Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 11. 23. 12:13
Előzmény: #261659  FR73

A szerelő mozdulni sem akar megpróbáltam. Nem az én gondom innentől kezdve ha nem azt csinálják amit kérek lusta leellenőrizni a kaputelefon szerelés után működik e vagy nem.
Tapasztalatból beszéltem neki régebben én is jártam így nem ellenőriztem le  a kaputelefont hívtam javítsa ki 1,5 hétig udvarolta ma szerelőnek jöjjön ki azt hazudta rossz az uj kaputelefon amit oda vettem ( másik lakás)  sms- ekkel bombáztam  azt mondta ingyen ne mjön ki megcsinálni nem jó a kapu telefon.. mondtam neki ok kifizetem ujra a szrelést jöjjön ki  .. nagy nehezen2 hétre rá kijött újra  megcsinálta a kaputelefont rájött az ő telefonja sem megy vele vezetékelést cseszte el.. kijavította és a végén ne mkért érte egy fillért sem.
De erre a harcra már nincs kedvem  ne haragudjatok megmondtam a lakónak beszélje meg direktbe a szerelővel intézze el ha kimegy neki megcsinálja megcsinálja kijavítja ha nem akkor így járt
harcoljon meg ő a hibájáért ne én és ő fizeti meg a tanulópénzt.
FR73 2025. 11. 23. 12:09
Előzmény: #261641  izommanvagyok
Igazi tökös bérbeadó vagy, kisajtolsz belőlük.mindent.
És töketlen, amikor a szerelőből kell kisajtolnod valamit.
Andy01 2025. 11. 23. 12:05
Jo reggelt, Fiuk (Leanyok?)!  Sokaig nem tudtam sajnos olvasni sem ezt az egyre kuszabbnak tuno, es egyre jobban szemelyeskedessel toltott, korabban olyan kituno forumot. Kisse elfoglalt egy lakasunk eladasa. Vegul megszuletett a szerzodes, elindult a hivatalos utjan. Egy Palotanegyedben talalhato 2 szintes, duplex lakasrol van szo.  2004-ben epult emeletraepitessel, kituno lokacioban. Mi a masodik tulajdonosok voltunk (az elso szegeny hamar meghalt). 2012-ben vettuk, az eladasi ar kicsit tobb volt, mint a veteli ar otszorose. Erosen megindult a kereslet mostanaban, es ugy latom, meg fokozodik is. Azert adtuk el, mert egyik csaladtag kulfoldon el, es az o gyarapodasat, befekteteseit akartuk segiteni. Szuper lakas, kitunoen berbeadhato.
Mas: hova lett Laci bacsi? nem tudtatok elviselni azt a kis ironiat, vagy gunyossagot? Tudjatok, akinek "nem inge, ne vegye magara". O egy muveltsegi , tortenemi,  varostorteneti faktort hozott be ide frissitoul, kar erte, ha nem jon mar! Nekem  tanulsagos volt ez az oldala a torteneteinek, es nagyon szorakoztato is.
Mas: Inkabb a mi Izmos baratunkat beszeljetek ra, hogy adjon el abbol a feltucat kulvarosi problematikus paneljabol, es vegyen rajta valami ertekallobb lakast beljebb a varosban.  Kellemes hetveget Mindnyajatoknak!
izommanvagyok 2025. 11. 23. 12:01
Előzmény: #261655  kuruczr77

"Hosszú munkás évek várnak még rád is."
Ez vígasztaljon! ;-)
anyám szokta mondani nincs értelme lakásokat gyűjteni úgyis elveszik.. Ez majdnem ugyanolyan duma.
Szegény ember mondókái ezek mindig arra jó próbálkozások, hogy mást megpróbáljatok a mocsárba tartani ahol ti is dagonyáztok.
A lakás az lakás lesz 10-20-30 év múlva is lakni pedig lakni kell bármi is legyen.
Attól még , hogy nehezebb  adórendszer van vagy szabályozás egy német francia vagy spanyol lakás tulaj is vígan elél a lakás  portfóliájából.
Nem oszt nem szoroz, hogy jön a Poloska Péter 4 évre a lakások évtizedes befektetések  kormányok adók jönnek mennek. Divezrzifikálás  a tankönyvekbe szépen le van írva de fabadkát nem ér ha egy AI lufiba vagy Bitcon lufiba szállsz át sőt kevesebbet fog hozni összességébe. sokszor leírtam már a cégek benneteket kis embereket lehúznak  ha pedig jól diverzifikálsz 8-10 % nál évente nem tudsz többet elérni ( SP500 )
A dollár is a nagy diverzifikált portfóliotokkal elértéktelenedett mert " okosak voltatok" 
450 es dollár volt nemrég most 331   pedig mindenki készpénznek vette a FT csak gyengülhet évi 3 % ot legalább a FT hoz képest erre mégis ez megdőlni látszik.  Egy vacak magyar állampapír is ( 7 % ) elverte az elmúlt években a dollár hozamotokat a nagy diverzifikációval Bitcon ról meg már ne is beszéljünk.
Butának hisztek de én vagyok a legokosabb köztetek ez a vagyon gyarapodásom eredménye is tükrözi.
Aki saját hazájába fekteti ( saját bizniszbe és ő végez mindent vállalja az extra terhet) jár mindig a legjobban 
Aki tisztességesen végzi az ipart adózik a rendszer is jutalmazza ennyi. Aki meg elbujdokol dollárba külföldi részvénybe nem ezt a hazát építi a tökéjével az így járt marad a 0 % körüli hozam vagy a bukó!  ;-)
Igazságos a rendszer..!
na de tényleg léptem.
Freszelés 2025. 11. 23. 11:57
Előzmény: #261654  izommanvagyok
utolsó. mára.
mint a vízfolyás, úgy... :D
kuruczr77 2025. 11. 23. 11:46
Előzmény: #261649  izommanvagyok
Hosszú munkás évek várnak még rád is. Nem diverzifikáltál, nem végezted el a házi feladatod. Elvakult vagy ebből fakadóan beragadsz az egyre problémásabb és egyre fizetésképtelenebb bérlőid garantált apadó hozamaidba az elszabaduló infla tükrében még hatványozottabban.
izommanvagyok 2025. 11. 23. 11:46
Előzmény: #261653  N0MAD

Nem hisztek és szitkozódtok rám és a páromra. 
Értem ( vagyis nem ez sem indok rá) 
Na de tényleg ez volt az utolsó léptem mára
N0MAD 2025. 11. 23. 11:38
Előzmény: #261643  izommanvagyok
Apró tévedés, nem irigykednek rád a népek hanem nem hisznek neked.
Elég könnyű megkülönböztetni ha a kognitív disszonancia nem torzítja a jeleket. 
N0MAD 2025. 11. 23. 11:35
Előzmény: #261648  HZsooolt
Illetve a parkolóhely is ha kanizsán van.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 23. 11:11
Izom csak egy kérdés egy évben hány szökő év van?
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 23. 11:04
Miért kiabálsz?
izommanvagyok 2025. 11. 23. 11:03
Pistike12  most írta lentebb bár nyerhetne 30 misit de mégsem fog meg be van tojva nem mer semmit sem venni a fixált szuper olcsó 3 % os hitellel lásd lentebb.
"Beszallnek nagyobb aruba is, de felek. Rengeteg soft jel van, hogy recseg minden. Lehet h rosszul erzekelem, de inkabb nyerjek kicsit mint bukjak nagyot. 
Sajnos tobb iranybol hallottam, hogy jovore tobb ceg mrgvagja a HOkat azzal a cellal, hogy felmondjanak az emberek. Ha nem teszik ugy lesz leepites. Mindez a vaci uti irodafolyoson, nagy cegek. 
Es ha ott megkezdodik a moka, akkor a piac kifujt. NagyDzordzs hiaba okoskodik az árakkal, ezekbol az emberekbol jott ki a vevoi nagy resze, illetve a vevoi ennek a retegnek adtak ki a befektetesbol vett lakast. 
Ha ott reccsenes lesz, az egész orszag/ epitoipar megerzi, meghozza nem kicsit. "
Most erre mit mondjak?  Fél nem mer lépni mert tőzsdének képzeli a lakáspiacot és csak spekulálni akar vele 2-3 -4 évre..  Az ilyen emberekből hozzászólásokból látom fingja sincs a lakáspiacról tőzsdének hiszi .. Ha annak ne is lakásozzon semmi értelme az ilyen embernek nem való ott a tőzsde a meg a Bitcoin spekulációra.sokszor leírtam már a saját biznisz a legjobb nincs vízfej aki lehúzna tőzsdei cégben ott az alkalmazott a vezetőség bónusz melósok fizetése és ami marad a végén jár csak a részvényesnek.A lakás nem egy spekulatív eszköz hosszú távú játékosok terepe 10+ év minimum vagy még több  4 % os illeték miatt nem érdemes ki be ugrálni aki ezt teszi csúnyán megszívja ( lemarad a piacról )Ő tipikusan az a közgazdász aki dumálni ekézni tudja a másikat itt a fórumon de mikor tettek mezejére kell lépni és csinálni a pénzt ( magának) akkor nem mer lépni.Egy feladat van Pistike12 : HA MEGLÉPED KORMÁNYPÁRTRA KELL SZAVAZNI ANYAGI ÉRDEKED a lakásod ára ne essen vissza maradjon a támogatás mind a lakáspiacnak és mind a munkaerőpiacnak ( sok sok támogatott hitel és kedvezmény a cégeknek és alacsony adókulcsok ) 
Ha ezzel nem tudsz azonosulni neked sem való sem az ingatlan piac sem a 3 % os hitel.  Akkor viszont még évekig maradhat a savanyú szőlő effektus amit itt nyomsz már vagy 10 éve  nem lépsz  nem gazdagszol csak szitkozodsz a lakáspiacon miért megy még mindig fel? !!!!
Azt nem értem sokan nem is érdekeltek a lakás piacba nem is fektetnek ide be  talán nincs is 1 kiadott lakásuk sem... és itt anyáznak  itt koptatják a klaviatúrát de miért? ! Miért nem az OTP vagy az USA részvény topicba vagytok amivel foglalkoztok? !
VAgy értem shortoljátok a lakás piacot ( nem vesztek csak vennétek ha végre jól beesne) 
UTOLJÁRA ÍROM : ez NEM TŐZSDE itt nincsenek nagy szakadások rövid idő alatt pláne nem.
HA PEDIG NAGY ESÉS LESZ AKKOR NEKTEK SEM LESZ MUNKÁTOK HITELKÉPESSÉGETEK PÉNZETEK ARRA FOGTOK KONCENTRÁLNI HOGY ÉLETBE MARADJATOK LEGYEN KAJA AZ ASZTALON. EZT FELEJTIK EL SOKAN HA ESIK A LAKÁS ÁR AKKOR RECESSZIÓ LESZ ÉS MUNKANÉLKÜLISÉG KISEBB BAJOTOK IS LESZ ANNÁL MINTHOGY LAKÁST VEGYETEK KP RA VAGY HITELRE AMI NEM FOG MENNI MUNKA NÉLKÜL!
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 23. 10:54
Tihamér csak egy kérdés, a kutya ól is ingatlannak számít?
siemens 2025. 11. 23. 10:47
Így is van! Taníts mester!
--
Ha valaki állandóan, kényszeresen bizonygatja az igazát, az gyakran a bizonytalanság jele, a hitelesség pedig csorbul. Hiányzik a természetes magabiztosság. Az őszinte hozzászólásnál nincs szükség a folyamatos megerősítésre. Aki biztos a dolgában, az nyugodtan, tényszerűen közli az információt (bár senki nem kéri), és hagyja, hogy a tények magukért beszéljenek. Ezzel szemben Te állandóan túlkompenzálsz. Kedves fórumtársam! A hitelességet nem a hangerő, és nem is az ismétlések száma bizonyítja, hanem a stílus..........
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 23. 10:44
Előzmény: #261635  HZsooolt
tehát?
greenman76
greenman76 2025. 11. 23. 10:19
:-)
sityaki 2025. 11. 23. 10:17
Teljesen érthetetlen, miért jársz egyfolytában ennyi irigy és ágrólszakadt, sikertelen ember közé.
izommanvagyok 2025. 11. 23. 09:53

ti csak dumálni szitkozódni piszkálódni tudtok ( írígységetekbe)  PÉNZT VISZONT NEM TUDTOK  CSINÁLNI
Léptem is csak ez még kijött belőlem.  Mindenki azt csinál vagy nem amit akar nagy ívbe tojok én is az ilyen rosszindulatú emberekre. DUMÁLNI KÖNNYŰ CSINÁLNI VISZONT ANNÁL NEHEZEBB!
Sziasztok!
izommanvagyok 2025. 11. 23. 09:52

"az elmúlt másfél évben 2 őt is vettem de ezt tudjátok..! ezeken volt 4X azóta tőkére vetítve"
Nem tudom tudsz e olvasni de a tőkére vetítve volt 4 X szerezés.  TŐKÉRE AMIT BELETETTEM ÖNERŐRE
1,5 éve vett lakáson  73 % os emelkedés van  utolsó 3 hónapban jött ebből össze 10 % emelkedés.
MÁsikon meg dupla  amit 9 hónapja vettem.  de ezeken van egy +20 % ár növekedés azért is ,mert felújítva lettek szutykok voltak.
Külvárosi panelek jobban mentek az elmúlt egy évben a nagy átlag a +29 % 1 év alatt  országos átlag.
izommanvagyok 2025. 11. 23. 09:49
Előzmény: #261634  FR73

Hogy lenne már  hivatalos szerelő csinálta de már vissza menni nem fog megmondta ( üzemanyag kiállás)
Lelkére kötöttem ellenőrizze működik e a kaputelefon nem tette meg elengedte úgy a szerelőt, hogy nem tesztelte le.
Miért nem csinálja azt amit kérek tapasztalatból?
Én fizessem meg az ő hülyeségének árát?
Teljesen jogos, hogy ő intézi innentől kezdve saját költségen a szerelést kétszer nem fogom kifizetni a szerelés árát.
ezt meg is értette rendezi.  Tanuló pénz mondtam neki nem én fogom kétszer megfizetni  a szerelés árát.
A kaputelefon egy régi csúnya telefon volt most kapott újat  én fizettem neki , hogy legyen szebb jobb  csak azért , mert emelni akartam a lakás minőségét ennyi.
Hogy ti ezt  a szerelést kaputelefont is duplán kifizetnétek mikor jót akartam tenni vele az ö ökörsége miatt a ti dolgotok látjátok ezért nem viszitek ti semmire sem a pénzt kifolyik minden hülyeségre nagyvonalúságra a kezetek közül!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek