Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch kedd, 19:45
Előzmény: #66284  the_outsider
Én kérek elnézést, de az 'oroszbérenc' Janukovics megbuktatása után talán eljött az aranykor Ukrajnában? Ja nem, még durvább korrupció lett, a nácizmust hagyjuk, de ráadásul ráállt Ukrajna a kisebbségek ledózerálásába, na ez nagy hülyeség volt 8M orosszal a határokon belül. A usaides lebukás meg igen szerencsés, mert tele tüdővel tagadtátok a maidani yenki puccsot. Aztán meg hazugság hazugság hátán. Erre emléxünk?
https://index.hu/gazdasag/2022/02/27/swift-korlatozas-egyesult-allamok-eu-oroszorszag-ukrajna-invazio/
Atomfegyver, bah, talán vizipisztoly, történt valami? Lóxart, egy nagy nulla az egész. Ráadásul jó nagy pofont adott magának a nyugat, miszerint innentől már nem látnak rá az orosz pénzmozgásokra, mert saját rendszert használnak. 
Mellesleg nem tudom mi az aljasabb, egy háborús agresszió (usa is ugyebár párxor meglépte), vagy eljátszani a demokrácia és európa halálát, közben meg csapágyasra járatni a fegyvergyárakat. Szóval hajrá Trump/Musk, remélhetőleg kitolnak a netre mindent, pl.:
"The Middle East Forum’s multi-year study of USAID and State Department spending has uncovered $164 million of approved grants to radical organizations, with at least $122 million going to groups aligned with designated terrorists and their supporters," the conservative think tank wrote in its report published Feb. 4."
Abban egész biztos vagyok, hogy az amerikai adófizetők nem azt akarták, hogy a pénzükből terroristacsoportokat finanszírozzanak.
the_outsider kedd, 19:27
Előzmény: #66276  Murdoch

Kész öröm tudni, hogy ezzel szemben putyinék 3 év óta is csak építik és szépítik Ukrajnát. A képeken is látható, hogy mennyire tündököl az ország azon része. Tulajdonképpen már lassan ideje lesz cár atyuskát felterjeszteni a béke Nobel-díjra.       
Jó tudom, most ilyennel ne zaklassalak fel, mert ismét be kell akkor nyögnöd, hogy ne erőlködjek, hiszen nyilván én reagálok minden beírásra, és én keresek a találatokkal büszkélkedve mindenre valami oda nem illő, de legalább eldugott cikket a neten AI segítséggel.          
Jah, most jöhet Musk, Trump, USAID meg a többi szokásos, csak hogy ne érjen minket meglepetés és meglegyen a napi betevőnk.
Bubbless
Bubbless kedd, 18:56
Előzmény: #66279  ronaldinyo
Ezt ki hiszi el?:D 
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 18:54
Az orosz nem áll meg sehol, amíg a három ék halad előre. Éjjel és nappal futnak előre a Ruhr-vidék elérése érdekében, ahol sok gyár és kohó van."
Olvass tovább: https://uzenetek.webnode.page/blog/alois-irlmaier-latnok-jovendolesei-/
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 18:53
Mig a bajorok egy fogadóban kártyáznak, furcsa, idegen katonák néznek be az ablakokon és az ajtókon. Egy teljesen fekete menetoszlop fog keletről érkezni. Minden hirtelen és gyorsan történik. Az Arany Városból (Prága) indul ki minden.
Olvass tovább: https://uzenetek.webnode.page/blog/alois-irlmaier-latnok-jovendolesei-/
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 18:53
na tessék egy ujabb féknyuz-viszont az ördögöt a falra festeni ugye ugye
Shortelek kedd, 18:29
Előzmény: #66276  Murdoch
Az ukránoknak a muszka ártott, jelenlegi is árt.
Shortelek kedd, 18:28
Előzmény: #66273  gipsy
"Tudja valaki, hogy miért nem lehet kimondani, hogy Ukrajna elvesztette a háborút?"
Ennek megmondhatója Ukrajna lehet, valszeg azért mert õk nem érzik úgy, hogy vesztettek volna, avilágnak nem kellene engedni, hogy veszítsenek. Fura egy gipsy vagy te, mert aki korábban itt volt az nem te lehetsz.
Murdoch kedd, 17:45
Teljesen igazad van, csak a nyugat részéről ez óriási arcvesztés lenne. Mert ugye be kéne látni, hogy nettó hazugság volt az elmúlt 3+ év és csak kárt okoztak az ukránoknak.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 17:01
Ki lehet mondani, de hamis állítás.
Azért öldöklik egymást a fiatalok, mert az agresszor elkezdett háborúzni.
Meg azért is öldöklik egymást, mert nem olvasták Orbán békeköltségvetését, hiszen akkor tudnák, hogy azt békére tervezték.
Idáig másfél hónapnyi hiba van abban a költségvetésben és lesz benne még több is.
Murdoch kedd, 16:02
Előzmény: #66271  Placi82
Ahogy nézem lesz 2. verzió is, átpattintja a dolgot Európának. Az finom lesz...
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2025/02/10/trump-envoy-pauses-ukraine-peace-plan-talks-nato-allies/
gipsy
gipsy kedd, 16:02
Tudja valaki, hogy miért nem lehet kimondani, hogy Ukrajna elvesztette a háborút? Miért öldöklik még mindig egymást a fiatalok? A Black Rock földjeiért. Az emberiség szégyene, hogy semmit soha nem tanul, ugyanazt csinálják velük évszázadok óta......
Zsolt90 kedd, 15:06
Előzmény: #66269  Placi82
Feltevedtem egy norveg subredditre, az volt a kerdes, hogy mi lesz a haboru utan az ukranok sorsa akik eu-ban itt-ott vannak. Hat az volt a konkluzio, hogy menjenek haza. Volt ott egy ukran kommentelo, aki irta, hogy nagyon nem akar hazamenni, megertem szerencsetlent, de a norvegokat is, hogy azt szeretnek, hogy hazamenjenek ezek az emberek. Aki kap munkavallalasi egyeb vizumot az termeszetesen tud majd maradni. Hat erdekes lesz..
Placi82 kedd, 11:45
Előzmény: #66270  Murdoch
Ohh, 500 Mrd.usd?????? Nem elég hogy Bidenek addig ugrasztottak már porosenkoekat és bitztatrak háborúra, hogy bebuktasak a BRiCS  Vezeto Putyint utána Z tovább is mindent megtett, hogy Nyugat összes penzevel, és NATO összes fegyverevel az ukránok mellett áll. Hisz magukról az ukránok nem csainaltak volna amit tettek 2014 tol 2022 ig, az Oroszokkal!. Ez olyan mintha én "kemény vagyok a kidoboval, de 5 boxolo áll mögöttem 
Most meg Trump, efektive nyíltan kéri az országot, kb 500 Mrd dollar az minden is, azért hogy mellette álljon.??? Az azért így kemény az Ukrán néppel szembe..... 
Murdoch kedd, 10:51
Előzmény: #66269  Placi82
Az 500 milliárd lesz :) Az 200.000 mrd huf, kétévnyi magyar GDP.
https://hvg.hu/gazdasag/20250211_donald-trump-ukrajna-usa-ritkafemfoldek-volodimir-zelenszkij-asvanykincs
Asszem jobb lett volna megállapodni az oroszokkal 2022-ben, minden tekintetben.
Placi82 kedd, 10:25
Előzmény: #66264  vigkrisz
Nem érezve megszólítva  magam.:), Komolyan mondom. De azért mondanék egy kéretlen joslatot, es meg pénzt se kérek erte, mint egy Augur. :). Trump papanak annyira bejott a fenyegetőzés, Boliviaval, Mexikoval, Panamaval, és Kanadaval. Hogy a világ urának hiszi magát 😀de, a világ urai Biden papa mögött voltak most hátrébb léptek 2 lépéssel.)
Ami a lényeg Kínaval és az Oroszokkal nem fog semennyire se osszejonni az erőből TÁRGYALÁS AZ USA  részéről , mert ők nem Bolivia se nem Panama! Majd meglatjatok. És akkor jön az alkudozas mint piacon. De Z 500 milliós jelenleg Donyeck ben Orosz kézen  lévő asvanykincsek fwlajanlasa kevés lesz. A jó kis csernozjomok milliós hektarjai, azaz komoly része meg a nagy globális foldbirtokos, multinácionalis  latifumdiumok, cégek kezében muzsikál mar. Kivéve ami az Ruszki kézen van keleten. De ott foldoszosztas lesz állítólag.... Mert ők vissza akarják csalogatni az elmenekukt paraszt gyerekeket. Erről példát vehetne Ukrajna is. Regnalo oligarchak valamit visszadobhatnanak konckent, a parasztoknak, munkásoknak. Mert így ki az a hülye ki viaszamegy, önként, aki elment? Valami korrekt jovokep azért kellene Csóri ukrán népnek. Nem az üres kassza és a sok 100 Mrd hitel. 😉Mert hogy az USA 1 gazszálat se tesz keresztbe csak ha övé lesz a haszon és a termelő eszkozok
 EU féle Leyen irányítható naivákrl tipusokrol elhiszem a grátisz ingyen ujjaepitest. Csak nemlesz miből és nem is lesznek addigra pozícióban. EU is szarba van Szóval nem olyan szép a leányzó fekvése szerintem. 
Shortelek kedd, 07:47

https://www.portfolio.hu/global/20250211/ukrajnaba-mennek-trump-emberei-osszeomloban-oroszorszag-szovetsegi-rendszere-haborus-hireink-kedden-740459
Putyko nyerni biztos nem fog, de veszíteni biztos, nem kell senkinek egy vad agresszív horda diktatúrájából.
the_outsider kedd, 00:18
Előzmény: #66266  Placi82

Köszönöm a megtiszteltetést, de valószínűleg véletlen eltévesztetted, és talán El_Kebir fórumtársra gondoltál, mert szerintem én nem hoztam fel ilyen témát.             
Többek között azért sem, mert lehetőleg mindig elzárkózom afelől, hogy a jelen bármilyen bűnét vagy erényét a távoli múltból eredeztessem (még akkor sem, ha esetleg ennek lenne jogossága, de leginkább csak valószínűségi alapon lehetne megítélni).            
És 'no problem', ezen tévedési ügyben nincs bennem ellenérzés.
Placi82 hétfő, 22:15
Előzmény: #66260  bigyula
 Itt  hozta fel Outsider ur, ezt a témát, tessék visszaolvasni, arra történt reflektalas a múlt Brit birodalmi múlt és USA történelmi múltja az Orosz birodalom belső hoditasai al. Oroszok kispályások voltak  gyarmati birodalom és más népek kizsalmanyolasaban. Belgak is fenyevekre voltak az Oroszok hoz képest a népek kizsalmanyolasaban. Csak egy osszecsapott 30 masodpwerces szösszenet volt, ha már felhozatak a témát. :) 
Murdoch hétfő, 21:19
Előzmény: #66264  vigkrisz
Csúsztatóknak helyesen:
"Today, I will introduce the FREEDOM FIRST LEND-LEASE ACT to give President Trump flexible authorities to send war-winning weapons to our partners including Ukraine to deter War Criminal Putin as Biden should have done long ago. Bring Russia to the table through American Strength!"
Majd akkor szólj, ha le van papírozva, pecsételve és megszavazva. Ha meg is történik, akkor ugrik néhány (tíz) milliárd dollár Ukrajna nyersanyagvagyonából. 
vigkrisz hétfő, 21:01
Trump rajongó ork-szoponautáknak:
"Ma kerül benyújtásra az USA-ban a Lend-Lease Act, amely lehetővé teszi Trump számára, hogy győztes fegyvereket küldjön Ukrajnának - Joe Wilson republikánus képviselő"
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 20:23
Előzmény: #66262  smallinv
Magányos farkas vagyok, nem találtam ki. Sorold, hogy kik a "jöttök"!
Kádár már nem él, de Kádár népe velünk él. Hogy mondjak szerethetőbb példát is: Árpád és Szent István sem él, de a népe ezer éve itt él.
Azt te mondod, hogy a most élő emberek nekem csak mozgóátlag. Erre azt mondom, hogy hamis állítás. Ilyet nem mondtam.
Az biztos, hogy 25 generációval ezelőtt is voltak őseim. Az is biztos, hogy örülnék annak, ha legalább egyet azonosítanának közülük. Talán minden vegzálást elviselnék ezért.
Egyébként az őseink (meg az állat- és növényvilág) a dns-ükkel adták át az információkat és ezek a dns-ek nem sokat változtak az elmúlt évezredekben.
A nagy információs különbséget a nyelv, az írásbeliség és az elektronikus adatfeldolgozás jelenti.
A mi nyelvünk is különböző. Te ruszofóbiának nevezed azt, amit én agresszióként ítélek el. Ezzel visszakanyarodtam a topic címéhez.
A török hódoltság sem merő törökfóbia volt és a tatárjárás sem tekinthető pusztán tatárfóbiának.
smallinv hétfő, 19:24
Előzmény: #66249  Dehogynincs

'Kik azok a "jöttök"?'  :) elég kreatív fórumtárs vagy, szerintem kitalálod...
Azért nem a múlt határozza meg a jövőt, mert azok az emberek már nem élnek csak a te 'falkád' sztereotípiában gondolkodva rávetíti a most élő emberekre mindent, amit az ősei csináltak.
Persze, a most élő emberek neked csak mozgóátlag, hát erre mit mondjak...
Nem tudom mit szólnál, ha kiderülne, hogy a te 25 generációval ezelőtti férfi ősöd milyen kegyetlenségeket csinált és a mozgóátlag alapján téged vegzálnának.
bigyula hétfő, 15:53
Előzmény: #66258  Placi82
Definiáld már légyszi, hogy mi az a "belső hódítás"?
.
Egyébként az, hogy pár száz/ezer éve mi volt, mit lehetett, abból nem következik az, hogy ma is lehet.
the_outsider hétfő, 14:59
Akkor összesítsünk:                   

- Ki támadott rá fizikailag egy szomszédos országra putyin háborújában:  putyin és csapata                  
- Ki az aki nem elégszik meg az eddigi gyilkolásával, és további területeken támad 3 éve és azóta is idegen országban öldököl:  putyin és csapata                        
- Tehát ki az aki jelenleg a legnagyobb békepárti a Földön:   putyin és csapata                        
- Ki az akit valóban imád a népe: Kim Dzsongun, 99,9 százalék körüli szavazat                     
- Van itt a fórumon valaki, aki feltűnően szerelmes a cár atyuskába: van                         
- Mostanában valóban gyanúsan megnövekedett a gravitációs perturbáció Oroszországban, és ez sok nagy magasságból történő véletlen, de egyben szörnyű tragédiához vezetett: igen                         - Történtek-e nyomozások ezen halálesetek ügyében: nem tudunk róla                       
- putyin emberszerető, az emberek életét féltő, jótékony apó: feltétlen
Placi82 hétfő, 13:57
Előzmény: #66254  El_Kebir
Mire tetszik gondolni es mikor?? Ezt en se értem? Nagy Katalin féle belso hoditasokra gondolsz? Akkor el ne olvasd az Angol történelmet mert  sírva fakadsz,(írek, skotok Wales, nepirtasa és Angol parasztokkal való behelyetesitese,betelepitese,huuuu az brutálisan durva kiirtasok voltak, meséljek,?? de USA történelmet  ahol 1840es években akkori mexikot területének 55%(!!!)annektalta magába győztese t egy háború végén? Az indianokkal való konfrontáció, kiirtasuktol és konkrétan az eltunesuktol elhanyod magad majd...
Angol Bur koncentrációs taborokrol, ahol 1000 vel haltak éhen a holland gyerek és nők arrolisbeszelljznk, Rhodeesia, és Dél Afrika aranybanya miatt?? Oroszországban legalább megmaradtak a Krimi tatárok, a, az Amuri népek, a sziberiai ferdeszemuek, Kaukazusi 100 fele nép csoport, etc.... 😀
Murdoch hétfő, 13:51
Előzmény: #66253  Placi82
Jaja, régóta rebesgették a kurszki ukrán háborús bűnőket, ezekről korábban nem lehetett beszélni. Éppen itt az ideje, lesz még fejvakarás nyugaton. De max az X-re fog felkerülni, a Politico és társai az felejtős még egy jó időre. Független újságírás, ugyebár...
Murdoch hétfő, 13:48
Előzmény: #66254  El_Kebir
Rossz hírem van, január 20 óta senkit sem érdekelnek a magadfajta ruszofóbok, amerikát pláne, alighanem Trump és Putyin között már rég megy a biznisz. Majd szépen lassan ki lesz takarítva a mainstream média is, minél előbb, annál jobb.
Placi82 hétfő, 13:46
Előzmény: #66248  El_Kebir
Milyen gyarmatrol beszélsz? Hol van orosz gyarmat? Spitzbergak környékén vagy hol?  🤣Putyin tartott legalább  szavazást, Oroszországban a Ruszki nép imádja. Ez van. Nem tetszik??? Lehet menni az Usaid hoz forradalmat csinálni. Ja már azt sem... Ezt kulfoldoi nyugati hirszerzok se tagadják......
Izraelben például akkor is volt választás mikor több ország ellen harcolt. De nem, Z nem ír ki egy vacak választást a 4 orosz tobbsegu megye kizarasaval.. Ahol azért nem ok nélkül volt anno Janukovics fő bázisa... (orosz 8milliós kissebbseg), tessék ki lehet őket zárni és csak  lembergi meg Kijevi nacionalista területeken legyen szavazás. Jaaaaaa azt sem????????? Vajon miért is nem???? Z bukna, mint Rottenbiller? ,Ez aztán a minta demokrácia..... 🤣. Furgonba betoszkolt csoringer, szegeny fiúk lajkoljak ezt....... 
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 13:40
Előzmény: #66252  Murdoch
 szóval már nem is foglalták el több száz törzs/ kis állam területét az oroszok? ...és ott tényleg nincs rezervátum, az oroszok csont nélkül elvették az ott élők földjeit és jogait... még ebben is az usa hagyott többet... mindig ez van, ha valamit felhozol, kiderül, hogy az oroszok rosszabbak voltak a múltban és a jelenben is!
Placi82 hétfő, 13:35
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20250207-az-ukranok-bosszubol-kivegeztek-russzkoje-porecsnij-lakosait
Álljon itt egy ilyen is, úgyis egyre több lesz az X-en, META-n már úgyis. Vége az Biden "adminisztráció" Amcsi adofizetoi pénzből támogatott  Usaid féle Unian és társai hirkozlese alapján tényként a bolygót bejaro hírözön, és haborus  propaganda. Minden nagy igazi nyugaati"mainstream"  russzofob cikke alatt ott olvastam, hogy az Unian ukrán hirugynokseg  meg a Meduza hirugynokseg, stb ALAPJÁN!!!. Hat ez volt aztán a pártatlan hirtajekoztatas a nyugati demokráciaban. Hú mennyi mindenről derült ki évek, hónapok után hogy  nagy hazugsag, de hát kit érdekel 1 év múlva, hogy ki lőtte azt az atomeromuet, és a többi teny.... Ez a nagy trükk és befolyásolasa az átlag jozskapistáknak. De így hogy a META is beall a Musk féle X  mögé vége a kodositesnek és a parasztvakitasnak.
Murdoch hétfő, 13:26
Előzmény: #66251  El_Kebir
Milyen orosz gyarmatokról van szó? Mellesleg van pár száz indián törzs a yenkiknél. Ők esetleg szavazhatnak bármiről is? Ja, Bidenre vagy Trumpra...
Amúgy oroszországban is vannak még rezervátumok?
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 13:20
Előzmény: #66250  Murdoch
mellébeszélés... ez nem orosz "szövetségi" példa... hanem arra, hogy az ukránoknál volt... 
tehát oroszoknál volt-e valaha? (nem érted a magyart rendesen?)
Murdoch hétfő, 13:12
Előzmény: #66247  El_Kebir
Lassan úgy is minden kikerül a netre, gugli, meta szemlátomást átállt Trumphoz, hozzáteszem szerencsére. Maradjunk annyiban, hogy Ukrajna deklaráltan vállalta a semlegességet. Ami történt, beleértve a 2008-as nato erőltetést az ukránokra, a nyugati nagyhatalmak bűne, Putyin egy okozat. Volt a 90-es években a most elfoglalt területeket érintve népszavazás, az ukránok lexarták.
https://www.donbass-insider.com/2020/05/14/the-donbass-referendum-of-1994-on-which-the-whole-world-turned-a-blind-eye/
De volt Krímben is szavazás:
https://en.wikipedia.org/wiki/1994_Crimean_referendum
Se a nyugatot, se az ukránokat nem érdekelték a kisebbségek, ja csak többek közt cca 8M oroszról volt ám szó. Most már tökmindegy, mert ezek a területek elvesztek, gondolom az ukrán politikai elitnek már megvan a menekülési terve. 
Amúgy meghat az aggódásod a népek sorsa iránt, hihető, ja a fentiek tükrében nem.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:01
Előzmény: #66236  smallinv
De gondolom. 60 éves film. Elég régóta vagyok fiatal. Láttam egy és két nemzedékkel ezelőtt is.
Amikor még felszabadításnak tanították a szovjet megszállást.
A másik kérdésedet nem értem. Kik azok a "jöttök"? Sorolj nickeket!
Számodra (vagy a te falkás osztályozásod szerint "számotokra") miért nem a múlt határozza meg a jövőt?
Mi abban a meglepő, hogy a múlt határozza meg a jövőt? Nem determinisztikusan, de kiindulási állapotként mindenképpen. A tőzsdén ilyesmi meghatározást írnak le a mozgóátlagok.
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 12:54
Előzmény: #66245  Murdoch
(ott kétévente volt népszavazás... az orosz gyarmatokon hány évente szavazhatnak erről a kérdésről? volt-e valaha is egyetlen egy népszavazás erről bármelyik orosz "szövetségi" államban???????????????????????????)
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 12:46
Előzmény: #66244  Kolyok
(hát erről beszélünk, az oroszok azzal a pár száz évvel vannak elmaradva gondolkodásmódban... úgy látszik veletek együtt)
smallinv hétfő, 12:42
Előzmény: #66244  Kolyok

:)
Ne is menjünk messzire... Koszovó
Murdoch hétfő, 12:42
Előzmény: #66241  El_Kebir
Őőőő, pont ez teszi, csak gazdaságilag, jó reggelt. 
Amúgy visszadták már a franciák a tőlük 15000 km-re lévő Új-Kaledóniát az őslakosoknak, akik nagyon szeretnének függetlenek lenni, vagy előtte kibányásszák az utolsó gramm nikkelt?
Na igen, sokak számára még nem esett le, hogy qrvára kell ám a nyersanyag (is), ha már az Afganisztánt elbukták. És mivel szemlátomást Ukrajnát is elbukják, felkészül Grönland. Ilyen egyszerű. 
Kolyok
Kolyok hétfő, 12:37
Előzmény: #66241  El_Kebir

Kabír ezt most komolyan írtad?
Európai értékrend és Európa nem indít területszerzési háborút...
Te űrlény vagy ember, miről szólt az elmúlt 2 évszázad?
Teljesen leégeted magad csak... Azt hittem azért minimális szint van itt, de úgy látom nincsen...
smallinv hétfő, 12:34
Előzmény: #66242  sztiv

Na, erről beszélek...
A te nagymamád megemlékezései részedre, a történelem 51 % csőcseléke.
Mivel ti is azt mondjátok, hogy ha 1 migráns megerőszakol egy 'őslakost' az egyedi, mert nem minden migráns erőszakol meg minden 'őslakost', akkor a te nagymamád emlékei a történelem szempontjából ebben a megközelítésben hol van ?
Hálószoba, ja..., más érzékenyítés ?
sztiv hétfő, 12:10
Előzmény: #66234  smallinv
A te nyelvezetedben: '56-os ellenforradalmárok, nemzetőrök, volt kulákok akik nem engedték be Orbán balázzsal szemben a hálószobájukba a barbár oroszokat ellenkezés nélkül....
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 12:09
Előzmény: #66238  smallinv
például a témához kapcsolódó "eu értékrend", hogy nem indít területszerző háborút, még akkor se, ha az ereje engedné... oroszoknál ez nem evidens, lásd 2022.február...   vagy megvédendő kisebbséget nem azzal védi hogy sz@rrá bombázza és ágyúzza... lásd pl Koszovó... de ide lehet sorolni a sokat emlegetett irakot és ott a kurd részek védelmét... 
Ezekből is látszik, hogy mennyire hazug az orosz propaganda, sima területszerző háborút indítottak, és nagyívben sz@rnak az ott élő orosz kisebbségre is!
omaha hétfő, 12:08
Előzmény: #66228  the_outsider
 Buta vagy!
omaha hétfő, 12:07
Előzmény: #66234  smallinv
A normálisabb kozepeuropaiak semlegesek! 
smallinv hétfő, 11:59
Előzmény: #66237  El_Kebir

Miért, szerinted mi az EU értékrend ? (a  pár ezer nagyhangú ?)
Diktatúra ja...
De a csőcselék 51%-a nem az....
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 11:43
Előzmény: #66235  smallinv
Én nagyon elfogult vagyok ... az európai értékrend felé...  bocsi, hogy nem az ázsiai diktatúrákat, diktatórikus rendszereket "imádom", mint Ti!
smallinv hétfő, 11:40
Előzmény: #66232  Dehogynincs

A 2-3 generáció változása azért valamit ferdít ezen, nem gondolod ?
Miért nem jöttök egy 10-20 generációs történésekkel ?
(pl. a Törökök potenciálisan az Eu. elfoglalására törekednek ... )
Számotokra miért a múlt határozza meg a jövőt ?
smallinv hétfő, 11:34
Előzmény: #66231  El_Kebir
Elfogult... :) és ti ?
smallinv hétfő, 11:31
Előzmény: #66230  sztiv
Azért én szeretném megtudni, hogy kik az ősei azoknak, akik ennyire (mit is írjak), legyen ruszofób beállításúak.
smallinv hétfő, 11:26
Előzmény: #66229  Kolyok

Látja ő hidd el, csak frusztrált a vágyai elmaradása miatt.
Én azt nem értem, hogy miért írja itt le.
Illetve értem, csak nem írom be... :)
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 11:19
Újra megnéztem A tizedes meg a többieket.
Vicces dolog ez a háború meg az orosz megszállás. Jókat lehet röhögni rajta, amíg rá nem ébredünk, hogy a bőrünkre ment.
Nyilván a három éve tartó orosz agresszió is mulatságos.
El_Kebir
El_Kebir hétfő, 11:08
(vagy teljesen elfogult... régebben orosz rokonságát hozta fel, a kompetenciája igazolására...)
sztiv hétfő, 11:08
Engedd el ezt a fórumot. Néhány adóforintjainkból fizetett bértollnok irányítja itt a dezinformációs kampányt, amelyre pár "hasznoshülye" rácsatlakozik. Alig várják az ellenvélemény megjelenését, ne etesd a trollt...
Kolyok
Kolyok hétfő, 11:05

Az a baj ,hogy mindennek van köze mindenhez... csak neked ez magas... nem akarod látni vagy nem is vagy képes látni az összefüggéseket, ami nem baj, csak így értelmezhetetlenek a tartalmaid...
the_outsider hétfő, 10:43
Előzmény: #66225  Murdoch

Valójában a különbség ez:               
Arról volt szó, hogy a támogatások vannak okolva az emberek haláláért.                  
Erre írtam, hogy a háborút a kedvencünk, nevezett putyin cár indította el, és azóta is folyamatosan ő gyilkoltat idegen országban, nem pedig más.              
Erre jön mindenféle hadova az USAID-ről, Líbiáról, meg kormánypuccsról, aminek semmi köze ahhoz, hogy most ki gyilkoltat, és jelen esetben lényegtelen, hogy mennyire igaz.                 
Ezt csak le sem írom inkább, hogy kik képesek beszopni .....             
Tudom(!), hogy te is látod, hogy csak hadoválsz és terelsz. Ezt csak az itteni közönségnek játszod el, mint ahogyan a kormányunk is folyamatosan a nép arcába hazudja a propagandáját. Nem vagyok róla meggyőzve, hogy nem vagy lefizetve, mert ilyen intenzíven csak hobbiból ki az aki mindenre reagálna itt.
Murdoch hétfő, 10:07
Előzmény: #66226  Shortelek
Elek, vége a sok hülyeségnek értsd már meg, tök felesleges ezen rugózni. Belemondta a leendő yenki eü miniszter is a kamerákba, ezt linkeltem. Az európai ballib média még viszonylag kompakt, náluk még a tass is jobb. 
Shortelek hétfő, 09:59
Előzmény: #66225  Murdoch

"Valós dolgok"
Muszka híradó?
Murdoch hétfő, 09:56
Előzmény: #66224  the_outsider
A különbség az, hogy jellemzően alátámasztva a valós dolgokról írok, ellenben te leragadtál egy neked megfelelő koncepciónál és ezt erőlteted. Hogy miért, annak biztos megvan az oka.
the_outsider hétfő, 09:46
Előzmény: #66222  Murdoch

:)                

Mintha kettőnk közül nem én erőlködnék ......
the_outsider hétfő, 09:45
Előzmény: #66221  ronaldinyo

Úgy érted, hogy hiányolod?                 
Az első és második az az, amelyikeket annak neveznek, ha az egyebek melletti sok halott nem felel meg a kritériumaidnak, akkor akár a nyelvészeknél is reklamálhatsz.
Murdoch hétfő, 08:51
Előzmény: #66220  the_outsider
Mese habbal, köszi, ez már a múlt hazugsága, az igazi propagandisták alól pedig meg már kirántották a usaides szőnyeget. Irak, Líbia okai már rég kiderültek, most soron van Ukrajna, az 5 milliárd dolláros nyugati kormánypuccs immáron nem titok. A nyugati elitet egy percig nem érdekli hány ukrán és orosz hal meg, amíg nekik, vagy a fegyvergyáraiknak jók. Itt messze nem Putyin sáros a legjobban, de most már mindegy.
https://www.youtube.com/shorts/MqDsw9titEY
Ha nem tetszik az igazság, fáradj odébb, most már kár erőlködnöd.
ronaldinyo
ronaldinyo hétfő, 02:48
Előzmény: #66220  the_outsider
3.at? és hol volt a másik két világháboru-mert gyakorlatban még 1 sem volt
the_outsider hétfő, 00:58
Érdekes érvelési technika, amikor egy tömeggyilkos diktátor majdnem kirobbantja a harmadik vh.-t, és folyamatosan, szinte megállás nélkül rombol egy szomszédos országot, és ezzel tízezrek halálát okozza mind a szomszéd ország népességében, mind a saját hadseregében, akkor a védekezést támogatókat kritizálni a rombolásért. (Ok, mondjuk a 'gyengébbek' ezt is lazán benyalják.)                
S jó, persze tudjuk, hogy ilyen intenzíven(!), minden, egyébként nevetséges érvelést a 'Cui prodest' elv alapján csak valamilyen lefizetett propagandista képes leginkább művelni. De azért lehetne ebben valami határ.
Murdoch vasárnap, 17:43
Előzmény: #66218  vigkrisz
https://www.tagesschau.de/inland/bundestagswahl/parteien/musk-afd-wahlkampfshow-100.html
Ezek szerint itt Trump és Putyin egy követ fúj, van ilyen. Másrészt csak a szokásos ballib terelés, láttuk a franciáknál, szlovákoknál, hollandoknál, osztrákoknál stb. Ahol nem jól állnak a számok, jön a nácizás, putyin, stb. A zöldek nem mellesleg be vannak xarva, hogy be sem jutnak, akkor ezúton közlöm velük, hogy a genderideológiákra, a szétvert energiapolitikára stb. nem vevő a német társadalom, irány a süllyesztő, viszlát sohanapján.
vigkrisz vasárnap, 17:32
"Oroszország állhat a több hónapja tartó szabotázsakció mögött. A cél a választók befolyásolása, hogy ne szavazzanak olyan pártokra és jelöltekre, amelyek és akik Moszkva számára nem kedvező"
Index - Külföld - Az oroszok már Németországban is a spájzban vannak
bullrider
bullrider vasárnap, 17:30
Előzmény: #66215  Placi82
Vagy csak egyszerűen megkúrja Musk Trumpot!
vigkrisz vasárnap, 17:29

megszabadultak az ork zsaroló potenciáltól, csak akarni kell
"A balti országok, Észtország, Lettország és Litvánia teljesen levált az orosz és a fehérorosz villamosenergia-hálózatokról és csatlakoztak az európai uniós villamosenergia-rendszerhez, ami lehetővé tette számukra, hogy megszabaduljanak az Oroszországtól való energiafüggőségtől - közölte az Európai Bizottság vasárnap."
Ursula von der Leyen: a három balti ország ma történelmet írt - Portfolio.hu
Placi82 vasárnap, 13:25
Előzmény: #66212  Murdoch
Ja ja. El kell ismerni, hogy a január 20 esemenyeket jól eltalaltad. Te is kiérdemled az Augur tisztseget:)  Ekkora változásra messze nem gondoltam. Azt hittem kb a fele intenzitás lesz.  Olvasom a WSJ-n, hogy a META is a Elon Musk féle X útjára  lép? Nuku cenzura? Azta mindenit!! Zukerbergel mi történt.??
Ha ez még pár hónapig így folytatódik USA ban a mostani iranyzat akkor ez nem egy új mainstream féle politikai lavina lesz, hanem 10 es erősségű elementatis erejű földrengés.😀
Murdoch vasárnap, 13:19
Előzmény: #66213  Placi82
Nem lehetetlen, talán előbb-utóbb kiderül, főleg, ha hozzáférnek a pénzügyi adatokhoz. Most még vmi demes bíró megtámadta a dolgot, nem véletlenül, alighanem itt már sokak fejében megjelent valami börtöncella sziluettje. 
Azért érdemes összevetni, kb. a teljes éves amerikai katonai budget egyharmadáról beszélünk, elképesztő összegek ezek, nyilván országokat lehet vele kilóra megvenni, vagy befolyásolni. 
Placi82 vasárnap, 13:12
Előzmény: #66212  Murdoch
Szerintem nem. Amit olvastam, és gyanakszom. Pont fordított lehetett az az arány. Természetesen tévedés jogát fenntartom, hisz nem vagyok Musk ki mindenbe bele lát, pár hete. 
De tippre10-20%ment Kongoi meg Szenegali ingyenkonyhakra meg oltasokra. De az erzekenyites, LMBTQ, WOKE vagy egyéb hasonló dolgok, nem fura azért Szerbiában, Gruziaban, Ukrajnában, Arab országokban,?? nincs ember aki ezt így ebben formában  felvallaja ezen a környéken., és hát  túl nagy összegek.... .  De viszont a "nem szimpatikus" kormányok ellen tuntetesek lettek véletlenül, jól megszervezve, pont errefelé. 😉
Szóval mivel a veletlenekben nem hiszek. Hát khmm. De lehet  már nagyon" cinikus" vagyok és a biztos csak  véletlen  műve.. 😀😀
Murdoch vasárnap, 12:42
Előzmény: #66211  the_outsider
Érdekes meglátás, miután lebukott a usaid/CIA, beleértve a 2014-es ukrán kormánybuktatási mesterkedéseket. Ja, hogy ebből háború lett és meghalnak ugyanúgy az ukránok, nem számít. Az európai álhírterjesztő balliberális média kőkeményen lebukott, azt sejtettem, hogy január 20 után más lesz a helyzet, de hogy ennyire azt nem.
https://x.com/I_Katchanovski/status/1888453917341516279
Hát így állunk kolléga, jobb szembesülni a tényekkel és el lehet kezdeni valóban aggódni az ukránokért, mert hogy eddig ez a részetekről az egy mese volt, abban gyakorlatilag biztos vagyok. Ennek ékes bizonyítéka a három év alatt a diplomácia helyett a globálisták által Ukrajnába beleölt pénz és fegyver hatására elért nagy nulla, kissé furcsa az a mentőakció, amibe egy ország belepusztul.
És akkor azt is hozzáteszem, hogy a USAID-et igazán sajnálom, mert gyanítom, hogy 90%-ban nemes célt szolgál(t). Csakhogy ez egy 60 milliárd usd-s költségvetésű szervezet, elég ha a 10% megy félre, azzal is rémisztő dolgokat lehet művelni.
the_outsider vasárnap, 12:13
Beszari putyin kényelmes fotelből gyilkoltat tízezreket. Jelenleg(!) ez így működik.               

Vannak akik ilyen diktátorokat sztárolnak.              
Ezek ilyenek.
Eisenburgprofesszor vasárnap, 10:50
Előzmény: #66208  Murdoch
Más f@szával veri a csalánt... 
Ezek ilyenek. 
ronaldinyo
ronaldinyo vasárnap, 10:45
tramp és mutyin beszélgetett
Murdoch vasárnap, 09:11
Előzmény: #66207  Shortelek
A világ=a bukott globalista elited. Más nem retteg, egyébként is menjél, győzd le őket, ez így működik. 
Shortelek vasárnap, 09:08
Előzmény: #66206  Murdoch
A világ még mindig nem érti, hogy csak a halott muszka a jó muszka, putyinnak nem engedményeket kell tenni hanem erővel leverni.
Murdoch vasárnap, 08:53
Előzmény: #66205  vigkrisz
vigkrisz vasárnap, 08:27
Előzmény: #66202  Murdoch
putyin nemlétező csodafegyvereinél valamiért nem jön ez a duma, ellenben a kamu oreshnik esetén majd összeszartátok magatokat, hogy itt most vége a világnak 
Murdoch szombat, 17:14
Előzmény: #66203  Placi82
Egyik top filmem, szinte kívülről fújom, mindez egy iskolai Afrika térkép előtt megy... Végtelenül zseniális, remekmű. 
Placi82 szombat, 17:02
Előzmény: #66202  Murdoch
Tizedes és a többiek c film csodafegyverek. Írd be a googliba. :).  A legjobb film.
-Hogy állunk csodafegyverekkel? 
-Jönnek - Jönnek 😀
Murdoch szombat, 16:08
Előzmény: #66201  vigkrisz
Akkor tényleg hamarosan vége a háborúnak, egyre több a bullshit a csodafegyverekről. Mert hát esőben, ködben bukta van ezekkel, pr-nak jó.
vigkrisz szombat, 15:23
lézer ork-pörkölő, a siklóbombák ellenszere :-)
Ukraine Announces Successful Use of First Laser Weapon on Battlefield

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek