Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kreta
kreta 2025. 04. 02. 07:04
Előzmény: #243237  Spiller
Figyi…
Ha nincs meg MP-be a tudás hogy  lopjon több 100 milliárd Ft az embereknél fog maradni.
Ide nem tudás kell egyszerűen csak nem kell  Lenyúlni az embereket..
Szóval szerintem petya jó lesz
bronz 2025. 04. 02. 06:04
Előzmény: #243237  Spiller
Még szerencse, hogy az országot a klientúrájával szétlopó felcsúti kommunistában megvan a tudás.
mzrb39 2025. 04. 02. 00:52
Előzmény: #243233  N0MAD
Hová sietsz? A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen még csak most indult el a hivatástudó tanárok képzése.
Spiller 2025. 04. 02. 00:35
Es minderre a megoldas a MP ugye?  Megvan a jelleme, tudasa? Fog erted  az orszagert dolgozni napi 16orat? Ebben soha nem fogunk egyeterteni. Ha csak az van barki csak orban ne az mi? Rulett? Rateszed a sorsod  es a sorsat az egesz csaladodnak.  Jelenleg sem Mp ben sem a hattereben nem latom a sorsfordito tudast. 
Spiller 2025. 04. 02. 00:23
Előzmény: #243235  Spiller
Sokan versengeni akarnak domboritanak. Én pl nem gondolom barkivel versenyeznem kellene, futom a sajat futamomat. Persze merem magam a hasonszoruekhez, latom rokonokat ismerosoket baratokat. Azt elvezem kitalalok valamit es megcsinalom, legkozelebb ez mar csak ismetles. Az ad hozza nemi fuszert ha azt mondjak azt nem lehet megcsinalni es meg is lehet. Irtam mar en beirom amit tudok es ha kell viszitek. En szeretek tanulni, mindenkitol lehet. Juhasztol, burkolotol asztalostol es olyan emberektol akik csinaltak valamit. Van aki alkalmazott masok vállalkozók vagy jol hazasodnak vagy kibekkelnek. Mindenkinek van sajat valasza  sajat leckeje az eletre. Szerencses aki ugy él ahogy eltervezte vagy szeretett volna, sajnos a tobbsegnek nem sikerül. Erre nincs iskola. Most a penz a teljesutmeny közös nevezoje. Ha olyan dolgot csinalsz amit a tarsadalom megfizet akkor jol keresel. Kereshetsz penzt dorombolassal, helyezkedessel ez alkati kerdes es ez rendszerint nem tart sokaig. Az elet 50% kepesseg 50% szerencse. Neha mar az szerencse ha nem fuj szembe a szél. Mesz az uton es jonnek a kilometerkovek elagazasok es ahogy dontesz ugy visz valamerre a kepesseged. 
Spiller 2025. 04. 01. 23:56
Előzmény: #243166  Placi82
Nagyon osztogatod az eszet szorod a cimkeket. Felszines ember csinal ilyet. Mindennek ara van mai idősek a 60 es evekben 1000ft korul kerestek. 78ban is kb 4000ftot. Nem voltak nagy megtakaritasok, rament az eletuk a komcsi kiserletezgetesre. Ha eladtad magad a komiknak akkor kaptal egyszeru dolgokat. Hianygazdadag volt.
., 90ben nyiltak meg a lehetosegek, ment a simli es volt ahol a tudas szamitott, 10-20 ev alatt osszeraktak olyan cegeket amik ma milliardosok. Ez forum sokan kamuznak mert a valo eletuk egy nagy rakas szemét. Sokan sikeresek sokan kicsit tupiroznak a dolgon a tobbseg atlag és utanozza a menőket . A sikeres emberek zome nem iskolabol szerzi a az alkalmazott tudasat hanem az eletbol es gyakorlatbol. Ha sokat magolsz tanulsz akkor a sajat kreativitasod es problemamegoldo kepesseged helyebe a tanult szubrutinok kerulnek. Keszek a kepletek. 
szieszta 2025. 04. 01. 22:14

Nem jó a sok tudás, mert azokat nem lehet irányítani.
Volt, mikor rám bíztak több munkást is. Ahány ember, annyi féle. Volt, akinek a kezét kellett fognom, csak azt csinálta meg, amit mondtam. Volt, akinek elmondtam a feladatot és megoldotta. A legrosszabb az volt, aki azt hitte, hogy mindent jobban tud és bármit mondtam, a maga feje szerint csinált mindent, sokszor csakazértis máshogy.
N0MAD 2025. 04. 01. 21:48
Előzmény: #243230  szieszta
nem rémlik bárki ki lett volna zárva ebből a körből :)
Már csak a kormány alkalmatlanságában kell zöld ágra vergődnünk és előrébb leszünk :D
(amiben a problémamegoldás a "na jó mennyi pénz kell" is benne van)
de azért ha kimondjuk és egyetértünk abban hogy az oktatás, eü, máv szocháló egyebek tragikus állapotú és kiút se látszik mert se pénz se szándék se semmi, ellenben az oktatással kellene kezdeni hogy az általánosból megalapozott tudással kerüljenek ki a jövő orvosai mérnökei és ápolói, ami nem kis időtáv, pláne ha a tanárok képzésével kell kezdeni, akkor nem olyan nagy logikai ugrás belátni hogy 15 év kétharmad és eu pénzek(nagyrészének ellopódása) után a kormány alkalmatlansága nehezen vitatható.
DaGi 2025. 04. 01. 21:44
Előzmény: #242442  DaGi
https://dh.hu/marciusban-is-folytatodott-az-ingatlanpiac-felivelese
Márciusi tranzakciószám becslés: 12200. Több, mint amire számítottam. Budapestit jó lenne látni, mert ingatlan.com szerint ott már csak akkora a kereslet, mint tavaly, míg a kínálat 20%-kal erősebb. Viszont területileg is nagyon változatos a kereslet változás eloszlása:
https://tudastar.ingatlan.com/hirek/elenkult-a-kereslet-marciusban-az-orszagos-lakaspiacon-budapesten-fordulat-tortent/
A kerületi kereslet változás eloszlásról van egy ábra. Ez nagyjából megmagyarázhatja, hogy miért várok mást, mint ami az országos adatokban látszik. Minuszos változású kerületet figyelek aktívan.
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 01. 21:29
Előzmény: #243230  szieszta
Arra sem volt nagyon válasz,amikor mondtam neki, hogy oké, adategyzetetés céljából akkor fussunk össze, és terelheti jogi útra a vélt problémáit. Ugye,Domingo? Na de ki emlékszik erre,már pár napja volt...
szieszta 2025. 04. 01. 21:26
Előzmény: #243224  N0MAD

Én nem tudom ki melyik filmet nézi, de annál nagyobb öndicsérgetés, amit itt és máshol Laci barátunk elkövetett még a holdról is látszik.
Már csak ez előbbi beírása is, hogy a FF topikot veri a 2022-óta vért izzadva kezelt vagyonának a 20%-os éves fix kamatoztatásával.
Nem beszélve a tökéletes jóstehetségéről, amit csak ő látott és tudott...lásd infláció, trump merénylet, stb. stb. Mert ő megmondta.
Persze üzemvezetőként is a legjobb, töriből ver mindenkit és belelát a politikai sakkjátszmákba. Matek, integrálás, deriválás a kisujjában, valószínűséget  számológép nélkül számol.
Talán nincs is gyenge pontja, talán a diszlájk, amiatt nagyon ki tud akadni. :-)
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 01. 21:10
Előzmény: #243210  berlini
Hát még amikor perrel fenyeget,meg bíróság elé akar rángatni...
berlini
berlini 2025. 04. 01. 20:53
Előzmény: #243226  Placi82
sajnos a balkáni mentalitäsban igazad van.
És ezen nem segit a több diploma meg a szinte tökletes lexikális tudás sem.
Freszelés 2025. 04. 01. 20:47
Előzmény: #243226  Placi82
Csak akarat kell az egészségügyhoz. De az nincs.
Placi82 2025. 04. 01. 20:21
Előzmény: #243223  N0MAD
Ohh, egyetértek. Azt én is becsülnem, ha nem az érdeke vagy a zsebenek az álláspontja, határozza meg az egyesek  álláspontját....
Nálad ezt látom, és ezért hagyom figyelmen kívül ha beszolsz ritkán. ....😀
De azért ha egy fórum olvasoja vagy lassan 5 éve akkor azért, vagyok szinten, hogy látom ki - ¬merre hány méter. 😉
Egészségügy meg egy pocegodor, hiába adnak akarmekkora fizetést, Balkáni mentalitás marad., meg a többi is stimmt... Továbbá nép az isten adta nép, mentalitása is balkáni.. Már bocsánat,( tisztelet a kivételnek) 
Placi82 2025. 04. 01. 20:04
Előzmény: #243221  csikano
Tévedsz, a deviza gazdálkodás az kommunizmusban a deviza gazdálkodási osztaly, etc IMPEX-esek "külön  kasztja" "akik nyugati módra éltek és Rivieran nyaraltak  kereskedtek a külföldi  magan cégek, és az állami vállalatok között. Állami felhatalmazassal... Nézd meg milyen veszteséges voltak-e az ügyeltek.. 
Fekete János volt Kádár pénzügyi jobbkeze. 
Én írjam le??? Olvassatok, gondolkodjatok...
20 milliárd lofuty volt az AVÜ és privatizacio során röhögve ki lehetett volna fizetni.... Pár nagyobb állami vállalat Tisztességes   privatizalasabol...... 
Sőt engedtek is volna belőle... 
Azért ne kajaljatok be mindent.. 
Nem a gulyaskommunizmusbol jött létre a 20 mrdos hitel. A gulyaskommunizmus amire Te gondolsz az a  GMK, zasnak. meg a háztajiknak volt köszönhető a TSZ ék mellett mert a paraszt  mint a guzu dolgozott a sajátjában..
 És ettől voltunk mi a legvidamabb barakk. Kádár ezt az engedélyt kibulizta a Szovjetunio Kozponti Bizottsagtol   annak idején. 
A 20 milliárd adósság az más "kör" volt!! 🤣
Utána olvastam anno.... 😉
N0MAD 2025. 04. 01. 19:59
Előzmény: #243222  Placi82
"arcoskodasok, s személyeskedések és önajnarozas "
ezzel nem tudok vitatkozni, de publik fórum, mindenki hózzászólhat. politikai propagandista is, öntelt is, okos is, buta is, csóró is gazdag is. kulturáltan is, nem is.
a többiek meg mekritizálhatják, ki hogyan.
nem új dolog ez a net dolog.
N0MAD 2025. 04. 01. 19:55
Előzmény: #243220  Placi82
inkább becsülnéd aki nem a zsebével itéli meg a kormányt, hanem a jóléte ellenére objektíven megállapítja, hogy. aminiszterelnök mészáros nevű zsebe ezredik a világranglistán (a többi zsebével összevonva jóval előrébb, szintén kb tíz év alatt), miközben a kórházakban a kórházi fertőzés vezető halálok mert takarításra nem költenek, a várólisták hosszabbak mint a betegségek túlélési ideje, de amúgy is halni járnak be a népek.
a covidhalálozás harmadik országbeli szinten volt.
az oktatásról sokat elmond hogy általános végére különoktatás nélkül meg csóróbb régiókban a nyelvtudás nulla szintű, igaz magyar olvasott szövegértésük és egyéb tudásszintjük is tragikus.
a máv kb vicc témája csak.
rendőrség óriási emberhiányban, ha megkérdezed nyomoznak a biciklilopási ügyben kiröhögnek, herbál mindennapos a csóró régiókban. 
stb. és ezek a kormány feladatai, a foci és a lopás nem.
szóval én csak helyeselni tudok ha valaki nem az én jól élek / nem élek jól kérdésre redukálja a hazája kormányának teljesítményét hanem a közállapotokra és a milliók nyomorára gondol.
Placi82 2025. 04. 01. 19:46
Előzmény: #243219  N0MAD
Neked is mondom, több van mint gondolnád. Amúgy belenyultam 7 szeresbe  2016  elején pár evig tartottam és eladtam  egy bányász cég volt... És én nagyon óvatos duhaj vagyok 10 szer számolok, míg egyszer lépek...., 😉. 
Nekem más b.sszta itt is meg más fórumon is a csöröm... .
Leírtam lentebb, olvasd el... 😉
A farizeus ócska dumák. Főleg akikről sejtem hogy a kommunizmusban nem éppen 7 éves volt..., 😉és szülei se  állami gazdaságban dolgoztak...😉. És ezen  arcoskodasok, s személyeskedések és önajnarozas egyesek részéről.... 😉
csikano 2025. 04. 01. 19:45
Előzmény: #243197  FatFIRE

Van benne nem kis igazság, amit mondasz.
Viszont rengeteg külföldi hitel is kellett a gulyáskommunizmus fenntartásához.
1989-ben 20 Milliárd dollár (1080 milliárd forint) volt a tartozásunk, amit megmondtak nekünk! Szerintem még mindig nyögjük azt a pénzt. Könnyebb volt a lakhatás és az élet nagyobb rétegnek, de ennek nagyon súlyos ára van máig....

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek