Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DavidCamp 2025. 06. 23. 21:30
Előzmény: #248136  Pistike12
Majd a katasztrofavedelem meg a katonák megoldják lajtoskocsival, nincs semmi látnvaló.
berlini
berlini 2025. 06. 23. 21:18
Előzmény: #248137  tihamer
Jól mondod!
És azok voltak a szép idők, amikor az alkalmazottak rabszolgák voltak.
Igy véletlenül sem fordulhatott elő, hogy zavarják a vállalkozók (rabszolgatartók) köreit.
Törölt felhasználó 2025. 06. 23. 18:46
Előzmény: #248137  tihamer

szuper
ez egy nekem is tetsző vigasztalás volt
van még ilyened?
ha igen, ne rejtegesd, add elő bátran
tihamer
tihamer 2025. 06. 23. 18:22
Előzmény: #248132  FatFIRE
Nem is érdemes foglalkozni a gondolataikkal, mivel más dimenzióban , más megközelítésben gondolkoznak (alkalmazott).
Bizonyos szint fölött nem érdemes egy bizonyos szint alá menni.
Befektetőként másképp van huzalozva az agyunk és sokan nem is értik az összefüggéseket, rálátásokat.
Pistike12 2025. 06. 23. 18:20
Azonnal onazonossagot kel vedeni. A Z O N N A L
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250623/eletbe-lepett-a-vizhasznalati-tilalom-tobb-pest-megyei-telepulesen-769993
A halozat meg varhat, meg tobb rezsicsokkentest, hogy izoman  orulhessen. 
Zászlo zászló szív 
Pistike12 2025. 06. 23. 17:40
Előzmény: #248114  Pistike12
Kis segitseg a minuszoloknak. 
Kis matematika es megvan az atlagberkeret az audiban, ahol kb 80% kekgalleros. 
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2025/06/fizetes-magyar-cegek-toplista-opten-ber
Amennyiben nem az egy főre jutó ráfordítást, hanem a teljes személyi jellegű ráfordítást vizsgáljuk, akkor, a rangsor jelentősen átalakul. Ebben az esetben az alábbi három magyarországi vállalat kerülne a dobogóra
Audi Hungaria Zrt. – 254,6 milliárd forint
254600000000/11431fo/12ho= 1.856.063-ft
Ez jarulekokkal. A tobbi ceg aranyszama alapjan netto 1.108.000-ft.
Ha esetleg erre is jon a minusz, akkor jelezzetek mar, hol a hiba a szamitasban? 🙂
Ha, az hogy a fonokok viszik a zset kerem szamokkal alatamasztani🙂
Mert olyan sok nincsen ott
matatakakiba 2025. 06. 23. 17:27
Előzmény: #248121  Goldstein17
Nem fogja megerteni. Csak a penz amit ert.
DavidCamp 2025. 06. 23. 16:58
Előzmény: #248122  EURHUF_goes_to_haven

Sajnos én is csak azt tudom mondani  hogy Gy-M-S , svájci cég leányvállalata, javító részlegen műszerész pozícióra nem műszerészek vannak betanítva és 250-300 nettó...Úgy, hogy ha 1 napot is szabin voltál vagy beteg akkor ugrik a jelenléti prémium... 60e félévente ha jól tudom. 
Ezt megerősítem. Igy van, ehberert dolgoznak és ha beteg vagy, ismétlem beteg vagy akár 1 napot is akkor ugrik a jelenléti prémium 3 hónapra!!!!

FatFIRE 2025. 06. 23. 16:32
Ez annyira szánalmasan rosszindulatú értelmezés, hogy reagálni sem érdemes, de ahogy még N0MAD is megérkezett egy senki által nem képviselt állásponttal hadakozni... 🤡😂
Törölt felhasználó 2025. 06. 23. 14:00
Az éhes város
.
"Egy csöpp szégyenérzet se dorgálta meg azért, hogy tisztán a pénz kedvéért kezdett komédiázni a lánynyal. Oly pénztelen és pénzre éhes társadalomból való volt, ahol a pénzéhség minden gazságnak kellő mentsége. Sőt ezt természetesnek is találta, s egy pillanatig se gondolt arra, hogy más embernek az ő helyén lelkifurdalásai lehetnének.".
.
Mint halottnak a csók, annyit ért, hogy az MVM megint százmilliárdokat utalt az államkasszába májusban 
Törölt felhasználó 2025. 06. 23. 13:31
Előzmény: #248125  Goldstein17

a múlt héten elolvastam a Molnár Ferenc Az éhes város című regényét
.
https://mek.oszk.hu/24500/24571/
.
1901-ben jelent meg, akkor volt 23 éves a szerző, de az okosok szerint jóval korábban írta, úgy 17-18 évesen, külföldön írta,  ahova jogot tanulni küldte az apja, Svájcban kezdte írni a jog tanulása helyett, majd átment Párizsba egy barátjához és ott fejezte be
a jogot  soha, vagyis örökre félbehagyta
.
a regény az akkori világ egyes prominenseit nagyon is felismerhetően, bár kissé más néven szerepelteti, ilyenek pl, Gyulai Pál, Kiss József, Kossuth Ferenc, Lechner Ödön, Bródy Sándor
.
leírja a jellemző formális és informális intézményrendszereket és azokon belüli viszonyokat, volt benne szó egy párbaj miatt szükségessé vált becsület bíróság felállításáról, és az eljárás lefolytatásának, módjáról, képviselő jelölésről, választást megelőző hadjáratról, és államilag vezényelt ingatlanberuházás korrupciós részleteiről, és a legfontosabb informális de központi szerepet kapó szervezet a "Kányák", és annak főoszlopát jelentő Walzer úrról
.
a regény nem kevéssé aktuális ma is
csak a regény alakjai helyébe a mai megfelelőiket is könnyedén be lehet helyettesíteni
pl:
a fatfire a Kányák közé pont passzol, akik vezető embere ma a Matolcsy
a becsületbíróság elnöke meg ma a Polt Péter
a Kisfaludy társaság fő ítésze ma a Vidnyánszky
stb
N0MAD 2025. 06. 23. 13:22
Előzmény: #248128  Goldstein17
A teljes mértékben sikertelen emberek szokták magukat fényezni minden létező fórumon.
Ha azt látják motorral állok meg valami faluban mindjárt előkerül egy háromfogú hogy nekem Indianjaim voltak pár évtizede a szoci érában, a lebuj kocsmában csupa nőcsábász sikeres félistenek osztják az észt a világ dolgairól, stb, stb.
Külön kiemelve a "tanultak azok nem tudnak semmit csak a hülyék diplomáznak, az igazi menők iqbajnoknak születtek semmi szükségük a tanulásra, én is négy elemit végeztem de mindent is tudok, a tanultak mind hülyék" kategóriát.
Mert hazamenni se mernek mert az asszony, de amúgy mindenben sikeresek és mindent is tudnak. Különösen a tegnapi ismeretterjesztő műsor bevezetőjének a témakörében.
Nincs ezen semmi fura, minél mélyebbre merülsz annál gyakoribb és látványosabb.
Goldstein17 2025. 06. 23. 13:12
Előzmény: #248127  N0MAD
És mi a célja, provokáció? Nem igazán értem a motivációt, itt úgy tűnik nem talál lelkes hallgatóságra.
N0MAD 2025. 06. 23. 13:06
Meg mérnök is majd vállalkozásban üzemeltet atomreaktort meg repteret, mert ha főállásban csinálná lefeleződne a génállománya és az iq-ja. 
Nem mintha komolyan vennék bármit is amit mond, a politikai ellenpropagandán kívül. Akár a tisza, akár már rég nem létező párt nagyrészt nem élő tagjainak az ekézése is a cél.
 (az szdszre gondoltam, nem a nácikra, azokat nem ekézte). 
sityaki 2025. 06. 23. 12:41
Előzmény: #248123  gyula1971
idealista.es
Goldstein17 2025. 06. 23. 12:37
Előzmény: #248124  Törölt felhasználó
Tudom, hogy nem kéne ilyesmikre reagálnom, csak valahogy nehezen viselem ezt a deformált világlátást.
Törölt felhasználó 2025. 06. 23. 12:04

az ilyenek említésére úgy fog reagálni ahogy szokott, pont úgy ahogy az ő természetes közegében illő
milyen is ez a közeg?
az öreg Jeszenszky szerint a saját fiára alkalmazva kb: amikor valakit egyszerre ejt rabul egy vallási és politikai hatás
.
az elmúlt hónapokba mióta ide fészkelt 1 azaz db érvet alkalmazott, igaz azt többször: hogy a nyakkendő igazító Haraszti exkommunista
.
ennél többet ne várj tőle
gyula1971
gyula1971 2025. 06. 23. 11:14
-Spanyol befektetés-mennyibe kerülhet egy ilyen apartman ott? 
-2 hálószobás, 2 fürdőszobás földszinti apartmanunk egy tengerparti spanyol üdülőhelyen, teljesen felszerelt konyhával, mosógéppel, wifi-vel, klímával. Összesen 5 fekvőhellyel rendelkezik (a nappaliban egy kinyitható szofával). A lakáshoz tartozik 1 db teremgarázs parkoló hely. Az apartman terasza délre néz a tenger felé, a gyönyörű nagy kertben 2 sósvízű medence és 2 kicsi gyerek medence áll a vendégek rendelkezésére. Az ingatlan a spanyol népszerű Costa del Sol partszakaszon, Malaga és Marbella között Calahondán található (Malaga repülőtértől 37 km-re), közvetlen a tengerparton, 24 órás biztonsági szolgálattal. Minimum 1 hétre a bérleti díj 130 euro naponta június 25-ig és szeptember 16-október 1, augusztus 27-szeptember 15 között pedig 170 euro naponta.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 06. 23. 10:54
Előzmény: #248107  slash
Sajnos én is csak azt tudom mondani  hogy Gy-M-S , svájci cég leányvállalata, javító részlegen műszerész pozícióra nem műszerészek vannak betanítva és 250-300 nettó...Úgy, hogy ha 1 napot is szabin voltál vagy beteg akkor ugrik a jelenléti prémium... 60e félévente ha jól tudom. 
Soron az 500 lehetséges, ha brutális tulórát és éjszakát vállalsz, de az nem élet. Mindenki a saját szerencséjének kovácsa, és csak 1 életünk van... Ha újra akarjátok építeni a szocializmust csak tessék, de én amíg nem lesz jobb a helyzet, csak túristaként megyek magyaroszágra.Nemrégi linkeltem az alábbi videót EURHUF topikban:
https://www.youtube.com/watch?v=FIpPplEZfZ4
"12:50 nél leírja, hogy mi történik jelenleg magyarországon...A dolgozókat mélyszegénységbe taszítják, és elhitetik velük, hogy jó ez ,mert ha nem ez a párt lenne még ennél is rosszabb lenne. Megtörik az embereket. Gyűlöletkampány, kilátástalansággal.... "
Szerintem pontossan ez zajlik magyarországon. Megtörni az embereket hogy nem lehet jobb, mindenki helyettesíhető, olcsó filippínó munkással, közben sugározni hogy szuper a bér és a fejlődés , GDP stb... a valóság meg teljessen más.. Aki tud az dobbant. jogossan.
Goldstein17 2025. 06. 23. 10:51
Előzmény: #248117  FatFIRE
Értjük elmagyaráztad már egy párszor, a tehetséges emberekből, mint amilyen te is vagy, vállalkozó lesz, a többiből alkalmazott. Szép kerek világkép. Mondjuk a tehetségek, akiket én ismerek a családomban, valami furcsa véletlen folytán nem lettek vállalkozók.Van például akadémikus fizikus, orvos kandidátus, jogász és művész is éppenséggel ő is egyetemi tanár volt. A nagyobbik fiam most matematikát tanul, mert az computer science szakon csak azt találta igazán érdekesnek, pedig olyan képzésre járt amit a nemzetközi listán a 100 legjobb informatikai képzés közé soroltak és nyilván nagyon sokat lehet vele keresni, ő mégis váltott. Szóval csak annyit akarok mondani, hogy a te horizontod fölött is van élet, nem mindenki arról ábrándozik huszonévesen, hogy majd 50 évesen nem kell csinálnia semmit.  Bármilyen furcsa is számodra, vannak  emberek akiket egyszerűen valami nagyon érdekel és azzal szeretnének foglalkozni.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek