Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Utoljára általános iskola 3. ban vitatkoztatott minket a matek tanár hogy a 0 az pozitív vagy negatív. a való élet az azt mondja hogy előjel nélküli szám . Bár a magyar költségvetésben amennyire örülne neki mindenki azt lehet már pozitívnak hívni :D
Egyszer ki kellene mondani, hogy gyerekek örülünk, hogy 0 ás lesz... és azt tartani.. De ezeknek a nővekedés a viagrájuk, drogjuk... Mivel a hiány folyamatossan nő, azzel tudják ~elfedni. Money supply érdekes lesz nézni azért.
Szerintem a jövő évi költségvetés tervezhetetlen. Kb. 2% os növekedéssel kellene megtervezni, vagy annyi sem a la Zsiday. Ezt senki nem meri megtenni. Az a baj, hogy egy recesszió a magas hiány miatt földbe fogja állítani az országot. Idén azt mondogatják, hogy az elsődleges egyenleg kb. nulla. Csak az a baj, hogy a kamat teher egyre nagyobb idén kb. 4e mrd. Jövőre ez kb. 5e mrd. A jövő év szerintem nagyon necces lesz. Ezt a forint éves gyertya már kezdi mutatni. Sajnos már én sem hiszek a fekete gyertyában, valahol inkább a 390 -400 között. Ha abból indulok ki , hogy az előző negyed éves gyertya kis fehér, illetve az éves nem lesz átfogó. JPY kezd megint érdekes lenni.Lehet, hogy ma indul a 2 hullám 130 köré.
Arra a költségvetésre gondolsz, ami hasonló szilárdságú mint az alkotmány, és az elmúlt 5 évben rendre hatalmassan megbukott ? Épp az ideit csak 3x írták át ? Mert akkor hófehérke p*na szőréhez is köthetik akkor se lesz jobb.
Nem tudjátok véletlenül, van már B terv? :) Mi lesz akkor ha nem Trump nyer, és Harris elhozza orbánék számára az armageddont? Életemben nem halottam még olyat hogy egy EU ország költségvetésének véglegesítését az USA elnökválasztási eredményekhez kötnék.
A ruszkiknak meg kínának addig vagyunk hasznos idióták amíg EU tagok vagyunk, EU tagság után meg majd lehetünk semleges földönfutók, csak a nyugat kapui záródnak előttünk. Tegnapi strasbourgi felszólalások után nem csodálkoznék nagyon, ha az EU megtalálná a módját, hogyan szabaduljon meg az orbán vezette országtól, főleg ha esetleg 2026-ban is ezek nyernek.
Amiben igaza van,annak markánsan a felelőse is. Mondjuk a ruszki vonalat nem kéne pártfogolni mindenhol,meg a kínait. Brüsszeli gazdák tüntetését finanszírozni, meg ilyenek. Az, hogy őt meg kilóra megvették, az már köztudott, nem defender of europe lesz ő,hanem destroyer of europe. Az igaz, hogy az EU nagyon belekényelmesedett a Mutti által létrehozott olcsó nyersanyag korszakába, de várható volt, hogy nincs ingyen ebéd a piacon, és a ruszkiknak ez a volt a hosszú terve ( megvetni a lábukat,beépülni,ezer szállal kötödni, kiszolgáltatott helyzetbe hozni,majd támadni). Átrendeződik a világ jelenleg. A baj, hogy mi megint arra az oldalra állunk,ahol eleve hasznos idiótaként tekintenek ránk.
A dolog már rég elromlott. Nem csak Magyarországon sajnos. Abban az egyben igaza van a Főninek, hogy Európa agonizál. Nyilván teljesen mást jelent ez egy nemet vagy osztrák állampolgárnak, de sajnos a saját gazdasági kilátásait mind a kettő nagy általánosságban negatívan fogja leírni. Az európai döntés hozatal lassú, bürokratikus, a scale of economy kicsi a piac széttöredezett, statikus. A jóléti állam szinte mindenhol repedezik és ellenség keresés zajlik. Rövid időre elmegyek, kipróbálok 2 országot. Nagyon kíváncsi leszek. Nyilván Magyarországhoz képest talán felüdülés lesz, vagy nem. Próba szerecsen, ahogy szoktam volt mondani.
Teljes mértékben egyetértek ! Itt mind1 ki fog jönni. Én is sóvárgók ezen egy ideje! Ami után SÓVÁRog az ember az begyün. Salzburgban nyílt valami lehetőség úgy néz ki. Már keresgélek 1 ideje. Az árfolyamról csak annyit, hogy natikárogók, lássátok mekkorát jött vissza 2 nap alatt? Simán be tudott jönni 400 alá! Nem is csoda, ha ekkora erősödés után korrekcióra van szüksége ;) vajon mivel trédelhetik együtt?? https://imgur.com/a/sVD1but
26 erdekes lesz,nagy csodat azert nem varok tole,de beszedes lesz. Ha ujabb 4 ev,akkor tipli. Ha nem,akkor az lesz az erdekes,h az uj ero mit tid kezdeni a deep state-tel. Ha semmit,akkor kormanyvalsag,kormany megbukik,vitya belovagol feher lovon,es game over. Ha valami kedvezobb,akkor van remeny,de meg mindig ott van az ,hogy mi lesz,bekes elvonulas,vagy kiengedik a Budahazyekat,aztan balhe,es kezdodik elolrol?
Igen csakhogy addigra kevesebb magyar gyerek születik majd mint kisebbség. Akkor az még magyarország lesz ? Én következő 2 évben várom a komoly mozgásokat, szerintem annál tovább már csak nagyon durva bábozással tudják húzni ezt a tetemet...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)