Portfolio Portfolio
5
5
1
2013. augusztus 21. | 06:20
#1

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
csütörtök, 18:22
előzmény: #7693  nemelemzo
#7696

Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ha bankkártyávak fizetek 0,5% ot írnak jóvá a vásárlásimból és ha 120 ezer forintot érkezik havonta a számlára, ingyenes a számlavezetés. A környékünkön már csak a WC-s néninél nem tudok vele fizetni, már a közjegyzőnél is van "kártyaleolvasó", de ma a futárszolgálatnak is azzal fizettem.
Elhiszem, hogy vannak országok, ahol ez nem működik, de szerintem a fejlett világ, ahol forog is a pénz, ott ez van elterjedve. Természetesen nem a kontinensek közötti pénzmozgásról írtam, de ahogy látjuk, már azt is saját kezükbe veszik a bankok. Szerintem van más technológia is, mert ha az e-mail is másodperceken belül megérkezik Amerikába, ugyanígy mehetne a pénz is. Csak akkor nem szedhetnének az expreszz átutalásokért pótdíjat.
Ez egy kicsit úgy van, mint mikor elvittem kihivatni a fényképeket, és kérdezték, sürgős-e. Mondtam nem kell sürgősen, mikor jöhetek vissza?  Nekiállok most, úgysincs mit csinálnom, 10 perc múlva kész. Az expressz 2 óra és + 30%.
csütörtök, 18:16
előzmény: #7694  xenosz2
#7695
olyan deviza nem volt, nem lesz soha,ami kiküszöböli a gazdasági változásokat és stabil árfolyama van,mint ahogy a bitcoinnak sem stabil. ez ellentmond a pénzügyi rendszer működésének. paradoxon.
csütörtök, 18:12
előzmény: #7688  nemelemzo
#7694
majd minden bank ,nagyobb pénzügyi szervezet fejleszt sajátot,hiszen pénzük van rá megfizetni a legjobb programozókat. ha meg lesz akarat arra,hogy ez a nemzetközi pénzügyi rendszerben is ilyen okos és gyors pénzmozgások legyenek,akkor meg közösen fejlesztenek egyet.
a bitcoin és társai  nem sepert el semmit és nincs abban a helyzetben,hogy ők diktálják a feltételeket. Különösen, mióta az értékük is egyre kisebb.
ki van építve valami - ez a bitcoinra épülő infrastruktúra - ,amit használnak ugyan világszerte,de nincs monopolium, vagy olyan előny,ami megakadályozná, hogy könnyen átvegye a helyét valami másféle ,ami a hivatalos bankrendszer fog fejleszteni bejáratni és használni. a bitcoin el fog halni csendben, a technológia meg elterjed számos változatban, mégha nem is egy rendszer lesz.
minek egy - devizára épülő -  rendszer,ha nincs szükség rá? sok kis/nagyobb  blockchain rendszer lesz itt-ott-amott. nem kell rá külön deviza,hisz azok már vannak. a bitcoin felesleges már most is.
csütörtök, 17:55
előzmény: #7690  zotyó
#7693

Én is így gondolom, a bitcoinnak csak az edzőpálya marad. A bankok lesznek olyan erőszakosak, hogy meggyőzik a törvényhozókat, nekik kedvezzenek. Akinél a pénz, ott a hatalom. Majd intéznek egy két ellenőrzést a garázstőzsdéknél, meg a tethert is jobban megvizsgálják, aztán szépen uralomra törnek.
Elvégre itt is az volt a reklámszöveg, hogy azonnali utalás, szinte ingyen. Az embereket nem érdekli más és nagyobb bizalommal vannak az iránt, ha tudják kik állnak valami mögött. Szerintem.
csütörtök, 17:47
előzmény: #7691  Indi86
#7692

Ez az új egetrengető hír? De ez nem új csoda, hiszen már 5 évvel ezelőtt a lengyel légitársaságnál is elfogadták, Ausztráliában már a szolgáltatóknak lehet ezzel fizetni, meg sosrolhatnám. Akkor még nagy szó volt. Szinte az összes nagyobb webshopnál is ott van a lehetőség, szerintem ez a legegyszerűbb feladat, bejelenteni, hogy elfogadjuk és nyitni egy applikációt, hogy ez működjön. Még szerződni sem kell senkivel, mivel ez egy  "közkincs".
Majd az lesz a kérdés, ki fog náluk ezzel fizetni és biztosan lesz jópár emberke.
Azt gondolom valahogy megoldják, hogy rögtön átváltsák dollárra, ahogy szinte az összes coinelfogadó teszi. Szerintem étkezési utalványt is elfogadnak, manapság ez nem olyan csoda. Persze van reklámértéke, de már sehol nem fog megjelenni a címlapon, úgy, mint 2017 előtt.
"Falatozzál inkább:
Csak azt tudnám, honnan tudtad, hogy éppen most vacsoráztam. :-) Persze nem pizzát, azt meghagyom a taljánoknak,  és nem is BTC vel fizettem. 
csütörtök, 17:03
előzmény: #7689  nemelemzo
#7691
Ez egy kevésbé  jó nap lehet Neked. Falatozzál inkább:
https://kriptoakademia.com/2019/02/14/a-vilag-legnagyobb-pizzeria-halozata-mostantol-bitcoint-is-elfogad
#semmiresejósenkisefogadjaelkinekérnémegsenkinek
csütörtök, 16:59
előzmény: #7686  xenosz2
#7690

Valamire biztosan használni akarják, de a Bitcoin más pályán focizik, mint egy bank centralizált stabilcoinja.
Üdv
csütörtök, 16:51
előzmény: #7688  nemelemzo
#7689
clón= klónt
csütörtök, 16:49
előzmény: #7686  xenosz2
#7688

Itt csak saját tokent fejlesztettek, csak az a kérdés, melyik blokkláncon fog futni. Esetleg egy ripple clón varázsoltak.
A bitcoin blokklánc csak a BTC-t kezeli, állítólag alkalmas okosszerződések futtatására, de a legrégebbi és legjobban megosztott blokkláncra valahogy nem alkotnak ilyeneket. Szerintem meg van az oka, lehet mégsem alkalmas rá.
csütörtök, 16:20
előzmény: #7686  xenosz2
#7687
Ugyan , dehogyis ;)
szerda, 09:53
előzmény: #3503  daxlisgyuszi
#7685
Hogy állnak az aranyba mártott bitekkel házaló vándormutatványosok? 🤣😂
 
"executive board" figurákat érdemes... 😲
szerda, 09:29
előzmény: #3023  daxlisgyuszi
#7684
500-nál még mindig duplázni fognak...😁
szerda, 07:18
előzmény: #7682  mereszZenesz
#7683

Új lehetőséget a meggazdagodásra? Mert ezt sokan remélik, teljesen mindegy, hogy mi van mögötte, az árfolyam a fontos. Tudom, a tőzsdén is ez megy, de ott legalább van fudnda, vagy akármi a cég mögött. Itt amint csökken a bizalom, mehet a szemétbe, mert egyenlőre csak a hit tartja fenn.
Biztosan fut már jópár okosszerződés, ami működik, de az általában nem a nagyközönség számára íródott. Egy egyetemi diákbizottság elnökét meg lehetett volna választani egy excel táblázattal is, nem kellett volna bokklánc, sőt, jópár cég a belső ügyeit is nyugodtan el tudja intézni anélkül.
kedd, 22:20
előzmény: #7681  nemelemzo
#7682

A "nem felhasználó barát" nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csak azt, hogy nehéz..
Amúgy nem világmegvaltast várunk az kriptoptol hanem új lehetőségeket... Én legalábbis...
kedd, 20:46
előzmény: #7680  nemelemzo
#7681
Valaki olvasgatja Variance blogját? Az ethert nagyon szidja, azon futna az "okosszerződésük" de  állítólag nem felhasználóbarát. Pedig a jövő csodájáról beszéltek. A hozzászólásokban is van jócskán kritika.
vasárnap, 14:53
előzmény: #7679  pitcairn2
#7680

Dehogy üldözik, hiszen még adót sem kell fizetniük.Ha üldöznék, már nem lenne. A coinerek szabályozott piacért kiálltanak, de csak szóban, mivel ezzel akarnák bizonyítani, hogy ez nem a coinbárók játékszere. Jó kis reklám.
Azt meg már ezerszer hallottuk, hogy majd eljön az ideje, jön a nagy durranás, de ahogy látjuk, egyenlőre csak a lufi ereszt és a coinbárók eszeveszettül ragasztgatják a lyukakat, nehogy még a maradék vgyonuk is elszálljon. Igaz, szerintem már jópár millió dollárjuk pihenget valamilyen svájci bankszámlán, biztos ami biztos alapon, hiszen valakik "megnyerték" azt a 650 milliárdot, ami 2017 decembere óta köddé vált.
vasárnap, 00:00
előzmény: #7677  nemelemzo
#7679
hát elég egyértelmű, hogy mire találták ki és mire használják...
pontosan ebből látszik, hogy a kutya sem üldözi ezt a "világforradalmat"...
szombat, 14:00
előzmény: #7677  nemelemzo
#7678
Ebben neked mi a furcsa? Ez olyan mintha ki be lépnének vele a részvénypiacról és minden coinnal ugye..Az más kérdés, hogy a tether egy lufi és ki fog egyszer durrani. Reméljük csak akkor, mikor a konkurenciái már megerősödnek, mert az már van dögivel. Elég hülye aki pont ebbe lép ki valamelyik coinból szerintem. Inkább usdc vagy tusd, kissé hitelesebbek..
szombat, 12:56
előzmény: #7674  pitcairn2
#7677

Az érdekesebb, hogy néha visszaesik a mennyisége, ami arra utal, hogy dobok hozzá, aztán elveszek belőle, nem számít. Annyi van, amennyi kell, nem fogják a dollárt feleslegesen költeni, ha csak egy gombnyomás és varázsolnak 10-100 milliót.
Nekem akkor is a szuper forgalom a csodálatos, amit a tethernél művelnek. Mikor egy nap alatt a háromszorosa fordul meg, az nem semmi, de volt már (dec. 22-e körül)  majdnem 4 szeres is, az világrekord a befektetéseknél.
szombat, 12:37
előzmény: #7672  Indi86
#7676

Olvastam  a litecoinról valamit, azért kérdeztem. Nem annyira érdekelt , nem volt kedvem végigolvasni, csak nagyon világított a 30 as zöld szám a cryptocurrency-n.
Vasárnap leállnak a pumpálással, aztán sutty vissza, de lehet tévedek. Múltkor is elhúzták 4 napig, gondolom a beugráló kisbüfik, meg a szegény üzletesek, akiknek el kell fogadniuk, busásan megtérítik az erőlködésüket.
szombat, 08:42
előzmény: #7674  pitcairn2
#7675
"Max Supply:  No Data"
 
:-))))))))))... a tökéletes buborékfújó eszköz a Semmi piacán... a Hatóság már csak a jelre vár, hogy végleg beszántsa...:))
 
re: "to da Moon"...:)))))
péntek, 23:23
előzmény: #7670  nemelemzo
#7674
azért az tényleg érdekes, hogy bő másfél év alatt a 280-szorosára robbantották a tether mennyiséget
https://coinmarketcap.com/currencies/tether/
péntek, 22:32
előzmény: #7670  nemelemzo
#7672
Ott volt valami fejlesztéssel kapcsolatos hír..litecoinnal szóval ne égesd továbn magad.
https://www.bnnbloomberg.ca/harry-potter-inspired-crypto-function-sends-litecoin-prices-levitating-1.1211554
Hol lesz itt szabályozott piac szted? 😂 Ezt nem lehet szabályozni.
péntek, 22:29
előzmény: #7670  nemelemzo
#7671
Tudom, te is ha figyeltél rám. Elérte a 200 hetes mozgóátlag alját, innen visszapattant. Ha a 20 hetest áttörné akkor lenne említésre méltó, de még vagy 2-3 hó mire abból a háromszogbol kitör erőteljesen sztem, addig csak vergődés lesz. Akkor viszont több ezret fog felfele menni napon belül..Ha ezt a mozgóátlagos grafikont nézed az egész tök kiszámítható. Eddig..Altok meg szokásos csak, túlreagálják a btct felfele is lefele is.
péntek, 19:26
előzmény: #7669  Indi86
#7670

Valaki tudja, miért ugrott meg megint az egész kriptopiac? A litecoin már 30%-ot rallyzott.
Hajrá, itt a tavasz.
És ehhez most semmi köze a tethernek, 18:00 kor szépen bezuhant és ezzel indulhatott is a többi rakétázása. Dél óta 1,5 milliárd dollárral emelkedett a forgalma.
Megint sikerült bebizonyítani, hogy a kriptopiac semmi más, csak manipuláció. Egy szabályozott piacon halálra vannak ítélve.
péntek, 18:16
előzmény: #7668  nemelemzo
#7669
Jajj, talán olvasd el az inlockal kapcsolatos cikkeket meg a honlapjukat. Automatizált teljesen, tudod okosszerződések, amibe te nem hiszel..
péntek, 15:26
előzmény: #7667  mereszZenesz
#7668

Természetesen minden elképzelhető, hiszen a hitel alapja bármi lehet (még a becsület szó is) . Itt már csak az a kérdés, hogy a hitelt nyújtó, milyen feltételekkel hajlandó pénzt adni. Mert ugye itt az embereknek fiat pénz kell, az eldugott kriptóik fedeznék a hitelt. Nekem csak az nem ésszerű, hogy a pénzemen veszek kriptot, aztán arra veszek fel hitelt. Ez meddig működhet? Mi van, ha az a kripto éppen elértéktelenedik? Melyik árfolyam szerint lesz az elszámolás.
Vagy esetleg ez úgy működik majd, mint a zálogház? Leadom a kriptomat, 50%-át kifizetik, aztán ha visszaviszem a pénzt, visszakapom, csak a THM-et kell még befizetnem?
Coinzaci? uzsorakamatra?
péntek, 14:51
előzmény: #7666  nemelemzo
#7667
Kiforhatja magát a kripo alapu hitelezés szerintem van benne fantázia, ne legyél már ilyen örök pesszimista :)
péntek, 14:06
előzmény: #7665  mereszZenesz
#7666
A NEXO is egy igazi sikertörténet...igen a csúcson 300 millió volt a kapitalizációjuk (indulásuk után 1-2 nappal), azóta sikerült a tizdére esnie.
https://coinmarketcap.com/currencies/nexo/
2018 május 7-én 0,53 dollár volt az ára (jó, elismerem, az csak egy felszúrás volt, szuper alacsony forgalommal), mostanra már csak 0,055 dollár.  Igazi csoda és a trend is eléggé csökkenő.
Csak nemhogy rájöttek, hogy nem is olyan jó buli?
Közben a BTC is kapaszkodik felfele, megint jön a hétvége.
péntek, 13:32
előzmény: #7664  mereszZenesz
#7665
* a Nexo kap. 30mllio dollár 
február 07. | 22:45
előzmény: #7663  Indi86
#7664

Valami jogi falba ütköztek az ICO kibocsátás közben ami azóta megoldodott. A platform 3 hete megy elesbe , szóval még nagyon az elején vannak , és még nincs is kész .
A Nexo szintén fiatal , egy éves sincs. Kb 300millio dollár a kapitalizacioja
február 07. | 21:56
előzmény: #7662  mereszZenesz
#7663
Ennek mi az oka? Azért úgy 30000 en vannak a telegramjukon is. Már az icot se értettem, azt lelőtték idő előtt? Ha jól sejtem jóval kevesebb jött be mint gondolták. Igaz ekkora maci piacon..Bár annak nem kedvez de magának a tevékenyégnek ha jól sejtem kedvez ez a piac. Jó eséllyel nagy értéknönevekedés előtt állnak, főleg hogy a riválisnál jobbak lehetnek. Nexo..Mekkora lehet a market cap inlocknál?
február 07. | 21:28
előzmény: #7661  Indi86
#7662
Érdekes a könyv eddig csak eladói oldal van és mindharom kripto amit elfogadnak más árat ad.  A kibocsátói árfolyam harmadáért is lehet\lehetett venni. Viszont forgalom egyelőre 0
február 07. | 21:05
előzmény: #7660  mereszZenesz
#7661
Ha jól tudom már van árfolyama, ez hogy alakul? Gondolom csak akkor látnám ha beregiznék.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE