Van még 550 ezer szavazatelsőbbségi és a tőkebevonásból további 1.5 millió törzsrészvény. Az oktatási tevékenységből van egy kis bevétel amiből a rezsit lehet fizetni, de alapvetően ez a cég korai fázisú startupokba fektet, szóval nyereséges akkor lesz ha majd néhányból sikeresen exitel. A névértékkel kapcsolatban nem tudom mire gondolsz, annak szinte semmilyen jelentőssége nincs.
Nagyon pörög ez a topik, gondoltam megnézem milyen részvényről van szó. Több mint 5 millió darab részvény van belőle, közel a fele a tulajoknak a birtokában vannak, 100 Ft a névértéke, 2023-ban és 2024-ben is veszteséges volt a cég. Hát ehhez képest brutál egy árfolyama van, gratulálok hozzá a vezetőségnek, ez ne mrossz teljesítmény!
MBH kibocsátáskor sem ment le az árfolyam kibocsátási árig, szerintem standard kategória hoz majd +500 ft simán, ajándék volt azoknak akik 900 ft ért vettek
Ha megnézed a Shopper Park Plust, kedden vezették be az új részvényeket, semmilyen forgalmi vagy árfolyambeli hatás nem látszik azóta, pedig 7x akkora össszegben fektettek be kisbefektetők oda mint ide.
Egy másik összehasonlításban, az SPLUS jegyzésben lakossági befektetők 17 havi forgalmat kitevő részvényt jegyeztek, az STRT jegyzésben pedig 7 havit.
Ezek alapján azt mondanám, hogy itt sem várható komoly hatás az új részvények keletkeztetéséből, de előfordulhat, hogy egészen más befektetők jegyzik az SPLUS-t mint az STRT-t, és emiatt valójában nem informatív ez az összehasonlítás.
STRT Holding
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230308/tozsdere-keszul-a-strt-holding-601632