Lényegében abban van csak különbség,hogy milyen nagy a névérték amit vissza akarsz váltani,hogy kb 12nap kamatot megengedhets magadnak hogy nem realizálod.Egyébként semmi kedvezmény.
Sziasztok! Mikor a "legolcsóbb" visszaváltani egy még nem lejáró PMAP-ot. Ha pl. jan 20 a fordulo nap, akkor aznap vagy utána előtte is van "kedvezmény"? OTP-nél vagyok. Kösz!
Gondolom brókeren keresztül,másodpiacról, megfelelő méretben lehetséges,de vannak kötvény alapok is,amelyek deklaráltan tartják őket,de értem, hogy sokan nem erre vágynak.
Azt kiszámolta valaki, hogy nettó módon (azaz mindenféle ilyen-olyan vételi jutalékok, letétkezelői díjak után) hol és mivel járok a legjobban euróban vagy dollárban kibocsátott állampapírt szeretnék venni? Ugye ha a magyar államra bízom (amit nem biztos, hogy akarok...), akkor marad a jó EMÁP, a 3 havi EURIBOR-ral, ami nem túl gáláns. De ahogy nézem a magyar gazdaságot, a lejáró 2033/I egy jó részéből még 420 körül is érdemes eurót venni, az elmúlt éveket nézve extrém események nélkül is benne van 5% körüli éves forint gyengülés... Gondolom TBSZ mindenképpen kell hozzá, ami abból a szempontból nem jó, hogy év elején vagyunk...
Ilyen 4,5 %-os magyar kibocsátású EUR alapú állampapírt én, mint egyszerű földi halandó gondolom sehol nem vehetek, ha a magyar államra bíznám az EUR-omat, akkor kussoljak a 2,8%-on...
Május, június, július lejáratú jöhet bármennyi. Persze csak akkor, ha annyiért adod, mint a KHB másodpiacon. Ez nem hősködés, vakhit, hanem üzlet, haszon. Valamiért Neked is van, volt. Várom és gondolom sok hős állampapíros társ is várja a 26I, 25J, 25K, 28k, 31I, 28J, 28L, 31I sorozatú ajánlataidat. Bár úgy gondolom ezekhez Te is foggal-körömmel ragaszkodsz. Azért jó duma ez a "hős állampapíros", "termékeny talaj", meg "normális helyek" Én személy szerint "vakhit"-el, nagyon szépen kérem a fenti sorozatokat. Napi ár mínusz 1%, mint az Államkincstárnál. (de úgy sem adsz)
Milyen problémád van? Nem sikerül elhelyezned az állampapírt a befektetési skálán? Láthatóan nem ha most a PMÁP-ot próbálod árulni, miközben annak egyeduralma a magyar állampapírok között mindenki számára nyilvánvalóan megszűnőben van. A jobb sorozatok egy részét talán megtartja az ember, de újat nem sokan fognak tőled venni.
Nem tartom magam hősnek, főleg nem ennyi pénzzel, amennyivel én támogatom őket. Itt néhányan 10x ennyivel tolják "hivatalosan". Ez van. "Aki a kicsit nem becsüli"
Magyar Állampapír tulajok