Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 kedd, 23:01
Előzmény: #63796  offshort
Semmit. Nagyapam is ezt mondta, mikor gyerekent mesélt róla nekem . Oroszok vagyis a szovjetekre mi menünk rá, és rá is fáztunk.
Sőt dednagyapam meg az I vilaghaboruban halt meg, azt hiszem Galiciaban. Már akkor is volt levél  cenzúra, burkoltan írta meg haza a fiatal feleségének hogy küldjön csomagot, mert "" papíron"" marhahús konzervet ettek meg zöldborsó fozeleket. Valójában dögot főztek, meg tároló répát ettek, éheztek, meg papír vacak bakancsot kaptak, mert a hadiszallitok, meg az üzérek mindent elloptak, és tizede se jutott ki frontra. Csak a papíron. De ezek a hadiszallito zsiványok  meggazdagodtak...... Khmm.. Természetesen az allamnak mindent triplán kiszamlaztak gondolom. 
Akkoriban is ment a háborús uszítás és a propaganda. Jó üzlet a háború sajnos....... 
offshort
offshort kedd, 22:49
Előzmény: #63797  Placi82
a don-korleone-kanyarra nyomjál már vlmit , 
mert különben végleg elveszek a feketepolosnélküledet éneklők tömegében! 
Murdoch kedd, 22:46
Előzmény: #63797  Placi82
Semmi. Z két kézzel kapaszkodik a poziba és amíg háború van, addig ez működik. Illetve január 20-ig, utána már rázós lesz. Mindenkit is eltávolított, biztos ami biztos, de ez most már kevés lesz. 
Placi82 kedd, 22:43
Előzmény: #63795  Placi82
Jut eszembe tényleg, nem kellet volna már választásokat tartani Ukrajnában? Ahol háború van a területek 15-20%an ott nem lehet szavazni. Meg jó is lenne Z elnök úrnak, mert pont a háborús keleti megyékben lakik a 8 milliós orosz ajku  kisebbség. Tehát ők nem szavazhatnanak a a háborús körülmények miatt.
Arra a hétvégére még 2 nap tuzszunet. Ukrajna  többi részén 80% an nincs frontvonal. 
Most ezt nem gunyolodas, tényleg, most akkor evvel mi a helyzet? 
offshort
offshort kedd, 22:37
Előzmény: #63795  Placi82
ajjajj,  donkanyar! 
meséld már el, mit kerestek ott magyarok? 
kiváncsi vagyok a tárgyilagos magyarázatodra! 
Placi82 kedd, 22:33
Előzmény: #63789  the_outsider
Provokator vagy? . Nagyapam aki megjarta a Donkanyart. Megmondta elore, hogy egy   generáció kimarad és békében el, de általában a kovetkezo generációnak nincs szerencséje. Mert elfelejti a haboru mocsakat.Meselt ezt  azt...... Szörnyű volt... .. És az uszítók  és haszonhuzok szitjak a tüzet  a propagandát. Természetesen ők sose kerülnek a frontra.... 
Na szevasz, megkoszonom ha nem szólnál hozzám. 
Ja és amúgy nagyon sajnálom az Ukrán népet. Ismétlem a népet és a katonákat.... Még érdemelnek a békét és egy jó korrekt vezetést. 
Én mint demokrata, azt tartanám korrektnek, ha népszavazás tartanánk itt az EU ban is, és Ukrajnában is sok dologról.  Tudod olyan Svájci módon. 
Kell e migráció az EU nak.? 
Vagy mondjuk  Ukrajnában akarnak e békét és milyen áron, akarnak e választásokat az Ukrán nép? 
A népszavazás a demokrácia alap pillere  görög szó nép akarata, nép uralma. Miért nincs??? Segítsél már?? Tényleg nem értem. Miért nincs ebben a demokratikus Unióban  meg sehol csak Svájcban egyedul  legalább évente egyszer népszavazás? Miért? 
offshort
offshort kedd, 22:27
Előzmény: #63793  Murdoch
lejárt duma már, papa, avétos! :)) 
Murdoch kedd, 22:25
Előzmény: #63788  offshort
Nem baj, a lakáspiaci topikban tanultam. Kiváló hülyeséget kontrázni.
gazmber kedd, 22:23
Előzmény: #63784  gazmber

mint írtam, és a muszka propaganda meg is erősítette... 
a remek légvédelem leszedte az összes támadó (~5db ATACMS?) rakétát, és a tucatnyi drónnak se adtak semmi esélyt...
nincs itt tehát semmi látnivaló...
legfeljebb az 1000.'békeharcos' nap örömére rendezett 'fergeteges muszka tűzijáték' amit ezen a napon érdemes lehet megemlíteni...☺(?) szvsz
https://x.com/i/status/1858772261261476117
offshort
offshort kedd, 22:20
Előzmény: #63790  Placi82

hehehe, akkor ezek szerint maradtál ennél a " verzionál" , 
a "tények verziódnál"
"ha egy erős hadsereg el akarja foglalni kijevet, akkor megteszi! 
nem pedig ködösit, hadovál, félrebeszél! " 

mind1 a részletek!, 
nem tudták elfoglalni kijevet pedig a "haditerv" része volt!
Placi82 kedd, 22:05
Előzmény: #63785  offshort
Zseniális meglátásaid vannak... :) 
Azért hagy egeszitsem ki pár igaz ténnyel. 
Ukrajnában aki nem tudta lenyomorekositani magát, vagy más módon 3 vagy annál több gyerekes kiskorú gyerekes csaladapa. Azt viszik! . Erőszakkal. Videók, az X en YT on, és Telegrammon, pár száz fenn található. Oroszokrol nincs. 
Ukrajnában az általános mozgositas van! Nem a tudom pontosan hogy meséltek nekem a Kárpátaljai és ukrán fiúk akik itt dolgoznak, talán 25eves kortól 60 éves korig?? Mindenkire.!! Javíts ki azért  ha tévednek. Köszönöm. 
Oroszoknál csakis hivatásos, tartalékos szerződéses, meg mindenféle osszeszedet Afrikai, Kubai, és most héten észak koreai zsoldos.  Nincs mozgositas. El vettek az Oroszok tol 300 Mrd usd tartalekot
Az Ukranok kaptak 300 Mrd értékű segélyt, és fegyvert. Ez annyi kb mint 140 évnyi uniós támogatás Magyarországnak nettó. És mindezt 3 év alatt kapta ukrajna,es Z. elnök. 
Oroszok par nap alatt Kijevben voltak, és azért vonultak ki mert az Ukrán  kudottseg azt mondta Putyinnak, hogy "fegyverrel a halantekukon nem mennek bekerol tárgyalni Isztambulba". Aztán jött Boris Johnsos az titkos üzenettel, és az Orosz béke tárgyaló csapat fel meg bamultak bambán, hogy az ukránok felalltak...... De Schroder erről nyilatkozott. Arról meg hogy a Minszki paktumot és békét csak az Ukranok titkos felfegyverzesere használták és sose gondolták komolyan arról meg talán Merkel nyilatkozott.?? Talán? . 
És végül ha ne adj isten valami szörnyű inzultáció miatt atombombaval Oroszország területén provokalnanak. 
Akkor most megindulna   10 millio dühös kemény katona az egész Eu s NATO operett hadsereget az atalanti óceánba szoritana 10 nap alatt. 
Oka egyszerű. 
Az első 100.000 NATO s katona hulla utan, szetesne az egész katonai morál. Tudod ami fiataljaink Ibizan  b. sszák a rezet, nyáron és sírva akadnak ha a PS5 nem  akciós. 
Az Oroszok mint az" Ellenség a kapuknal", meghal a fél dandar, a másik fele meg simán rohamozz. 
Tudod miért vesztettek el a Németek a 2ik világháborút?? mert 10 millió Orosz katona halála után  még mindig rohamoztak az Oroszok. Franciák pár hét alatt adtak meg magukat a naciknak. Oroszok ha kellett a kannibalizmusra fanyalodtak, halott bajtasaikbol de tartották mindenaron az allasaikat a Nácik ellen.....Féltek is a nácik és a magyarok is az Oroszok tol. Lásd Donkanyar.  Fizetett  mainstream nem ok nélkül bagatelizalja az igazságot, es az Orosz katonai morált. Aztán ha Putyin totális háborút indít a NATO proxy haborujabol, akkor meg szembe jött volna a valóság. Durván és naturalisan... 
Oroszok kemények mint a vídia, és szivosak. Te az vagy? Én nem. Ha kilőnek mellőlem a jobb és bal oldali katona társamat  én futnék hazáig... Nem rohamoznek tovább . Te igen? Ukrán látszik hogy teljesen rokon nép, egy a nyelv, ők is szivosak és bátrak. Ezért ugrasztottak össze oket. 
Nem tudjátok mekkora szerencsenk van, hogy Putyin halveru, higgadt, ravasz, és nem ugrott a csalira....... 
Szóval itt nem csak 6000 nuklearisfej van, hanem kemény Orosz fajta is. 
Ahogy talán spektrum tv   USA börtönös dokumentum filmben  mondta Mexikói, Kolumbiai, etc banda tagok. Ők senkitol se félnek
 De  az orosz maffiat, azért  ők is el kerulik :) 
the_outsider kedd, 21:28
Előzmény: #63780  Placi82

Akkor ha jól sejtem, putyin képmásával fekszel minden este. putyin képe van a faladon és minden este lefekvés előtt meg is csókolod, talán nem is egyszer (a reggeleket nem is említeném). Gratulálok!           
Ráadásul még ez a zseniális putyin arra is rájött, hogy az ukránok támadni fogják őket. Ekkora zsenialitást sem látott még ember a Földön. Mikre nem képes ez a putyin. putyin minden eszközzel eszkalálja a helyzetet (fehéroroszok lebegtetése, észak koreaiak stb.), és rájön, hogy őt akarják belevinni az eszkalációba. Zseniális! Ilyen értelmes vezetőt még nem látott a Föld, ilyenre van minden embernek szüksége a világunkban. Az egyetlen ember aki elindítana egy atomháborút, és ezt a fenyegetést folyamatosan képes lebegtetni. De mindenki attól van beszarva, hogy a nyugat miatt lehet III. vh. Ez (is) zseniális! Nem is tudom, ekkora zsenialitást látva képes leszek-e ma aludni.
offshort
offshort kedd, 21:22
Előzmény: #63786  Murdoch
ez a "ja nem" 
ez ilyen gagyi internetes szofordulat! :)) 

tehát vlahogy hozzál már közeleb az "érveid" megértéséhez, 
mert az eredeti témától nagyon messze van! :))
offshort
offshort kedd, 21:14
Előzmény: #63786  Murdoch
Murdoch kedd, 21:11
Előzmény: #63785  offshort
Tényleg? Az amerikai afganisztáni elmenekülés akkor miért volt? És a vietnámi? Talán bexariak voltak a yenkik? Mert szerintem nem... Na jó, mondjuk értem én, trollkodsz, biztos ez is valamiféle intelligens dolog, ja nem.
offshort
offshort kedd, 21:03
Előzmény: #63783  Placi82
a 22-es orosz offenziva indítás óta annyi derült ki, 
hogy az oroszok hagyományos haderő terén rettenetesen gyengék,
csak az atomfenyegetés maradt nekik, ami még globálisan félelemkeltő és számottevő lehet! 
a többi sztem kamu és blöff orosz részről! 
ha egy talpig erős hadsereg el akarkja foglalni kijevet, akkor megteszi! 
nem pedig ködösit, hadovál, félrebeszél! 
gazmber kedd, 21:01

"Elütöttek egy zebrán átkelő nőt a XVII. kerületben"
"A nőnek nem lett nagyobb baja az ütközés következtében."
A zebráról sajnos nem tesznek említést a híradásban☺
Placi82 kedd, 20:39
Előzmény: #63781  offshort
Nem értem. Az atomhaborut, azaz valaszcsapast, NATO elleni csapás és haborut kizarta. Mai dokrina bővítés  alapján én azért tele tankoltam az autót.!! 
"" bármely nem nukleáris állam által, de egy nukleáris ország részvételével vagy támogatásával elkövetett agresszió Oroszország elleni közös támadásnak minősül!!! ""
Én orulok, hogy Európa nem lesz lángokban.... Mint mindig a történelemben. 
Amugy USA ennél kevesebbért is lerohanna egy országot.  Putyin próbálja meg azt, hogy Venezuelaban vagy Kubababan ahol tapsikolva várnak őket, csinálná azt, amit a neoliberális Amcsi  adminisztráció segített elő 2014 es majdan óta? 
Szerinted mit reagálna az USA, már nyílnanak az atomsillók ajtoi  és adnának 24 órát az oroszoknak hazatakarodni!!!!!!! 
Ha szerinted nem akkor mesélj kérlek hogy miért nem így történne.? Köszi. 
Eisenburgprofesszor kedd, 20:31
"itt most megtorlás inkább egyéni szinten várható, de ez csak tipp."
Ezt várom én is. 
offshort
offshort kedd, 20:27
tehát putyin támad , de olyan ravasz h ugy csinál mintha nem támadna! 
.... hmmm ...logikus! :))

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek