Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 21:25
ha mar mindenkepp ez a Pest mania 14 Herminamezo vagy ha kijjebb 16 ker
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 21:21
Előzmény: #202717  hunball

https://www.youtube.com/watch?v=vnDDg3Z5SXw
1 hat 19 ker a legcsorobb delpest
2 eppe eleget jartam ott is meg a Jozsef Attilan is  sot meg laknak is arra ismerosok
 regebben favorizaltam a regiek a megmondhatojak nem kamuzok tetszett
 de ez csak az anyagi lehetosegeim miatt volt  jobbra nem telt volna
ahogy erosodok anyagilag kokemeny fizikai munkat vegezve  nyilvan mashova is nezelodok.
4 csak budai oldal  ennyibol 
5 hat ha valaki en aztan itt a forumon elmondhatom epp eleg lakast ujitottam mar fel. ebbol elek . ebbol van a zsebpenzem . ebbol rakom a makba a premiumba amit oly sokan kopkodnek. es sose adtam ki magmat masnak mint egy melos
 6 25 milla egy lakasra??? az rengeteg abbol kis palota lenne
 7 es ha mas nem is de az legyen eleg kb 5 eve rontom itt a lakaspiaci topoikba a levegot hidd el engem nagyonis erdekel a lakaspiac es nem vagyok teljesen agyalagyult se
8 ennyit a pontokrol tul sok Nogradi Gyuri bát hallgatok:DD
hunball 2023. 08. 10. 21:20
Előzmény: #202703  Duddy30
,,Ennek van egy pszichológiai oldala''
Igen, ebben teljesen igazad van. De hát az ember egy véges befogadási képességű lény. 
,, nincsen semmi se vízpart sem fürdő se domb vagy hegy, de még egy városliget sem melletted''
Persze. Ami van, az a vidékies nyugalom, ahogy írod, sajátos hangulat, úgy, hogy a belváros relatíve közel van. Az eddigi kommentek alapján hasonló helyzetet külső Zuglóban tudok, a hetes vonalától nem messze. Nekem a harmadik kerület szóba jövő részei már túl kiesnek.
hunball 2023. 08. 10. 21:07
Előzmény: #202709  Törölt felhasználó
Az a helyzet, hogy rohadtul nem értek hozzá. Semmi, de semmi infóm nincs arról, hogy egy adott lepukkant szar az mennyiből lesz palota. Nem merek belevágni. Ugyanakkor meg nem értem, hogy miért van itt ilyen rossz híre Wekerlének. A mérgezettségre nem kaptam még bizonyítékot. Wekerle jobb részei autópályától, autóutaktól messze vannak. Csendesek, zöld, kertes övezet. Bizonyos részeken végig jómódúak élnek, végig felújított, szép házak. A központi tér tök szépen fel lett újítva, nagy játszótér, gyereknek ideális.----
Ma többek között ezt néztük: https://ingatlan.com/33208161
Nekem eléggé tetszett. A tulaj már úgy mondta, hogy a kiírási ár csak irányár, abból engedne. Ha már így kezdi, talán viszonylag nagy tér is van az alkura.... nem tudom. A konyhán kell sajnos dolgozni, az egyszerűen nincs befejezve (nincs munkapult és mosogató), de azon kívül igazából máshoz nem kell pár évig hozzányúlni. Esetleg padlót lehetne cserélni fent, mert az nagyon recseg. Kis mini kert van, jelenleg szarul néz ki, de rendbetehető. Lepukkant kis fészer is, de azt meg pár év múlva újra kell építeni.
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 20:56
angolul 2 kedvenc mondatom van
asszem valahogy igy irjak
 stay hungry
 no pain no gain
 a szemelyes megmerettetesek kellenek az onbecsuleshez es az ambiciozus es kitarto jellem a sikerhez. Kicsiben kisembereknek ennyi eleg a jo elethez. nem lesz egy LÖLÖ de kit erdekel ?:DD
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 20:35
https://www.youtube.com/watch?v=r9SUJODFkGY
1:21:50-
-nyugi ez most rock:)
na itt ez szol :))
---
nem igazan ertem de ovatosan fogalmazok ezt a sok panaszkodast , masoknak sokkal rosszabb, a fel orszagnak aztan megse nyavajognak ennyit, joval pocsekabb anyagi helyzetben megsem diszidalnak azt hiszik kint jobb lesz. Hat menjen ha ennyire menni akar. A legtobb elegedetlen akit ismerek es menni akar ki a nyugatra mindig vagy tok csoro mert itthon is hulye kepzetlen lusta es fejlodesre keptelen  vagy kapta az egzisztenciajat es nem megteremtette onmaganak es a csaladjanak a sajat erejebol hanem beleult a keszbe es meg ahhoz is marha hogy szintentartsa nemhogy novelje. Na az ilyen megy kulfoldre az ismerosi koromben, aztan kint rajon ott se jobb mert hulye de degradalo lenne visszajonni ,megy a jopofi a kirakat jobb kint, hat persze. aki itthon hulye az kint is az 
na megegyet :)
https://www.youtube.com/watch?v=DEVyLs9Cvms
Freszelés 2023. 08. 10. 20:17
Előzmény: #202711  Verona
A világon nem tudnak sehol sem változtatni, ezt én már rég elengedtem - ezért sem szavazok. Inkább a félórás szavazósdi helyett dolgozok félórát és leszámlázom az X eurót a kedves ügyfelemnek vagy megtanulok 3 új angol/német/francia szót. Ezek több hasznot/értéket hoznak számomra, előrébb viszik az életemet jobban, mint +1 leadott szavazat.
Van egy házuk, nagy kertjük. Teremtsék meg azon belül a paradicsomot, engedjék el a politikát, m1/rtl/atv csatornákat és fizessenek be magán eü-be.
Ez van.
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 19:57
megneztem, marhara raerek ma, ezekkel a negativ fennhangu riportokkal ovatos vagyok, mit lehet erre mondani ? Hat menjen probalja ki hatha neki ott jobb lesz , en mitanyánk szavazo vagyok szoval a liberalizmus tolem tavol all
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 19:47
erzekeny vagy az agrariumra nem csoda
Verona 2023. 08. 10. 19:41
Előzmény: #202710  Törölt felhasználó
Az intelligens embereket kilöki magából a rendszer....
https://www.youtube.com/watch?v=cJUfMFtHal8
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 19:03
Előzmény: #202651  slash
++
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 19:00
Előzmény: #202673  hunball
arra meg nem gondoltal veszel a budai oldalon valami jobb kornyeken valami putrit de egy tenyleg lerugotatt 60ert es 25ot ralocsolsz es lesz egy kis palota? Az albidij max 3 milla addig az 1 evre mire eladod a meglevot kivalasztod az ujat es megcsinaljak a prolik. 90es keretbol mar lehet ugralni boven nem egy 19 Wekerlen. A putrik nem kelendoek mostanaban annyira lehet nagy mellennyel alkudni
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 18:54
Előzmény: #202694  ehe
mennyi is volt a moszkvai teglagazos 30? Bejelzalogositva a 12 bol? 
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 18:52
Előzmény: #202654  ehe
jajám, jol mondod
Törölt felhasználó 2023. 08. 10. 18:49
Előzmény: #202640  ehe
valos anyagi helyzetrol csak a szuk csalad es par barat tudhat. Masnak kitero valaszt adni, terelni. Vagy beindul a lejmolas
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2023. 08. 10. 18:49
Előzmény: #202702  berlini
Arról nem is beszélve, hogy rezsicsökkentés árnyékkövetkezményeként a infrastruktúra eléggé ramaty állapotban van.
Pénzt önteni az oktatásba eü-be kellene értelmesen, megreformálva, hogy végre magas hozzáadott értékű munka keletkezzen minél több.Igaz ez akár az építőiparra is. A kedvezményes zöld hiteleket pedig nem új építésűre, hanem energetikai beruházásokra (szigetelés, közműfelújítás) kellett volna csatornázni.Pesty Lacinak nagyon igaza van (már belűről is szúrja a szemet az egybitesek gazdagodása), és igaz ez az ingatlan birtoklásra is, mint "Lölö-jelenség" - én megfogalmazásomban:
...az átlagmagyar nem a gazdagodást/szép ház tulajdonlást sérelmezi, hanem hogy egybites arcok birtokolnak hatalmas ingatlanokat üres seggel bevállalt meg nem született gyerekekkel egy életre eladósodva.
Pitzu 2023. 08. 10. 18:07
Előzmény: #202544  hunball
Ezt érdemes lehet megnézni: https://ingatlan.com/31562221
Duddy30 2023. 08. 10. 17:40
Előzmény: #202673  hunball
József Attila, Wekerle mellett van. Ennek van egy pszichológiai oldala, ha megkérdezel valakit aki egy békási panelban él, hogy hova költözne szívesen 10 ből 9 szer Csillaghegy a válasz ami mellette van, ha megkérdezel egy 8 kerben élőt neki a Tisztviselő telep tetszik a legjobb. Ugyan ez a helyzet szerintem a Wekerlével, sok körülötte a lakótelep meg a rosszabb környék az ottani emberek azt ismerik, hogy az jobb környék, zöld lenne kertje stb amit meg ismernek és látják, hogy jó oda szívesebben mennek mint máshova.Amúgy szerintem a Wekerlének van egy jó kis sajátos kellemes hangulata, de nagyon régiek a házak ami felújítás karbantartás esetén szívás plusz az egész környék műemlékvédelem alatt áll tehát nehezebb és bürokratikusabb egy átalakítási munka vagy akár egy sima klíma felszerelés és hát igen igazából ott nincsen semmi se vízpart sem fürdő se domb vagy hegy, de még egy városliget sem melletted. Elfogulatlanul nézve ár érték arányban szerintem nagyon túlárazott. Akkor amúgy én már inkább lehet Tisztviselőtelepre mennék vagy Hermina-Istvánmező, ha pösti oldal. Kicsit drágább és (sokkal)jobb a kategóriájában a budai oldalon a római környéke vagy Sasad. Esetleg Budafok Rózsa-völgy-Kelen-völgy.
berlini
berlini 2023. 08. 10. 17:08
Előzmény: #202700  EURHUF_goes_to_haven
Teljesen egyetértek.
Ahelyett, hogy próbálnának munkahelyeket teremteni elkezdenek pénzt önteni olyan ingatlanokba, olyan településeken, ahol -ha új épitésű- a használatbavételi engedély után már a felét sem éri.
Ugyanaz a támogatás meg a falu használt házainál csak spekulációt indit be, érdemi társadalmi haszon nélkül
Pistike12 2023. 08. 10. 16:53
Előzmény: #202700  EURHUF_goes_to_haven
Miert ne tudna nemetorszagban egy tanar hazaspar lakast venni? 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek