Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FatFIRE 2025. 12. 25. 08:49
Az elhízás is egy érzékeny kérdés, a róla szóló vitákat a nyugati világra jellemző politikailag korrekt beszédmód miatt átitatja a trolltudományos megközelítés. Mindössze 50 év alatt a nőknél megháromszorozódott, a férfiaknál pedig megnégyszereződött az elhízottak aránya. Nyilvánvalóan nem változott hirtelen ekkorát az ember genetikája, 😂 az ok a táplálkozási szokások megváltozásában keresendő, erről azonban nem a genetika tehet, hanem maga az ember.
Az elhízott emberek általában rengeteg tésztát esznek, amit kiegészít egy kis sör, édesség, cukros ital, ennyi pedig bőven elég ahhoz, hogy valaki jelentős túlsúlyra tegyen szert. Egy átlagos nőnek két tojás és egy kis zöldségféle elég reggelire, az egész kb. 200 kalória tartósan laktat és még olcsó is. Ha viszont becsúszik két vajas croissant egy cukros üdítővel, akkor a napi 2000 kalóriányi szükségtelenének a felét már reggelire elfogyasztotta, úgy, hogy sikerült egekbe lőnie a vércukrát és délelőtt már éhes lesz. Egy hasonlóan táplálkozó ember simán beviszi a napi kalóriaszükségletének a kétszeresét, aztán megy a sírás a rossz genetikáról és arról, hogy a pasik csak a gebékre hajtanak és nem kíváncsiak a belső értékeire… 🤷🏻‍♂️
Bandita 2025. 12. 24. 22:37
Előzmény: #263078  Pistike12
Én csak Olaszországba járok, de ugyanez.
2 nap után jobban érzem magam az ottani kajától. 
Pistike12 2025. 12. 24. 19:55
Előzmény: #263073  slash
Biztos tele van nyomva mindennel. Érdekes, amikor olaszoknal vagy spanyoloknak vagyok, nem erzem magam feltelve. Vszinu mas a kaja, ami nekem jobb lenne.
Nalam az a durva, hogy nem vagyok ehes ha kaloriadeficitet csinalok. Az sokat szamit nekem ehsegerzet szempontjabol  ha nem eszek teszta meg kenyerfelet, pekarut - extrem ritkan eszek-. Amint eszek, megehezek. 
Pistike12 2025. 12. 24. 19:51
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kivanok! 
matatakakiba 2025. 12. 24. 15:17
Előzmény: #262983  Tony_Stark
Igen, van, szamos, es nagyon kulonbozoek. Ezzel egyutt remekul hasznalhato, termelekeny *szerszamok*. Ahogy a flex is. Ismerni kell a hasznalatukat, korlataikat es kritikusan kell hasznalni, ertelmezni. Es pont ez az amit nem tanitanak es nem tudnak. Vagy nem elegge. Pl. frisss informatikuskent menyit tudsz Joe bacsi
munkassagarol? (Hint:Joseph Weizenbaum, tobbszor jart nalunk is)
berlini
berlini 2025. 12. 24. 15:15
Próbáld meg ezt feliratni magadnak:
Mounjaro-nak hivják.
(15mg-os éri meg a legjobban, mert közel félévig kitart. hetente kell egy szurni. 183 zer Ft)
- fenntartja a vércukor szintet igy csökken az éhségérzet
- lassitja az emésztést
- zsirt éget
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 24. 14:40
szerintem nem igaz. Azt nem értem miért nem mentek el egy obezitológushoz és / vagy hormon koktéllal miért nem "kezeltetitek" magatokat? Lehet egy - életen át negyedévente egy hormon injekció azt csók....
slash
slash 2025. 12. 24. 14:35
Előzmény: #263072  Pistike12
Egyet értek veled én is kb ebben a cipőben járok. 182cm/101 kg.  Sokszor próbáltam lefogyni kalória deficittel. 
eredmény: éjjel felkelek éhesen, nappal leesett vércukorral szédelgek mint egy zombi.. nem tudom csinálni baszhatjuk itt az akaratot amikor ájulás kerülget. 
hormonok: szerinted az igaz hogy a csirkehúsban meg ezekben ösztrögén nüvekedési hormon van?   
Pistike12 2025. 12. 24. 13:17
Előzmény: #263071  FatFIRE
Garantaltan fogyni fog... 
Fogyokuraztal mar? En nekem kell. Versenysportoltam heti 10 edzessel egy serulesig. Utana 30 nap +30kg... Szted lehetseges? En sem hittem. Utana par ev mulva fogyokuraztattak korhazi tanacsadassal. 6 het - 26kg...  Egeszsegtelen volt, tudtak, eloirtak, vegigycsinaltam.covid ota a kevesebb mozgas illetve volt egy egyeb modszerem plusz 25kg... Elkezdtem ugyanazt a dietat 13 evvel kesobb. Es kepzed 3 honap alatt 12kg...
Ha egy kicsit is ertenel hozza, nem csak a nagy igazsagokat mondanad, a kaloriadeficit nagy atlagban bejon, de korral ez megvaltozik. A hormonszint nagyon meghatarozo. Kaptam 2 eve hormont befolyasolo gyogyszert. 3 het alatt 12 kg... Ugyanannyit ettem. Lemertek a szintement, ami masnal minimum adag volt, nalam a noi hormint duplazta a maximum fole!! Es en hormonerzekenyebb vagyok. A serulesnel a 30kg a szteroidos gyogyulas segito miatt volt. 
Nem fekete feher a tortenet. Korhazi szakemberek mondtak, hogy bizonyos genetiknal van egy egyensulyi testsuly, ami ala menni lehet kaloriadeficittel, de szetesika szervezeted. Nalam ez 2012ben 98kg volt. Azonnal leallitottak es visszaraktak 104kgra, mert ott volt sz egyensulyi. Sportolo koromban ez 94kg volt... 
De valoban sokan fogjak arra hogy azert dagadtak, mert hormonproblemajuk van. Ennek a fele nem igaz, de a masik felenek igaza van. 40 ev alatt kepes voltam 10-12kg mozgasra 2 heten belul... 
Most is 1500kcal kurar csinálok es nem fogyok ugy, mint mint az elmelet szerint.. Ekkora sulynal... 
A versenysportolok jo resze azért hizik el, mert a hormonszint megvaltozik, illerve vmi osember dnsrol magyaraztak, hogy beindul naluk a nagy terheles miatt, aki miatt tartalekolas van mar egy kis kaloriapozitivnal is. 
Cseh Laci jo peldaja ennek... 
FatFIRE 2025. 12. 24. 09:40
Előzmény: #263069  DavidCamp
Természetesen, ha kevesebbet kalóriát visz be, mint amennyit felhasznál, akkor bármilyen betegséggel is küzdjön, garantáltan fogyni fog. De ez is egyike azoknak a kérdéseknek, amelyekről ma nem illik őszintén beszélni.
Sokan a nehézségeket a lehetetlennel azonosítják. Az emberek különböző adottságúak, az egyiknek nem kerül semmilyen erőfeszítésébe a normál testsúly, a másiknak tennie kell érte. Az emberek ebben is különbözőek. 🤷🏻‍♂️
Freszelés
Nekünk nincs gondunk a szolgáltatások azonnali elérésével, de is csak a személyes kapcsolati hálónak (vezető beosztású orvos rokonok) köszönhető. A rendszer sajnos alapjaiban rohad, egészen alapvető dolgok sem működnek megfelelően. Rossz a dolgozók hozzáállása, óriási az intézményi szembenállás, rengeteg az ellenérdek (pl. párhuzamos praxisok) és nem lehet észérvekkel a lakosságra sem hatni (pl. helyi kórházak ügye). Erre megoldás nincs és sajnos nem is lesz, hiába tudható a kívánt irány.
A család betegeiről érdemes nektek gondoskodni, akkor is, ha kórházban fekszenek. A személyzet általában nem foglalkozik megfelelően a betegekkel, a takarítás siralmas, a beteg és a hozzátartozók tájékoztatása gyakran nem történik meg és szinte soha nem kielégítő. Gyógyszer, kötszer, felfekvés elleni matrac, egyéni úton történő tájékozódás erősen ajánlott. 
Pistike12 2025. 12. 24. 09:22
Előzmény: #263055  FatFIRE
Latom ebben is tudod a nagy igazsagokat. 
A seggbe dugnak, seggbe leszel dugva. Ha genetikailag elvezed akkor azt senki nem vitatja. 
Onfegyelem kérdése csak a suly? Sztem tanulj egy kicsit meg. Kerdezd meg Matolcsy csaladot meg Orbant🙂
DavidCamp 2025. 12. 24. 08:48
Bizony, bizony.....a kontroll a lényeg!!!
És ha ezt megvonják, mármint a kalóriát akkor lefogynak az emberek.
Volt és van is ezzel kapcsolatban kísérlet.
DavidCamp 2025. 12. 24. 08:46
Előzmény: #263059  J0hnnyEnglish
VAn erre egy külön topic, ott leírhatod. Nekem most kellemes csalódás volt az ÉPC. Budipapír, kéztörlő, folyékony szappan minden mosdóban.
FeherTibi 2025. 12. 23. 22:20
Előzmény: #263050  Pistike12
Tekintve az első hármat, a gyerek számmal arányosan nyer, veszít, nyer, azaz nem monoton. Lehet így jó a számításod ? Logikusabb, ha monoton 
Pistike12 2025. 12. 23. 22:08
Előzmény: #263065  FeherTibi
Igen. Teljesen egyértelműn. Utana a nyugger aki sziv
FeherTibi 2025. 12. 23. 22:05
Előzmény: #263053  Pistike12
Ezek szerint a 3 fős, 1 gyerekes család rosszabbul jár, mint egy szingli ?
És majd mindenki fizet...ha 2027-ben Ukrajna jön az Unióba 
FR73 2025. 12. 23. 21:56
Előzmény: #263056  Freszelés
Bevittem, hogyne. De azért ide beírom, maradjon nyoma, hogy Orbán csodaországában a szülő viszi be kötelezően a budipapírt az oviba.
Mert azt már megszoktam, hogy a kórházba teljes menetfelszerelést kell bevinni, ha bekerül egy családtag.
Freszelés 2025. 12. 23. 21:21
Előzmény: #263061  Sony123
Vannak normálisak. De én azt szeretném, hogy ne csak privátban legyen javarészük normális, hanem a TB-s vonalon is. Mert azért is fizetek. Nem keveset.
Zanza2 2025. 12. 23. 21:13
Ha okosabb lennél,, megértenéd, mit jelent az 50-70%. Ennyi az  önhibájukon kívüli elhízottak aránya az össz elhízottból. Az okok örökölt vagy szerzett anyagcsererendellenességek. Ezek súlyos betegségek, általában életfogytig tartó kezelést igényelnek, de nem tudják végleg megszüntetni a túlsúlyt Az elhízottak kb. másik fele valóban önhibájából jutott oda. Ennyi a vita tárgya. Tehát nem "mindenki" (ahogy te írtad), még csak nem is 95% (Freszel szerint) képes lefogyni. A kontrollált kalóriabevitel amúgy része minden terápiának, javít is a helyzeten, de teljesen nem tudja megoldani.
Sony123 2025. 12. 23. 21:10
Előzmény: #263060  Freszelés
Azért léteznek normális orvosok is! Én elmenentem privátba, és mondta az orvos, hogy itt meg itt keresem fel, be írt, mert érezte hogy itt nagyon nincs valami rendben. Tehát a semmiért nem akart több 10eFt-t elkérni.
 Megmondta, hogy ez szabálytalan, de ez legyen a legnagyobb bűne!
.
Üdv

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek