Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Atomfegyverek nem játszanak. Leirtam, hogy miért. A véleményem, hogy kik miatt és miért jutott Ukrajna a mai állapotba már leirtam pár nappal ezelőtt Viszont pont az ilyen Putyinokat csak úgy lehet megállitani, hogy erőt mutatunk. Amig vannak tizezrek Ukrajnában akik a mi támogatásunkkal megmutatják Putyinnak, hogy azért náluk sincsen minden rendben a hadseregben és nem legyőzhetettlenek, addig van esély rá hogy kijózanodjon. Minden nap amivel az Ukránok kitartanak egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy Oroszország egy még elviselhető békét kössön Ukrajnával
A nemeteket es az ott levo amerikaiakat, mar az orszagon belul levo torokok es minden mas neger es arab, siman lerendezne, meg az oroszok elott. Europa nehez helyzetben van....
Én leirtam a realitásokat. Ezen a válaszod sem változtat. A túlnyomó többséggel ellentétben én voltam katona is.(Lokátoros rajvezető) Én sem szagoltam puskaport élesben, de azt legalább tudom mekkorát üt egy géppisztoly ha lazán fogják. Az ifjabbak úgy gondolják, hogy ez csupán egy videójáték. Nem az.
"Akkor mutass példát és küldd el az élesebb késeidet az orosz nagykövetségre, jelzésül, hogy Te inkább Putyin szőrös fenekét választod. :)" A kommentemből bármivel alá tudod támasztani, hogy pártolom a tagot? Vagy csak erőtlen személyeskedés?Az egésznek az volt a lényege - és ebben te is egyetértettél -, hogy a nyugat a háború elkerülését elbaxta. Lehet most is rosszul döntenek. Ott vannak a szankciók, illetve küldjön annyi élelemet, orvosi műszert, gyógyszert stb. az EU, amennyit csak tud. Már egyszer belinkeltem: https://www.independent.co.uk/news/people/henry-kissinger-russia-trump-crimea-advises-latest-ukraine-a7497646.html "This would involve the US accepting that Crimea, a Ukrainian territory that Russia seized in March 2014, now belongs to Moscow. In exchange, Russia would remove troops and military supplies to rebels in eastern Ukraine which have fighting a war against the Ukrainian government." Szóval akkor az USA is segget nyal(t), nemdebár?
"Akkor mutass példát és küldd el az élesebb késeidet az orosz nagykövetségre, jelzésül, hogy Te inkább Putyin szőrös fenekét választod. :)" A kommentemből bármivel alá tudod támasztani, hogy pártolom a tagot? Vagy csak erőtlen személyeskedés?Az egésznek az volt a lényege - és ebben te is egyetértettél -, hogy a nyugat a háború elkerülését elbaxta. Lehet most is rosszul döntenek. Ott vannak a szankciók, illetve küldjön annyi élelemet, orvosi műszert, gyógyszert stb. az EU, amennyit csak tud. Már egyszer belinkeltem: https://www.independent.co.uk/news/people/henry-kissinger-russia-trump-crimea-advises-latest-ukraine-a7497646.html "This would involve the US accepting that Crimea, a Ukrainian territory that Russia seized in March 2014, now belongs to Moscow. In exchange, Russia would remove troops and military supplies to rebels in eastern Ukraine which have fighting a war against the Ukrainian government." Szóval akkor az USA is segget nyal(t), nemdebár?
Akkor mutass példát és küldd el az élesebb késeidet az orosz nagykövetségre, jelzésül, hogy Te inkább Putyin szőrös fenekét választod. :) Szerinted hogyan működött ez a világ az elmúlt 60 évben? Semmiképpen nem úgy hogyha az egyik fél nukleáris fenyegtést tett akkor a másik oldal lefeküdt. A megkergült Putyinod pontosan tudja, hogy a mai (és a jövőbeni) oroszországnak is vége ha rakéták ezrei indulnak meg. De erre neki nincsen is szüksége. Nyugat az elmúlt 30 évben elfelejtette, hogy jó ez az egymás sakkban tartása az atomfegyverekkel, de elsőként senki sem fogja alkamazni. Tehát ha egy atomhatalom erősebb a hagyományos fegyverkategóriában (ahogyan Putyin Európában) akkor semmiképpen nem húzza elsőként az atomot. 13 ezer páncélossal lerohanja a balti államokat (meg kell nézni, olyan picik hogy még a dizelolaj sem fogy ki a tengerig, nem úgy ahogyan most Ukrajnában ahol nem száz, hanem ezer kilométereket kell megtenni az ország elfoglalásához) Aki eközben lépéskényszerben van az a nyugat. A nagy kérdés akkor majd az alatt a pár óra alatt az lesz, hogy élesitik-e az amerikai atomot? Kirobban-e a III. világháboró Lettország és társai miatt? A válaszom, hogy nem. Egyetlen amerikai nagyváros sem lesz atomtemető a Baltikum miatt. És igen, ma már úgy tűnik, hogy elkéstünk. NSZK-nak 1990 előtt volt vagy 3 ezer leopard tankja. Ma van nekik 350db. Az NSZK hadereje kb egyenértékű az orosz különleges deszantos hadsereg (kb 50 ezer fő) haderejével. Putyinnak (aki egyelőre Ukrajnában csak a leselejtezésre váró fegyverzetet vetette be) nincs szüksége Európa lerohanásához atomra. Ezeket az álomvilágban élő politikusok Trump sem tudta észhez tériteni, aki 2017-ben megmondta, hogy mik a prioritások és felszólitotta az európai NATO tagokat, hogy lesznek szivesen saját védelmőkben megtenni azt a mit bevállaltak. Szartak rá. Ma a kancellár végre felébredt és a tavalyi Bundeswaehr költségvetését idén 47 milliárd euróról 100 milliárd euróra megnövelik. De évtizedes mulasztásokat nem lehet egy (de 5 év alatt sem) helyrehoznii
Vállalkozó ismerősnek fűrészárura volt szüksége ezért felhívta a tüzépet. Azt a választ kapta, hogy gyorsan jöjjön, mert csak pont annyi van amennyi neki kell és nem is várható már onnan ahonnan ez jött. Lesz majd megint fűrészáru ,de az már máshonnan fog érkezni és az ára 300.000 Ft körül várható.
De pont ez az, ezt lehet mantrázni mondjuk a Gázai övezetben is, csak éppen senkit nem érdekelne. Talán nincs is jó megoldás, örökre problémák maradnak.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link