Topiknyitó: saru 2007. 05. 02. 16:07

Felbontották Kádár János sírját !  

Meggyalázták Kádár János sírját

2007. május 2. 14:15Meggyalázták Kádár János síremlékét a fővárosi Fiumei úti temetőben szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték Kádár János és felesége síremlékének márvány fedlapját, a földet pedig kidobálták. A történteket először a sírkert biztonsági őrsége észlelte. A VIII. kerületi kapitányság rongálás miatt rendelt el nyomozást, a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a temetőben a munkásmozgalomi panteonjára fekete festékkel gyalázkodó feliratot írtak: "Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". Ez az idézet a Kárpátia együttes "Neveket akarok hallani" című dalából származik.A 2003-ban alakult magyar zenekar a Wikipedia nevű internetes lexikon szócikke szerint "magyar nemzeti-rock stílusú", "erős nemzeti identitású és revizionista" zenét játszik. A BRFK vizsgálja, hogy van-e köze a feliratnak a sírrongáláshoz.A Magyar Kommunista Munkáspárt minden parlamenti és parlamenten kívüli párttól azt kéri: függetlenül attól, hogy mit gondolnak Kádár János történelmi szerepéről, ítéljék el a sírrongálást.A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége közleményben tudatta: a párt "mélységes aggodalmának és felháborodásának ad hangot Kádár János sírjának meggyalázása miatt", és elítélik mindazokat, akik a sírgyalázást elkövették, vagy elősegítették. A párt azt követeli, hogy a kormány "azonnal és a leghatározottabban ítélje el az eseményt", a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendőrség pedig találja meg a tetteseket.

(MTI)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 02. 18. 14:21
#1004
Orbán Viktor és Kádár János
https://www.youtube.com/watch?v=2Lhpj_4ZkqE
_Macika_
_Macika_ 2023. 11. 22. 21:20
#1003
Uniós szinten a magyarok bíznak legkevésbé a közmédiában
.
Még azt a lengyel közmédiát is hitelesebbnek érzik a fogyasztók, aminek egykori műsorvezetője azt mondta: durvább propagandát csináltak az elmúlt években, mint a kommunizmus alatt.
rockmaster 2023. 08. 28. 08:03
Előzmény: #1001  _Macika_
#1002

Szerintem még ma behivatja a Kakadu az orosz (szovjet) nagykövetet és tiltakozó jegyzéket küld neki a nyilvánvaló hazugságok miatt.
Az '56-os szervezetek külön nyilatkozatban ítélik el az orosz (szovjet) történelemhamisítást még ma.
_Macika_
_Macika_ 2023. 08. 23. 12:13
#1000
A Sztálin mellől a fotókról utólag kiretusált kegyvesztett kommunisták sorsára jutott Pálffy István, miután alighanem rekordidő alatt, egyetlen este után azonnali hatállyal kirúgták a HírTV-től, ahol legelső adásában rögtön arról beszélt, szerinte megértőnek kell lenni a pedofilokkal.A Bors hosszú termelési riportban mutatta be az egykori KDNP-s politikus első napját új, kormánypárti munkahelyénél, a HírTV-nél, de a kirúgás után a riportot azonnal törölték – vette észre a Média1.Csakhogy ma már nehezebb átírni a múltat, mint hatvan éve: a kormánnyal pár éve már szintén nem olyan kritikus, ugyanakkor a hivatalos kormány-holdudvarba, a KESMÁ-ba még be nem sorolt Index ugyanis lelkesen szemlézte a Bors tudósítását, így náluk még elérhető, mi szerepelt a törölt cikkben, valamint a cikk most már hibaüzenetet betöltő linkje is.Nagy kár is lenne, ha a riportból semmi nem maradt volna meg az utókornak, hiszen tényleg minden ízében az előző rendszert idéző anyagról van szó, amelyben a Bors munkatársai elkísérték mindenhová Pálffyt a nagy napon.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 30. 13:15
#999
Nem udvarolta körbe a kormányt az Integritás Hatóság első éves jelentése
https://telex.hu/belfold/2023/06/29/integritas-hatosag-elso-jelentese
"A meglévő, az európai uniós források felhasználását szabályozni és ellenőrizni hivatott rendszerek, folyamatok, belső előírások és jogi normák teljessége, összhangja, illetve felépítettsége alapvetően megfelel a nemzetközi elvárásoknak és standardoknak.”
A részletes folytatás azonban a hiányosságokról szól, amelyek miatt az előírások gyakran nem érvényesülnek.
____________________________
A kádári diktatúra is ilyen volt. Papíron voltak ugyan jogaink, de a gyakorlatban a hatalom gondoskodott arról, hogy csak kötelességeink legyenek.
_Macika_
_Macika_ 2023. 06. 16. 13:48
#998
A magyar kormány demokratikus és a nép akarata szerint cselekszik,
Brüsszelből szovjet típusú vezetés utasít - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Libero című olasz napilapban pénteken megjelent interjúban.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 04. 30. 14:40
#997
A békemenet üzenetei a találomra kiválasztott Dunakanyarból.
https://www.vaconline.hu/tag/bekemenet/
"Vác, Kismaros"
___________________________
Magyarán. A fideszes önkormányzati polgármesterek üzennek a hatalomnak: teljesítettük a mozgósítást.
A Kádár-rezsim május elsejei üzenetei is hasonlóak voltak: Vörös Csillag traktorgyár, Csepel Művek, Fegyver- és Gázkészülékgyár, ...
A proletárokat betereltük a párt pillanatnyi vonalába.
Nedden 2023. 04. 20. 20:16
Előzmény: #993  _Macika_
#996
Ki fogja ellenőrizni? Ja a korábbi bérkommandó….
Nedden 2023. 04. 20. 20:15
Előzmény: #994  _Macika_
#995
Döbbenetes, hogy Magyarországon ilyen drága lett az élelmiszer! Ausztriába járok már havi bevásárlásra. Szerintem ez történelmi rekord. Anno a Habsburgoknak is az olcsó élelem miatt kellett a Magyar föld. Bérekben Bulgáriával, fogyasztói árakban Svájccal versenyzünk.
_Macika_
_Macika_ 2023. 04. 20. 10:25
#993
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 03. 27. 19:09
#992
Jens Stoltenberg áprilisra a magyar kormány  tiltakozása ellenére  is összehívta a nato–bizottság ülését.
Ez a kádári időkben is így volt. A nato jól megvolt a magyarok nélkül is.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 26. 15:37
#991
Svéd–finn NATO-csatlakozás: Halogatták, halogatták, most hirtelen a Fidesz-frakción belüli vitáról beszélnek
https://telex.hu/belfold/2023/02/23/nato-csatlakozas-finn-sved-fidesz-kdnp-allaspont
"Orbán Viktor miniszterelnök azt szeretné, hogy fogadják el a javaslatot, azonban a frakció megosztott a kérdésben, komoly vita alakult ki a balatonfüredi frakcióülésen"
_______________________
Kapóra jön a demokrácia látszata. A mamelukok egy része Orbán hivatalos álláspontját képviseli, a seggnyalók másik része pedig az oroszbarát Orbánt anélkül, hogy bármelyiküknek lenne saját, szilárd, elvi álláspontja.
Annyira kilóg az időhúzás lólába, hogy még én is észreveszem.
_Macika_
_Macika_ 2023. 02. 06. 11:49
#990
11:43Nyilvánosságra került: a KGB-nek dolgozott Putyin főpapja
ecsém, orbán csak közbejárt az érdekében
nincsenek rá szavak
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 12. 01. 08:43
#987
Az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december elsejétől a polgári engedetlenségben való részvétele miatt.
A Belügyminisztérium leszögezi: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben.
https://telex.hu/belfold/2022/11/30/tanarok-kirugas-belugyminiszterium-iskolak
Magyarán. A nem teljes értékű demokráciában elveszik a tanárok sztrájkjogát és ha tiltakoznak ez ellen is, akkor betartják a diktatorikus törvényeket.
Nem lepnék meglepve, ha a múlt század első felében született aggastyánhoz tartozna az oktatás, aki élete legfogékonyabb korszakában a kádári diktatúrát szolgálta ki a hatalom erőszakszervezetében. Bolsevik mentalitására jellemző, hogy a rendelkezésére álló béremelési keretet úgy osztotta el, hogy ebből a rendőrök érzékelhető emelést kaptak, a tanárok meg semmit.
Neki mindegy, hogy Kádárt szolgálja ki vagy az oktatásellenes és tanárellenes, de oroszbarát Orbánt.
_Macika_
_Macika_ 2022. 11. 28. 19:14
#986
https://telex.hu/belfold/2022/11/28/varoshaza-ugy-bajnai-gordon-anonymus-szivarogtatas-rendorseg-hatarozat
-kelepcét állítottak, lehallgattak,- majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és- ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 23. 14:31
#985
Magyarországot ellepték azok a plakátok, amelyeken  egy SZANKCIÓK feliratú, lefelé tartó bomba jeleníti meg a „brüsszeli szankciókat”. Alatta ez a szöveg: „tönkretesznek minket”.
https://parameter.sk/sites/default/files/styles/image_of_article/public/photos/oszlop_eles_2.jpg?itok=F53ltLw2
A Kádár-korszak is ilyen volt. A hatalom akkor is gondosan ügyelt arra, hogy mi legyen a véleményünk.
agitprop jelentése
https://topszotar.hu/idegen-szavak/agitprop
(a pártállami időkben) agitációs és propagandaosztály, a politikai "nevelőmunkával" megbízott részleg kommunista pártszervekben
Az agitprop nemcsak diktatúrákban fordul elő, hanem a nem teljes értékű demokráciákban is fölüti a fejét.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 09. 19. 12:52
#984
"Elsöprő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő azon jelentését, amely kimondja, hogy Magyarország nem tekinthető teljes értékű demokráciának."
https://www.portfolio.hu/global/20220915/kimondta-az-europai-parlament-magyarorszag-tobbe-nem-tekintheto-teljes-erteku-demokracianak-567093
A Kádár-rezsimben is csak "szocialista" demokrácia volt. A szocialista jelző fosztóképzőként működött, a szocialista demokrácia csupán a pártállami diktatúrát jelentette a megszállt országunkban.
A Kádár-rezsimben nem lehetett bírálni a diktatúrát.
Most viszont valóban van (már vagy még) valamekkora demokrácia. Ezt a tökelütött ellenzekzék valamennyire bírálja is a szerény képességei mellett, viszont a kormánypártok megélhetési politikusaitól egy mukkot nem hallottam arról, hogy lehet valami igazság ebben az EP-jelentésben.
A kormánypártok soraiban vagy működik az öncenzúra vagy pedig tényleg demokráciának tartják ezt az elbaltázott katyvaszt, amiben élünk.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 09. 05. 20:01
#983
Valóban megkapta a Három évtized a Magyar Bányászatért emlékérmet a 32 éves Koncz Zsófia
https://telex.hu/zacc/2022/09/04/koncz-zsofia-harom-evtized-a-magyar-banyaszatert-emlekerem-emleklap-banyasznap
Brezsnyev elvtársnak is sok kitüntetése volt, de kettőt soha nem kapott meg. Nem volt Hős Város és Hős Anya sem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 08. 04. 13:10
#982
A jövőben nem teszi közzé az energiahivatal a lakossági áram beszerzési árát
https://telex.hu/belfold/2022/08/03/energiahivatal-aram-lakossagi-arak-nem-teszi-koze-2022
"az egyetemes szolgáltató állami tulajdonba kerülése után már semmilyen jelentősége nincs."
________________________________________
Aha. Nyugodtan közzétehetnék, hiszen már semmilyen jelentősége nincs.
A kádári diktatúrában pártunk és kormányunk sem osztott meg minden adatot a dolgozó néppel. Nem tartozott ránk az államadósság mértéke vagy az, hogy a megszálló Vörös Hadsereg atomfegyvereket telepített hazánkba.
Az egyetemes szolgáltató állami tulajdonba kerülése vélhetően nem államosítást jelent, hanem lőrincesítést.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 20. 21:10
#981
20:44Szijjártó Péter: az alacsony adók jelentette versenyelőny elvétele a kommunizmusra emlékeztetne
.
nemhogy felbontják , hanem ott ülnek mellette és sírnak folyamatosan
hiszen minden második mondatuk róla szól

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek