Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Az ML 500-at meg remélem Te legalább értetted. Ebben nem az a lényeg, hogy egy 4-5 millió Ft-os 16 éves munkásautó. Hanem az, hogy 5-6 száz liter benzint havonta, elfogyaszt 700 Ft-os benzinből. Hát lecsúszott ezt nem tankolja.
Az elovalasztas nem ertem miert jar szuksegszeruen kozos partlistaval. Az elovalasztassal ki lehet huzni az egyfordulos rendszer meregfogat, nem ertem miert kellett a kozos listaval toketlenkedni. Azzal is csak a cirkusz ment, hogy az is milyen sokara lett kesz.
Mert az egyfordulós rendszer a közös pártlistás megoldást támogatja és a közös jelölteket. Ott nem jött be a számitás, hogy a jobbik szavazói nem fogadtak szót és részben nem mentek el szavazni, részben meg a Mihazánkat választották. De a DK is sokakat elriasztott a közös jelöltektől, nem beszélve MZP bénázásáról. karácsony visszalépése is rontott a dolgon tavaly. Egy biztos. Schiffer kárörvendő közbepofázására volt a legkevésbé szükség a választási kampányban.
Én azért ismételten kérdezlek, hogy a nagy hazafiknak miért zavarja annyira a szemüket, hogy igazából a zöldek is a jövő hazáájért dolgoznak, nem csak a jelen hazájáért, mint állítólag ti is...
Hát igen. Itt olyan van, hogy esetleg a vezér este bejön valami miatt és meglát minket, akkor jön hozzánk és megköszöni a munkánkat. Vagy pl. én nem tudtam, hogy ki a nagyfőnök, de a parkoló állásból utólag rájöttem, hogy ő segített az ajtónál a szemetet kivinni.
Háborúban nem a környezetvédőké a vezérszerep. Amúgy meg a német alkancellár (zöldek) ezt már tudomásul is vette. Szállitják a fegyvereket, ujra üzembe helyezik a szenes erőműveket. Szükség törvényt bont.
Ezek szerint mindig csak akkor figyelsz, mikor az összefogást szidja. :) Én se nagyon szeretem elég sok elemét az összefogásnak, de kétlem, hogy az ilyen személyek miatt ne sikerült volna legalább elkerülni a kétharmadot... Egyébként vajon miért nem az történt, hogy tartanak előválasztást, majd indulnak pártonként? Ebben se lett volna benne az öreg Schiffer, Placi?
...pedig érdekelne, hogy mi van ebben az árban. Amúgy meg lehet próbálkozni azzal, hogy a .com -on megnézed, hogy vidéken mennyibe kerül egy új épitésű családi ház kulcsra készre hirdetve, (utóbbi biztosan csak részben igaz.) https://ingatlan.com/kecskemet/elado+haz/csaladi-haz/32485729 De ehhez hozzá kell kalkulálni, hogy itt a munkaerő legalább 30-40%-kal olcsóbb mint Budapest környékén, ami az összárat 10-20%-kal feljebb tolja a 45 milliónál
a Greta Thunberget Svésörszágból kell megkérdezni lakásszigetelés témájában , ö szakinéni ebben a témában . bár nagyon elhallgatott az utóbbi idöben , rajta ül az adományokból kapott 1 miii dollárján pedig érdemes lenne meghallgatni mit szól az ukrán---szovjet környezet szennyezödésröl , lehet tiltakozna a környezet szennyezö rakétak ellen , helyette lézeres fegyvereket ajánlana , avval kéne a temészetet meg az állatokat megóvni. Biztos lenne pár okos tippje hogy Donbaszk környékén hogy lehetne energia takarékos lövészárkokat müködtetni
Amúgy itt sem divat. Ismerek olyan (amúgy eredetileg tanitó végzettségű) hölgyet, aki Budán Békásmegyeri panelből jár be több milliárdoshoz takaritani (minden villa egy nap hetente) nagyon megbecsülik, természetesen tisztelettel bánnak vele (többször voltam tanúja beszélgetésnek) mert a jómódú villa tulajdonos tudja becsülni a jó munkát, a megbizhatóságot. Előbb összevész a feleségével mint a Takaritóval. :)
Köszönöm, nálam ez még nem komoly, csak eljátszottam gondolati szinten a lehetőségeimmel. A övé 56 nm, múlt nyáron kötötte a szerződést, egy vidéki kis céggel. Na pénze az biztosan nem lesz, hogy befejezze., ha arról lenne szó, hitel nyakig. Velem ennyit osztott meg, valódiságát nem tudom ellenőrizni.
Én nem hagytam. Egyből provokált minden ok nélkül. Egyébként az amerikai főnök mondta, hogy a sikertelen emberek nézik le a takarítót. Ő is takarít és látja mi van. Mondjuk itt nem jellemző a munkák lenézése.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link