Topiknyitó: berlini 2012. 07. 28. 16:45

Mennyit ér az OTP?  

Már tavaly sem volt igaz, de idén már igencsak rosszul számol az , aki az OTP-vel kapcsolatban csak a Magyarországi fejleményekkel (makroszintű és az anyabank üzleti eredményességét latolgatva) számol.

Jövőre - ha Orbánék nem térne észre- az anyabank teljesitménye (hitelkihelyezése) továbbra is visszaesik, a leánybankoktól összejöhet az éves adózott eredmény akár kétharmada is.

Számolgatva:

Orosz leánytól akár 80 milliárd, az ukrán-bolgár párostól pedig lehetséges lehet 30 milliárd.

Ezt lassan felfogják majd az elemzők is és igy jövőre az OTP megitélésénél már nem fog egy magyarországi makroszintű kockázat (ami úgy néz ki hogy sajnos tartós lesz,)a konkurens térségi bankokhoz viszonyitva 40-50%-os diszkontot okozni.

Mert sajnos most az OTP értékelése reálisan 3500Ft, miközben lengyel-cseh társai részvényei - ugyanilyen nyereségességi mutatókkal- dupla annyit érnek.

Magyarország tragédiája, hogy:

- egy pénzügyi szakember (aki pedig a számokra esküdött fel) vitte felelőtlen, megalapozatlan kiköltekezésbe,

- utána egy tanárnak tanult (akinek hivatása szerint őszintének kellett volna lennie)ember bizonyitotta be, hogy a politikusok szavahihetősége a nullával egyenlő,

- most már esélyünk sincs, mert egy zugügyvédet kaptunk, aki -miközben saját maga is bevallja, hogy nem ért a gazdasághoz- csalhatattlanságát hirdetve tovább folytatja elődei (kivéve Bajnai-Oszkó) áldatlan ámokfutását.

Ilyen körülmények között örüljunk annak, hogy a piac látszólag ezt a 3500ft-ot megadja. De igazából a forgalomból (ami a normális egytizede) is látszik, hogy az amerikai shortosokon kivűl itt már alig van külföldi befektető-spekuláns.

Ezt az árat a beragadt magyar befektetők reményei tartják fenn.

Ha egy szebb közeljövővel áltatom magam, akkor egy IMF megállapodásban bízva reménykedem abban, hogy akik (napi 30-70 milliárdos forgalommal) elbúcsúztak az OTP-től, azok utána visszatérnek. (A tripla bóvli minősitésünk is javulhat utána.) Ez a vételi erő (a short zárásokkal erősítve) megdobhatja majd az árfolyamot akár 5000ft fölé is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
herlas 2017. 03. 01. 20:53
Előzmény: #4576  berlini
Utólag nekem úgy tűnik, a több napos beleadás a hóvégi MSCI átsúlyozás miatt történhetett, ezt követően visszarendeződnek az árak, legalább az 50-61%-os fiboig. Azaz mehetünk még feljebb, onnan a jelentés tartalma dönt.
Törölt felhasználó 2017. 03. 01. 19:21
Előzmény: #4578  Törölt felhasználó
Egy olyan kérdés foglalkoztat, vajon hogy nézz ki egy ilyen tőzsdei kereskedés a háttérben. Mertt oké, gondolom én: vagyunk mondjuk 5-10% az akik élőben "kisbüfik" , de javarészt mégis csak robotok kereskednek. Ha például veszünk egy olyan pappert mint az otp.

Vannak nagyobb alapok/cégek, akiknek vannak ker. robotjai és teszem azt nap elején vagy módosítva azt beprogramozzák ma mi a cél. és adogatja vagy épp veszi.
Vagy több cég összehangolja a manővereket (ezt sem zárom ki, bár nem tudom mennyire szabályos).
Máshogy nem tudom magyarázni ezt a mai napot. Nem hiszem hogy ma hirtelen mindenkinek venni támadt kedve a tegnapi nap után. Szóval csak robotok. Belvöik milyen összegben vagy meddig tolják le és ennyi.
Jó a megközelítés?

Lehet azt látni ha nincsennek robotok? szívesen megnézném a könyvet akkor milyen a stori. Anno 2015 ben írta valaki a topikban hogy "látszik hogy kikapcsolták a robotokat". De azt miből látni?

Nem rossz ilyen cégeknél dolgozni, előre tudják mennyi tőké merre, milyen irányba programozzák a robotokat aznap, be tud állni a robot mellé saját kis vagyonával, amit csak ugye azok a brokik tudnak tutira akik kezelik felügyelik . nagy előny...
K* nagy gépezet ez, és halom számra szedhetik le a jachtot. Maffiázni se kell :D
Legálisan az emberi gyengéseget felhasználva - persze ott a mottó - senki nem kényszerít rá hogy tőzsdézz. De pont itt a gyengeség amit midenki tud az emberekről.
fonett egy mód ez.
Törölt felhasználó 2017. 03. 01. 18:10
Előzmény: #4574  gyula1971
Es Ők honnan tudják igy kijelenti h ma iranyvaltas napira, es gondolom utalt rá zárni kellene a shortokat.

..hacsak nem osszehangolt sz*ás volt a brokik felől a longosokkal, most pedig a shortosokkal szemben.
Az biztos h generaltak maguknak forgalmat.Szerintem a shortosok vérén hajtották fel az otit ma.
OTP-TOP
OTP-TOP 2017. 03. 01. 17:55
Előzmény: #4576  berlini
Ismersz OTPimizmusumról:) 9000fölé várom gyors napjára,mert szerintem és ezt mér dec.ben irtam vége a hét szűk esztendőnek&ismét húz majd a"gép". Akvirálások hatásáról írtál.annyit látok,h.elkötelezettek ez irányban.kess van rá és fognak nagyot is venni.Román,Bulgár.Csányi Kun és kemény,legény,ah.egyszer Orbánc is mondta..nem hinném h.amit elvittek orra elött bolgárok.ál ne akarná másikkal pótolni!Románoknál is megvan a cél.5%os piaci részesedés..2éven belül.. tudom több dolog kell jo árfolyamhoz és,jo gyorshoz. Orosz ukrán sztem parádés lesz,de többi is jó lejet.azon gazdaságok is,éledeznek.
berlini
berlini 2017. 03. 01. 17:23
Előzmény: #4575  berlini
A mai záró csak 3 ft-tal több mint az esésben vett pakkom átlaga. Igy a bróker dijjal még ezeknél is minuszban vagyok. (korán kezdtem el bevásárolni, már 9000 felett is. Az utolsó pakkom volt 8490-en.
Holnap a gyj. előtti utolsó nap.
Stimulál ez további vásárlásra, vagy a mai brutál nap korrekciója jön?
Véleményetek?
Mit szóltok hozzá egy_kezdő?
berlini
berlini 2017. 03. 01. 17:09
Előzmény: #4574  gyula1971
Ha jól értem, ma egy részét zártad a shortjaidnak?
Ahogyan nem sejtettem a 10%-os esést, úgy ma mai happy-t sem értem!
gyula1971
gyula1971 2017. 03. 01. 16:50
Előzmény: #4573  berlini
Reggel telón szólt bróker nyitás előtt már nézegette az indit...
Short zárás és irányváltás napiban-ezzel kezdte.

Na jó aki dolgozik,nem figyeli a monitort, ilyenkor ér haza,most látom a rallyt,ez az USA miatt van,még mindig emelkedő a trend.
Nem számoltam még átlagot.

Ma Nyitásban mindjárt megvettük a shortzárást és napira is.
Lehet,hogy ezek a zárások húzták fel, passz nem tudom...
berlini
berlini 2017. 02. 28. 22:54
Előzmény: #4572  gyula1971
Gratula!
Milyen az átlagod?
(Vártam a korrekciót, de azt nem gondoltam, hogy ezer ft-ot esik a csúcstól.)
gyula1971
gyula1971 2017. 02. 28. 13:29
Előzmény: #4570  berlini
Újabb 2500 darab OTP-részvény a short állományban így már 7500 db-van eddig.
Törölt felhasználó 2017. 02. 27. 20:43
Előzmény: #4570  berlini
Köszönöm a részletes választ! +1
berlini
berlini 2017. 02. 27. 00:45
Előzmény: #4569  Törölt felhasználó
Ebben a helyzetben én azt nézem (az én fontossági sorrendenben):
- kihelyezett hitelek növekedése (most hitelezési fordulat minden leánybanknál),
- bevételek alakulása (folyamatos csökkenési tendencia megállt-e, azaz az alacsony kamatszint miatti csökkenő kamatbevételeket a kihelyzett hitelek növekedése kiegyensúlyozta-e)
- az elmúlt évek csökkenő bevételei miatt az amúgy szuper kb. 53%-os költségszint marad-e (vagy a Citybanknak van igaza és nőtt)
- csökkent-e a 90 napon túl nem fizető hitelek aránya (ez azért kerólt ide hátra, mert az eddig nyilvánosságra kerólt statisztikák szerint itt a 15% körüli arány valószinűleg csökkent
- hogyan alakult a céltartalékolás a 4. negyedévben (az első 3 negyedév alacsony szintje is elég volt ahhoz hogy csoport szinten a céltartalékolás aránya 95%-os rekor szintű legyen, ami a konkurenciával összehasonlitva 20-30%-kal magasabb volt idáig is. (A Citybank szerint itt ennek ellenére a céltartalékolás jóval magasabb lesz mint az első 3 negyedévben, igy a 4. negyedéves nyereség az elérhetőnek közel fele lenne.)
- hogyan alakul a nyereség csoportszinten (de nagyon fontos, hogy a 3. negyedéves jó orosz-ukrán eredmények még tovább javultak-e, nyereséges marad-e az összes leánybank.

A gyj. egy dolog. Jelen esetben a sajtókonferencia aznap délután még fontosabb lehet.
Ebben az értékeltségben az árfolyam következő napos alakiulását legalább annyira mint a gyj. konkrétumai befolyáasolni fogja az amit a sajtókonferencián hallunk a menedzsment 2017-18 évi terveiről. Az elemzői konszenzus ugyanis erre és a következő évekre csökkenő módon 14-12%-os tőkearányos nyereséget vár (Citybank picivel még kevesebbet.) Ha a menedzsment megerősiti a 16-18%-os célját, akkor az nagyobb lendületet adhat az árfolyamnak mint a gyj. számainak minősége.
Törölt felhasználó 2017. 02. 26. 21:27
Előzmény: #4564  berlini
Szia Berlini

Nem találom , volt egy hozzászólás valakitől nagyjából mik is azok a dolgok amivel "illő" tisztában lenni ha egy gyj-t elolvas az ember.
Mit javasolnál mi az amit "tanácsos" ismerni mint mutató számok?
Köszönöm.
gyula1971
gyula1971 2017. 02. 26. 19:29
Előzmény: #4567  archenius
Pont erre akartak rávenni a Buda Cash-nél 2012-2014-ben,a devizapiacon az SNB-úgyis védi az Euro-CHF 1.2 szintet,úgyhogy ez a devizapár alacsony kockázatú.

Ha 1.2 alá beszúr SNB-beáll,de elmehet 1.27-ig is. 1.2-1.27 játsszuk meg.

Nem mentem bele,ezt akkor a Buda-Cash mindenkinek ajánlotta,jó páran vettek is fel pozíciót akkor.
Ezek a a pozíciók egészen az árfolyam küszöb eltörlésekor is voltak
archenius
archenius 2017. 02. 26. 11:26
Előzmény: #4566  Törölt felhasználó
A videó megtekinthető itt: link

A CHF árfolyamgát esetében az ügyfelek legalább 95-99%-a long pozicionáltságú volt. Bíztak a jegybank ígéretében, hogy 1,2 alá nem engedi az árfolyamot.
A cikk alapvetően a forex piacról szól. Itt a brókerek jelentős része nem fedez minden egyes pozíciót. A házon belüli ellentétes kötéseket "összepárosítják", és csak a maradékot fedezik valamilyen módon.
Nézd meg a videót! Ami érdekes, hogy az az FXCM készíttette, aki most pont ebbe fog belebukni. :)
Egyébként köszi az ajánlást!
Törölt felhasználó 2017. 02. 26. 06:45
Előzmény: #4553  egy_kezdo
Sziasztok

Először is bocsi az off-ért, picit elkanyarodok a kifejezett témától.

Többször olvastam már ezt a kifejezést Nálad (Egy_Kezdo), "Market maker" de hogy a tőzsdében pontosan mit takar(Te mire használod) nem értettem (tisztán).
Találtam egy olvasmányt ezen kutakodva.

link

A linkben van egy videó is de valamiért nem indul el...(csak tölt..)

Miszerint, bizonyos cégek nem küldik ki a piac felé a megbízást hanem házon belül elrendezik.
Nem egészen értem ez hogy lehetséges.
Ha én pl tőzsdén beadok egy megbízást akkor azt látom a könyvben hogy teljesült. Tehát elvileg kiment a piacra és pozició vétel/eladás lett.
Ezzel szemben itt azt írja hogy íly módon pl a IronFX kaszálni is tudott a hatalmas deviza elmozduláson, míg az ügyfelek bukták a pénzüket (de kegyesen el engedték nekik a negatív tartozásukat a cég felé).
Valaki ezt elmagyarázná hogy is működött?

Többieknek jelzném akit még érdekel a tőzsdével kapcsolatos olvasmány, most futólag beleolvastam a cikk alatt linkelt fejezetekbe, egész jókat ír. Érdemes "átnyálazni".
peggy01 2017. 02. 25. 18:14
Előzmény: #4563  tberki
Igen, akkor Western Lithiumnak hívták. Kezdetektől fogva nyomon követem az összes vele kapcsolatos hozzászólást. 2011-ben volt 1 fölött, azóta legközelebb 2016 július körül. Pomperj 2014-ben írt először a WL-ről. Azóta, aki ügyes volt 4 hullámot is meglovagolhatott.
Alaptalanul ne vádaskodj!
berlini
berlini 2017. 02. 25. 18:03
Előzmény: #4559  Cipolla22
ebben igazad van.
tberki 2017. 02. 25. 17:52
Előzmény: #4562  peggy01
Butasag. Csakmakkor meg western lithiumnak hivtak evekkel ezelott
peggy01 2017. 02. 25. 17:17
Előzmény: #4560  tberki
" lac-t meg 1 usdnel. "
Ez nem igaz. 0,5 körül volt, amikor először írt róla a portfólión.
Én is többször vettem, adtam. Jelenlegi csomagom beker. átlaga 0,4 alatt van.
Cipolla22 2017. 02. 25. 16:52
Előzmény: #4560  tberki
Értem, ez így tényleg árnyalja a képet. Ettől függetlenül továbbra is hasznos tagjának tartom a fórumcsoportnak. Számomra nagyon hasznos ha több különböző elemzést, véleményt olvashatok és azok alapján alakítsam ki a sajátomat. Ebben a témakörben még nem tartok ott, hogy saját elemzés alapján hozzak döntést.

Topik gazda

berlini
berlini
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek