.hu/konyv/szun-ce.a-haboru-muveszete--6.html ; (uncalmas)
melosX csütörtök, 23:37
Előzmény: #44414  GajdicsNemErti
nos igazad    van el kell ismernem 
GajdicsNemErti csütörtök, 23:34
Előzmény: #44411  melosX
Áh igaz, jó h emlékeztetsz rá. Az agyoniskolázottak szavaztak meg négy kétharmadot a fidesznek. Már el is felejtettem! Rögtön más színben látom a dolgokat.
the_outsider csütörtök, 23:18
Előzmény: #44412  the_outsider
elnézést, hiányosan írtam: utalásnál a közlemény részt nem lehet copy-zni!
the_outsider csütörtök, 23:16
Előzmény: #44317  the_outsider
Múltkor is az 'okosok' leszavaztak, de tartom, hogy eléggé gyatra a MÁK felülete, még akkor is ha a még gyatrább portfolio.hu-nál azért jobb.     
Amit most látok például a webes belépésnél, hogy "... Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy WebKincstár, MobilKincstár és TeleKincstár szolgáltatásaink karbantartás miatt átmenetileg nem elérhetőek!..." stb., és ez elég sokszor előfordul, pedig minimum az lenne az elvárható, hogy azt írják ki, hogy kb. mikor lesz újra elérhető, vagy hogy maximum mikor lesz elérhető.       
De ez már évek óta ilyen gagyi (jóval régebben még csak hétvégén frissítettek, ha jól rémlik). Néha előre küldenek a felületen üzenetet, hogy az adott napon este nem lesz elérhető "ettől - eddig", de ki az aki előre azért lép be, hogy megtudja, hogy pár óra múlva már nem tud belépni (:értsd: vagy akkor intézem a dolgom, és nem érdekel, hogy mi lesz pár óra múlva, vagy pár óra múlva intézném, de akkor meg nem kaptam meg az üzenetet)?       
De tele van hasonló gagyisággal az egész (utalásnál pl. nem lehet copy-zni, tehát könnyen elront egy azonosítót az ember, de van még egy rakás ilyen), de egyébként az IT-sok nagy része is felületes, és szinte minden oldalon.
melosX csütörtök, 23:10
Előzmény: #44410  GajdicsNemErti
pont ok szakitottak szet a tarsadalmat     a felso 10%-é  minden      alul meg a plebsz     addig csurtek csavartak a jogot  addig tekergettek a gazdasagot         grat az agyoniskolazottakhoz    szep melo volt
GajdicsNemErti csütörtök, 23:05
Előzmény: #44395  melosX
Mindig megvilágosító olyan eredeti és mélyenszántó értekezéseket olvasni a világ működéséről, amilyenek előállítására egyetemi végzettségű vagy érettségizett emberek nem lennének képesek.
melosX csütörtök, 23:00
Előzmény: #44408  N0MAD
https://www.youtube.com/watch?v=fsEcfiLwj7E&t=23s
03:10 – Lee Kuan Yew víziója: Rend és fegyelem a káosz helyett. 05:00 – A meritokrácia ereje: Miért itt dolgoznak a világ legjobbjai?. 07:45 – A tiszta város szimbóluma: A rágógumi-tilalom és a befektetői bizalom. 10:30 – Etnikai harmónia és társadalmi stabilitás: A szingapúri recept. 13:15 – Gazdasági pillérek: Jogbiztonság, amiért az oligarchák is rajonganak. 15:40 – Szingapúr vs. a régió: Miért bukik el Vietnám vagy Indonézia?. 17:30 – Összegzés: Menekülőút vagy fenntartható modell?
---
na ez a hozzallas az ertekteremtes 
---
de nalunk le kell kotni a butakat is ez van     lehet itt dumalni   de ez teny
N0MAD csütörtök, 22:53
Előzmény: #44407  melosX
akkor mégegyszer:
Azt mondtam ha jövőt tervezünk ne azon a szinten gondolkozzunk hogy a közmunka vagy a paradicsomkapálás a hasznosabb.
Igazad van, a paradicsomkapálás.
De én meg azt mondtam olyat kellene csinálni ami a gdp-t pörgeti. Na abban ezek egyike sincs a topligában. És igen, a képzetlen is pörgetheti jobban mint kapával a kezében. Napláne hogy azt bárki végezheti, (magyar)nyelvtudás se kell hozzá.
melosX csütörtök, 22:39
Előzmény: #44405  21630
ossze olvastam minden szart a novenytermesztesrol es az eghajlati tenyezokrol is  
a hidrfonikusba egyik haverom bele is bukott par eve 
be ne kelljen mar ide linkelnem mindent   olvasok eleget     de en az osszkepet mondom    mi a gond azzal ha egy uveghaz  komplex sokhektaros allami es eu tamogatassal  epulo  projekt  megvalosul az mar nem ugy megy mint egy egyeni vallakozonal    igy kvazi ingyen van a telek es a felepitmeny   ugy mar mas a matek     nem rontja a megterulesta bufiben    es azutan a nep segiiily helyett ertelmes melot vegezne       erre nem lehetne valami non profit allami ceget osszehozn?
na erre jon mindjart komcsi vagyok de nem kapitalista   
de akkor is  a kozmunka zerus es viszi a lovet az ertekteremtes valamennyit csak hozna      max a helyi gazdag nagyon  nem orulnenek
Zanza2 csütörtök, 22:31
Előzmény: #44404  melosX
Mindig ugyanaz, és semmi köze a témához.
21630 csütörtök, 22:19
Előzmény: #44397  melosX
"igzi buta melos vagyok de nekem be ne adjak itthon nem erne meg a paradicsom termesztes
kozmunkasokat lekotnenk  valami hasznuk is lenne mint utcat seperni    es nem vinne a penzt hanem hozna"
Műszaki ismerősnek van üvegháza Békés megyében, 9 méterig jutottak, most talán 12 méternél tartanak, ha jól rémlik. Elvégzett valami növényes főiskolát - a villanyos mellett - és állandóra foglalkoztatott holland szakembere is van (két fúrt termál kút, ilyesmi).
 És így sem tudják azt hozni, amit otthon Hollandiában. Ez nem a kispálya szint, tesco, ilyeneknek szállít.
Nem az a baj, hogy nem tudnának a közmunkások paradicsomot kapirgálni, de hogy nem lenne versenyképes, abban egészen biztos vagyok. Persze jóval több értelme lenne, mint a sepregetés, de az már kb szakmunka, tehát miért közmunka bérben kellene fizetni?
melosX csütörtök, 21:51
Előzmény: #44401  Zanza2
mit piszkalod hadd irkaljon amit akar ott a gorgo
melosX csütörtök, 21:43
Előzmény: #44399  Spiller
2 dolg kell neked    
 jo bor rossz asszony:)
melosX csütörtök, 21:39
Előzmény: #44400  Hathor
neked meg kuldtem egy e mailt  nem kaptad meg?
Zanza2 csütörtök, 21:38
Előzmény: #44399  Spiller
Cseréld le a pszichológusod, sehogy sem haladtok a gyászmunkával.
És nyiss egy GYÁSZMUNKA nevű topikot, a továbbiakban ott számolj be a fejleményekről.
Spiller csütörtök, 21:31
Csak egy utolsó. Latszilag politika de a sorsitok múlik rajta. tisza es a megvaltotok azt mondja volt itt 16ev diktatura elnyomas amivel ellehetetlenültek az emberek. (most hagyjuk hogy emberetek lubickolt ebben a fertoben es boldigan tapsikolt) Ez a lózung azonnal felmentest ad, felmenti a lustakat azokat akik nem jutottak egyről a kettőre. Aháaa szoval ezert volt. Igen mar tudom, mindig is ereztem. Csak az a gond cukormokus most ujrarajzoljak a tengopályát es ezen a palyan is teljesiteni kell. Most az a gondolat figyu én ratok szavaztam most tí jöttök. De Ami nyakon vág az az lesz már nem lehet másra fogni a luzerseget.
melosX csütörtök, 21:28
Előzmény: #44397  melosX
tegnap kaptam egy ingatlant megyeszekhelyen vajon miert irtam be ide a forumra?  nagyzolni akarok?
 2019 ota ide irok   minek?  mondtam evekig  hogy nem csoro a csaladom
itt meg jampiskodni foleg baromsag     itt jo moduak vannak  elottuk folos 
de mar megmozgathatok 9 szamjagyet ha akarok   mar elmondhatom en is kaptam otthonrol
melosX csütörtök, 21:22
igzi buta melos vagyok de nekem be ne adjak itthon nem erne meg a paradicsom termesztes
kozmunkasokat lekotnenk  valami hasznuk is lenne mint utcat seperni    es nem vinne a penzt hanem hozna
jobb a nagygazdakat tamogatni ugymond strategiai fontossagu a magyar elelmiszer ellatas
 tudjatok mit termelnek? amihez traktor kell
jonnek az allami tamogatasok es nyavajognak hogy keves
nee maaa nekem neee 
 Faterom haverja nagygazda sok 100 hektar foldel  melosokkal gepekkel    kozel milliairdos   allandoan sir      negyszemkozt meg rohog 
Faterommal az a legnagyobb bajuk ma hova menjenek vadaszni      az oregek baccak lent a rezet a nyaraloba a thermalfurdonel( en vettem meg Faterommal 2019 be 5-od aron Faterral azota is rohogunk ezen hogy megeros volt)  es tojnak a vilagra   nekem ne irja senki be a mezogazdasag nem jo biznisz
melosX csütörtök, 21:09
https://www.youtube.com/watch?v=2rGSnFQAwGo
Globus: Mi lett a gyermekkorod ízével?
melosX csütörtök, 21:07
Előzmény: #44393  N0MAD
Magán, profitorientált cégekre? Még M0áson sem lehet díjat szedni ahol eu fizette és nem járt le a fenntartási kötelezettség.... Azért ne szaladjon el a paci....
Amúgy ezt a mezőgazdsági nagyhatalom dolgot el kellene engedni mert nincs benne pénz. Még eu támogatásokkal sem. 
(amúgy a támogatásokat is el kellene engedni mert arra találták ki hogy legyen sok kisgazdaság, ne legyen nagy munkanélküliség, erre most vannak kisgazdaságok (meg neres nagybirtokok is húzzák a támogatásokat) de a világ részéről kell munkaerőt hozni mert nincs elég)
---
kulfoldon megeri a kezi novenytermesztes itthon nem?  hogy van ez?
 ---
A híres magyar zöldség meg tényleg jó. Két hétig amíg a szabadtéri termőszezon van. A spanyol fóliás tényleg vacak, viszont egész évben van. Mint ahogy a magyar fóliás is vacak.
-- egyik cimbim epp hidrofonikussal kezdett
---
 A konzervgyár meg szép legenda csak a globus is (szinte teljesen) becsődölt? Meg amúgy a konzerv főzelék drágább mint valami kifőzde vagy kajálda, és hát ugye, konzerv. 
---
kinyirta a konkurencia
 https://www.youtube.com/watch?v=2rGSnFQAwGo
Globus: Mi lett a gyermekkorod ízével?
---
Tele vagyunk ilyen berögződésekkel hogy mezőgazdaság hú, meg konzerv hí, csak épp a mezőgazdaság összesen:
"A mezőgazdaság közvetlen részesedése a bruttó hozzáadott értékben (GDP) 2,7% volt. Uniós források és támogatások nélkül ez az arány becslések szerint 1,5% és 2,0% közé esik vissza, mivel a szektor jövedelmezősége és beruházási képessége erősen függ az agrárpénzektől. "
---
 ja mert lerohasztottak megvettek 
---
Nem lehetne az euban olyan dolgokkal kellene foglalkozni amiben pénz is van, aka magas hozzáadott érték? Meg fogom tudni enni az argentin pampán szabadon élt marha steaket is ha muszáj. Nem a mezőgazdasági orzágok hasítanak, se euban, se délamerikában, se afrikában
N0MAD csütörtök, 21:01
Előzmény: #44393  N0MAD
(persze attól még hajrá mezőgazdaság, nem kell beszántani(no pun intended) csak ne erre akarjuk alapozni a jövőt. Pláne ha mi sivatagosodunk a legjobban)
N0MAD csütörtök, 20:59
Előzmény: #44391  melosX
Magán, profitorientált cégekre? Még M0áson sem lehet díjat szedni ahol eu fizette és nem járt le a fenntartási kötelezettség.... Azért ne szaladjon el a paci....
Amúgy ezt a mezőgazdsági nagyhatalom dolgot el kellene engedni mert nincs benne pénz. Még eu támogatásokkal sem. 
(amúgy a támogatásokat is el kellene engedni mert arra találták ki hogy legyen sok kisgazdaság, ne legyen nagy munkanélküliség, erre most vannak kisgazdaságok (meg neres nagybirtokok is húzzák a támogatásokat) de a világ részéről kell munkaerőt hozni mert nincs elég)
A híres magyar zöldség meg tényleg jó. Két hétig amíg a szabadtéri termőszezon van. A spanyol fóliás tényleg vacak, viszont egész évben van. Mint ahogy a magyar fóliás is vacak. 
A konzervgyár meg szép legenda csak a globus is (szinte teljesen) becsődölt? Meg amúgy a konzerv főzelék drágább mint valami kifőzde vagy kajálda, és hát ugye, konzerv.
Tele vagyunk ilyen berögződésekkel hogy mezőgazdaság hú, meg konzerv hí, csak épp a mezőgazdaság összesen:
"A mezőgazdaság közvetlen részesedése a bruttó hozzáadott értékben (GDP) 2,7% volt. Uniós források és támogatások nélkül ez az arány becslések szerint 1,5% és 2,0% közé esik vissza, mivel a szektor jövedelmezősége és beruházási képessége erősen függ az agrárpénzektől. "
Nem lehetne az euban olyan dolgokkal kellene foglalkozni amiben pénz is van, aka magas hozzáadott érték? Meg fogom tudni enni az argentin pampán szabadon élt marha steaket is ha muszáj. Nem a mezőgazdasági orzágok hasítanak, se euban, se délamerikában, se afrikában. 
melosX csütörtök, 20:37
Előzmény: #44389  melosX
mondjak   ez szurta a szemem
melosX csütörtök, 20:36
Előzmény: #44388  N0MAD
hát most vasúti, hév, meg mindenféle tömegközlekedés fejlesztésre ad.
---
nagy rajongoja vagyok Moldova Gyuri bának ( es higyjetek el tudom mik az irasjelek nem szokozok  veluk szemely es koznevek csak lusta vagyok helyesen irni nappali gimis magyartanarnom forogna sirjaban hogy irok stilisztika1-es)  akit a mozdony fustje megcsapott c konyve jo  meg a masik 30 riportrgenye is     na ott irja a felepitmeny szamit nem a mozdony  az a draga kiadas      mehet itt a parasztvakitas ezt veszunk azt veszunk  ha a palya a sin nem birja marad a totyogas   
 Metróra is adott.
nem latom nincs tobb palya
Út, autópályaépítésekre is adott.
tulszamlaztak magyaru  nalunk 4 x annyi mint dajcslándba
Kórházakra is (na annak végképp nem lett látszatja)
:) van de nem akkora azt is lenyultak
Oktatásra ugye, fidesz azt mondta azért nincs fizuemelés mert az eu dolga kifizetni(???)
ezt hagyjuk azert nott nekik de megen nem az also kezdom kasztnak     kersztanyam pedagogus bivaly fizuval es nyugger 
Atomerőműre is adott volna ha nem ragaszkodunk az oroszságához miközben ugye.
stb.
az politika
turizmusfejlesztésre is.
lett is airbn dogivel
 Hidakra is. épületkorszerűsítés ugye.
azt mar irtam
Mire adjon még ami nem hülyeség? 
gyarakra penztermelo eszkozoktre paradicsom fold konzervgyar stb mezogazdasagi nagyhatalom lehettnenk
N0MAD csütörtök, 20:25
Előzmény: #44387  melosX
Folytassuk az ingatlanozést az ingatlan topikban inkább
melosX csütörtök, 20:25
kepzeld magad ele a dilemmamat mikor vettem meg anno egy panyelkat jo kornyek orvosi egyetem kornyeke bufikre celozvamaxira ujitsam fel? lemaradok az arversenyben a tobbi  konkurensemmel szemben ember nincs aki megfizesse  ha diakoknak akarja kesobb kiaddni  ram fog rohadni vagy arat csokkentek akkor meg minek vettem? hasznot akartam  el kellett talalnom az optimalis es versenykepes felujitas merteket  erre mongyak itt sokan a melosok csak szarokat epitenek  na ettol tudok a falra maszni    epitek neked olyat hogy becsokizol de ne fogod megfizetni mert draga 
N0MAD csütörtök, 20:23
Előzmény: #44385  melosX
hát most vasúti, hév, meg mindenféle tömegközlekedés fejlesztésre ad. Metróra is adott.
Út, autópályaépítésekre is adott.
Kórházakra is (na annak végképp nem lett látszatja)
Oktatásra ugye, fidesz azt mondta azért nincs fizuemelés mert az eu dolga kifizetni(???)
Atomerőműre is adott volna ha nem ragaszkodunk az oroszságához miközben ugye.
stb.
turizmusfejlesztésre is. Hidakra is. épületkorszerűsítés ugye.
Mire adjon még ami nem hülyeség? 
melosX csütörtök, 20:23
Előzmény: #44384  N0MAD
kepzeld magad ele a dilemmamat mikor vettem meg anno egy panyelkat jo kornyek orvosi egyetem kornyeke bufikre celozva
maxira ujitsam fel?
 lemaradok az arversenyben a tobbi  konkurensemmel szemben ember nincs aki megfizesse  ha diakoknak akarja kesobb kiaddni  ram fog rohadni
 vagy arat csokkentek akkor meg minek vettem?
 hasznot akartam  el kellett talalnom az optimalis es versenykepes felujitas merteket  
erre mongyak itt sokan a melosok csak szarokat epitenek  na ettol tudok a falra maszni    epitek neked olyat hogy becsokizol de ne fogod megfizetni mert draga 
melosX csütörtök, 20:15
Például az is érdekes menet volt hogy magánházak energetikai korszerűsítésére igényeltük a pénzt majd közintézmények elvi korszerűsítése történt. De egyszerűbb szó az ellopódott. Mert onnan könnyebb mint a magánházaktól.
---
most szerinted mi lesz ha jon unijos forras epuletenergetikai orszerusitesre?  
az en jo kis epitoipari melos kasztom megkoszoni a tamogatast es elteszi szepen zsebre  max nem 20 kezen megy at  na az mar eredmeny lesz   talan   de magyarok vagyunk a Jo Isten szerelmere   ugyanazt fogjuk jatszani mint eddig   ez nem svajc se nem svedorszag    mi komcsibol jottunk  kodolva van az ugyeskedes      kulonben ehendoglesz   ezen par honap tisza nem valtoztat egyik naprol a masikra 
melosX csütörtök, 20:11
https://www.youtube.com/results?search_query=hosso+andrea
Hosso Andrea  kozgizda  en meg melos  
 de volt par nyilatkozata ahol szepen elmagyarazta mire ad az unio es mire nem 
most vagy kammerol vagy neki van igaza  
pl ra is  ra hivatkozok tobbek kozt  mint forras mikor irtam hogy komoly cuccra ugyse ad az eu forrast csak terkovezesre a tereken  (tulozva) 
N0MAD csütörtök, 20:04
Előzmény: #44380  melosX
ez oltári nagy hazugság volt ám a fidesz részéről hogy az eu hülyeségekre ad csak.
Nem, csak ők toltak a hülyeségeket, mert abból lehetett nagyot lopni, a húsz centis kilátóból, a térkőből meg az erdő nélküli lobkoronasétányból. Meg a vendégházból ami öt évig nem volt kiadva, utána meg a polgi háza lett belőle.
Hasznos dolgoknál érdekelte volna a népeket hogy működik e. A hülyeségeknél meg nem.
Nem kötötte ki az unió hogy hülyeségekre kell költeni, sőt lehet ezeket a pénzeket vissza is kell majd csengetni. Nekünk.
Például az is érdekes menet volt hogy magánházak energetikai korszerűsítésére igényeltük a pénzt majd közintézmények elvi korszerűsítése történt. De egyszerűbb szó az ellopódott. Mert onnan könnyebb mint a magánházaktól.
ktamask csütörtök, 19:53
Előzmény: #44381  stoky

Majd akkor is úgy ítélik meg, ha eltörlik az árrésstopot?
melosX csütörtök, 18:28
Előzmény: #44381  stoky
milyen a hangulat feletek?
azt olvastam jo
hol olvastad?
a hangulatjelentesben
 forras: a tanu
---
 a kozhangulat es a szemelyes penztarca kulon dolog
stoky csütörtök, 18:25

Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss, második negyedévre vonatkozó lakossági megtakarítási felmérése szerint jelentősen csökkentek az inflációs várakozások, miközben a családok egyre kedvezőbben ítélik meg saját pénzügyi kilátásaikat. A felmérés eredményei egybevágnak a jegybank júniusi Inflációs jelentésével, amely az infláció a vártnál nagyobb mérséklődését és kedvezőbb makrogazdasági pályát vetít előre.
Az 5, majd a  4%-os papír kopogtat...
melosX csütörtök, 16:51
ti is csak kaszinoztok a jovot illetoen  bmap ide oda 
 kivezetik az arres stopot infla fel(mint minden elmeletben a valosag meg mindig mast hoz )   kivezetik a kamatystopot meg annyi penze se lesz a nepnek mint eddig vasarolni    infla le     350 a euro    ez a mi cegeinknek rossz       aki meg imprtal cseszik arat csokkenteni     meg nohet is a munkanelkuliseg  ha sokaig tartjak    megen nem lesz vasarloero  
--
mocskos nagy kaszino az egesz 
--
 johetnek itt unios milliardok megen csak baromsagokra fog adni az unio    nem kell nekik vetelytars hogy valoban felzarkoztassunk      adhatnak itt villanyoshalozat fejlesztesre csilliardokat    ma vartyogtak valamit rola  ugyis benyeli az uzemelteto   a kisember ebbol sokat nem fog latni     
megen felvettunk csiliardnyi deviza hitelt es oromkodunk hogy  legalabb olcson 
---
nekem ugy tunik a tehetosebbek lesznek megsarcolva a tisza alatt    talan veget er a felso 20% tolasa mig az also 80% meg egyre ramatyabb helyzetben van
ez az ittenieknek inkabb cumi 
par honap es  megindul a toke kulfoldre a tehetosebbeknel   majd jonnek a cikkek  a temaban
ktamask csütörtök, 16:38
Előzmény: #44377  Firekiller

https://www.akk.hu/hu/statisztika/aukciok-eredmenyek/diszkont-kincstarjegy-aukciok
5,36 az utolsó, ha jól látom
+1,5% 6,86%.
1 év múlva ilyenkor +2,5%-al kalkulálhatsz.
Nem buktál még 1%-ot, mert tartod, vs. 7% kicsi az eltérés, amennyivel most kevesebb a7%h-oz képest, azt a -1% még tartja, és majd pótolja a +2,5%.
Viszont csak 2029 júliusig.
Most már nem érdemes lecserélni, kb.
Ishar
Ishar csütörtök, 16:34
Előzmény: #44377  Firekiller
Egyelőre nem.
Firekiller
Firekiller csütörtök, 16:31
Előzmény: #44374  ktamask
bmáp 29/N -nel nagy kakiban vagyok?
DavidCamp csütörtök, 15:20
Előzmény: #44335  Firekiller
2-5% között
ktamask csütörtök, 14:41
Előzmény: #44374  ktamask

Marhaságot írtam.
MÁP+ 5,75-ről ment fel 6,5%-ra, ami azóta -2x50bp 5,5%
FIXMÁP 6,5%-ről ment fel 7%-ra, ami azóta -2x50 bp 6%.
ktamask csütörtök, 14:23
Előzmény: #44373  Kata726

Nálam pangás van, igazi matek szerintem már nincs.
Bele kellett ülni a megfelelő papírokba, ki mikor fogta fel ésszel, hogy 2035A, vagy még az utolsó FIXMÁP 7% 2031Q2.
Innentől a fixmápos boldog, és nézi (és leszarja) ahogyan csökkennek az aktuális kamatok.
Engem az sem érdekel, ha nem tudom aktuálisan viszaforgatni szintén 7%-ba.
Én anno kalkuláltam egyet, ÉVI 50BP csökkenést vártam a MÁP+-nál, aztán már 5,5%.
Viszont MÁP+ 5,25-ről felment 6,5-re, fixmáp 6-ról 7-re.
MÁP+ azóta 5,5, annyira nem rossz ez az 5,5 sem a kamatoknak. HA stabilan ennyi maradna.
Ha bemegy 5% alá, 8%-oshiány mellett? akkor viszontlátás: a kamatokat illetően.
A tőke más kérdés, az 7% 2031-ig, nincs ugra-bugra.
Kata726
Kata726 csütörtök, 13:58
Előzmény: #44372  ktamask
Köszi a véleményed!
ktamask csütörtök, 13:35
Előzmény: #44370  Kata726
Itt a matek:
https://kephost.net/p/MOuXeANujeNfTyhfVrEIQQ.png
Időközben rájöttem, hogy annyira nem valid ez a példa, mert a 2035A aktuális állása az 1,16, ami bármely irányban simán elmozdulhatna. A végén 100%-ot kapsz vissza, nem 116-ot, Ha alacsony marad a kamatkörnyezet, akkor értelemszerűen ez a magasabb jár, logikailag.
Ha most visszaváltod, MÁP+ az tuti, 1,16 bázis növekszik
2035A -nál csak 7%-al számoltam, az 1,16 ennyivel növekszik.
MÁP+ mellett szól az évenkénti visszaválthatóság, bár csak 2031-ig szól a mandátuma
Ha ne adj Isten fordul a bili a világban és repül a bili, akkor a 2035A-t megéri tartani?
Én pont ezt írtam. Addig tartanám, amíg szép világ van, de amint jól látható módon fordul a világ, azonnal dobás.
Tudom te 2035-ig tervezted vele. Én "Daytrader" Dobnám :D.
ktamask csütörtök, 13:24
Előzmény: #44370  Kata726

én MÁP+-on gondolkodnék.
A képlet egyszerű.
Kiszámolod azt, hogy mennyit kapnál még 9 évig. 2035A mennyit ad? 7-7,1% körül ad, mert 100% alatt vetted.
116%-os tőkére számold  a MÁP+ 5 évét, gyorsan kimatekolom.
Kata726
Kata726 csütörtök, 12:46
Előzmény: #44369  ktamask
2035/A kb 116%-on jelenleg. Na de mire megyek vele? Jól néz ki, de nem fogom ezért eladni, mert milyen kötvényt vennék helyette, ami jobb? Annyit nyertem a fixmáphoz képest, hogy ezzel 9 évig vagyok "fixálva", nem csak 5 évig. Aztán lehet ezzel se járok jobban, ilyen hosszú idő alatt bármi történhet, persze én mindig pozitív voltam e téren.
ktamask csütörtök, 12:24
Előzmény: #44368  GajdicsNemErti

Lőrincke is jó szakember, sokra vitte látod.
Pedig nem is ül bent a parlamentben.
GajdicsNemErti csütörtök, 11:57
Előzmény: #44367  Spiller

"Tölem eltakarodhatna az egesz  parlamenti csürhe es jo szakemberekre hazajukat szeretö emberekre cserelnem."
Igazán kényelmes orbánistaként ezt így leírni, h Orbán pont nem ül bent :))))))))))))
Spiller csütörtök, 11:28
Előzmény: #44355  Catles1
Persze.ez a palya. Ez a normalis ahogy leirod. Sörözés zrika kis verszivogatas a vilag megvaltasa gondolatcsere. Sokanbelebolondnak. Csak hajtogatjak a ffszagukat nem beszelnek a hibakrólmert az fyengiti az egyseget.  En nagyon sok embert ismerek a munkamban neutralisak vagyunk. Mi is jol eldumcsitunk ilyen olyan emberekkel.  Korábban ezerszer leirtam en Magyarorszagnak szurkolok nincs partkötödesem. Tölem eltakarodhatna az egesz  parlamenti csürhe es jo szakemberekre hazajukat szeretö emberekre cserelnem. Utalom a jellemtelen ocska embereket ezert soha nem fogadom el ezt a f@sz mpt. Fidesz is 50% os volt nalam. Sokan fujj fujj hajra modon élik meg ezt. Közben elmegy az életük a lehetösegük. Igy jartak. Szoval ez a palya amit mondasz. Teszed a dolgod buli van kemény munka az adott jatekterben.
ktamask csütörtök, 11:21
Előzmény: #44354  fej váll

Legalább őszinték.
Nem kamuznak, ezt is belelátni.
Jobb az őszinteség, mint a csontvázakat rejtegetni, és 86x újratervezni Marcikám módjára.
ktamask csütörtök, 11:11
Előzmény: #44354  fej váll

Miért nem lehet hallgatni?
Bemondani, hogy 8,3%....
melosX csütörtök, 11:00
Előzmény: #44363  forster0123
legy nagyvonalu dzsentlmen   spiler had irkaljon amit csak akar  :) 
amit itt nyom idonkent az nem politika hanem inkabb kocsmaszintu hergeles a legprimitivebb osztonokre epitve    egy kis faluban jol tudna tuzelni vele a napi megelhetesi gondokkal kuzdo tomeget
itt a forumon inkabb vicces
forster0123 csütörtök, 10:47
Előzmény: #44358  melosX
Te kevered a poitikát az origo meg megafon (ezek amúgy vannak még??) szintű politikai propagandával.
Sugimoto csütörtök, 10:46
Előzmény: #44352  Hathor

Szia!Érdekes cikk, de ugyanitt van egy másik, ami szintén elgodolkodtató.https://allampapirkalkulator.hu/hirek/nem-a-magyar-nem-fel-a-befektetestol-a-rendszer-a-gond-471
melosX csütörtök, 08:53
Előzmény: #44360  Kata726
" Ilyen mélységig "
no ebben szerintem neked van igazad
---
szerencsere van egy rahedli poltik topik ott ki lehet engedni a gozt akinek van ra igenye    de attol meg az anyagi helyzete nem fog valtozni      max megkonnyebbul ha kiirja magabol
Kata726
Kata726 csütörtök, 08:46
Előzmény: #44358  melosX
Ilyen mélységig már nincs helye itt a politikának! Az, hogy kit visznek el börtönbe, meg Ukrajna? Ezeknek semmi köze a MÁP kamataihoz.
melosX csütörtök, 08:18
Előzmény: #44355  Catles1
" Alapvetően értelmiségi térben mozgok "
en meg az alsobb kasztokban      itt egyszeru a velemeny    vert akarnak latni es buntetest    de csak szinhazi szocsepleseket latnak tettek helyett     elegedetlenek
melosX csütörtök, 08:15
Előzmény: #44357  forster0123
nem a magyar politika mozgatja a magyar piacokat?    vagy legalabbis nincs ra eroteljes hatassal?     a nemzetkozi megitelest a maganbufik  reszerol?    az orszagkockazatot a nagy hitelminositoknel?    talan a politik hangulat es donteseknek  nincs rahatasa az allamadossag kulso belso finanszirozasara?      sztem van    emiatt a poltik es allampapir hozamok  kez a kezben jarnak  es van helyuk itt a temaban

forster0123 csütörtök, 07:55
Előzmény: #44353  Spiller
Be lehetne-e már fejezni ezt a politikai propagandát? Uncsi nagyon.
Ez állampapír téma, menj valami DPK-ba, ha van még olyan egyáltalán .
Csiszarg csütörtök, 07:09
1.Ellenzékben bűnözők ülnek. Velük minden megengedett, örüljenek, hogy nem lógnak.
2. MP is mérges ember. De nem csak ő mérges, hanem kb. mindenki, igen a társadalom jó része.
3. Nem akarok tejjel-mézzel folyó kánaánt, csak büntessék meg azokat, akik bűnösök.
Eddigi eredmények: Nincs óriásplakát, nincs uszítás, nincs Ukrajna, nincs Brüsszel, jönnek a pénzek, az M1 megtisztult. Most kell példát statuálni, hogy többet senki ilyen pestishez mérhető pusztítást ne végezhessen az országban, mint a fidesz.
Catles1 csütörtök, 06:50
Nekem egész más a tapasztalatom. Alapvetően értelmiségi térben mozgok (mondjuk azért nem szociológusok között) és bár nem tudom egyértelműen hogy ki a tiszás és ki nem, azért minden nap megy a zrika meg a beszélgetés hogy hogy beszóltak egyik vagy másik fideszes politikusnak (mert azért lássuk be, Pócs, Németh, Szűcs oltása szolgáltat okot a derűre). Néhány hete egy prágai úton voltam 5 kollégámmal, akkor pont az Általad említett dolgokról beszéltünk és 1 ember volt aki azt mondta hogy ez neki már sok, mindenki más meg azt hogy nem (az is sokat elmond hogy annak az egynek is csak a stílus volt a gondja, és nem az hogy nincs alapja a mondandónak.)
De természetesen ez nem reprezentatív és nem is akarok ezzel a véleménnyel senkit megsérteni!
Spiller szerda, 22:13
Előzmény: #44288  Colas
Sok tiszas ertelmiseginek kezd elég kinos lenni a Parlamenti tisza. Mondjak ok megvolt most jobbnak kulturaltabbnak kéne mar lenni és belevagni a munkaba.  Persze a csöcselek nem ilyen ahogy a forradalmak csürhéje mindig vert kivan es allatabb lesz allatnal (bocs allatok) sok tiszas azt mondja még ez kell a nepeknek egy darabig még ez megy. Mondom figyu de nem lehet túlsagosan is elvezi a megvaltótok ezt a szerepet. Mondjak remélik csak jó szinesz. Én azt gondoltam van egy agytröszt akik megtervezték a lépeseket, van egy itinerük és nyomnak egy ritmust smiben érezni a jobbitas szandékát. Nem érzem a végtelen felsöbbrendű tudast sem a kormanytagokban. Heheresznek beszologatnak es legalabb annyi a helyesbités mint a rendelet. Röviden egy céltalan kisstilű bosszúallast latok. Azert decemberre kivi leszek mi lesz. Sokan az alacsonyabb kasztokban már érzik ezekkel is csak többen vannak de ebben a fazisban még maguknak sem merik bevallani.
ktamask szerda, 17:25
Előzmény: #44350  ktamask
lesz > van!
ktamask szerda, 17:21
Előzmény: #44349  melosX

Az MVM-nek is új designja lesz: kék: Tiszás.
Mik vannak.
melosX szerda, 17:14
Előzmény: #44348  ktamask
akkor hat longra fel :)
ktamask szerda, 15:07
Előzmény: #44346  N0MAD

Mivel láthatóan javul Magyarország helyzete az iráni csetepaté ellenére + reálkamat van, gyakorlatilag minimális infláció mellett.
nem várnám,h felrobban az EUR HUF árfolyama
Várom a következő kamatcsökkentést a fixmáp máp+ papíroknál.
N0MAD szerda, 13:45
Előzmény: #44345  ktamask
nyilván volt oka csak nem tudom honnan lopták az ötletet.
ktamask szerda, 13:10
Előzmény: #44344  N0MAD

Valószínűleg okkal volt eddig mindig mínuszos.
Atom jó adat.
Csökkenő infláció.
GDP düböröghetne.
N0MAD szerda, 12:04
N0MAD szerda, 09:30
Előzmény: #44342  FR73
Így van. Politikusnál se kell azon csodálkozni hogy mit mond, külön stáb írja a mondanivalóját másik stáb közvéleménykutatási és fókuszcsoportos tesztjei alapján, a harmadik stáb meg betanítja neki hogyan mondja. A negyedik meg begyakoroltatja vele a várható témákra a reakciókat.
Ellenben a cechet mi álljuk, és ha elszalad a paci a lopásoknál az ha következmények nélkül marad az felhivás a keringőre a jövő összes tolvajának.
Aztán hogy a propagandistákat is számonkérik ha fordul a szél és nyílt törvénysértéseket meg felbujtásokat és becsületsértéseket követtek el szakmányban büntetlenül? Hát ilyen ez a popszakma. A bányásznak meg a tüdeje és az izületei látják kárát a megélhetése miatt.
Én biztos nem fogok könnyet hullatni ha munkájukat vesztik és felelniük kell esetleg.
FR73 szerda, 08:40
Előzmény: #44339  xy2003
Jajj szegény Fidesz. Én elhiszem, hogy 16 év után van olyan honfitársunk, akinek időre van szúkség ezt feldolgozni.
Nem az zavart, hogy hülyének néztek és hazudtak. Hanem az, hogy ezt velem fizettették meg. Egyik kirúgott propagandistát se sajnálom, sőt, már májusban a kormányalakítás utáni napon kellett volna kirúgni az összest, az elmúlt 2 hónapi bérüket is az adómból kapták.
ktamask szerda, 08:33
Előzmény: #44338  FR73

Én nem is tvzek igazán, még 1 percre se kapcsoltam be, nemhogy 4 órára, hogy beégjen a képernyő.
Majd ha nyugdíjas leszek, még messze van..

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek