A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Üdv a fedélzeten! Nincs se BTC-m, se más kripto, de minden érdekel, ami speka. Szerintem a kriptokban nem jó a hozam/kockázat, ráadásul csak mutyitőzsdéken lehet trédelni, ahol vagy visszakapod a betett pénzed, vagy nem. Viszont vannak már tőzsdén kereskedhető ETF-ek, vannak ezek opciói, de szerintem még ez sem az igazi. Nekem a kedvenceim kriptofronton a MARA, RIOT, MSTR és ezek opciói. Az elmúlt 9 évben (mióta egyedi részvényekkel foglalkozok) kb. 150 cég fordult meg a számlámon. A legtöbb (realizált) profitott termelő cégek között a második helyen van MARA, de ha most realizálnám a lebegő nyereséget rajta, az élre állna, pedig csak két éve szerepel a listában. Szuperül trédelhetők ezek a cégek, alacsonyan tartható kockázattal, magas profit érhető el. Szeretem hamar nullára tenni a kockázatot és csak mozizni utána és ezekkel ez jól működik. Mindenki más, de én nem aludnék jól, ha a pénzem egy Binance, vagy egy Coinbase féle cégnél lenne. Most is az a véleményem a kriptokról, hogy csak egy szintetikus spekulációs termék (mint pl. VIX), nem valószínű, hogy ezekből valaha is pénz lesz, de vannak akik ezt másképp gondolják, én pedig kihasználom ezeket a lehetőségeket.
A legnagyobb alapok jól tudják, hogy a Bitcoin az egyetlen kriptovaluta, amely rendelkezik azon tulajdonságokkal, melyekkel a jó pénz jellemezhető. Ezek közül a szűkösség és a cenzúraállóság kiemelkedők.
Amúgy, hogy ontopic legyek, az 1 millió USD stb jóslatok számomra továbbra is viccesek, de persze nincs ellenemre semmi ilyesmi, ami tovább emeli az árat. Érdekes viszont, hogy az ETH , ADA stb mennyire alulteljesit nem csak a BTC, de XRP tekintetében is. Mi lehet erre a magyarázat(?), már azon kívül, hogy a legnagyobb alapok kevésbé ismerik előbbieket...
Hello Tazsu, hogy s mint? Még mindig nincs bitcoinod vagy bármi hasonló spekulatív eszközöd a kripto témában? Nagy hiba, láthatod. Vagy van? Pénznyelő írta anno, hogy nagy hibának tartja spekikent azt, hogy 2015 előtt nem vette komolyan a lehetőséget. Belátta a tévedést, mert vérbeli spekuláns. Ergo rá is mozdult utána. Ebben a műfajban ez így működik. Amúgy nem kötözködtem most, és ezzel sem fogok itt... szóval mit csinál most az az ismerősöd , aki 2019 során a Teslat shortolta? Mi van vele, hol zárta? Tényleg érdekel.
A Bitcoin hashráta, amely a hálózat teljes számítási teljesítményét méri, a CoinWarz által szolgáltatott adatok szerint most először lépte át az 1000 exahashes per másodperc (vagy egy zetahash per másodperc) értéket. A mérföldkövet először január 3-án éjszaka 1 óra körül érte el.
Tehát te a haveroddal fel tudod verni bármelyik coin árát fillerekből anélkül hogy a nyakatokba ne zúdítsam az egészet? 🤣 Ritka nagy hülyeséget mondtál kivételesen! 🙂
Csakhogy ezeket a koinokat nem bányásszák, hanem fingják és kevés ilyen szagú fingtokent fognak szellenteni, ezért nagyon értékesek. Gondolj csak bele, egy fincsi borsos tokány után ráfingasz a búzaszemeidre... Mindjárt más a helyzet. ... Ellenben beigazolódni látszik az a véleményem, hogy a koinokból sosem lesz pénz. Ugyanis a pénznek nincsen szaga. De, ha a fingkoin mégis elsöpörné a pénzügyi rendszert, egy vadiúj szólás kerülhetne be a köztudatba. Veszik, mint a fingot! ... Össze kellene dobni egy izzadságkoint, vagy fülzsírkoint, esetleg fikakoint, arról tuti elhinnék, hogy bányászni kell. Valahogy úgy kellene megírni az algoritmust, hogy a fikakoin bányászata közben termelődjön az izzadságkoin. Még agyalok rajta. 🤑
A coinoknál ez úgy működik, hogy a számítógépek egy egy coint egymás között dobálgatnak, fillérekből felverve az árat. Ha van egy zsák búzád és egy szemet sikerül arany áron eladnod, még nem azt jelenti, hogy van 1 zsák aranyad.
A Bitcoin (BTC) potenciális útja a 100 000 dolláros árfolyam eléréséhez nagyban függ a rövid távú tartók (STH) keresletének és a hosszú távú tartók (LTH) profitrealizálásának egyensúlyától – derült ki a legfrissebb „Bitfinex Alpha” jelentésből. Novemberi rekordzárás és erős teljesítményA Bitcoin ára annak ellenére zárt rekord havi csúcsot 96 506 dolláron november végén, hogy a hét során 8,64%-os esést tapasztalt. November 26-án a BTC 90 911 dollárig süllyedt, ami az októberi előválasztási eladási hullám óta a legnagyobb visszaesés volt.Ennek ellenére a Bitcoin árfolyama 37,3%-kal nőtt novemberben, ami az év második legjobb havi teljesítménye. A hónap végi erős lendület pozitív előjelként szolgál a decemberi időszakra, különösen a Bitcoin történelmi, felezési évekre jellemző növekedési mintázatait figyelembe véve.Korábbi felezési években a Bitcoin ára átlagosan 38,86%-os növekedést mutatott. Ugyanakkor a jelentés arra figyelmeztet, hogy decemberben fokozott volatilitásra lehet számítani, különösen az év legnagyobb opciós lejáratának hatásai miatt.
MSTR: 10-szerezés pipa, de még tartom tovább. A certi meg 100x fölött van, a 0.29-es vételem 31 eurón áll éppen. Korábban azt gondoltam, hogy a 90-100e-es btc csak 2025-ben jön és vele együtt a fenti MSTR haszon. De most elég nagy lendületben van mindegyik. Karácsony körül lehet, hogy egy részüktől búcsút veszek.
A kriptopiac képes az Ön 1000 dollárját 100 000 dollárrá alakítani, és a Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) valamint az ETFSwap (ETFS) lehetnek azok, amelyek eljuttathatják Önt ide. A Dogecoin (DOGE) mutatja a 2021-es fellendülést előrejelző mintázatotA Dogecoin (DOGE) jelenleg 0,1241 dolláron kereskedik a CoinMarketCap szerint. Azonban a mém coin elérte a 0,7376 dolláros csúcsot 2021. május 8-án, egy rendkívüli, több mint 28 000%-os futás után. Számos éleslátó kriptoelemző úgy véli, hogy egy hasonlóan lenyűgöző rally ismét a láthatáron van a DOGE számára.A kriptoelemző Trader Tardigrade azt sugallja, hogy a Dogecoin ugyanazt a chart mintát ismétli, mint 2021-ben. Javon Marks, egy másik kriptoelemző, azt jósolta, hogy a Dogecoin meghaladhatja korábbi rekordját a következő bikapiac során, és akár 17 dollárt is elérhet. Ezek a pozitív előrejelzések a bálnák aktivitásának növekedése közepette jönnek, és az IntoTheBlock adatai szerint a Dogecoin-t tartó címek mintegy 77%-a „pénzben van”. https://profitline.hu/hogyan-csinaljunk-1000-dollarbol-100-000-dollart-a-dogecoin-doge-a-shiba-inu-shib-es-az-etfswap-etfs-segitsegevel
Én azért még várok egy 48-51K-ig lemozgást a BTC-ben a következő 2 hónapban, akkor vennék még egy kis ETH + Microstrategy certit, aztán majd 80-100K BTC mellett passzolnám egy részüket.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046