Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler
euler 2026. 04. 14. 16:12
Mivel  MP első nemzetközi sajtótájékoztatójáról a magyar sajtó érdemi értékelést nem hajlandó adni - a 444, hvg és társai nem igyekeznek a független, mindig kritikus őrkutya feladathoz visszatérni - legyen itt egy kritika attól aki képes erre. (Mellesleg a topik témájához is igazodva.)
Erre is érdemes lesz később visszatérni.

Hogy mennyivel később azt nem tudom, de egyelőre nem kívánok a homokba dugott fejű tisza hívek mumusa lenni itt a fórumon, akik egy része még a győzelmet se tudja méltósággal kezelni. Ugyanazzal a begőzölt, elfogult fejjel rohamoznak mint a kampányban. Talán most kezdik érezni, hogy sokkal nagyobb a feladat ami az új kormányra vár mint sejtették? Vagy kezdik érezni, hogy akkora a baj az országban, hogy bárki a bot rossz végére kerülhet? 
Ne legyen így, őszintén kívánom, de azt ajánlom, hogy egymagában a kormányváltástól senki ne várja a saját élete javulását. Az elsősorban fejben dől el. Persze jó ha van hozzá egy fejlett demokrácia és egy jóléti állam. Sajnos ez még évtizedekre van Magyarországon, különösen ha az állampolgár nem is hajlandó tenni érte, viszont folyamatosan mástól várja a csodát.
(Na, ennyi. A topik alkalmas idő(k)ben ki fog nyitni. Hajrá magyarok!)
https://nepszava.us/egy-nap-alatt-visszaertunk-a-ner-be-mert-el-sem-hagytuk/  ;
euler
euler 2026. 04. 14. 13:41
Előzmény: #8974  Peterbond
Beszélgethetnénk így is, hogy kiemelsz egy mondatot, aztán látszólag arra fűzöd fel az agymenésedet, amitől aztán mindig a másik minősítgetésénél kötsz ki, de nem fárasztom magam. Azt hiszel amit akarsz. 
(Panyi Szabolcsról sem hiszem, hogy tiszás, mert szinte biztos vagyok benne. 
Hallgasd meg azt a telefonbeszélgetését, ahol a farka átvette az irányítást! :) 
.
Peterbond 2026. 04. 14. 13:12
Előzmény: #8973  euler
"Legfeljebb vissza kell majd venned a mindentudásodból."
.
1. 1 témáról beszéltem csak. Miféle mindentudást kérsz számon rajtam?
.
2. Elég erős ez pont tőled aki itt mindenben jobban tudta hogy mi lesz. Hann Endre csak kamuzza a számokat, vissza is vonul a választások után. Aztán semmi nem jött be belőle. Ezt a történetet is te és Realmadrid vette készpénznek egyből csak mert Dobrev mondta. Most hogy kaptatok rá cáfolatot közvetlenül ( mert ugye az én érvelésem nem volt elég ) most már csak "feltételes módban beszélsz".
.
3. felőlem veled is eljátszhatjuk amit 3-4 ée játszok Sehmettel is. hogy mindig mondja hogy majd meglátjuk fél év múlva, majd akkor már nem azzal foglalkozik hanem a következő témára mondja hogy majd meglátjuk fél év múlva. Így elkerli hogy sose téved mert MAJD igaza lesz. És de én reagáltam. Meg utánaolvastam. Vicc hogy ezeket kéritek számon de ti magatok nem tettétek és nem reagáltok. 
.
4. A többes szám meg mi legyen ha TE meg Realmadrid az kettő tehát TI?
.
5. Ezerszer vagy te DK-s mint pl Panyi Szabolcs Tiszás. Mégis előbbit kikéred magadnak mert gyerekes utóbbit meg simán tényként kezeled.
euler
euler 2026. 04. 14. 11:11
Előzmény: #8971  Peterbond
Engem aztán nem zavar, hogy vársz-e áprilisig vagy nem. :)
Legfeljebb vissza kell majd venned a mindentudásodból.
Csupa feltételes módban beszéltem, lehetőségeket és elgondolkodtató dolgokat írtam, de ezekre nem sikerült reagálnod, marad a dk-zás és a dedós többesszámozás.
Peterbond 2026. 04. 14. 10:45
Előzmény: #8971  Peterbond
És már bocs de ezt elsőre lehetet látni. Én is leírtam hogy semmi nincs a cikben arról amit Dobrev állít. Bele akartak keverni Tiszásokat egy évekkel korábbi ügybe ami színtiszta Fidesz ügy volt csak azért hogy 1-2%-ot hozzanak. És még TI vádoltatok itt másokat hogy csak azt hiszik el ami nekik tetszik :D. Miközben itt tepertek csak azért hogy valahogy továbbra is sejtessétek mögötte a Tisza szállat.
.
Hont András díj-ra lesz szükségünk lassan :).
Peterbond 2026. 04. 14. 10:43
Előzmény: #8970  euler
"Várnék április végéig, amikor is uniós egyeztetés lesz kémügyben Cipruson."
.
Érdekes amikor Dobrev kijött akkor nem volt "várnék". Most hogy az eredeti cikk írója akire hivatkozott lehozta hogy már órákkal a bejelentés után cáfolta Dobrevnek és jelezte hogy semmi olyasmi nincs a cikkében amire Dobrev hivatkozott már "várnál". Dobrev már lemondott, a DK 1%-on és ezt nem fogja túlélni. Bepróbálkozott egy nagy kamuval nem jött be.
.
Érdekes arra hogy a nevét felhasználják hitelesíteni a kamut jó volt. Most hogy cáfolta már "nem ő fogja eldönteni" kinek van igaza. Basszus Ő nyomozta ki ÉVEK alatt és tette közzé a történetet. Talán ő jobban látja mint Klára asszony aki valószínűsítem 5 perc nyomozást nem folytatott le a témában.
euler
euler 2026. 04. 14. 07:59
Előzmény: #8969  Peterbond
Várnék április végéig, amikor is uniós egyeztetés lesz kémügyben Cipruson.
Nem zárom ki, hogy bejelentik, hogy a magyar érintettek ellenálltak a beszervezési kísérletnek, de úgy látom Tarjányi Péter mást állít, a DK monogramról is.
.
Ami még elgondolkodtat:
- a Tisza a Fidesszel együtt leszavazta a vizsgálóbizottság felállítását
- Panyi tavaly januárban 1 órát "beszélgetett" Magyar Péterrel
- az érintettek, (állítólagos beszervezettek és megnevezett tartjótisztjeik) hallgatnak
- a belga kémelhárítás és az unió nyomoz, attól függetlenül, hogy a bizottság nem tudott felállni 
- akár ők is szivárogtathattak (nekik érdekük ez vagy az oroszoknak?)
- uniós képviselők ha kérik tájékoztatást kapnak tőlük az ügy állásáról.
.
Tehát egyelőre állítások vannak egymással szemben, és minden tisztelet Panyinak, de nem ő fog dönteni, hogy kinek van igaza. Várjuk ki a végét!
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1486423469517339&set=a.377343253758705
Peterbond 2026. 04. 14. 02:31
Előzmény: #8955  realmadrid
"Akkor ezek szerint dobrev most is hazudik?"
.
Es mint kiderult tenyleg hazudott. Es pont ugy van ahogy leirtam korabban. Panyi Szabolcs cafolata es az hogy Dobrev pontosan tudta hogy nem ir igazat es visszael a cikk szerzoinek nevevel.
.
https://www.facebook.com/share/p/1NbBB3ZQh3/
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 13. 12:41
Előzmény: #8950  euler
Lemondott Dobrev Klára és a DK teljes elnöksége
https://www.youtube.com/watch?v=EaVn7RDeKr4
A Demokratikus Koalíció súlyos vereséget szenvedett a választásokon: a párt nem érte el az ötszázalékos parlamenti küszöböt, így kiesett az Országgyűlésből. A kudarc nyomán Dobrev Klára, a párt elnöke bejelentette lemondását, és közölte, hogy a DK teljes elnöksége is távozik.
dk listája 1,16% (67 775)
chuck_norris
chuck_norris 2026. 04. 13. 12:10
Előzmény: #8966  chuck_norris
Ha én lennék a séfje, azonnal felmondanék. A piacon se adnék neki csak záptojást!
Kitörölheti a seggét a vagyonával. Lehet megy szépen a hazaáruló családja után, az lenne mindenkinek a legjobb.
chuck_norris
chuck_norris 2026. 04. 13. 12:06
Előzmény: #8965  euler
De! Ez a rendszer csak orbánnal működik, mást ezt nem tudja megcsinálni. A legnagyobb szónok akit ismerek és itt vége is. Nem tudtak vele mit kezdeni, lyukat beszélt az emberek gyomrába. 
Ukránokat démonizálni, migránsozni, megosztani, mélyen minden fideszes tudta, hogy ez nem helyes, majd most felszínre törnek az igazi érzelmek.
Jönnek a karmelitában a bazdmegek!
euler
euler 2026. 04. 13. 12:00
Előzmény: #8964  chuck_norris
Ebben igazad van, de Orbán nem egyenlő a rendszerrel.
chuck_norris
chuck_norris 2026. 04. 13. 11:56
Előzmény: #8963  euler
Elolvastam az elejét, aztán nem bírtam. Ez egy szokásos mindenbe többet belelátni akaró okoskodás. Orbán benézte és megy a politikai süllyesztőbe. A családja egy része már nincs is mo-n. Ő meg mihez kezd a vagyonával?
Kimegy az utcára és köpnek egyet az emberek. A halálos ágyán bánni fogja, hogy csak a pénzről szólt a rezsimje, miközben lehetett volna egy kicsit több lélek is benne.
Ezt benézte!
euler
euler 2026. 04. 13. 11:29

Legkésőbb 4 év múlva érdemes lesz újraolvasni. 
Addig is figyelni a jelekre és gyakorolni a demokráciát! (Ha engedik ... :)
Bartus László: Magyar győzött, Orbán megmenekült
euler
euler 2026. 04. 13. 08:13
" ... Most jön a nehezebb. Mert ami itt maradt, az nem ők. Hanem mi.
A reflexeink, a félmondataink, a gyors megalkuvásaink, a „jobb nem beleállni” finom technikái, a kicsiben újrajátszott lojalitás, a megszokott lehajlás, a jól begyakorolt hallgatás.
Ezt nem vitték el. Ezt itt hagyták. És ezzel most kezdeni kell valamit. Nem holnap. Nem majd. Nem egy következő rendszerben. Már ma. Most.
Mert ha ezzel nem kezdünk semmit, akkor az egész tizenhat év nem múlt el.
Csak átköltözött." - /Gábor György/
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0jcxQGpvGoinhiV9dBHzJMTGLjJ8KzEYxpQJhYetyGUAoEJignnRgf7qL3angvWkLl&id=100002038264412
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 10. 09:09
A régi ellenzék kicsi. A választók nem foglalkoznak velük. Látványosan elfordultak tőlük.
Egyébként a fidesz is hülye. Művészet volt tőle, ahogy az elmúlt négy évben elfordított magától és egy táborba terelt rengeteg választót.
Peterbond 2026. 04. 09. 20:42
Előzmény: #8958  realmadrid
A témát nem akarom áthozni de én abból tudok kindulni amit ma írtál oda és amire reagáltam. Azok ezzel indítottak:
"Egyszerűen számomra hihetetlen hogy a ner papirok közül ez esik a legtöbbet, ilyen nemzetközi háttérrel, ilyen külföldi kapcsolatokkal. "
.
Ebből nem éppen az jött le amit most írsz.
.
Illetve a válasz reakciókból se de legyen így. 
Peterbond 2026. 04. 09. 20:38
Egyébkét itt egy nagyon jó összefoglaló a témában egy facebook kommentben az általad is javasolt Tarjáni Péter bejegyzése alatt: ( feketével kiemelés én részem )
.
"Dobrev Klára ma elég súlyos vádakat fogalmazott meg három TISZA-s jelölttel kapcsolatban. Azt mondja: „Tavaly októberben robbant a botrány, hogy az Európai Bizottságnál dolgozó magyar munkavállalókat szerveztek be az orbáni titkosszolgálatok.” És hivatkozik a „Panyi Szabolcs és nemzetközi oknyomozó újságíró társai” által folytatott „komoly tényfeltáró munkára”. Azt is állítja, hogy „az oknyomozás során három személyt azonosítottak monogram szerint: G.G., K.D. és M.H. Ezek a monogramok aztán megjelentek az európai sajtóban.”
Ezzel szemben az eredeti cikk ilyesmit nem állít. Először is a Direkt36 cikkben (belinkelem lent) nincs senki monogrammal megnevezve. A beszervezéssel próbálkozó hírszerzők vannak 1-1 betűvel jelölve (V, E, D, G), a beszervezni próbált tisztviselők nincsenek se névvel, se monogrammal jelölve.
Másrészt az a cikk éppen azt állítja, hogy az érintett személyek NEM hagyták, hogy beszervezzék őket. Egy ideig eljártak kávézni az őket környékező magyar titkosszolgákkal, aztán ketten közülük egyenesen feldobták az őket korábban beszervezni próbáló személyt az Európai Bizottság biztonsági részlegénél, de ott félvállról vették a bejelentést. A Direkt36 cikknek maguk a beszervezni próbált magyar tisztviselők is forrásai: ők mesélnek arról, hogyan környékezték meg őket, miből álltak a találkozók, és hogy utasították el a beszervezési kísérleteket.
(A cikk kifejezetten azt is mondja, hogy nincs információjuk arról, hány esetben sikerült beszervezni magyar EU-s dolgozókat, de a cikk forrásai között ilyen nem volt).
Dobrev a posztjában ugyan a Direkt36 és egyéb európai újságok oknyomozására hivatkozik, viszont linkként NEM az eredeti cikket adja meg, hanem egy European Pulse nevű oldalról egy cikket. Ebben szerepel az általa említett három monogram, és ott hirtelen az ezekkel jelölt emberekről azt állítják, hogy együttműködtek a titkosszolgálatokkal.
Ahelyett, hogy a cikk állításait részletezném: a European Pulse nevű oldal gyakorlatilag ismeretlen. Nem egy bejáratott, nagy múltú vagy széles körben hivatkozott európai hírportál. A saját leírása szerint egy új, „Brussels-based e-newspaper”, ami különböző szerzőktől közöl tartalmakat, de:
* nincs átlátható tulajdonosi vagy szerkesztőségi háttere,
* nem köthető egyértelműen ismert intézményekhez vagy médiacsoportokhoz,
* a főszerkesztője egy Juxhin (vagy Eugene) Gjoni nevű albán "üzletember," aki reszmunkaidoben egy epitesi/handyman vallalkozast is vezet
* a szóban forgó cikk két szerzőjéről nem találtam semmit az interneten (az egyiküknek legalább a neve valós, de az illető 2017-ben meghalt).
Az European Pulse weboldalt a neve alapján könnyű összekeverni más, hasonló nevű kezdeményezésekkel, például a Politico azonos nevű eseményével vagy a Pulse of Europe nevű német civil mozgalommal, de ezekhez semmi köze.
Mélyebbre ásni most nincs időm, de a lényeg a lényeg: szerintem maradjunk a Direkt36 cikkben lévő információknál, arról legalább tudjuk, hogy valós újságírók írták.Ha viszont valaki érti, hogy ezt vajon hogy nézte be ennyire a DK, vagy direkt terjesztenek-e ennyire megbízhatatlan forrásból származó információt megbízható újságírók cikkeivel összemosva, az szóljon."
realmadrid 2026. 04. 09. 16:57
Előzmény: #8957  Peterbond
A 4igvel kapcsolatban nincs igazad mármint hogy állok hozzá. Pont én voltam az a 4ig topicban aki kritikusan állt hozzá mindig. Én már 3100as árfolyamnál hetekkel ezelőtt megírtam hogy a választásig folyamatosan esni fog, én is láttam a kockázatot. 
Peterbond 2026. 04. 09. 16:42
Bocs de épp a 4IG-ben is témázunk és ott is ugyanezt tolod. én értem van 4IG részvényed és így  elfogultan beszélsz arról de ha nem akarsz tudomást venni arról hogy mit közölnek és azt akarod meglátni csak ami neked kedvező akkor csak pénzt fogsz bukni. És ne feltételezd hogy más is pont úgy gondolkodik mint te.
.
A 4IG nem azért baromi nagy kockázat mert én rühellem a Fideszt. A Dobrev Klára bemondása meg nem azért nem alátámasztott mert Tiszást nevez meg benne. Nem azért Hülyeség az se hogy a DK 10%-on lesz ( Dobrev Partizán interjú ) mert én nem birom a DK-t. 
Peterbond 2026. 04. 09. 16:37
Rám ne vetítsd ki amit te csinálsz. Hogy a hír igazságát a szerint nézed hogy neked tetszik vagy sem. Én nem írogattam semmit arról hogy tessék Dobrev most Fideszeseket nevezett meg ezeket hidd el. Ezt te adod a számba.
.
Szerintem Dobrevnek kb semmi infój nincs csak dobálózik nevekkel é félinformációkkal amikhez valószinűleg saját kútfőből is hozzáadott csak azért hogy mentse a pár százalékos eredményét hátha sikerül lemorzsolni vagy elbizonytalanítania pár embert.
.
Te pedig minden kritika nélkül ezt átveszed de közben másokat vádolsz azzal hogy a szerint fogadnak el infót mi tetszik nekik.
.
Kérted olvassak utána megtettem. Én is kértem neved meg HOL van a Direkt36 cikkben az amikre pl Dobrev hivatkozik. Meg se próbáltad mivel nincsenek benne még a monogrammok se nemhogy teljes nevek.
realmadrid 2026. 04. 09. 16:17
Előzmény: #8954  Peterbond
Akkor ezek szerint dobrev most is hazudik? Vagy mivel most Fideszes neveket mondott akkor ezt elhiszed. 
Peterbond 2026. 04. 09. 15:56
Előzmény: #8951  realmadrid
Amúgy csak érdekelne. TE mondtad hogy utána kell olvasni. Utánaolvastam. Leírtam mit találtam és rákérdeztem hogy nem az van benne amit állítasz. Erre te megsértődsz és egy szerű konteóval akarod elütni hogy "Mindenki titkolja mert a Tiszával összejátszik". Egyenlőre én azt látom TE nem olvastál utána. nem tudod alátámasztani semmivel az érveket ezért is hivatkozol mindig csak az "olvass utána"-ra. Reménykedve hogy senki se veszi a fáradtságot hogy tényleg utána nézzen.
Peterbond 2026. 04. 09. 15:53
Előzmény: #8951  realmadrid
"Nem gondolod hogy választás előtt majd nem védik a tiszásokat?"
.
Már te is ilyen konteós lettél? ukrán kémek nincsenek? A Direkt36 kinyomozza az ügyet. Lehozza októberben ( együtt 4 másik külföldi újsággal ). De közben meg a Tiszát védik és eltitkolják a sztorit? Akkor mi a fenének hozták volna le a cikket?
.
Fél napja se hivatkoztál arra hogy a direkt 36 hozta le. Mikor leírom hogy okés de semmilyen Tiza száll nincs abban csak Dobrev "becsszóra így van" állatja hogy bezzeg Ő leleplezte hogy azok Tiszások volak ( megint a történet 2010-es évek közepén volt ! ).
.
A panyinak csak simán l se kellett volna hoznia a ckket ha el akarta titkolni. Én nem láttam hogy Fideszes média kinyomoz választási csalásokt aiben érintett a Fideszés csak a Fidesz érintettséget titkolná el belőle de leírná az egész folyamatot.
Eisenburgprofesszor 2026. 04. 09. 15:29
Magát hova sorolja? 
realmadrid 2026. 04. 09. 15:22
Előzmény: #8949  Peterbond
Nem gondolod hogy választás előtt majd nem védik a tiszásokat? Mindent megtesznek ha kell panyi mindent letagad. Dobrev mai akciójára kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. 
euler
euler 2026. 04. 09. 13:35
„A régi ellenzék fele hülye, a másik fele áruló. Akkor minek kellene foglalkozni velük?” – kérdezte Márki-Zay a Politiconak adott interjújában.
Peterbond 2026. 04. 09. 01:33
Előzmény: #8941  realmadrid
Sokat segítene abban hogy az emberek elhidjék Dobrev Sztoriját ha pl a direkt36 aki nyomozta vagy pl az újságíró ( tudod a Panyi Szabolcs ) esetleg Bárhol említett volna erről bármit. Márha erre hivatkozik Dobrev meg az ő "információira". Felnéztem Panyi Szabolcs Facebook oldalára de sehol egy szó se a történetről vagy reagálás rá.
Peterbond 2026. 04. 09. 01:25
Előzmény: #8947  Peterbond
Ja igen. az ügy a 2010-es évekből van amúgy.
Peterbond 2026. 04. 09. 01:23
Én próbáltam utána olvasni.Itt a Direkt36 cikke 2025 októberéből.
https://www.direkt36.hu/sulyos-ugy-volt-igy-bukott-le-orbanek-titkos-kemhalozata-brusszelben/
.
Mutasd be kérlek benne azt a részt ami a Tiszás politikusokra utal benne? Vagy a 3 monogramra amiről Dobrev beszél. Én rákerestem de sehol se találtam. Szóval eddig annyit tudunk hogy a Fidesz próbált beszervezni embereket. A 3 nevet sőt egyáltalán a monogrammokat Dobrev dobta be. Ő a monogrammokat egy másik újságtól szedte aki nem vett részt az említett nyomozásban hanem saját " információi" alapján dobta be a két monogrammot, amire ráfűzött Dobrev.
badsector1
badsector1 2026. 04. 08. 22:48
Előzmény: #8945  realmadrid
olvass utána, és linkeld be a végeredményt, utána lehet miről beszélni.
realmadrid 2026. 04. 08. 22:23
Előzmény: #8944  badsector1
Nem kell elhinni bemondásra. Utána kell olvasni. Annak idején megírta a telex is. Azért a telex meg Direkt36 nem vádolható ner pártisággal. 
badsector1
badsector1 2026. 04. 08. 22:17
Előzmény: #8943  realmadrid
bemondásra hiszem el, hogy a direkt 36 robbantotta ki.
realmadrid 2026. 04. 08. 22:09
Előzmény: #8942  badsector1
Olvas utána részletesen. Az egész ügyet a Direkt36 robbantotta ki. Tarjáni nyilatkozatát is érdemes elolvasni, megnézni. Az tény hogy Hajdu Márton a kínaiaknak kémkedett. 
badsector1
badsector1 2026. 04. 08. 22:04
"A Demokratikus Koalíció elnöke, Dobrev Klára kedd reggel arról írt a közösségi oldalán, hogy információi szerint Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt európai parlamenti, valamint fővárosi képviselője és Hajdu Márton kabinetfőnök, parlamenti képviselőjelölt lehettek „az orbáni titkosszolgálatok ügynökei” Brüsszelben."
itt az áll hogy klárika információi szerint.
realmadrid 2026. 04. 08. 17:54
Előzmény: #8940  badsector1
Tehát ha a Direkt36 Orbánékat leplezi le azt elhiszed nekik, de ha a tiszás képviselőket akkor az gyenge lábakon álló sztori. Ezt is a Direkt36 nyomozta ki. Az meg tény hogy H. M. Tiszás képviselő kínának kémkedett, lebukott, utána szervezték be itthon. Ajánlom figyelmedbe Tarjáni Péter nyilatkozatát. 

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek