Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 22:49
Előzmény: #5320  Labanc
Szerintem azok a csehek már kiugráltak… :) amúgy mindig látni egy papírnál, mikor elkezdik gyűjteni. 
Cece indexbe bekerülés jó is meg rossz is… ha esik az index és a hozzá kötött alapokat is elkezdik dobálni… akkor húzza lefelé, mert a fedezeti részvényeket el kell adniuk. Persze függ attól, hogy képzik le az index követését, szintetikus, fél-szintetikus kockázat kezelést alkalmaznak. Általában a nagysúlyúakból tartanak fedezetet a kicsik kimaradnak, költség csökkentés miatt. Szóval érdekes dolog az is, meg persze üzleti titok mi is a valóság egy becsomagolt termékben. Simán elképzelhető az is, csak később szerzik be… 
Labanc
Labanc csütörtök, 22:14
Előzmény: #5316  GERI-inv
Én benne voltam a tavaszi felrántás idején, emlékszem, hogy még azelőtt felspekázták, mielőtt kijött volna a hír, hogy a cseh BMW autóértékesítéshez szerzett jogot a cég.
Szerintem csehek voltak a bennfentesek (magyarokon kívül ők aktívak még a Béten), viszont ezek után nem tudom, hogy milyen (főleg magyar) befektetői kör tudna még egyet rántani ezen a részvényen...
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 22:10
USA minuszol…
Olaj +5%
Holnap teletank úgyis aktuális… szar a dodo HUF is… 
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 21:51
Előzmény: #5316  GERI-inv
Pl:MG márka alkatrészkereskedelmi szolgáltatója a régió 13 országában (2023.-as hír) Birka Gyuri azt sem tudja mi…
Most kezdek egyre többet látni Mg-ből.
 Az is be fog indulni, nem csak amikor elromlanak, hanem amikor tk-ra csapják őket, gondolhatod mit számláz a biztosító felé cascora :P
Relatív olcsó, ránézésre divatos autó veszik viszik… de sokan nem tudnak a bmw-én túllépni.
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 21:29
Előzmény: #5312  Labanc
Autowallis befektetői köre egy furcsa szerzemény…
“Dübörög a Bmw v8-asa!”… 
Az a baj a sok kis buta befektetők kb a bmw-el köti össze meg kizárólagosan az új autó eladással. Van mögötte szervíz és egyéb más alkatrész kereskedelem. Ezeket elfelejtik…
Csomó márkával foglalkozik az autópiacon belül kb egész portfoliót lefedi a kínálat :)
Másik befektető a zónázó 136-153 Ft kb ezen a zónában játszik. Kényszeresen beindul az eladás 149-en152ön sokaknak… meg ha nem 1 éves chartot nézel azért szépen feljött :)
Szerintem jön egy hír megnőttek az új autó eladások a http://www.defekt.bmw.hu oldalon, akkor rögtön ugrani fog vagy a másik lehetőség elkezdik fundamentálisan vizsgálva kereskedni vele és áttöri a 155-öt, utána rakéta:) 
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 21:17
Előzmény: #5313  Eisenburgprofesszor
Jutna nekünk is pár cég XD 
Toka csütörtök, 21:00
Előzmény: #5313  Eisenburgprofesszor
Köszönöm, akkor ha itt a közelben feljön egy jó kastély bejelentkezek rá...valahogy el kell kezdeni.😙
Eisenburgprofesszor csütörtök, 20:55
Előzmény: #5311  Toka
Piaci alapon kellene működni az összes vállalkozásnak. 
Engem nem zavarna, ha te lennél az egyik "Csányi Sándor"
Labanc
Labanc csütörtök, 20:46
Szerintetek amúgy az autowallisnak milyen hír kell ahhoz, hogy végre kikerüljön ebből a tetszhalott állapotból?
Toka csütörtök, 20:42
Előzmény: #5308  Eisenburgprofesszor
Teljesen masként vélekedek az ilyen kozpontilag kijelölt oligarchákról.Én is az akarok lenni.😇
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 20:42
Látom nem szereted a befektetési Clubbunk és nyomod a dislike-ot!!! Erre is nyomj! De örülök követsz minket, mert legalább tudjuk jó úton haladunk :) ellenvélemény is hasznos nekünk, mert tudjuk követsz minket és azokat követik, akik jól csinálnak valamit :)
Igen és utáljuk a kormányunkat és a Fideszt is!
Ez is megér egy dislikeot!
Szeretjük a Civitát, Akkot, Gloster, Autowallist, had ne soroljam mit.
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 20:25
Eisenburgprofesszor csütörtök, 20:21
Előzmény: #5301  Toka
Nem értem. 
Toka csütörtök, 20:04
Előzmény: #5305  GERI-inv
Igen, tudom, nagy melo lesz.
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 20:03
Előzmény: #5305  GERI-inv
Persze jelentések, alcégek, befektetéseik stb amit szét kell túrni… 
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 20:01
Előzmény: #5304  Toka
Néztem a chartot:)
Árfolyamváltozás 1 hó:-13,90%
Árfolyamváltozás 6 hó:-36,06%
Az nem szép a jelenlegi árfolyamban van még tér lefelé. A leszúrások nem szépek benne… azok az aljak jelzik az esetleges mélységet.
Balogh Petya magyarázkodik a portfoliós fórumon nagyon aranyos lelkes. Elmagyarázza mit kell nézni a beszámolóban, milyen értékeket. :))
De ennyiből nem hozunk döntést, megnézem a forgalmakat is, követem az ajánlati könyvét, mert ha 300 000 Db-os dugó áll bent… azzal nem lehet mit kezdeni és nyomja lefelé az árfolyamot. Félek sokan várnak az olvadásra benne… mindig lesz tömegi eladó.
De ezt vizsgálni kell!
Toka csütörtök, 19:34
Előzmény: #5303  GERI-inv
Jól meg kell nézni, ráersz hétvégén is, ne döntsünk elhamarkodottan.😇
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 19:32
Előzmény: #5296  Toka
Holnap átnézem töviről hegyire… :)
GERI-inv
GERI-inv csütörtök, 19:31
Előzmény: #5294  Toka
Értem én USA csinál egy ilyet, de Magyarországnak a tűzijátéka is költségvetési hiány … lassan más országok jönnek hozzánk így segíteni…
Borsodba elmentek volna na ott is felvehették volna… 
Toka csütörtök, 19:22
Előzmény: #5298  Eisenburgprofesszor
Az mar biztos hogy nem voltunk osztalytarsak a közgazon.😇

Topik gazda

Toka
3 4 5

aktív fórumozók