Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
3 év alatt a mostani árfolyamon 665 eurós minimálbért 50%-kal megemelni EUR alapon, na az mission impossible. Garantált bérminimumnál van esély csak az 1000 euróra.
Egyszerűbb számítás is van 1-2% hatékonyság javulás van maximum általában. Ha a béremelés az előző évi inflációt ennél jobban meghaladja akkor biztos inflációt generálsz. 3 év alatt 50% béremelés radikális inflációt eredményez.
Pentek este a hosszu us hozamok nagyot ugrottak. Egyre tobben mondjak h a 10 es 20 nem fog lejonni tulzottan. Eros volt a dollarmereslet. Latszolag a jennel szemben is erosodik a carry újra.
Vakmajom: "Most
lett olyan szabály, hogy a minimálbér az átlagbér fele kell, hogy
legyen. Találós kérdés! Ha 2-3 év múlva az átlagbér 1 millió lesz, a
minimálbér meg 1000 euró, akkor mi lesz az euró árfolyama?" Tényleg meg van ágyazva az 500-as árfolyamnak, ez évi 6%+ romlás. Amennyiben valamilyen oknál fogva ezt meg tudják lépni, lőre szólok, hogy a teljes gazdasági szektor átáll euróra és a nagyobb vagyoni értékek tranzakciója is euró alapon fog történni (pl ingatlan), a mérleg már a mostani hisztinél is billegett!
Igen relatíve magas a devizatartalék, a külker mérleg pozítiv és a fizetési mérleg is az. Vettek gázmezőt Azerbajdzsában ami évi 1.4 milliárd kötbér körüli saját gázt termel ez is egy természetes hedge már. Most tény, hogy az olaj és a gáz ára felment ezért is gyengülhet a dollár. De nem gondolnám, hogy kilőnék az iráni olaj létesítményeket vagy a nukleáris létesítményeket akkor Irán kőkemény bosszút tud állni.
Szerintem ott kezdődik, hogy egy társadalmat Emberek alkotják. Hallott itt valaki arról, hogy becsüljük értékeljük az Embert? No ha ilyenről nincs itt szó, akkor értéktelen az ember értéktelen a társadalom és ilyen amilyen a rendszer ilyen amilyen a költségvetés és a forint. Üzletelünk mindenkivel" ez így le van írva a költségvetésbe? Van erre adófizetésből keret?? Írják ezt a költségvetésben? Megszavaztátok? .....és ha nem sikerül az " üzlet" én is bukok te is bukol ?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)