Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 2025. 02. 27. 10:18
Előzmény: #241479  kkv14
En vagyok buta? Nem az aki ilyen hatalmat ad par troger politikusnak? Ezzel a hatalommal kvazi kicsinalhatnak barkit a vagyonabol. Ingatlan eladasi korlatozas? 
A helyi polgi eloirhatja hogy nem lesz vevom es ezzel elertekteleniti a vagyonomat, es gyakorlatilag roghoz kot? 
Ki a primitiv? Aki svajcbol tamogatja ezt, kozben fell kamut linkel hogy mashol is ez van?  A lrimitov aki ezt csinalja... 
kkv14 2025. 02. 27. 10:12
Előzmény: #241474  Murdoch
Trágár , buta , kár az igyekezetért, nem fog megváltozni!
ncseed!
ncseed! 2025. 02. 27. 10:11
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250227/kilenc-eve-nincs-megoldas-melyponton-a-szuletesek-szama-japanban-744235
Ez is a Zorbán mijatt van!!!  Szegény japánok nem tudják megfizetni a zingatlanokat és ezért nem mernek gyereket vállalni... most mondjátok meg!
Murdoch 2025. 02. 27. 09:53
Előzmény: #241475  Pistike12
Ja, hogy ez téged érzékenyen érint? Pont nem izgat,  tele tüdővel ujjongtál az űrbéli áraknak. A Tisza meg izmos bérlakásprogramot hirdet, őket is majd lekomcsizod? 
Pistike12 2025. 02. 27. 09:51
Előzmény: #241475  Pistike12
Es lehetoleg ne olyat linkelj ahol a kulfoldieket korlátozzák es a tobbedik lakastulajokat.
Kozben fideszgeci pitri helyi faszok kezebe adjak a teljes ingatlanpiacot, akik ihy elet halal urai lesznek... Ezek a budos kisfiukat kislanyokat baszo alsz3nt fergek. 
Pistike12 2025. 02. 27. 09:44
Előzmény: #241474  Murdoch
Hagyjal mar az idiota feligazsagaiddal svajcbol bmeg.
De budos kommunista szarok vagytok. Korlatozni bmeg a a, lakhatas es tulajdonjog eladasat orszagon belul. Mi a gaszt kepzeltek ti magatokrol? 
Murdoch 2025. 02. 27. 09:28
Előzmény: #241471  Pistike12
Svájcban ezerféle korlátozás van, mind külföldiekre, mind a helyiekre, mielőtt széthullasz a komcsizásban.
https://schraner-verbier.ch/blog/lex-koller-vs-lex-weber/
Mondjuk ott nem is térkövezik le a tavakat, mint nálunk. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 27. 09:24
Előzmény: #241471  Pistike12

egyes politikai elemzők szerint ha egy ország gazdasága szarul megy, nem feltétlenül kell megbuknia a kormánynak
manapság ez többek között úgy előzhető meg hogy hatalmas aktivitást játszik el, és akkor a barmaik azt hiszik hogy elégedettek lehetnek a kormánnyal, hiszen a helyükön vannak és magabiztosan uralják a folyamatokat
egyszerű barmok által is megérhető látható rős aktivitást kell színlelniük
DavidCamp 2025. 02. 27. 09:21
Előzmény: #241405  Törölt felhasználó
Én ezért is adok ki teremgarazsokat.  Nincs vele gond.
Pistike12 2025. 02. 27. 09:05
Azt a kibaszott qva eletbe a budos komcsigecik, es a budoslabu tamogatoik...
"A készülő szabályozás szerint az Alaptörvényben deklarálnák a helyi közösségek önazonossághoz való jogát, míg a sarkalatos törvény lehetőséget adna a képviselő-testületeknek, hogy korlátozzák a településre beköltözőket. Ennek eszközei lehetnek az ingatlanszerzés korlátozása, állandó lakcímmel rendelkezők elővásárlási joga, feltételekhez kötött ingatlanszerzés és a helyi adózás átalakítása."
N0MAD 2025. 02. 27. 08:39
Előzmény: #241468  Törölt felhasználó
Te most tényleg a közvetítőtől kérdezed mi lesz 15 év múlva ha nem jó a portéka aki szakmai karrierje csúcsaként mesélte a bazilika letóltótt képeivel “jaj az pont nincs meg elvitték, de” eladott körfolyosokat?
Tippelek: “Annál jobb, ha rárohad majd akar venni másikat!”
Törölt felhasználó 2025. 02. 27. 08:07
Előzmény: #241465  Törölt felhasználó
Lehet, hogy boldogok voltak az adásvétel pillanatában de mi van amikor kiderül, hogy a szépen csillogo használt ingatlan csak egy máz, a belbecs pedig maga a romlás. Sokszor hosszú hónapok évek is eltellnek hogy a tulajdonos ráeszmél, hogy ez se jó, az se jó a felújítási alapoknak hült helye. A társasház évek évtizedekig  tologatja a problémát, mert a lakók filléreznek a közős költségen stb. Nagyon nem tudatosak a vásárlók sok esetben. Vesznek valamit valahol úgy, hogy semmit nem tudnak a társasházról. Ellenben szép a járólap. Nem én lennék, ha magamnak nem mondanék ellent. Az új is lutri.. viszont azért talán egy 10-15 évig elzötyög ha nincs hatalmas konstrukciós hiba. Na meg nem mellékes hogy nem potyog a vakolat nem rohad ez meg az. Esztétikailag is jobb. persze befektetőként le van sz.va minden csak meglegyen a 3% hozam meg a jövőre duplát fog érni érzés.
N0MAD 2025. 02. 27. 07:55
Előzmény: #241466  Törölt felhasználó
A szokásos apró kiigazítás:
Valóban meg tetszik mondani, de nemhogy milliók, de közel senki nem követi. Apró kis külónbsgek….
Törölt felhasználó 2025. 02. 27. 07:47
Előzmény: #241465  Törölt felhasználó

lassacskán rájövök, hogy Orbán Viktor szellemi ikertestvére vagyok: ő is mindig megmondja hogy mit ne, és helyette mit igen
és milliók követik bambán és tántoríthatatlanul
.
siker szükséges és elégséges feltétele: egy igen és egy nem
Törölt felhasználó 2025. 02. 27. 07:39
Előzmény: #241460  Atti

hát úgy hiszem, hogy veled ellentétben én értelek
abban az értelemben hogy, hogy megértelek, vagyis felfogom a szöveged tartalmát
és abban az értelemben is megértelek, hogy el is fogadom amit írsz
.
felfogtam, és elfogadtan, hogy a lakjásbefektetői dilemmád pusztán annyi, hogy 1 misiért panelt vegyél, vagy mellette 1,2 misiért újépítésűt
.
bár 10+ év során többszáz embert kísérgettem - hosszabb-rövidebb ideig, hol sikerrel, hol sikertelenül - a lakásbefektetői folyamatban, és szentül hittem hogy sokkal többrétű a felmerülő problematika, mint a tiéd, és azt is megtapasztaltam, hogy amíg egyesek szentül hittek egyes szempontokban, attól még mások meg egészen másra koncentrálhattak
viszont végül boldogok voltak mindannyian, mert a saját szempontrendszerük megvalósulását élhették át
.
egy dolgot kiválóan csinálsz, én is szinte mindig törekedtem rá a siker érdekében:
akkor érzed biztonságban magad, ha megvan az amire nemet mondhatsz nagy biztonsággal, ahhoz, hogy jó érzéssel igent mondhass másra
ez az élményt szinte mindig megadtam az ügyfeleimnek: hiába sejtettem már, hogy mit lehet majd rásózni valakire, előbb több olyat is meg kellett mutatni neki amire nemet mondhatott, leggyakrabban előre elmondtam, hogy ahova megyünk, azt csak azért mutatom meg, hogy lássa mit nem szabad megvenni, és boldogan jött és boldogan mondta a nemet
ezek nélkül a körök nélkül, hiába vittem volna a tuti helyre, nem tudta volna hogy az az amit ö keres
..
gratulálok: van egy nem-ed és egy igen-ed
célbaértél
.
slash 2025. 02. 27. 06:22
Előzmény: #241456  DaGi
Ezt a kifejezést én írtam le elsőnek hogy a panel a magyar bitcoin. A portfolió írt is egy ilyen címmel egy cikket. :-)  Namost: A BTC köszönhetően ez Elon-Trumpli ámokfutásnak masszivan csökken hetek óta. 
A Tesla részvény is zuhan ahogy kell.  Vigye magával a dollást is a mélybe. Győzőtt a magyar panel. :-)
FR73 2025. 02. 26. 21:43
Előzmény: #241459  papafilip
Valóban, nézem, nagyon korrekt árakon van.
Moka_Brikka 2025. 02. 26. 21:37
Előzmény: #241452  Ecnedam
Ez egyelore chicken jateknak tunik. 
A groundhog day jut errol eszembe, amikor szembe megy a bill murray a vonattal. 
 https://youtu.be/UEtVpnXqYBo?si=mu7LRxJz8GFWe3i0
Atti 2025. 02. 26. 21:35
Előzmény: #241459  papafilip
Pontosan erre gondoltam.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek