Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Altalaban 10kor indulok ha mennem kell. De néha az élet közbeszol. Mint a mai napi menetem. Tavasztól őszig motor. Télen szívás! Ez van. Ezt kell szeretni.
Skacok! Tudomásul kell venni hogy minden agglo közlekedése ilyen! Csucsidoben szívás!!!! Ma Solymar- 13.ker. Tuzer utca 60 perc volt. 07.30 kor indultam a háztól. Ezzel kell kalkulálni! Aki aggloba költözik az szervezze úgy az életet hogy a csucsidot elkerülje!
Én ezt elhiszem. de valahogy nem akarok 130ért panelsort nézni. tudom hogy a kertváros + tégla drágább de én még nézelődnék. hátha valaki öreget találnak akinek már csak teher egy nagy ház.
Pilisvörösvárról a Belvárosba járni kb. ugyanannyi időt jelenthet, mint a XVII.kerületből, a keleti, vagy a déli agglomerációból. De ha választanom kellene ezek közül, akkor egyértelműen Pilisvörösvár.
Abban a Rétköz utcai társasházba gyakran van eladó lakás, és nem is szokott gyorsan elmenni. A mögötte lévő utcák nagyon jók, pláne a néhány lakásosak, de azok árban már nagyon nem ez a kategória, inkább már a II. kerületi árak felé tendálnak...
Azt láthatod, hogy aki vörösvárról ingázik, milyen idegállapotban fórumozik:) További lakóparkok épülnek úgy tudom egy helyi taxistól (nem ellenőriztem az infot), ha ez igaz, a bejárás nem lesz jobb. M100 ha egyszer valaha lesz, kérdés mennyit segít. Van egy mondás, hogy Vörösváron a túloldalra születni kell, ha gyalogos vagy. Ez is jellemzi. Budakeszi felől csúcs után jobban szerettem járni, M1 a legjobb. Egy haverom Dunaharasztira költözött sok éve, akkor elemezte, hogy onnan tud többféle úton támadni, az jött ki neki nyertesnek.
Akkor nézelődjetek. Imádom azt a környéket 53as busz vonalán jártam. Ott az M7 az utca végén ami nekem nagyon kéne. Ne sátortetős panelt vegyetek 130 milláért.
Kösz, meglátjuk. Megnéztem a .kom okoskeresőjében, teljes budai oldalon két darab osp lakás van 60 nm-ig, ott is nagyobb méretű erkélyjel/terasszal viszik 1,5 alá. 60-100 nm között már van vagy 6 db.
Te jobban tudod szerintem, hogy mi a helyes. Azt nem egyszerű benyelni, amikor tudod, hogy lehúznak, de kényszerhelyzetben vagy. Ugyanakkor ha túl vagy rajta, az élet megy tovább.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link