Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ugyanezt látom itt is! Valamiért a panelek most beragadtak. Valószínűleg félnek hogy lesz még játék a rezsivel (én attól félnék+soha nem vettem panelt mert nem szeretem). nemrég írtam hogy a 70 nm-es paneleket 55-ért is hirdetik. Persze van aki 70-ért.
A duma jó, el is mentettem, hátha hasonlót kell írnom egyszer. Viszont kemények a kb Sony Ericcson T10-zel készített álló képek, ez tizedennyibe kerülő ingatlanról is többet szeretnék látni, mielőtt a telefont felemelem...
A Hankook-ban voltam benn 5 éve! Folyamatosan fejlesztik, építik! Mondjuk beszarás ami ott van! És ha nem Vasmű akkor megtalálja más befektető. Jó helyen van.
Nos, szerintem (és sokak szerint) amit eladtam 40 fölött ért... A nyáron még e körül is mozgott. Megyeszékhelyen, Kmét. Szeptember elejétől hirdettem. Novemberben még nem adtam oda 37-ért :-( Nehogymár... Aztán kezdett esni az érdeklődés és az ajánlatok is. 3 napja odaadtam 31-ért annak aki villantotta az összeget egyben azonnal. A cél egy bp-esti 2 szobás panel. A zugló-rákos környéken. Most néhány évre saját célra, aztán bérbedásra vagy eladásra.
Én veled ellentétben nem fényezem magam.Ingatlanom most csak egy van, viszont van részvényportfólióm 60-70%-os plusszban.Valószínűsithetően most jobb befeketetés, mint az ingatlan és még tömegközlekedni se kell hozzá. XD Szeretnél te ennyire kimaradni .
Dunaújváros jó hely lesz. 8-10 év és épül a Székesfehérvár-Dunaújváros-Kecskemét autóút. A Duna-híd már kész egy ideje ehhez. A Vasműt megmentik, ez nem kérdés. A városban van vagy 3 papírgyár, a Hankook. Épül Iváncsa. Az M6-oson 35- perc Bp és nincs forgalom. Dunaföldváron szintén papírgyár, illetve Eu szinten nagy Bioetanol gyár. Szintén Duna-híd. Velencei tó, Balaton közel. Dújváros fejlődni fog.
eleg laza lotyogos munkanapom van az uccso simitasok a koklerkedesemben, raerek neha egy egy szusszanasra. Hogy egy klasszikust idezzek: Ez bizony max a fálét éri :)
korábban már leírtam nem is egyszer a számítási módot a legolcsóbb hirdetés az adott kategóriában mínusz 10 százalék, és elszenvedett virtuális értéknövekedésnek neveztem, és óvatos, illetve józan becslésként emlegettem ebben hol az "ennyit ér" kocsamfilozófia amit nekem isxímezhettél volna?
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link