Nedden

Regisztráció: 2022-02-26 19:14:13

Hozzászólások száma: 237

Utolsó hozzászólás: 2023-09-21 20:51


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Magyar Állampapír tulajok csütörtök, 20:51
USD ilyen kamata mellett csak a Forint szándékos gyengítése adhat okot a DKJ ilyen alacsony hozamára. Ami nem alacsony, de USD kötvény kamatok+ árfolyam nyereség több mint a Magyar állampapírok hozama. Csak egyet nem értek, hogy lesz gyengülő Forinttal letörve az infláció?
Zsiday: a magyar beteg csütörtök, 20:42
Nem értem mi az új hír abban, hogy egyre több kerekedő már Euróban számol és állapítja meg az árakat?! Miért pont a VW esete a példa, nem értem.
Az Euro magát vezeti be. Ez ellen semmit nem tud a jegybank tenni. A folyamatos leértékeléssel is fokozták az inflációt, ( sok más buta intézkedés mellett) elvesztették a piac bizalmát. Évek óta nem nyitok long pozíciót Forintra. Megérte.  Mondjuk pestiesen, túltolták a szekeret. 
Tud valaki valami pozitív hozadékú gazdasági intézkedést példaként mondani? Milyen negatív spirál nem érint minket? - Töprengek, de nem tudok jó példát felhozni.
Ennyi év kormányzás után már nem lehet az előzőre kenni mindent. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 08. 05. 10:54
Igenis jól teljesít az ország. Kanyarban előztük meg Romániát. Már csak a Lettekkel és Bulgáriával kell megküzdenünk az EU legalacsonyabb fizetéseiért, életszínvonaláért!
Arról nem szól a propaganda miben is akarunk éllovasok lenni. Pl. Áfában, alacsony bérekben, kiszolgáltatott energiaellátásban, a legkevesebb napelemben, a legtöbb honfitársunkat kizsákmányoló külföldi gyár hazánkba hozatalában, korrupcióban,
COVID halálesetekben stb. -Ezekben is lehet versenyezni.
Az állampapírból pedig menekülni kell. Régóta mondom de több közgazdász is, hogy
az Euró magát foga bevezetni Magyarországon!
Felbontották Kádár János sírját ! 2023. 04. 20. 20:16
Ki fogja ellenőrizni? Ja a korábbi bérkommandó….
Felbontották Kádár János sírját ! 2023. 04. 20. 20:15
Döbbenetes, hogy Magyarországon ilyen drága lett az élelmiszer! Ausztriába járok már havi bevásárlásra. Szerintem ez történelmi rekord. Anno a Habsburgoknak is az olcsó élelem miatt kellett a Magyar föld. Bérekben Bulgáriával, fogyasztói árakban Svájccal versenyzünk.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 12. 08. 04:39
Egyre nagyobb az igény egy csak nemzetközi részvényekkel, befektetésekkel foglalkozó hírportálra! Már egyre többen hanyagoljuk a magyar piacot. Talán segítené a hazai gazdaságot irányítók kijózanodását ha a hírportálokon nem a MOL vagy OTP árfolyam lenne kiírva hanem a Tesla, Coca Cola, BMW stb. 
MOLly tulajok topikja 2022. 12. 08. 03:53
A BÉT-en befektetni már régen nem érdemes. Nagybefektetők régen elmentek. Ezért is nyomottak az árak. Háziasszonyoktól most elszedik a pénzt. Amíg ez a kormány van addig teljesen kiszámíthatatlan itt minden. Mint egy banánköztársaságban. Én elkezdtem USA részvényeket, árupapírt venni azóta kevesebb stressz, nagyobb profit. Sokan írják a DKJ , PMÁP még jó de én már nem bízom ezekben sem. Hogyan fogja kifizetni az állam a hozamot anélkül, hogy inflációt generálna? -Szerintem sehogy. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 04:39
A NER szociális érzékenysége konvergál a nullához. Napokban volt egy salátatörvénykezés amiben képesek voltak arra külön törvényt alkotni, hogy az állam nem felelős a rászorultak megsegítésében! Sőt az előterjesztő ha jól tudom nem is fideszes volt hanem “keresztény demokrata”. Nem véletlenül foglalták ezt törvénybe, szerintem ez a felkészülés a szociális katasztrófára. Ez lehet saját “keresztény” lelkiismeretük megnyugtatása. 
Afrikai szintű 28500 Ft nyugdíjminimum, amit  nem hajlandóak megemelni már olyan borzalom ami miatt én szégyellem magam, ha egy külföldivel beszélve szóba kerül. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 04:20
A megújulóba fektetni jó. De nem feltétlenül az anyagi haszon miatt. A szigetelőanyag, korszerű nyílászáró, napelem, hőszivattyú ára jelenleg elszállt. Sokan most verik magukat óriási költségekbe, ami megtérülését nagyban rontja a magas kivitelezési ár. Érdekes jelenség, hogy a vizes, villamos boltokban már heti árak vannak, de láttam már napi árat is. Tiszta árutőzsdévé váltak ezek a boltok. A buta, kidolgozatlan napelempolitikánk miatt pedig felvásárlási láz tört ki. Egekbe emelve az árakat. Így egy esetleges energiahelyzet normalizálódás elégetheti sok ember pénzét. Persze messze vagyunk még ettől, hiszen pont az Orbán kormány hajlandó bármi áron beszerezni a gázt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 03:54
Sokan jöttek ide lakni mert a kinti nyugdíjak, segélyek itt jobb megélhetést nyújtanak. Tudok olyan falvakat ahol már több a holland mint a magyar. A kempingekben évek óta itt vannak azok akik hónapokat életvitelszerűen töltenek el. De ha a megélhetés költségei nálunk is elérik a nyugati szintet, akkor nem jön ide senki. Bizony már az élelmiszer, energia nálunk se sokkal olcsóbb.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 25. 20:20
Ha nem bukik bele Orbán az energiaárak növekedésébe, belebukhat az árak csökkenésébe. Idén kitört a rezsipánik. Az ország jelentős része elköltötte előre a pénzét szigetelésre, napelemre, hőszivattyúra vagy csak háromszoros áron vehető jancsi kályhára. Sokan ingatlanjukat adták el nyomott áron. A gyermekeinknek szánt erdőket kivágtuk. Sorolhatnám az idei év kárait. De! Egész EU behúzta a fogyasztási féket. Szokatlan időben tél előtt esik a gázár, jelentősen csökken a villamos áram import és a fogyasztás. Globális szinten jönnek az intézkedések az elszabadult árakra. Tehát jó esély van egy energiaár konszolidációra. Hogyan fognak a választók elszámolni magukban ha rövidtávon feleslegesen költötték el vagyonukat a rezsipánik miatt? Mi lesz ha leesik a rezsi költség és polgártársunk kivágta az erdejét,  elköltötte pénzét 20 év alatt megtérülő technológiákra?! Szerintem csalódott lesz, haragos arra aki miatt így járt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 24. 18:11
Miért csökkentene a kormány a gáz árán? Orbán győzelmet aratott Brüsszelben és megengedik, hogy drágábban vegyük a gázt. Mi nem akarunk csatlakozni az EU gázbeszerzéshez, mi fizetni akarunk annyit amennyit kér az eladó. Putyin így bolond lenne olcsóbban adni a Magyaroknak bármit is. Nagyon rossz oldalon állunk ismét, mint többször a történelemben.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 24. 13:13
 Nemzeti Tőkeholding =Mészáros nyugdíjba mehet?! Ennek be fog dőlni az EU?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 23. 14:33
Nagyon szomorú, hogy olyan vezetője van az országnak akiből dől az uszítás, gyülőlet folyamatos ellenség kreálása. Végtelenül unalmas is már. De mindig vannak akiknek ez jön be. Azt gondolom OV. annyira megváltozott, hogy ez ellen már korábbi önmaga is harcolna ha egymással szemben állnának. Teljesen elment a valóságot jól megítélő-képessége. Ha egyszer lesz egy kormányváltás, remélem az első lesz, hogy maximálják 2 ciklusban a kormányfői választhatóságot. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 22. 21:17
A szociális katasztrófa nagyon érik. El sem tudom képzelni a nyugdíjminimumosok, minimálbéresek, kisnyugdíjasok stb. hogyan vészelik át ezt az időszakot. Csodálom, hogy még nem jönnek a hírek az éhezésről, nyomorról.
De apró változás, hogy OV. talán kezd félni. Lezáratta fél Zalaegerszeget a látogatására.  Hol van már a farmerdzsekis 1989-es tüntetések sztárja… 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 22. 21:01
Rendkívül alacsony a Magyarok egymással szembeni tolerancia szintje. Orbán ezt jól ismerte fel, és a megosztottságot az egymással szembeni gyűlöletet használta kii, hogy bebetonozza kormányzását. Regnálása sajnos stabil alapokon nyugszik.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 15:49
A rendszer bedarálta a szakértőket. Teljesen érthetetlen, külön úton jár az orbáni kormányzás. Már egyszemélyben kinevezett minisztere sincs az egész energetikának, így nem csoda, hogy jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.  Érdekes olvasmány és a Napi íróját megilleti a dicséret mert szépen összefoglalta ezt a káoszt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 13:36
Amikor kiállt Orbán Putyinnal a kamerák, mikrofonok előtt hazudni a gázárakról, az felejthetetlen volt. Persze később kiderült, hogy drágábban vesszük a gázt. Magyarázatot máig nem kaptunk erre a “kis” csúsztatásra. 
Elképzelem a tegnapi EU tanácskozást. Miként Orbán köti az ebet a karóhoz, hogy mi márpedig nem akarunk ársapkát. Mi drágábban akarjuk venni a gázt! Istennek se tudták meggyőzni, hogy jobb Magyarországnak az olcsóbb energia is. De nem baj, éljen győztünk a vitában!

friss hírek További hírek