Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler
euler ma, 10:20
 Vannak olyan választópolgárok, akik Magyar Péterben csupán egy, Orbánnál kisebb rosszat látnak, s így számukra dilemma az is, hogy egyáltalán voksoljanak-e – erről írt korábban Kapelner Zsolt.
Írására reagálva Velansits Arnold amellett érvel, hogy a Tisza programja nem megszorításpárti, így fontos, hogy erre a programra lehet szavazni – de fel kell készülni arra az eshetőségre, ha nem tartják be az igéreteiket.
Nem az a kérdés, hogy Magyar Péter betartja-e a szavát, hanem hogy hogyan vonjuk kérdőre, ha hazudik 
A hatalom a néptől fakad, a nép ruházza át saját erejét a politikusokra, és nem fordítva.
Vali szerda, 13:54
Előzmény: #8848  euler
Tehetséges együtt hitelteleníteni a Mediánt és a Pulicust. DDD A Publicus DK-közeli, és egyedül mérte a DK-t küszöbre. "Megnézem majd", hogy fogja kimagyarázni. 
euler
euler szerda, 12:08
Három - nem kormánypárti(!) - közv.kutató február végi számai:
Medián,   87%-os részvétel, a Tisza 55:35-re vezet (+20%)
Závecz,   74%-os részvétel, a Tisza 50:38-ra vezet (+12%)
Publicus, 84%-os részvétel, a Tisza 47:39-re vezet (+8%)
.
Konszenzuális egyet nem értés? 
"Elég a dumából és a hangulatkeltésből! A Tisza a kétharmad kapujában áll. Aki nem ezt mondja az megnézheti magát!"
.
Megnézem majd, hogyan próbálnak a fenti kutatók (+ 21Kutató) a választás előtti utolsó számaikkal közelíteni egymáshoz és a valósághoz. 
Ha nem sikerül magyarázat akkor is lesz.
Shortelek szerda, 11:51
Előzmény: #8845  Dehogynincs
Pedig már az első fidesz kurmány is izelítőt adott milyen is orbán, már akkor is maffiózó volt.
offshort
offshort szerda, 11:40
Előzmény: #8845  Dehogynincs
Nagyon ne korhold magad, akkor (2006) még nem lehett tudni hogy egy tolvaj, hazug, gerinctelen bagázs. 
Erős volt a jobbik is és még élt a magyar gárda. 
Szvsz ott kezdődött a magyar társadalom jobbra tolódása. 
Akkortájt feri 4 mrd-ján rugozott a jobboldal, hogy az honnan van neki, hogy jött össze. 
4MRD!! ..... hehehehe, milyen piti összeg lölö/ov 1700mrd, tiborc300mrd, mato650mrd-jához képest! 
(szijj, garancsi, jászai, lázár nem említve) 

A piacgazdasággal egyetértek. Kiegészitve a klasszikus, normális, demokráciával. 
Ha egy párt betartja az alapvető demokratikus szabályokat, akkor részemről lehet jobbos is meg akár balos is, természetesen ne csússzon szélsőségekbe, se erre, se arra! 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 10:52
Előzmény: #8842  Shortelek
Még nem sejtettem, hogy hatalomra kerülve a fidesz kifosztja a nyugdíjpénztárakat. Akkor ábrándultam ki végleg a fideszből.
Valóban egy leendő hazug, szemét fidesz mellett álltam ki és a egyúttal az akkor fennálló hazug szemét hatalom ellen.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 10:47
Előzmény: #8840  euler
Sajnos ezt érti Kádár népe.
Én piacgazdaságot szeretnék, de nem is abban a célközönségben vagyok, ami a választásokat eldönti.
MP helyében én arra hegyezném ki, hogy Orbánnak nem kellett volna ellenséges viszonyt kialakítania az eu-val, Ukrajnával és a horvátokkal.
Shortelek szerda, 10:42
Előzmény: #8842  Shortelek
mentetek
Shortelek szerda, 10:42
Előzmény: #8839  Dehogynincs
Igen akkor lelkes fideszes voltál, megóvhattad volna a feleségedet és a gyerekedet ha nem mentettek volna ki, egy hazug szemét fidesz mellett álltál ki.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 10:42
Előzmény: #8836  Shortelek
"Személyes felelősségét összemosta az elmúlt 16 évvel." (Sólyom)
euler
euler szerda, 10:41
Előzmény: #8835  euler
Tegnap 8.21 h-kor, DK:
"Csökkentsék az ÁFÁ-t és a jövedéki adót, hogy az üzemanyagok ára a háború miatt se menjen 500 Ft fölé! Egyetértesz?"
.
Tegnap 17 h, TISZA:
"Elég a dumából és a hangulatkeltésből! Azonnali adócsökkentést és benzinárstopot 480 forinton a magyar benzinkutakon!"
.
Most, én: 
Legyen 460! :))
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 10:38
Előzmény: #8837  Shortelek
Abban a csőcselékben ott volt a feleségem és három gyermekem is.
Én csak azért nem voltam ott, mert maratonra készültem és egy fárasztó futás után inkább pihentem.
Tavasszal, március 15-én, viszont én is ott voltam az Erzsébet hídnál a nagygyűlésen. Akkor az a csőcselék békésen feloszlott, mint mindig.
Azzal magyarázom ezt a békés föloszlást, hogy a kormány alá tartozó rendőrség nem rendezett karhatalmi harcászatot. 
szieszta szerda, 08:38
Előzmény: #8833  offshort

Viktorunk őszinteségi rohamát már majka elég szépen felvázolta a csurran cseppen-ben.
Az a szép, milyen gyorsan felismerték, hogy ez orbánról szól, annak ellenére, hogy semmilyen név nem hangzik el benne. Rögtön tiltakoztak.
Azért azt hozzá kell tenni, majka a lopásuk töredékét mutatta csak be, ennél sokkal rosszabb a helyzet. Nem csak a 10-100 milliárdok csusszannak magánzsebekbe a közösből, de nagyon sok helyi csókos is feji a közöst. Olyan, mint romulusz zsírleszívása napi több ezer eset van. Ezek szinte láthatatlan összegek, de a sok kicsi sokra megy alapján, jócskán terhelik a közös kasszát.
Shortelek szerda, 08:15
Előzmény: #8831  Dehogynincs
Akkor is elkerülhető lett volna ha orbán nem lázítja föl a csőcseléket, akik aztán tudjuk mit műveltek, aki nem akart volna gumilövedéket az haza is takarodhatott volna.
Shortelek szerda, 08:11
Előzmény: #8834  Dehogynincs

"Semmilyen önkritikára nem emlékszem Gyurcsánytól. "
Az öszödi beszéd mi volt?
euler
euler szerda, 08:06
"A 2026-os ellenzékiség, izé, bocsánat, VALÓDI REND-SZER-VÁL-TÓ ellenzékiség jelszava:
 benzinárstop.
Jól van akkor." - /L.T./
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 21:30
Előzmény: #8833  offshort
Őszödi beszéd
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz%C3%B6di_besz%C3%A9d
...
A köztársasági elnök reakciója
Sólyom László szeptember 18-án adott beszédében kijelentette, hogy köztársasági elnökként nincsen közjogi lehetősége a beavatkozásra, illetve „a tegnapi hír morális válságba sodorta az országot, és ezt a válságot a miniszterelnök reakciói csak fokozták. Személyes felelősségét összemosta az elmúlt 16 évvel”. Mint mondta, semmilyen cél nem teheti lehetővé, hogy megkérdőjelezze a demokratikus normákat és ennek nyilvános elismerését várja a kormányfőtől.
http://www.keh.hu/keh/beszedek/20060918nyilatkozat.html
________ 
Miért várt 2009. márciusáig? Az "egyből"-séget vitatod vagy magát a lemondást? 
Olvastam és hallottam a beszédet többször is.
Őszinte, önkritikus politikus? Semmilyen önkritikára nem emlékszem Gyurcsánytól. 
(ov bukásra lenne ítélve, ha őszinte lenne és önkritikát gyakorolna) (Igen!)
https://www.youtube.com/watch?v=jA004k_GNIU
offshort
offshort kedd, 20:22
Előzmény: #8831  Dehogynincs
"Az őszödi beszéd kipattanása után egyből le kellett volna mondania" 

Miért is? Mert öszintén elmondta hogy hol hibáztak? 
Olvastad a teljes szöveget, vagy csak a fideszes médiák által kiragadott mondatokat?
(nem akarom ferit védeni, mert soha nem volt a szivem csücske) 
Tehát egy politikus ha őszinte és tud önkritikát gyakorolni, akkor bukásra van itélve? 
Mi lenne ov-val, ha egyszer lenne mersze bevallani a tetteit? :) 

na mindegy, nem ragozom tovább mert a topik gazda nem kiváncsi az előzményekre, 
pedig szvsz fontosak lennének!
euler
euler kedd, 14:18
Vissza a topikhoz, majdnem mindenben egyetértve Kunczével:
Kuncze Gábor: Ha Magyar Péternek lenne kétharmada, egy kis időre bizalmat kapna tőlem
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 13:23
Előzmény: #8830  offshort
Az a része valóban igaz, hogy emlegetem és fontosnak tartom, de nem rendőri túlkapásnak nevezem, hanem karhatalmi harcászatnak.
Nem vitattam, hogy a tankkal szemlélteni akartak. Arra hívtam föl a figyelmet, hogy a hatalom rendőrsége szeme láttára tették a tankot üzemképessé. A tank elkötése után már jól reagált a rendőrség. De előtte hibázott.
A nagygyűlés végén egyből elkezdődött a karhatalmi harcászat. Csak a Múzeum körúti részről lehetett elmenni. Érthetetlen, hogy miért kellett egy magától oszló tömeget oszlatni és felszólítani.
Az egy szem kilövése véletlen is lehetett, de volt benne valami törvényszerű is. Van róla felvétel is. Ha a rendőri vezetők nem rendelnek oda gumilövedékes osztagot vagy nem adnak tűzparancsot, akkor elkerülhető lett volna. 
Elemi hatású véletlenek előfordulnak. N. Katalin is biztos volt benne, hogy soha nem derül ki, kinek adott elnöki kegyelmet. Majdnem igaza lett, de véletlenül kiderült.
Abban is egyetértünk, hogy Feri is elkúrta. Nem kicsit. Nagyon.
Az őszödi beszéd kipattanása után egyből le kellett volna mondania. Túl későn tette meg. Bajnai sokkal jobban kormányzott nála, ám Feri sem tette túl magasra a lécet.
offshort
offshort kedd, 12:34
Előzmény: #8829  Dehogynincs
"Az első mondatod hamis állítás." 

A legtöbbszőr ezt emlegeted, ez az első nálad! 

"A tankot a hatalom vitte a Deák térre ..... " 

Igen, mint az ünnepség, megemlékezés díszlete, nem pedig bevethető harci eszközként! 

"A nagygyűlés viszont békésen, hergelés nélkül zajlott le" 
.
Majdnem! 
A végét jelentő időpontban a tömeg nem akarta elhagyni a helyszint a többszöri felszólításra sem! 
A balesetek (szemkilövés) valószínüleg véletlen volt , nem feltételeznék szándékosságot!  

Amugy feri szvsz 2006 sept. 18-án bacta el! 
Ott helyben be kellett volna gyűjteni a fociultrák 20-30 hangadóit, (vezéreit') 
Biróság elé állitani őket és akár titkosszolgálati eszközökkel kinyomozni hogy kik voltak a szervezők! 
Nyilvánvaló hogy ov és kubatov állt a háttérben, csakhát ugye bizonyítani is kellett volna!
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 10:50
Előzmény: #8822  offshort
Az első mondatod hamis állítás.
Nem emlegetem mindig a rendőri túlkapásokat. Amikor szóba hozom, akkor karhatalmi harcászatról szoktam beszélni.
#8819-ban említem az előzményeket is. Akkor fel kellett volna lépni a rendbontók ellen.
A tankot a hatalom vitte a Deák térre és hatalom rendőrsége szeme láttára tették üzemképessé.
A nagygyűlés szerintem is engedélyezett nagygyűlés volt. 
Választási csalásokat mindig feltételeznek. 2010 óta is. Most is.
Egyetértek azzal a burkolt megállapításoddal, hogy a rendőröknek nem kellett volna tűrni a hergelést a tv-székház ostroma előtt, alatt és után. Azért vannak az erőszakszervezetek, hogy rendet tartsanak, főleg  erőszak bevetése nélkül is, puszta megjelenésükkel.
A nagygyűlés viszont békésen, hergelés nélkül zajlott le. Mégis a békésen oszló tömegen verte le a rendőrség tudatosan nem feltétlenül a saját dühét, hanem a hatalmát féltő kormány tehetetlen dühét.
A karhatalmi harcászatnak és a vele szinte óhatatlanul együtt járó szemkilövésnek jelentős szerepe volt az utána következő kétharmados vereségekben és az óellenzék megsemmisülésében. Megérte?
Azt utólag látod, hogy a jobboldal célja az volt, hogy kiprovokálja azt, amit te rendőri túlkapásnak nevezel én pedig karhatalmi harcászatnak?
A rendőrségnek ezt egyből látnia kellett volna és nem kellett volna hagyni, hogy ezt kiprovokálják belőle.
A rendőrség tudatosan készült a karhatalmi harcászatra. Egész nap biztosították a rendzvényeket, külföldi delegációkaz kísérgettek, de a nap végére is maradt elég élőerejük, lovasságuk, viperájuk, könnygázuk, gumilövedékük, ...
offshort
offshort kedd, 09:57
Előzmény: #8827  wgl
ez volt a jobboldal célja, kiprovokálni a rendőri túlkapást! 
wgl kedd, 09:39
Előzmény: #8825  signal2
Az Erzsébet Híd gyökeréhez tervezett fidesz nagygyűlésre sokan írták: ezt tilos lenne engedéylezni, hatalmas balhé lesz!!
Gyurcsányék beszariak voltak, nem merték betíltani, és máshová helyeztetni, balhé is lett nem kicsi, hatalmas. 
signal2
signal2 kedd, 09:30
Előzmény: #8825  signal2
32 = 23
signal2
signal2 kedd, 09:29
Előzmény: #8822  offshort
2006 október 32-án egész nap ment az utcai randalíroz´s szerte a városban. barikádok, maszkos huligánbok a Corvin-közben, Alkotmány utcában, körúton, Erzsébet téren . Nem is szabadott volna engedélyezni a naggyülést. Mert onnan gyakorlatlag nem lehetett úgy távozni, hogy ne találkozz valami rendbontással.
wgl kedd, 09:25
Előzmény: #8823  euler
"
"Gyurcsány vetett be fociultrákat 2006-ban.."
..
ez egy bődületes baromság, Ocsmány vigyor koranyáron kezdte bejárni a stadionokat szervezni a focihulligánokat.  - Fényképek igazolják, anno magam is tapasztaltam, mert több stadionba jártam lévén sok focista ügyfelem volt,- 
offshort
offshort kedd, 08:55
Előzmény: #8819  Dehogynincs
Igen, csak amikor a 2006-os eseményeket emlegeted, akkor mindig az okt.23-i rendőri túlkapásokat teszed előtérbe. Én meg csak leírom hogy voltak előzmények. 
Pl a tv székház ostromának is voltak előzményei,  már a 2002-es választások után is. 
budaháziék' (lelkiismeret 88) lezárták az Erzsébet hidat, választási csalásokat feltételeztek,
késöbb (2007) robbantásokat hajtottak végre  képviselők lakásánál, csintalan sándort megverték.)
A tv székház ostroma után sept. 18 és okt. 23 között egy hónapig hergelte a rendőröket a jobboldal. 
Ráadásul ugye 23-án egy tankot beüzemelt valami jobbos barom, plusz a fidesz kierőszakolta a helyszint,
mert elsőre nem akarta a rendőrség engedélyezni, nem véletlenül. 
Nem csodálom hogy elfogyott a türelem és elszakadt a cérna. 
.
Debreceni József írt egy viszonylag használható könyvet "2006-os ösz" cimmel. 
A neten is megtalálható. 
euler
euler kedd, 08:05
Előzmény: #8820  combo
Csak egy kis adalék a Magyar-féle sajtószabadság értelmezéshez. Nem az első.
.
Szombathelyen és Székesfehérváron az önkormányzatiságot értelmezte sajátosan, "THE MAN (MP)".
(Akit érdekel keressen rá a két polgármester FB posztjára!)

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek