Topiknyitó: stock33 2009. 06. 25. 09:50

NetBroker PRO  

Eljött az ideje, hogy erre külön topic-ot nyissak...Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy az ERSTE hogyan engedheti meg magának egy ilyen silány minőségű kereskedési felületet erőltessen a felhasználóira.

- késik a REAL adat, volt olyan időszak, hogy 30-45 perccel el volt maradva a valós időtől, ez idő alatt persze a kötéseket se látni,

- volt olyan eset, hogy a saját kötésem nem került be a kötéslistába!!!, egyszerűen nem volt ott,

- az ötös könyv sorai sokszor nem látszanak (üres mező jelenik meg), van hogy beragad a könyv, csak az első sora úgy ahogy real, a többi akár több tíz perccel korábbi állapotot mutat (vicces látni, hogy az első sorban 3500-on áll egy vevő, a másodikban meg 3572-őn venne valaki, stb....),

- iszonyat lomha rendszer, a duál magos gépemet is lefogja. Én ezen a gépen autókat szoktam tervezni, akadozás nélkül, de a NetBroker PRO képes ledögleszteni,

- legújabb, sokadik újdonságuk: a 64bites oprendszeremen el se indult, a 32bitesen elindul, de kegyetlen lomha, a grafikonokat ki se rajzolja, ha megbízást akarok adni, akkor 15mp alatt hozza elő csak a helyi menüt (lemértem), addig persze minden áll... A real adatok 1 percet késnek.Kérdésem, amit már számtalanszor feltettem az ERSTE-nek is: nem akarnak valamit ez ellen tenni???? Közel 1 éve nem az Ő rendszerüket használom napi szinten, mivel használhatatlan, csak azért van, mert ha hírtelen kellene valamibe beugrani, akkor ott azonnal át tudok vezetni pénzt a folyószámlámról, nem kell 2 napot várni az utalással. Ez idő alatt többszázezer Ft jutalékot hagytam más szolgáltatónál, mert náluk ha nem is hibátlan, de normális, használható rendszer van....Kíváncsi vagyok, hogy a Portfolio törli-e a topic-ot :)

Vagy esetleg veszik a fáradságot, és íratnak pár hónap alatt egy használható szoftvert?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kismuk 2009. 06. 25. 13:30
Előzmény: #8  stock33
#9
Szia!

Szerintem is kicsit túlzás amit írsz, nekem is van eq-nál számlám, markersem és portfolios pro-m is.

Amikor 30-40 percig "késik" az ár akkor nem késik hanem egyszerűn áll a rendszer ilyen 1 hónapja volt utoljára amikor 55 mrd forgalom volt egy nap alatt. Azért akkor nem csoálkozom, hogy gond volt.. Előtte október óta nem volt semmi nálam ami eget rengető lett volna.

Nekem azt tanácsolták, ha nem látok pl valamit a kötéslistában akkor nézzem az alap rendszert, azóta így is teszek. Pro-ban bevizsem az ajánlatot, ott 3 enterrel kb 2 sec alatt bennt van a tőzsdén. És ha nem ugrik fel a kis buborék pár másodpercen belül megnyitom a tr. listát az alapban ahol mindig ott van rögtön a kötés.

A vistát én kidobtam a francba, vettem egy fasza Notebokk-ot és sokkal lasabban ment minden rajta mint régi asztali gépemene, igy rögtön átrakrtam rá az XP prof-t, azon nekem egyáltalán nem lassu a Pro-se.

Ma egyébként nem tudom mi volt, kicsit lekéstem a nyitásról 9:08-kor jelentkeztem be akkor egyből ment minden.

stock33
stock33 2009. 06. 25. 12:38
Előzmény: #7  Chab
#8
Na igen, gondolhattam volna, hogy erre már van topic :)

- a 30-45 perc nem túlzás, tavaly, a nagy bezuhanáskor volt többször is ennyi. Az meg legalább 10x, hogy a 15 perces késleltetett adat megelőzte az ERSTE real adatait. Pedig nem is tőzsdézek minden nap... Akkor mondtam le egy jó időre róluk. A hívásaimra azzal reagáltak, hogy más nem panaszkodik, biztos nálam van a gond. Persze a topic-ok tele voltam dühös user-ekkel, meg én se csak egy gépen próbáltam (otthon se ment, de belépve a munkahelyi gépre, távoli asztallal ott is ugyanez volt). Többszöri újraindítás se segített.
- nyugi, nem ezért nem szereplt a kötéslistában, ennél "kicsit" rutinosabb vagyok. Egyszerűen nem volt ott. Lehet többször is előfordult már, de csak egyszer tűnt fel. Valaki beírt az otp fórumába, hogy eldott X db-ot Y áron, én visszaírtam, hogy az nem lehet, mivel nem is volt azon az áron olyan forgalom, amiből az összejöhet, erre Ő azt írta nem tudja hogy lehet. Én persze magamban azt gondoltam, hogy kamuzik. Utána figyelgettem, és egyszer csak döbbenten vettem észre, hogy amikor kitépte valaki a könyvet, megvéve az én betett ajánlatomat is, az nem volt a kötéslistában..... Egy vevő volt, én valahol a lista közepén kellett volna legyek. Nem voltam ott. Magyarázat? Biztos az én gépemmel van a gond.
- nekem is sok progi fut párhuzamosan a gépen, egyikkel sincs semmi gond, rendesen tudom őket használni. De ha átváltok a PRO-ra, akkor érezhetően belassulnak a dolgok. Ma reggel írtó lassú volt, egy vételi opcióhoz csak a helyi menü előhozása 15mp volt. Utána a vételre kattintva "unexpected error".... hibaüzenet.
- a mai újdonságuk pont ez volt. Nem tudom mit csináltak, de a 64bites oprendszeremen be se tudtam jelentkezni, a 32 bitesen meg lassú volt és hibásan működött. Azaz biztos bedobtak valami "fejlesztést". Gondolom előtte gondosan letesztelték. Vagy mi vagyunk a bétatesztelők?

"Már csak azt nem értem miért volt szükség erre a topikra".. Az ERSTE-sek szerint senki se panaszkodik náluk a rendszerre. Ha vannak ilyen topic-ok, akkor talán elgondolkodnak. Egyrészt Te se veszel meg egy autót, ha mindenhol azt olvasod, hogy 2 hónap után szétesik, másrészt ha már megvetted, akkor ha mások is panaszkodnak, akkor talán tesz valamit a gyártó, mert ez nem túl jó reklám neki.

Hogy miért törölnék? portfólió, ezért. Nem tudtam, hogy van már ilyen topic, és hogy azt nem törölték.
Chab 2009. 06. 25. 10:46
Előzmény: #1  stock33
#7
Tájékoztatlak, hogy erre már legalább 2x eljött az idő :)
link
link
Megértem felháborodásodat.
Korábban én is írtam a fenti topikok egyikébe.
Az én tapasztalataim:
- azért az túlzás, hogy 30-45 percet késik a real adat (ja, ha kifagy akkor tényleg késik akár többet is.) legalábbis nálam ez nem jellemző.
- ha nem egyben viszik el a pakkod, akkor előfordulhat, hogy a listában lépő kötések darabszámát össze kell adogatni. Ha kerestem én megtaláltam a kötéseimet.
- tényleg gyakran nem látszanak az 5-ös könyv sorai, ez gond lehet.
- a rendszer tényleg nem gyors. Én a NetBroker Pro mellett futtatom a PETI-t a PETI exportot, Amibroker-t, megy a Firefox és egy MS Excell. Ha kell megy mellette az EDIUS videószerkesztő. Ja és nem duál magos a procim.
- nem tudom milyen újdonságra gondolsz.

Összegezve: tény hogy vannak problémák a rendszerrel, de akinek ez elviselhetetlen keressen más szolgáltatót. Ahogy írtad, ezt Te már meg is tetted, máshol kereskedsz. Király. :)
Már csak azt nem értem miért volt szükség erre a topikra :S

ui: az eddigi topikok is megmaradtak miért törölnék pont ezt?
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 10:46
Előzmény: #1  stock33
#6
Szét kell nézn? talán tt? )))
link
stock33
stock33 2009. 06. 25. 10:46
Előzmény: #4  nagyproli
#5
Most én is újraindítottam, és "működik".

De a mai produkciójukkal is csak azt érték el, hogy még csak nem is gondolkodok a visszatérésen.
Előbb-utóbb csak felvesznek végre pár programozót, és összeraknak egy versenyképes felületet...
nagyproli 2009. 06. 25. 10:34
Előzmény: #1  stock33
#4
Igazad van/ma reggel csak nyítás után tudtam belépni /telefonban csak türelmemet kérték/
bbcontroll 2009. 06. 25. 10:09
Előzmény: #2  manoci
#3
Úgy látom, nem csak az Ebroker szutyok rendszer.Igaz csak nagy forgalomnál döglik be (de akkor nagyon). Ott a legnagyobb probléma a hitelintézet hozzáállása.Konkrétan nem hiszik el Neked, amit mondasz nekik a hibákról.
És a CIB sem tesz semmit!
manoci 2009. 06. 25. 09:55
Előzmény: #1  stock33
#2
Pár hónap alatt????

Emlékszem 2007-ben nagy gáz volt a programjukkal, akkor sem írattak másikat, inkább ezt kínozták tovább.
Inkább adtak 1 éves ingyenes realt-t csak ne menj át tőlük más szolgálatóhoz.

Topik gazda

stock33
stock33
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek