Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 ma, 10:30
Előzmény: #231216  Murdoch
Hahahahaha. Kihajitjak stb... 
Magadat logikus gondolkodanak vallokent erdekesen allsz a szineszekhez, akarom mondani politikusokhoz😀
Majd ha 1x eljutsz oda agyilag, hogy felfogd mit jelent a hatalom celja a hatalom maga kifejezes, es hogy egy eros politikus a hatalmi gepezetenek fenntartasaval mennyibe kerul a gazdasagnak, akkor celszeru tapsikolnod. 
Ja es annak tapsikolsz, hogy a sokat szidott usaban van vetesforgo a politikaban... Itt meg azt tamogatod h nincs. 
Na nezz az usd huf tablara es rajossz, hogy, melyik a hatekonyabb rendszer... 
FR73 ma, 10:28
Előzmény: #231215  Pistike12
Tehát lakást csakis HUF-ban, csodakötvényt csakis EUR-ban hasonlítgatunk.
Erre mondja Kohn, hogy "ügyes, nagyon ügyes"
Murdoch ma, 10:25
Előzmény: #231217  Pistike12
Ja, nőttek. És van hozzá tranzakció? A kis gömböc is szépen nőtt egy darabig...
Meg esetleg azt is hozzátehetnéd, hogy nem kellett hozzá más, mint pár tucat stimulus, na ilyenekkel itt nem kell foglalkozni. 
Pistike12 ma, 10:22
Előzmény: #231212  Murdoch
Varjal varjal. Nottek az arak 2023 osze ota?
Illetve varom a pontokba szedett kerdeseimre is a valaszt? Ugy tudom egy ITs fokent aki mindezt Svajci oramu pontosagu es hatekony, az tud tomor es objektiv valaszokat adni egyszeru kérdésekre😀
Murdoch ma, 10:20
Előzmény: #231213  Moka_Brikka
Próbált ő azért rendet tenni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81brah%C3%A1m-meg%C3%A1llapod%C3%A1sok
Az tuti, hogy ukrán ügy takaréklángra kerül, Izraelt viszont tolni fogják. Meg nyilván a védővámok, Kína betámadása stb. De az számomra nem kérdés, hogy M.o-nak is jobb lesz, remélhetőleg a pressmant azonnal kihajítják innen, ha nem is a világűrbe, de elég messzire.
Pistike12 ma, 10:19
Előzmény: #231211  N0MAD
Szamoljuk csudakotvenyben ami jo de nincs, mert mar nem abban van😀
Hat azert van nemi alapja hogy egy adott orszag ingatlanjat adott orszag devizanemeben merik. Esetleg feltalaltad az uj rendszert, aminek lenyege a pistiket epp hogy cafoljuk megrol szol, vagy hogy onigazoljuk magunkat? 😀
Es foglaljuk ossze az elumlt 1 evet, amikor kb irtam hagy sajat celra erdemes lehet beszallni: Nem nottek az arak es nem tortent kiarazodas sok korosztalybol, amit alatamaszt h 38 ev lett az 1. lakashozjutas ideje, ami ATH😀
A csudakotveny meg megerte, hisz csak 10%al gyengebb a ft😀😀😀😀😀😀😀
Előzmény: #231211  N0MAD
Az az , miközben ütöd be a sok nullát az utalásba akkor közben nom-nom budhista kántálást folytatsz ? Baszki ha én ezt tudom...
Moka_Brikka ma, 10:15
Előzmény: #231199  slash
Én úgy emlékszem, hogy Trump nyitotta meg Jeruzselámben az eslő USA nagykövetséget. Ezért is én erősebb támogatásra számítok Izrael tekintetében. De láttam Trump videót, ahol a kampány időszakban kifejezetten kiállít Izrael mellett. Orosz-ukrán háború már más tészta. Ott valószínűbb, hogy csökkeni fog a támogatás, vagy akár meg is szűnhet. Legalábbis én így látom. 
Off: Amúgy én EURHUF-on továbbra is valószínűbbnek látom, hogy ez az emelkedés még nem a korábbi emelkedő trend folytatása, hanem egy korrekció része, és most még nem lesz eredményes kitörés technikailag az 500-as mágneshez. 5 hónapig tartott mire elérte a nagyobb idősík sávjának a közepét, ami kb. 9%-os gyengülés volt. Máskor ezt 1 hónap alatt el szokta érni, amikor erős impulzív trendben van. Szerinte, a dollár index is 106 körül egy lokális alacsonyabb csúcs tetőépítésébe kezdhet. Aztán meglátjuk mi lesz :) Nekem ez nem jó vételi zóna arra spekulálva, hogy most omlik össze a forint árfolyama. 
Murdoch ma, 10:15
Előzmény: #231209  Pistike12
Én meg azt, hogy akármilyen gazdasági helyzet van, valami okot mindig előhalásztok, hogy az ingatlanáraknak márpedig nőniük kell. 
N0MAD ma, 10:12
Előzmény: #231210  EURHUF_goes_to_haven
Kizárólag nominálisan szabad számolni mert csak.
Előzmény: #231209  Pistike12
Ha ilyen ütemben romlik a HUF, akkor még simán lehet hogy Ft ban emelkedik EUR ban meg olcsóbb lesz :D minden csak nézőpont kérdése. Megfizethetőbb ?? Na az tuti, hogy nem lesz, egy ilyen kormányzattal.
Pistike12 ma, 10:02
Előzmény: #231208  Murdoch
Varjal varjal. 1 eve azt hallgatom h balfasz vagyok merz nem lesz lakhatasi valsag es csokkenek az arak😀
Murdoch ma, 09:52
Előzmény: #231207  N0MAD
De majd hamarosan beírja a következő okosságot, miszerint az átlagbérek alátámasztják a lakásárakat. 
N0MAD ma, 09:49
Előzmény: #231205  Pistike12
Mindennapi árrakétánkat add meg nekünk ma.
N0MAD ma, 09:48
Előzmény: #231204  slash
Hát, van az az ingatlan ahol az eladó fizet ha sok rajta a tartozás…
Pistike12 ma, 09:43
Nincs lakhatasi valsag:
"A NAR 2024-es felmérése alapján az első lakásukat vásárlók átlagéletkora 38 évre nőtt, ami három évvel magasabb, mint az előző évben. Ez jelentős változás az 1980-as évekhez képest, amikor a tipikus első vásárló még a húszas évei végén járt." 
slash ma, 09:06
Előzmény: #231202  N0MAD
Én mindenben hiszékeny vagyok! :-) Vegye meg Trump kis hazánkat USA 51 államának és vezessük be a dollárt.  
EURHUF500 ma, 09:06

véget vet, csak azért nem úgy ahogy ezt a vitya gondolja
azt mondta ha putyin nem fogadja el a béketervét, lebombázza moszkvát,
De ebben semmi meglepő nincs, korábban is igy kezelte ezeket a helyzeteket.
N0MAD ma, 08:56
Te nem vagy nagyon hiszékeny propagandaügyben?
No offense ment.
Repubok a háborús héják különösen izrael tekintetében. Trumo veje pl nem annyira izraelellenes.
Kb annyira fog bejönni mint a forinterő trumpra. De főninek lehet lesz pár emlékezetes közös fotója. Trumpnak meg pár kevéssé emlékezetes a nagy török sráccal.
Freszelés ma, 08:46
Előzmény: #231191  zajec
 Normalisan 200nm lakas 100millio .... inkább fordítva. 100nm lakás 200millió. Keress rá normális helyeken a költözhető állapotú értelmes lakásokra. Lakásokra. Házba bele se gondolok.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek