Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Hát hogyne. Inkább az a muhahahhaa hogy neked már nem lenne pénzed Érden lófaszt sem venni 😂😂😂😂 maradj a saját kasztodnak megfelelő külvárosi paneleknél 😂😘
Nekem is lakik ott haverom, ingázást úgy oldotta meg, hogy 6 előtt indult a 9.kerbe és délután 2-kor haza :D Vagy vonattal, ami onnan reális alternatíva, ha közel laksz az állomáshoz. Egy ideje ő is átszokott a home officera, nem hiszem, hogy visszamegy irodázni heti 5x
Ezen besírtam.... Érd mint jazz hely! MU-HA-HA! Holnap mit nyomsz be? Enying a tutkó lokáció mert ott ferrarival parkolnak a "nípek"? Érd a halál f*sz*n van meg egy zs katergóriás hely, de te csak nyugodtan menj oda a tezsdvírekhez...
Bia és Torbágy ég és föld. Amúgy jó a pizzeria a benzinkút mögött és a kisüzemi sörkereskedő a k&h bankkal szemben, érdemes elnézni oda. A balatoni bicikliút is a falun megy keresztül.
Szerintem nem rossz hely, kb. Zugló vagy egy kicsivel jobb kategória, az új lakások zöme azért itt is monstrum, a kis lakásszámú társasházakat vadászni kell, de ez a tendencia szinte már egész Budapesten megfigyelhető! A Nádorliget lakóparkban néztem pár lakást, a hasonló kategóriával összevetve egyáltalán nem rosszak, de egy kicsit itt is a területmaximalizálásra törekedtek...
Kell a francnak a BPart, nyilván jobban ellennék én is egy érdi házban. De akkor sem vetném össze az agglót Sasaddal, vagy Kelenfölddel. A bejárást tekintve semmiképp. Elég sok érdit ismerek, akik azért összevont szemöldökkel kommentálják az ingázást.
Tényleg nem értem azokat akik Budafok Campona és még túl vágynak. Szar helyek. Albertfalva után borzalom,Leányka meg borkatakomba stb. Persze a hegy egy picit jobb de lumpenes helyek
Lorand/Impudent te vagy az? :D 15 perc Sasadról Biatorbágy, ami az első normális település. Kádár kocka 50-60 millió, aztán költs még rá 20-at teljes modernizálásra. Most épül ott a Szarvasugráson lakópark, még egész olcsó. Van a központban is pár lakás, viaduktra néző ablakokkal, szóval kínálat van éppen, de szerintem már ott is nagyon drága.
Persze Érd szar, bezzeg a te budafok külső romhalmazod full csokkal babaváróval! Na az aztán az ELNÖKI! Elmondhatod hogy budapest határán belül laksz, igaz az egyik legcsövesebb részen. Bezzeg a szar Érd, ahol a cukrázda előtt csak lambok meg bentleyk állnak. Az szar hely!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link