Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én azt szeretném látni egyszer egy újságírótól, hogy odamegy Semjénhez és megkéri, hogy olvassa fel ezt (Schadl jegyzetét), mert ő nehezen tudja elolvasni.
-Akkor miért ilyen gyenge a forint-Cseh Korona sokkal stabilabb az Euróval szemben!De miért? -A devizatartalék célja, hogy az ország devizaszükségletét stabilan fedezze, az import ne legyen veszélyben a fizetési mérleg felborulásakor sem, és a hazai deviza stabilan tartásában is döntő szerepe van. Az MNB devizatartaléka jelentősen bővült az utóbbi időben, az MNB adatai szerint augusztus 30-án 47 milliárd euró volt, ami annak köszönhető, hogy az uniós forrásokat nem a devizapiacon váltották át, hanem azt a jegybank intézte, de szerepet játszik a korábban vásárolt aranyon elért csinos árfolyamnyereség is. https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/arany-mnb-felvasarlas-nyereseg-nemzeti-bank-aranytartalek.797417.html?fbclid=IwY2xjawFt-W1leHRuA2FlbQIxMQABHZFXathzEc
Igaz lehet, de a nagyságrendet nem gondolom hogy befolyásolja a 30 Ft. Egyébként a piaci verseny sokkal nagyobb kilengést produkál. Pl. A gazdák a sok csapadék okán nem tudnak kimenni a földekre...ez időszakosan duplázhat beszerzési árakat., pl Az euró zlotyi vagy a dollár árfolyama is komoly tényező lehet a gazdaságban. Hiába a propaganda , hogy " válaszd a Magyar terméket" nincs már olyan sajnos. 10 éve döntő részben külföldről hozzák a Magyar Őstermelők a zöldséget gyümölcsöt. Olcsóbb mintha itt termelné. Csak papíron és jelképesen műveli a földjét.
Saját kezűleg töröltem, ha ez ennyire fontos info:)) De a közelmúlt eseményei triggereltek, újra fórum függő lettem, pedig legalább 2 hónapig tiszta voltam! Igazság szerint Te mondtad, hogy 350-re megy, vagyis így rémlik, de nem fogom előkeresni. Sosem drukkoltam ennyire, hogy igazad legyen, nagyon kellene fél éven belül nekem erősebb forint.
Banyeg szót valtottam ket ertelmisegi modern allasban levo ismerossel reggel, mindketten latra tartjak a penzuket semmi deviza. Azt hittem rosszul hallok. Na itt tartunk.
Mi ez az új nick? Régivel mi lett?? Te mondod 350re megy, én csak inkább forint erőt vártam, és inkább erősödést. Mindegy az én mit várok, piac dönt. Én csak chartot nézek, az ék még jó. Ettől lehet 450is Euro. Annyi, hogy én erősödést vártam, várok. 2éves szinten még erősödik
Ebben nagy érdeme van ennek a bandának is, hogy pénzügyi oktatás nincs az általános iskolákban. Szerencsére itt forint van, nem euró, hangzik el a "fideszes szakértőktől" a mondat.
Nem olvastál cikket. Csak a kukás erintésével száll át a tulajdonjog. Viszont ha azzal igen, tehát ha szólsz hogy a telefonod a kuka tetején nem szemét csak addig tetted oda amíg cipőfűzőt kötöttél és visszaveszed az már lopás, ha jattot adsz erte a kukásnak az megvesztegetés, de ha szigorúan nézem akkor bűnszervezetben lekövetett jelentős anyagi hatrányt okozó bűncselekmény :D
Tehát, ha valaki a normál kukából kiveszi és visszaváltja, hogy "az értékes alapanyag visszakerüljön a körfogásos gazdaságba", ahogy fennen hirdetik, akkor egy jó kis bírságot még rá is lehet verni. Igaz is, sokkal jobb helye lesz a műanyagnak, üvegnek alumíniumnak elásva egy szeméttelepen.
Szerintem ha kitolod a kukád közterületre már akkor átszáll a tulajdonjoga az államra, és amikor visszatolod lopás vétségét*** követed el! *** Attól függ mennyit ér a kukád! :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)