Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szerintem az egyenlethez a megoldásgyüjteményt is készen kapták, de még közjegyző fel s olvasta ha azok a kis festékpacnik a papíron kifognanak rajtuk :D
Igen igaz amit írsz. Bővebben nincs időm sem szándékom ezt ecsetelni, mert nem hinném hogy komolyabban érdekel másokat. Egyéb tekintetben a piac szabályozza az árakat. Sok tényező van és napról napra változik. Sok esetben sokkal nagyobb volumenben, de az biztos, hogy a Ft romlása nincs egyenes arányban az árakkal a gyakorlatban.
A saját hulladékom, amit a saját magam által vásárolt hulladékgyűjtőbe helyeztem, az attól, hogy kitolom a kapu elé nem hiszem, hogy egy normális országban a koncesszor tulajdonába kerülne. Ezek szerint ha nincs kerítés és visszatolja a telekre, akkor kiveheti?
Konkrétan ismerősöm magyarázta, hogy most jól járt, mert éppen aznapra leesett a svájci frank árfolyama pár forinttal amikor a szerződést kötötte. (Ja, így több frankkal tartozott:)
'90-es években ismerősömre rábíztak egy kisboltot. 20%-os árréssel számolt, ezért minden nap kivette az árbevétel 20%-át, a maradékból újból árut vett. Aztán csodálkozott hogy lassan elfogyott az árukészlet. :D 100+20=120 120*0,2=24 120-24=96 96+19,2=115,2 115,2*0,2=23,04 115,2-23,04=92,16 stb.stb.stb. :)
Amúgy szerintem a következő hetekben még visszatolják hármas kezdetűre. De hosszabb távon csúnya lesz, csodálkoznék ha nem. De persze nem nagyon hoz lázba, a befektetéseim kidolgozzák, fizum le fogja követni, pmapból (meg pemapból) meg dobbantani fogok idő elött. Aztán meglátjuk kinek lesz igaza. Az örömködés meg az állampapírellenesség minden eltérő vélemény kapcsán meg a te meglátásod.
Miért, inkább vonja ki? Akkor már a 2. esetben nulla lenne, az nem működik. Egyébként sokkal korrektebb, mintha összeszorozná, 25% majd 125%, na az beindítaná az inflációt.
Nem kell hogy édekelje őket, elég ha a bolti árak érdeklik. Tökmindegy tudja e hogy lehet összefüggés az euroárfolyammal, vagy hogy egyáltalán létezik az euro. De az árakat látják.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)