Topiknyitó: S52Raptor 2012. 04. 03. 15:34

Köztársasági elnök kerestetik  

Támogassuk Tulassay Tivadar köztársasági elnökké választását!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 10:43
Béla Pokol's Post
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid03eRvZ1a9bN17xp47PPGTvue95C2JVpz67aR5p5zwgmUJ75UVRBq6n5RPEjcsjy83l&id=61580512116219
Esküképtelenség
Az államfő a szándékát nyilvánosan már jelezve Magyar Pétert fogja javasolni az Országgyűlés alakuló ülésén május 9.- én miniszterelnöknek, így ő már kormányfő-várományosnak tekinthető. Az alakuló ülésen pedig az Országgyűlés többségének szavazata után neki esküt kellene tenni az Alaptörvényre, hogy azt betartja, és betartatja. Ám azóta többször bábnak nevezte az államfőt, miközben az Alaptörvény sérthetetlennek deklarálja az államfőt: „A köztársaság elnökének személye sérthetetlen” 12. cikk (1) bek.
Ezenkívül a várományos többször nyilvánosan felszólította az államfőt és a többi hatalmi ág vezetőjét lemondásra, ami a józan ész szerint is az Alaptörvény C) cikkben rögzített hatalommegosztás elvének sérelmét valósítja meg. Ennek hivatalos kimondását az államfőnek az Alkotmánybíróságtól absztrakt alkotmányértelmezés kérésével minél sürgetőbben el kellene indítani már az alakuló ülés előtt, de a sérthetetlenségi alkotmányos parancs megszegését minden állampolgár mint evidenst konstatálhatja. 
Így levonva a következtetést, Magyar Péter miniszterelnök-várományos  önmagát hozta az esküképtelenség állapotába, és az alakuló ülésen csak hamisan tehet esküt, ha Sulyok Tamás államfő valóban megvalósítja előzetes szándékát, és őt javasolja majd miniszterelnöknek. Én azt javaslom neki, hogy a várományos mindenki által belátható alkotmánysértéseire tekintettel vonja vissza szándéknyilatkozatát, és kérje meg a választáson Tisza Párt vezetőségét egy másik személy megjelölésére miniszterelnök-jelöltnek, hogy megfontolhassa az.
__________ N. Katalin __________
N. Katalin sem magától mondott le.
Éppen Katarban tett látogatást, de hirtelen megszakította útját, és hazarepült, hogy lemondjon.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 13. 11:39
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260412/magyar-peter-elmondta-kiknek-kell-tavozniuk-a-kozeletbol-830130#
Felszólítom a köztársasági elnököt, hogy kérjen fel kormányalakításra, azt követően pedig távozzon hivatalából.
Ugyanerre szólítom fel az összes bábot, akit a kormány a nyakunkra ültetett.
Külön is megnevezte az igazságszolgáltatás és az intézményi rendszer több vezető posztját, köztük
- a Kúria elnökét,
- az Országos Bírósági Hivatal vezetőjét,
- az Alkotmánybíróság elnökét,
- a legfőbb ügyészt,
- valamint az Állami Számvevőszék,
- a Gazdasági Versenyhivatal
- és a Médiatanács vezetőjét.
_______ nem töltötte ki ____
Orbán köztársasági elnökei közül eddig kettő is megbukott a ciklusa vége előtt.
Meglátjuk, hogy a fölsoroltak közül ki távozik önként és ki várja meg, hogy elküldjék.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 03. 01. 17:44
Karsai: Az új államfő apja náci szimpatizáns volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata
https://24.hu/belfold/2024/03/01/sulyok-tamas-apja-karsai-laszlo-tortenesz/
"Sulyok Tamás vagy rosszul tudja, vagy hazudik. Édesapját, Sulyok László székesfehérvári ügyvédet soha, senki, legkevésbé a népbíróság nem ítélte halálra. Az igaz, hogy elkezdett bujkálni, de nem 1946-ban, és nem az állítólagos halálra ítélése után, hanem már 1945 tavaszán, közvetlenül a felszabadulás után."
___________ nem vagyok történész ___________
Nem vagyok történész, de szerintem nem felszabadulás volt, hanem megszállás.
Nem tudom, Karsai hogy látja, de szerintem 1956 sem ellenforradalom volt, hanem forradalom.
A vörös hadsereg 1991-ben vonult ki.
N0MAD 2024. 02. 14. 07:52
Nem lenne elég egy pecsételő automata?
Csomó pénzt lehetne jobb célra költeni, foci, meg egyéb lopási lehetőségek. Meg megafon persze.
_Macika_
_Macika_ 2024. 02. 14. 07:27
megint...
commander8 2012. 04. 05. 15:31
Előzmény: #8  westy
Szerintem is egy újabb akaratgyenge pártkatona lesz, ez a legmegfelelőbb Orbánnak. Sajnos azt kell mondanom, hogy ezzel a húzásával, további 5 évre pipálhatja ki, az elnök akadékoskodását saját dolgai iránt. Ha pedig veszít 2014-ben, akkor a következő kormánynak még az elnökkel is meg kell küzdenie. Amit a háttérből szintén Orbán irányít majd. Tragédia.
westy 2012. 04. 05. 14:33
Egyértelmű, hogy Orbánnak csak talpnyaló felel meg.
Aki alkalmas lenne, az nem vállalja , az alkalmatlanokkal meg Dunát lehet rekeszteni.

..., és mégis közülük fog kikerülni az új elnök.
Törölt felhasználó 2012. 04. 04. 22:51
Előzmény: #3  szivacs
Nyilván fel sem tűnt neked szivacs, hogy ez mekkora öngól. Ilyet még pampa is csak ritkán rúg. A lenti szöveged ugyanis azt jelenti, hogy Orbánnak lenne félnivalója szerinted, ha Bajnai Gordon is képbe kerül a választásokon majd, ez pedig azt jelenti, hogy Gordon szerinted jobban végezte a dolgát, mint Viktor.
Sigorszky 2012. 04. 04. 22:37
Előzmény: #2  pampa
Eke Máté jobb, ő legalább igazi kuruc.
Törölt felhasználó 2012. 04. 03. 21:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 04. 03. 19:06
mindenképp valami millás faszkalapot javaslok!
hazudni tudnak (egy millió)
lopni is (soros pénz)
nemzetközileg is támogatottak (soros)
szivacs
szivacs 2012. 04. 03. 18:06
Előzmény: #2  pampa
A Köztársasági Elnök indulhat a parlamenti választáson?
Nem?
Akkor egyértelmű, hogy Orbán szempontjából ki a legjobb: Bajnai Gordon! :-)
pampa 2012. 04. 03. 16:07
Előzmény: #1  S52Raptor
Nem a testvérének volt némi plágium ügye? Elég egy plágium botrány a Hivatalban.

szvsz

Legyen inkább Szabó Máté.
Rá nem mondhatja senki sem, hogy Fidesz-es.
Bizonyított, alkalmas jelölt lenne.

szvsz

Topik gazda

S52Raptor
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek