Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vigkrisz ma, 13:44
Előzmény: #71982  vigkrisz
de hát mit is várjunk egy ork propagandistától, ha ruszki vagy ruszki-szövetséges terroristák kiiktatásáról van szó, mindig sír a szája, tudjuk, hogy ez megint egy kellemetlen nap a számodra
vigkrisz ma, 13:42
Előzmény: #71981  Murdoch
gondolom kimaradt az elmúlt 1-2 év, amikor is iráni rakéták ezreit lőtték ki (iráni megbízásból) az izraeli  civilekre, iránból, irakból, jemenből, libanonból, szíriából, gázából, stb...
Murdoch ma, 12:57
Előzmény: #71979  Dehogynincs
Azért lenne egy ötösöm rá, hogy az ukrán titkosszolgálat meg éppen a magyar haderőt mérik fel, beépülve ide-oda. Mindenki ezt csinálja, csak minden a háttérben zajlik, a lebukások is. Az, hogy Zé a nyilvánosság elé lép ezzel, annak is megvan az oka, szándékos zavarkeltés, meg nyilván a fele sem igaz, amit mond. 
Más, ma reggel megtámadta Izrael Iránt, egy szuverén országot rakétázott, nukleáris erőművet, lakóházakat stb. Kell vizsgálni, hogy jogosak voltak Izrael biztonsági aggályai, vagy simán agresszornak hívhatjuk őket? Mármint kettős mércézünk, vagy sem?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:45
Előzmény: #71971  Sehmet

Trollt etetek.
Idézet: "Az amerikai nép nevében szeretnék gratulálni az orosz népnek az Oroszország napján."_____ amerikai nép? _________
Mit jelent az amerikai nép?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Amerikaiak
Már az "amerikaiak" szó is eléggé heterogén (etnikum, beszélt nyelv, vallás, ... ), de mi is az amerikai nép és  nemzetállam-e az usa?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:36
Orbán a ma reggeli rádióinterjújában  azt javasolta a hallgatóknak, hogy mindenki olvassa el ezt az interjút.
„Viktor történelmi hibát követ el” – exkluzív interjú Zelenszkij elnökkel
https://www.valaszonline.hu/2025/06/10/volodimir-zelenszkij-ukrajna-haboru-kijev-oroszorszag-orban-viktor-vlagyimir-putyin-interju/
________ elolvastam _______
Orbán ezt a részletet érezheti fenyegetésnek:
" Az esetek legnagyobb részét csendben, egymás között intéztük. Hogy a mostani ügyet miért hoztuk nyilvánosságra? Vannak további fotóink és videóink különböző, a magyar Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szervezésében magyar területen bonyolított találkozókról, amelyeket, ha szükséges, szintén publikálunk. Nem szeretnék senkit fenyegetni, de tényleg minden a birtokunkban van. Az is, hogyan fizetett a KNBSZ az ügynökének. Mindent dokumentáltunk. A magyar hálózatot 2021 óta építették fel, a katonai tárgyú kérdéseket pedig 2024-25-ben tették fel. A legutóbbi információtovábbítás idén március 25-én történt.
Miért volt szükséges, hogy az ukrán–magyar határrégióban a sebezhetőségeinket keressék? Miért akartak információt a magyarok arról, hová telepítettük az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer ottani elemét? Ugyanis ez érdekelte őket. Konkrét kérdések is voltak a telefonjaikon – azok is nálunk vannak –; a tizenegy pontban a többi között arról érdeklődtek, mit szólnának a kárpátaljaiak magyar békefenntartók jelenlétéhez. Meg arról, hol állomásoznak különböző katonai egységeink. Hogyan kéne erre reagálni háború idején? Nem állítom, hogy Budapest akar valamit, de ha nem akar, akkor vajon kinek gyűjti az információkat? Megkérdeztem NATO-illetékeseket, kérték-e, hogy a magyarok ilyesmiről gyűjtsenek adatot. Azt válaszolták, hogy nem kérték. Egy háborúban álló ország elnöke vagyok – ön hogyan reagált volna a helyemben? Nem Viktort hibáztatom, hanem a KNBSZ-t."
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 12:33
Előzmény: #71974  Shortelek
az a baj mind mocsok-lehet van kivételde hol?
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 12:32
megen 600 felett lesz a benzin 
Shortelek ma, 12:29
Előzmény: #71975  Murdoch
Ezt a ruszkiaiddal beszéld meg.
Murdoch ma, 12:12
Előzmény: #71972  Shortelek
Meg az usa:
https://kyivindependent.com/us-to-cut-military-aid-to-ukraine-hegseth-says/
Épp itt az ideje a diplomáciának, mielőtt nem késő. 
Shortelek ma, 11:56
Előzmény: #71970  Murdoch
Hagyd már a süketelést!!
Sehmet
Sehmet ma, 11:34

Marco Rubio amerikai külügyminiszter gratulált az oroszoknak az Oroszország napján, és kijelentette, hogy az Egyesült Államok "konstruktív együttműködésre törekszik az Orosz Föderációval a tartós béke megteremtése érdekében Oroszország és Ukrajna között". (Forrás: Rubio nyilatkozata az Egyesült Államok Külügyminisztériumának honlapján)
.
Idézet: "Az amerikai nép nevében szeretnék gratulálni az orosz népnek az Oroszország napján."
.
Az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett az orosz nép támogatása mellett, miközben továbbra is építenek a szebb jövőre irányuló törekvéseire. Megragadjuk ezt az alkalmat arra is, hogy megerősítsük az Egyesült Államok azon szándékát, hogy konstruktív együttműködést folytasson az Oroszországgal és Ukrajna között tartós béke megteremtése érdekében. Reméljük, hogy a béke elősegíti az országaink közötti kölcsönösen előnyösebb kapcsolatokat."
.
Rubio congratulates Russians on Russia Day: US supports ''aspirations for a brighter future'' | Ukrainska Pravda
Murdoch ma, 10:35
Előzmény: #71969  tom6210
Nem drukkolok senkinek, csak elég sok mostanában az ordas hazugság. Megjegyzem ki is drukkol az ukránoknak? Miközben India, Kína stb. gyakorlatilag az oroszok mellett van. A közel 200 országból vagy 30 van háborúpárti oldalon. Miközben még az usa is lassan, de a jelek szerint vonul ki Ukrajnából.
Mellesleg továbbra is átléped azt a tényt, függetlenül a háttértől, hogy az usa is lerohant szuverén országokat. Meg, hogy 2014-ben mit is műveltek Ukrajnában, beleavatkozva egy ország belügyeibe. Merthogy ezt már nyíltan elmondják és leírják. Gondolom nem hat meg, csak hát ennyit ér a nemzetközi jogi papíros, amire jellemzően az oroszok tekintetében folyamatosan hivatkoztok. 
tom6210 ma, 09:15
Előzmény: #71968  Murdoch
20 évig nem tartott a háború hadműveleti szempontból. Az más kérdés , hogy meddig próbálták a rendet fenntartani. Drukkolj csak a ruszkiknak továbbra is. 
Murdoch ma, 08:03
Előzmény: #71967  tom6210
Irakot, Afganisztánt rövid időn belül? Jaja, csak aztán Afganisztán 20 évig tartott, az usa leghosszabb háborúja volt. Irakban meg csak a civil áldozatok száma kb. 200 ezer volt, meg tízmilliónyi menekült. De nem ez a lényeg, hanem amit a röhögés közben udvariasan elhallgatsz, hogy mindkettő ensz bt felhatalmazás nélkül indult, illegális módra. Anno meg is írták, irakot se a németek, se a franciák nem támogatták, meg is lettek fenyegetve. 
https://www.theguardian.com/world/2017/aug/23/the-lack-of-legality-in-the-us-led-invasion-of-afghanistan
https://www.ecchr.eu/en/publication/the-iraq-invasion-is-a-crime/
Megjegyzem a drón kapcsán, hogy az eu meg indiában átcimkézett orosz energiahordozókat vesz. 
Érdekes ez a fölényeskedés, miközben a nyugat meg gyakorlatilag visszafizethetetlenül el van adósodva. Még az oroszokkal szemben csak-csak érteném, de ott lesz Kína, azon én jobban aggódnék.
tom6210 ma, 07:32
Előzmény: #71962  Murdoch
Itt az a probléma dràga szép testvérem, hogy az orosz nem erősebb kutya csak nagyon csahol de már érik neki a fejbekólintás :). 
USA - t ne keverd ide ők Irakot, Afganisztánt katonailag rövid időn belül hatástalanították míg a ruszkik már 1 milliós veszteségnél járnak. Meg első világháborús rohamokat indítanak kínjukban. Dróntechnológiájuk is Kínából átcsempészett nyugati alkatrészeken alapul. Röhögni járok ide rajtad meg a megmondó kapitányon. 
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 07:13
Israhell megtámadta Iránt, így a különleges hadművelet kevésbé lesz érdekes.
Istvan78 csütörtök, 23:02
Előzmény: #71962  Murdoch
Korábban a háború ezer  okáról írtatok, a NATO, az oroszok elnyomása, anépirtás, a nácik, nem szabad engedni a nyugati gyarmatosítást (földfelvásálás). Most mikor már látható, hogy a kirély meztelen, nem volt itt semmilyen igazi ok, most már csak annyi maradt, hogy az erősebb kutya ba... és ha az USÁnak szabad volt, akkor az oroszoknak is szabad.
Istvan78 csütörtök, 22:58
Előzmény: #71957  Murdoch
" Egy számelméleti problémát nem a jogászprofesszor bizonyít be, egy agressziót meg nem az algebratanár vizsgál ki."
.
Na ez egy terelés, egy szarság. Jól leírta Dehogynincs a dolgot, de neked muszáj volt jönnöd mégegszer ezzel a zavaros semmivel.
.
Az, hogy Biden azt mondta, hogy az amerikai hadiiparnak kedvező a háború, az nem azt jelenti, hogy ez motiválja a segítséget. Ez csak egy befelé indokolás azok felé, akik más motivációt nem akarnak látni: erkölcsi motiváció, hatalmi érdek, hogy ne hagyjanak terjeszkedni egy veszélye, agresszív országot.
.
A linkjeidről meg ne is beszéljünk, azok pont olyanok, mint az érveid, hamisak, nem bizonyítják azt amit bizonyítani szeretnél.
Jól mondja outsider: egy gyenge propagandista vagy, nagy szorgalommal. Igaz, megfizetik a szorgalmad.
Istvan78 csütörtök, 22:45
Előzmény: #71954  Murdoch
"Gyakorlatilag kifogytak legalábbis bizonyos nagyon fontos dolgokból": lőszer, drón, stb. DE: segítettek az észak-koraaiak, Kína és mások. 
Murdoch csütörtök, 21:39
Előzmény: #71959  Dehogynincs
Na már megint. Te még mindig nem érted, hogy az erősebb kutya...ik. Tökmindegy, hogy orosz, usa, kína stb. Kit érdekelt Irak, Jugoszlávia, Líbia, Panama, Afganisztán stb. szuverenitása. A papírok annyit érnek, hogy semennyit. Minden nagyhatalom elveszi, amit akar. A többiek meg olvasgatják a papírosokat.
ronaldinyo
ronaldinyo csütörtök, 17:51
Itt a figyelmeztetés: Trump felfegyverezné a világűrt, ez pedig mindent megváltoztathat -ez már döfi és kitől véd meg minket-az ufoktól.vagy kitől?minek? jo nagykamuféknyuz-
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 15:56
Előzmény: #71957  Murdoch
Most beláttad, hogy egy számelméleti problémát nem a bíróságon tárgyalnak és bizonyítanak?
Ukrajnát nem csak az usa támogatja. Az európai segélyek nem Amerikában teremtenek munkahelyeket, hanem a mi biztonságunkat szolgálják.
Egy jelenségre adott magyarázatok közül választhatod bármelyiket, de azt érdemes választani, amelyik kellő pontossággal leírja a jelenséget.
Ha ragaszkodsz az egyszerűséghez, akkor az orosz agresszió egyszerűen lábbal tiporja Ukrajna szuverenitását.
A Kreml egyszerűen megsértette a helsinki záróokmány alapelveit meg a budapesti memorandumot. 
the_outsider csütörtök, 15:53
Előzmény: #71954  Murdoch

Csak jelezném, hogy nagyon gyenge a propagandád, amivel csak placit meg hasonlókat tudsz esetleg megvezetni, akik már esetleg vakon szerelmesek a gengszteredbe meg az eszmetársaikat.         
Én nem mondom, hogy függetlenül vagy pártatlanul nézem a dolgokat, egyszerűen ha esetleg mégis így lenne, azt nem kellene kimondani.          
Ki az aki eddig a pártatlanságát emlegette? Pl. te meg Sehmet, és mindkettőtökről távolról lerí, hogy mennyire elfogultak vagytok (illetve te egyszerűen egy propagandista), de azért kinyilvánítjátok, hogy pártatlanul figyelitek a dolgokat.          

Mint írtad nem érdekel OV, de azért a maffiás említésére már agymenést írtál, pedig ez mindenki által köztudott, legfeljebb a fidesz rajongók vagy beépítettek tagadják azt hevesen.       
Ennek a könyvek sem én vagyok a szerzője:          
https://moly.hu/konyvek/magyar-balint-a-magyar-maffiaallam-anatomiaja

Most is azt hazudják, hogy Zelenszkij megfenyegette Magyarországot, ami egy ordas nagy hazugság. De téged ez nem érdekel, csak állandóan mentegeted a magyar és orosz állami politikai maffiát.         

Meg azt írod, hogy nem érdekel putyin sem, aztán meg folyamatosan az ő propagandáját nyomod. De ha jól értem egyetértettél azzal, hogy egy gengszter, csak azzal próbáltad ezt enyhíteni, hogy egy oroszbaráttal is történt valami, ami így igazán érdekes, mert Prigozsinra sem mondta senki, hogy nem oroszbarát, aztán mégis történt ami történt. Hatalmas érveid vannak!          

Én nem egyik oldalra gengszterezek, hanem azokra akiket gengszternek tartok, de te jössz itt az oldalakkal. Akkor ki miatt halt meg szerinted az a birkózó, ha már gengsztert említesz, miközben csak szövegelést látok tőled?         

(Egyébként meg engem nem fizetnek ezért, és nem fogok állandóan egy propagandistával szájkaratézni feleslegesen)
Murdoch csütörtök, 15:10
Előzmény: #71956  Dehogynincs
Ez terelés. Egy számelméleti problémát nem a jogászprofesszor bizonyít be, egy agressziót meg nem az algebratanár vizsgál ki. Én belinkeltem Pityunak, hogy még Biden-Blinken is megmondta, hogy az ukrajna segély 90%-a amerikai munkahelyteremtésre, finanszírozásra stb. szolgál. Mit sem számít, jellemzően hazudok (érthetlen módon, mivel általában linkelek hozzá...).
Egyébként nem is kell bizonyítani, ott van a filozófiai alapelv, miszerint egy jelenségre adott magyarázat közül az egyszerűbbet célszerű választani. Te választhatod azt, hogy küzd a globalista elit az ukrán demokráciért, én maradok a megtollasodásnál. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:41
Előzmény: #71933  Murdoch
Nem bizonyítok semmit ez nem a bíróság.
Hamis állítás, hogy csak a bíróságokon bizonyítanak. A matematikában is bizonyítanak, de nem a bírák, hanem a matematikusok.
A topicokban a hozzászólók is bizonyíthatnak vagy cáfolhatnak. A cáfolattal (nem a tagadással) azt bizonyíthatják, hogy az állítás hamis.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:36
Előzmény: #71952  Murdoch
A Szovjetunió széthullásával kifogytak a tagköztársaságokból az oroszok.
Most meg ott tartanak, hogy lerohanták Ukrajnát és jókora területeket hasítottak ki belőle.
A háborút indító háborúpárti(!) oroszok oldalán én is sokkal jobban érzem a propagandát.
Biztonságpolitikai megfontolásokból a nyugatnak bele kell állnia a háborúba, bár a nyugat-európaiak jóval messzebb vannak Ukrajnától, mint mi, a szomszédos magyarok, szlovákok, lengyelek és románok.

Murdoch csütörtök, 14:30
Előzmény: #71953  the_outsider
Az OV-s agymenésed érdektelen számomra. Te belinkelted, hogy gigamennyiségben gyártják az oroszok a fegyvereket, miközben két éve - a nyugati sajtó szerint - már gyakorlatilag kifogytak mindenből. Csak ha már a propagandánál tartunk. És amúgy pölö rá gondolsz? Ő mondjuk mintha oroszbarát lett volna.
https://hvg.hu/sport/20250305_buvajsza-szajtyijev-birkozo-politikus-ablak-hirtelen-szivhalal
De gondolom te csak az egyik oldalra gengszterezel, mert az úgy igazságos és ettől érzed jól magad.
the_outsider csütörtök, 14:16
Előzmény: #71952  Murdoch

Tehát én írom, hogy hogyan képes valaki támogatni a "vén tömeggyilkos gengszter"-t.       
Vén: tény      
Tömeggyilkos: elindított egy háborút, amiben már több százezren haltak vagy nyomorodtak meg, és nem hajlandó befejezni azt      
Gengszter: a politikai ellenfeleit likvidáltatja (mérgezések, eszköz nélküli kézműves repülési gyakorlatok a tizedikről stb.)        

Erre te egész másról kezdesz hadoválni, miközben az én írásom szerepel az "Előzmény"-ben.       
És mikor erre felhívom a figyelmet, akkor ezt írod: "Ezt nem értem hogy függ össze."        
Az hogy a háborúpártiaknál több a propaganda az is tény. Különösen Magyarországon, ahol mindenre rátelepedett OV maffiája.
Murdoch csütörtök, 13:41
Előzmény: #71950  the_outsider
Ezt nem értem hogy függ össze. Én azt linkeltem, hogy a mainstream média szerint már két éve mindenből is kifogytak az oroszok. Most persze ott tartunk, hogy pár év múlva meg lerohanják Európát. Ki a nagyobb zsivány, az agresszor, vagy aki tömi a zsebét ukrán véren, miközben lódít a külvilágnak? Nem érdekel sem OV, sem Putyin, sem Zelenszkij. És mint ahogy írtam, jellemzően elolvasom, meghallgatom mindkét oldalt, a háborúpártiaknál sokkal jobban érzem a propagandát. Ez se a világvége, csak ha elemzőként megy a lódítás kb. azon a szinten, hogy minden rendben van, csak a frontvonalak rossz irányban mozognak, akkor nézek ki a fejemből. 
És megjegyzem itt igazat adok Eleknek, vagy beleáll az egész nyugat a háborúba, beletolva mindent, ami nem atomháborús vörös vonal, vagy hagyják az egészet a francba. Ennek max annyi értelme van, hogy a globalista hadiipari elit meghízik, az ukránok meg elfogynak. 
vigkrisz csütörtök, 13:15
Előzmény: #71950  the_outsider
murdoch számára ez csak annyiban kellemetlen, hogy egy harcostárs/elvtárs elesett/lebukott
the_outsider csütörtök, 12:42
Előzmény: #71942  Murdoch

És valóban! Az hogy ilyen szarházi rohadékokat támogatnak egyesek és ezen keresztül is a háborút, annak sok köze van ahhoz, hogy hogyan is áll az egyik ilyen elvetemült szarházi által elindított háború akármilyen hírek szerint.        
Valóban ez volt a megfelelő reakció. Mármint egy propagandistának.         
A többiek esetleg még a láthatóan nemlétező lelkiismeretüket is meg tudják ezzel nyugtatni.       
Gratulálok! Tudom, primitív szinten ez az értelmetlen elterelés valószínűleg észre sem vehető, de az említett szarházi OV is ilyen szintű propagandát folytat, úgyhogy nem szükséges emiatt szégyenkezned, habár ez a veszély bizonyára nem is fenyegetett.
nyugdijas csütörtök, 12:29
Most Georg Spottle-rol kiderult amit régen sejtettem. Pontosan az, hogy kapcsolata van a ruszki titkosszolgálattal. Igy értheto, hogy Szíjjárto imadja a podcastjait hiszen ugyanazt mondják. No és az, hogy   benfentes a Fidesz korokben csak ezt bizonyítja. 
Murdoch csütörtök, 11:34
Előzmény: #71945  Sehmet
Hát itt a topikban rendre cáfolták, azaz cáfolni próbálták, hogy a jelenlegi usa geopolitika a Közel-Kelet és Kína felé fog fordulni. Várható volt, ezt az ukrán politikai elitnek is illene lekövetni. 
Murdoch csütörtök, 11:14
Előzmény: #71946  vigkrisz
Jó, hát most mindenki hirtelen náci és fszb-s lesz, aki nem nyomja a mainstream európai háborúpártiságot. Elolvastam a cikket, az emberke szemlátomást valóban elfogult az oroszokkal kapcsolatban. Ezzel alapjában véve nincs gond, nem agyatlanul kell olvasni, meg nézni vmit, hanem megszűrni, amit szükséges és a tényekkel foglalkozni. Ettől még ott van amit linkeltem nemrég, hogy az oroszok már két éve kifogynak a rakétákból. Nyugati hírforrások közlik, nem az fszb, akkor igaz?
vigkrisz csütörtök, 10:39
Előzmény: #71945  Sehmet
Esetleg maga is fszb/gru utasítások szerint posztolgat, ahogy imádott spöttléjük?
Sehmet
Sehmet csütörtök, 10:26

"Fordulat az USA külpolitikájában: Csökken az ukrán katonai támogatás
.
Az USA csökkenti Ukrajnának szánt katonai támogatását – jelentette be Pete Hegseth védelmi miniszter a kongresszusi meghallgatáson.
.
Az Egyesült Államok csökkenti az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás mértékét – jelentette be Pete Hegseth védelmi miniszter a képviselőházi védelmi költségvetési albizottság előtt tartott meghallgatáson – írja az Economx.
.
„Ez valóban csökkentést jelent ebben a költségvetésben”– erősítette meg Hegseth, de konkrét összeget nem közölt. A Pentagon egyelőre nem hozta nyilvánosságra a 2026-os védelmi költségvetés teljes dokumentációját, ugyanakkor a miniszter szerint az „történelmi mértékű finanszírozást biztosít a hadsereg megerősítéséhez, az amerikai katonákat és szükségleteiket helyezve előtérbe”.
.
A változás illeszkedik a Trump-adminisztráció új külpolitikai irányvonalához:„A jelenlegi kormányzatnak egészen más a megközelítése az orosz–ukrán konfliktushoz. Úgy gondoljuk, hogy a tárgyalásos úton történő békés rendezés szolgálja mindkét fél és nemzetünk érdekeit, különösen a világ más pontjain jelentkező biztonsági kihívások fényében”– fogalmazott Hegseth.
.
Az orosz invázió kezdete óta az USA több mint 66 milliárd dollárral támogatta Ukrajnát, ám Donald Trump januári hivatalba lépésével új irányt vett a washingtoni politika. Trump azonnal leállította az új katonai segélycsomagokat, és az ukrán lapok szerint a hangsúly az Ukrajna és Oroszország közötti megállapodás kikényszerítésére került át.
.
A Kyivindependent.com cikke szerint Trump és Zelenszkij februári szóváltása után ideiglenesen minden katonai segélyt felfüggesztettek. 
.
Pete Hegseth ekkor rendelte el a leállítást, és június 4-én először nem vett részt az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport ülésén, ami újabb jele annak, hogy Washington egyre inkább kivonul az ukrajnai konfliktus közvetlen támogatásából." 
vigkrisz csütörtök, 08:20
Előzmény: #71943  GrizzlyG
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 07:58
Előzmény: #71942  Murdoch
Ezek a brit tudósok... Már egy éve is bejöttek az elemzéseik. Ezek után mit lehet ezeknek elhinni? 
Murdoch csütörtök, 07:47
Előzmény: #71941  the_outsider
Nincs miért aggódni:
https://www.portfolio.hu/global/20230329/tenyleg-elparolog-lassan-az-orosz-hadsereg-van-egy-hatalmas-problema-amirol-senki-nem-beszel-605728?amp
  • az észt hírszerzés szerint Oroszországnak már csak három hónapnyi rakétakészlete marad,
  • az IISS elemzése szerint az orosz haderő tankjainak majdnem fele odaveszett Ukrajnában,
  • brit védelmi minisztérium szerint az ukrán infrastruktúrát pusztító, iráni gyártmányú Sahed-drónokból valószínűleg kifogyott az orosz haderő.
  • Pentagon szerint az orosz haderő tüzérségi lőszerkészletének 75%-a elfogyott.
the_outsider csütörtök, 02:19
A vén tömeggyilkos gengszter.        
Igazán büszke lehet magára, aki lélekben vagy szájkaratéban őt támogatja.         
OV is úgy fogalmazott: "Ha el akar jönni Budapestre, szívesen látjuk".         
Ja, "maffiafőnökök egymásközt".         

https://www.portfolio.hu/global/20250611/putyin-bejelentette-jon-az-uj-szuperfegyver-program-ami-megvaltoztathatja-a-haboru-menetet-767441
Sehmet
Sehmet szerda, 16:12
Előzmény: #71939  Murdoch
Anyai ágú sváb nagypapám 2. vh. után kitelepített testvéreinek leszármazottai Bajorországban élnek, a CSU-ra szavaztak, de már most tele van a hócipőjük Merz-cel és azt mondták, hogy legközelebb az AfD-re szavaznak. Van közöttük orvos, köztisztviselő, pedagógus, kereskedő, rakodómunkás, sőt a most nyugdíjba vonult egyik rokon tartományi rendőrfőnök-helyettes volt (ők éppen a hónap végén jönnek hozzánk), de mindegyiküknek elege van abból, amit Merzék művelnek, pedig nem is a keleti részen laknak. 
Murdoch szerda, 13:08
Előzmény: #71938  Shortelek
Egyszerű, hát Sehmet is megírta. Az SPD nem akar Taurust adni. A német nép sem akar belesodródni a háború. Merz viszont szemlátomást igen. Oké, csak akkor a koalíció borulhat szvsz, az meg óriási probléma. És nem azzal van baj, hogy rakétát ad, hát adjon. Csak mellé küldeni kell a német szakembereket, kezelőket, programozókat stb. És akkor utána meg azon rugózol, hogy észak-korea miért segít az oroszoknak. 
Shortelek szerda, 12:37

https://www.portfolio.hu/global/20250611/all-a-bal-moszkvaban-olyat-tett-nemetorszag-amit-soha-nem-fognak-elfelejteni-az-oroszok-767265
A muszkának lehet mindenhonnét fegyvereket adni, oszt megsértődik a mocsok, ha az ukikat segítik, tauruszokat még mindig nem adtak át,.de mire vártok még, adjátok már, muszkának kuss.
Sehmet
Sehmet szerda, 11:08

Neves SPD-s politikusok párton belüli (de a Stern-hez azonnal kiszivárgott) állásfoglalásban követelik, hogy kezdődjenek tárgyalások Oroszországgal, ne legyen fegyverkezés, és utasítsák el az USA közép hatótávolságú rakéták telepítését Németországban. 
Az aláírók között "nehézsúlyú" SPD-s politikusok is vannak, mint a volt frakcióvezető Rolf Mützenich, a volt pártvezér Norbert Walter-Borjans, a volt szövetségi pénzügyminiszter Hans Eichel vagy a külpolitikai szakértő Ralf Borjans. 
A szociádemokraták számos konkrét intézkedést követelnek, köztük az Oroszországhoz való közeledést. "Minden európai állam diplomáciai erőfeszítéseinek fokozására" van szükség, áll a közleményben. "Ukrajna nemzetközi jogi igényeinek támogatását össze kell kapcsolni mindenki jogos biztonsági és stabilitási érdekeivel Európában. Ezen az alapon kell megtenni azt a rendkívül nehéz kísérletet, hogy a fegyverek elhallgatása után újra párbeszédet kezdjünk Oroszországgal."
https://www.stern.de/.../-manifest---prominente-spd...
vigkrisz kedd, 13:03
Előzmény: #71932  Istvan78
"Viszont az igaz, hogy már most is veszélyeztetik az EU-t hibrid hadviseléssel és ha győznének, elfoglalnák Ukrajnát, akkor hirtelen lenne még egy követelésük, a Baltikum, aztán, ha azok semlegessé válnának, akkor kitalálnának újabbakat. Addig terjeszkednek az oroszok, ameddig engedik őket." - ahogy azt ma le is nyilatkozták:
Telex: Oroszország: A háborúnak a NATO balti kivonulása vethet véget
Istvan78 kedd, 11:16
Előzmény: #71926  Murdoch
"A neolibsi nyugati cinizmus viszont vérlázító, jól megszedik magukat ukrán véren,"
.
Ez egy nulla tartalmú konteó. Süket duma. Bizonyítanád ezt?
.
" Mert ugye cca két évig megy a hazugsággyár, hogy az  oroszok menekülnek, szétesnek, nincs haderő, aztán hirtelen már Európát veszélyeztetik. "
.
Hazugság. Senki nem mondja, hogy menekülnek, szétesnek, nincs haderő. 
Viszont az igaz, hogy már most is veszélyeztetik az EU-t hibrid hadviseléssel és ha győznének, elfoglalnák Ukrajnát, akkor hirtelen lenne még egy követelésük, a Baltikum, aztán, ha azok semlegessé válnának, akkor kitalálnának újabbakat. Addig terjeszkednek az oroszok, ameddig engedik őket.
.
A nyugati államoknak meg eddig csak költségük volt a háborún, szinte mindent adományoztak. A hadiiparnak persze előnyös, de az eddig adott fegyver és pénz összesen bő  kétszáz milliárdot tesz ki, nem egy nagy durranás.
Istvan78 kedd, 11:06
Előzmény: #71924  Zedisdead
A CNN azért mutat ilyen videót közben, hogy rámutasson a képviselőnő hazugságára. Ha egyet akarna érteni, békés tüntetés képeket mutatna.
Murdoch kedd, 09:58
Előzmény: #71925  vigkrisz
https://index.hu/kulfold/2023/11/15/haboru-oroszorszag-ukrajna-magyarorszag-irina-farion-nyelvhasznalat/
"Farion akkor elmondta, hogy szerinte a kárpátaljai magyaroknak nincs keresnivalójuk Ukrajnában, és úgy látja, hogy az a hét év, melyet a törvény az ukrán nyelv elsajátítására ad, rendkívül hosszú idő."
Shortelek kedd, 09:58
Előzmény: #71925  vigkrisz
Bizony, azzal tudna segíteni az ukiknak, hogy fegyverek, rakéták tömegrit adnák oda nekik, nem beszarni a musxkátol mint aa németek, egyvtaurust se adtak még oda, hihetetlen idiótâk, ha már közvetlen katonait nem ad s világ, akkir legalább annyi fegyvert adnának, hogy  a muszka arrolkoduljon a veszteségektôl, miért nem lehet ezt megérteni, tetves, kína é korea nyomatja a muszkának, mi fszért nem lehet a másik oldalt is megfelelõen támogatni.
Murdoch kedd, 09:52
Előzmény: #71919  somogyi
Most erre mit írjak? Háborús hisztéria van, attól függetlenül, hogy igaz-e, vagy sem. Piszok sok pénzt lehet leakasztani az ilyenből. A balti államokat mondjuk a legjobban megértem, ők alaposan megszenvedték az oroszokat. De az sem megoldás, hogy amit a Kallas féle ruszofób szerzetek művelnek. Beleértve az amúgy anno betelepített orosz kisebbség vegzálását. 
A neolibsi nyugati cinizmus viszont vérlázító, jól megszedik magukat ukrán véren, ezen ugyanúgy kéne háborognod ukrán létedre, mint az orosz agresszión. Mert ugye cca két évig megy a hazugsággyár, hogy az  oroszok menekülnek, szétesnek, nincs haderő, aztán hirtelen már Európát veszélyeztetik. Hagyjuk ezt, itt aki igazán sáros, az a globalista elit, aki most néz ki a fejéből Trump miatt, csak éppen várja a visszatérést.
Zedisdead kedd, 08:33
Amikor zavar, hogy az agymosott hülyék teljesen bedőlnek egyik vagy másik fél háborús propagandájának, itt egy videó arról, hogy mennyire megátalkodott tud lenni napjainkban a propaganda, mennyire lement kutyába a "mértékadó, független média". Itt a CNN éppen a LA zavargásokról mutat videót egy égő autóval, miközben a demokrata megmondóasszony arról beszél, hogy mennyire peaceful ez a protest.
https://x.com/TVNewsNow/status/1931723274553090269
Shortelek kedd, 06:54
Előzmény: #71912  vigkrisz
Ezért hamarosan mehet putykohoz raportra.
Shortelek kedd, 06:53
Előzmény: #71915  hekki
Oszt felébred, hogy a keze a bilibe lóg, segg.
Shortelek kedd, 06:50
DavidCamp kedd, 05:22
Bizony bizony...felkészül a Baltikum!!!!
Amennyiben a bohócok maradnak a vezetői székekben nagy gebasz lesz.
Remélem elbuknak rövid időn belül.
somogyi kedd, 02:49

Placi tudjuk te ezt is tudtad, murdoch na mizu ez a neolibsi nyugat mikre ranem szedi ezeket a szegeny ruszkikat…..
https://www.newsweek.com/russia-end-ukraine-war-nato-baltics-2082912
Murdoch hétfő, 23:11
Előzmény: #71917  bigyula
És akkor most te megragadtál a 80-as években? Ne zavarjon, de közben 28-at fordult a világ és ott van pölö a kínai gőzhenger, na ez ami a nagy szálka a yenkik szemében és mint egy falat kenyér, úgy kellen(én)ek az oroszok a lassításukhoz. Merthogy a demokrata adminisztráció ezt igencsak elcseszte. Megjegyzem, szíveskedjél utánanézni, hogy a nato tagországok hogyan is állnak az államadósságukkal. Letölt gatyával háborúzni, az faxa.
bigyula hétfő, 20:56
A NATO tagországok a GDP 2%-át (néhányak kevesebbet, néhányan kicsit többet) költenek a hadseregre, a fegyverkezésre. Oroszország meg  jelenleg a GDP 1/3-ánál többet. Szerinted kinek van több tartaléka?
.
Az oroszok a 80-as években már elvesztettek egy fegyverkezési versenyt, ami az amcsiknak fillérekbe került.
the_outsider hétfő, 20:42
Előzmény: #71913  hekki
Hopp.        
Az említett nyelvű szöveg még véletlenül sem ukrán, mert akkor valahogyan így kezdődne: "18–19-річні українці повертаються додому ..."          
Spájzból beetetés kicsit megbicsaklott.
hekki
hekki hétfő, 20:26
Előzmény: #71914  hekki
Rutte kijelentette: Oroszország kínai technológia felhasználásával építi újjá fegyveres erőit, és gyorsabban állít elő több fegyvert, mint ahogy azt a nyugati szövetség korábban gondolta. Hangsúlyozta: lőszerekből az orosz hadiipar három hónap alatt gyárt annyit, mint az összes NATO-tagállam egy év alatt, emellett csak az idén várhatóan 1500 harckocsit, háromezer egyéb páncélozott járművet és kétszáz Iszkander típusú ballisztikus rakétát állít elő.
Mindezek alapján Oroszország öt éven belül képessé válhat katonai erő bevetésére a NATO ellen - mondta hétfői londoni beszédében a NATO-főtitkár.
hekki
hekki hétfő, 18:05
Előzmény: #71911  the_outsider
Az orosz hadsereg megsemmisítette az Ukrajnába szállított, az Egyesült Államok által biztosított M1 Abrams tankok többségét, és csak öt maradt működőképes – jelentette a RIA Novosztyi saját elemzése alapján.
hekki
hekki hétfő, 18:05
Előzmény: #71910  Fsociety
Ukránul van:)
vigkrisz hétfő, 07:18
háborúpárti orbán :-)))
"Szerinte Moszkva csak az erőből ért, így Európának is eszerint kell hozzáállnia."
Orbán: "az oroszok csak az erő nyelvét értik" - Portfolio.hu
the_outsider vasárnap, 19:16
Előzmény: #71910  Fsociety
Már a spájzban vannak ...
Fsociety
Fsociety vasárnap, 18:52
Előzmény: #71909  hekki
Orkul nem olvasok,bocs.
hekki
hekki vasárnap, 18:22
Előzmény: #71908  Fsociety
18–19-летние украинцы возвращаются домой, потому что здесь интереснее жить, — заявил замминистра образования и науки Михаил Винницкий.
По его словам, за границу выезжает много людей в возрасте 16–17 лет. Но 18–19-летние возвращаются обратно, потому что «у нас качественное образование, недорогое и жить гораздо интереснее».
:))))
Fsociety
Fsociety vasárnap, 18:04
Istvan78 vasárnap, 16:22
Előzmény: #71906  Istvan78
22-ben mondjuk van egy 300 ezres ukrán hadsereg, ebből 900 AZOVos, akik már nem feltétlenül nácik mind. A 900 hadseregbe integrált AZOVos kevesebb, mint egy százalékát teszik ki a hadseregnek. 
Na de hát ebből is áll a propaganda, amit műveltek, hogy az ellenfél szemében a szálkát is, a sajátban a gerendát se.
Istvan78 vasárnap, 16:16
Előzmény: #71904  hekki
Az oroszoknál is találnál többezer katonát, akik náci eszméket vallanak, az orosz felsőbbrendűségben hisznek. 
Az AZOVot nem akarja senki mentegetni. Megalakultak, mert megalakulhattak a gyenge, káoszos ukrán állam körülményei között. 14-ben gyenge volt az ukrán hadsereg és az AZOV segített feltartóztatni a szakadárokat, ezért elnéztek nekik dolgokat. A csúcson 2500-an voltak a szervezetben, 22-ben már csak 900-an.  
Fsociety
Fsociety vasárnap, 16:09
Előzmény: #71904  hekki
A Wagner meg a libaralis lmbtq brigad.😁😁 Nektek is sokat kell melozni vasarnap,latom. 
hekki
hekki vasárnap, 15:55
Előzmény: #71897  Sehmet
Artion kiköp, amikor az AZOV nevét kiejtem a számon. „Bűnözők, rablók, náci gyilkosok” – mondja. Sokáig orosz propagandának tartottam, hogy az ukrán oldalon konkrétan náci fajvédők is harcolnak, amíg nem láttam, kik alkotják az AZOV zászlóalj magját és nem láttam, miket nyilatkozgat Szergej Bileckíj, az alapítójuk a fehér faj felsőbbrendűségéről. Ez tényleg egy felfegyverzett náci hadosztály. Pont. Ezt nem lehet mosdatni sehogy sem"
Ma már tagadná a 24.hu hogy ilyent írt:)
Fsociety
Fsociety vasárnap, 15:54
Előzmény: #71902  hekki
Tehat a ruszkik es tamogatoik haborupartiak es aggreszorok. Igy ti is. Koszonjuk. 
hekki
hekki vasárnap, 15:49
Előzmény: #71871  vigkrisz
Kár, hogy minden híradása tényeken alapul:)
Nem Ukrajna halad Moszkva felé, hanem az oroszok Kijev felé:)
somogyi vasárnap, 15:33
Előzmény: #71899  the_outsider
Nem tiszta a pali, betegesen feltunesi manias, uldozesi manias, meg kitudja meg milyen bajai lehetnek

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek