"Az ukránok 63 százaléka továbbra is hajlandó folytatni a harcot, és csak 9 százalék véli úgy, hogy a háború jövőre véget érhet." Na ez egy jó hír az ukrán hadvezetésnek,már csak fegyvert kell adni a 63 % kezébe és a szilvesztert már Moszkvában is ünnepelheti az ukrán hadsereg... Csak akkor azt nem értem,hogy miért van szükség erőszakkal összefogdosni az embereket és miért panaszkodnak a katonai vezetők a létszám hiányra meg a dezertálásra.Max sejtem,hogy anak a 63 %-nak a többsége nem fegyverrel a kezében hanem otthoni krumpli pucolás közben képzeli el folytatni a dicső harcot.
Antont most már gyakrabban hallgatom, de még most is feszeng, ha az oroszokról valami pozitívat, vagy valós tényt kell mondani. Régebben nehéz ügy volt, de nyilván kell az ellenpólus, különben tényleg megtéved az emberfia. Egyébként ha ilyeneket írsz, linkelsz, majd megkapod Pityutól, hogy hazudsz és oroszbérenc vagy. A NATO-t tekintve Putyinnak tökéletesen igaza van. Én meghallgattam a 2007-es müncheni biztonságpolitikai fórumos beszédét, ahol vázolva lettek Oroszország aggályai. Nagy ívben lexarták, nem tudok finomabban fogalmazni. Vagyis piszok gyorsan megkapta a yenkiktól 2008-ban Ukrajna NATO tagságának belengetését. Bush gyakorlatilag megfenyegette az oroszokat, hogy meg ne próbáljanak ellenállni... Szerencsére akkoriban még léteztek nem globalista s@ggnyaló politikusok is, Kohl teljes mellszélességgel ellenezte a dolgot, hogy nem kéne provokálni az oroszokat. Azonban a probléma részben ott volt, hogy Ukrajna deklaráltan semleges államként jött létre és hogy nem lesz része katonai blokknak. Úgyhogy ment az idő, Janukovics is elutasította a nato tagságot, ezért 2014-ben lám véletlenül elzavarták a yenkik és megindult a kótyavetye. Ezért volt a 2008-2014-es gap szvsz, jogilag rendezni kellett a dolgot, de ettől még ment a partnership. Teljesen jogosak voltak az oroszok aggályai, ez az ukrán helyzet nem is nyugat, hanem az imposztor nyugati elit történelmi bűne (lesz). Talán az EU megmarad, de lassan már ez sem biztos. Nyugodt lehetsz benne, hogy Ukrajnát (is) szét akarják lopni és nem az oroszok.
https://www.facebook.com/share/1GYSGbpfhB/ Anton Bendarjevskiy gondolatai Ukrajna NATO tagsagarol: Ukrajna NATO tagságról való lemondása (Zelenszkij tegnapi nyilatkozata alapján) egyrészről jelzi az ukrán pozíciók elmozdulását, másrészt valójában leginkább arról szól, hogy a tárgyalásokban Kijevnek most valódi kompromisszumot kell mutatnia, és vélhetően a területek esetleges feladása továbbra sem tartozik a kompromisszumok közé. Ezért a NATO-tagságról való lemondás lett az a kompromisszum, amivel Zelenszkij Berlinbe a Witkoff-fal való találkozóra érkezett. Valójában Ukrajna NATO-tagsága utoljára 2008-ban volt ténylegesen realitás, azóta nem. Sőt, valójában itt hármas hazugságról van szó: 1️⃣ A NATO hazudott Ukrajnának, hogy majd egyszer fel fogják venni őket (jól láthatóan Finnország és Svédország NATO-felvétele pikk-pakk megtörtént, időhúzás nélkül); 2️⃣ Oroszország hazudott arról, mintha Ukrajna esetleges NATO-tagsága lenne a háborút elindító fő ok, noha pontosan tudták ők is, hogy rövid- és középtávon nem volt realitása, és valójában orosz birodalmi ambíciókról volt szó, nem a NATO-ról; 3️⃣ Ukrajna pedig hazudott a saját lakosságának, hogy most már mindjárt a NATO tagjai lesznek, hogy már-már karnyújtásnyira van a nyugati katonai szövetség tagsága. Nem volt. 🔙Nézzük meg, hogyan változott 2008 óta a NATO és Ukrajna viszonya. 2008 volt ugye az az év, amikor teljes realitással merült fel Ukrajna, Moldova és Georgia NATO tagsága, és Vlagyimir Putyin személyes megjelenésére volt szükség az azévi NATO csúcson, Bukaresten, hogy ez meghiúsuljon. Putyin. Személyesen. Egy NATO csúcson. Egy EU és NATO tagországban. Akkor még előfordult. Putyin személyes részvétele után Németország és Franciaország is blokkolni kezdte Kijev esetleges tagságát, noha az Egyesült Államok akkor még támogatták volna. Egy akkoriban még gyenge Oroszország mellett az ukrán tagság még működhetett volna, de a 2010-es évektől kezdve már nem. Ugyanakkor a német és francia vétó mellett az is gátolja az ukrán tagságot, hogy az ukrán fegyveres erőkben és titkosszolgálatokban akkor még nagyon magas volt az oroszok penetrációja, ami az egész nyugati katonai szövetséget exponálta volna. És mi lett végül a bukaresti NATO-csúcs eredménye? Egy önbecsapó dokumentum. A kulcsmondatokat a Bukaresti nyilatkozat (2008. április 3.) 23. pontja tartalmazza: „A NATO üdvözli Ukrajna és Grúzia euroatlanti tagsági törekvéseit a NATO-ban. Ma megállapodtunk abban, hogy ezek az országok a NATO tagjai lesznek.” ("NATO welcomes Ukraine’s and Georgia’s Euro-Atlantic aspirations for membership in NATO. We agreed today that these countries will become members of NATO."). “Will become”. Aha. Vagyis a NATO tagjai lesznek. Majd egyszer. Ki tudja mikor. De mi persze ezt támogatjuk. Ugyanez a bekezdés rögtön hozzá is tette a feltételt: „A MAP [Tagsági Akcióterv] a következő lépés Ukrajna és Grúzia számára a tagsághoz vezető közvetlen úton.” Vagyis megígérjük, hogy majd egyszer valamikor tagok lesznek. DE a tagsághoz az akcióterv, a MAP teljesítése kell. Ám a MAP-ot Németország és Franciország végig, konzekvensen blokkolták, 2014-et követően is. A rákövetkező NATO csúcson mindegyike mindig visszanyúlt Bukaresthez, és a bukaresti-csúcs döntését ismételték meg. Tehát hiába mondja Moszkva, hogy Ukrajna veszélyesen közel került a NATO-hoz, valójában épp Putyin fellépésével és a német és francia vétóval úszott el az ukrán NATO-tagság - de még 2008-ban, és azután semmilyen előrelépés nem történt ebben. Megnéztem pontosan az elmúlt évek NATO dokumentumait Ukrajnáról. A nagy háború előtti évben, 2021-ben pont ugyanazokat a mondatokat ismételt a záró nyilatkozat, mint az előző években: „Megismételjük a 2008-as bukaresti csúcstalálkozón hozott döntést, miszerint Ukrajna a Szövetség tagjává fog válni, és a Tagsági Akcióterv (MAP) a folyamat szerves része.” („We reiterate the decision made at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine will become a member of the Alliance with the Membership Action Plan (MAP) as an integral part of the process.”). Aha, persze, fog válni, majd egyszer. Ekkor már az amerikaiak sem voltak hajlandóak ezt a NATO tagságot megadni, hogy ne eszkalálják a helyzetet Oroszországgal. A háború kirobbanása után, 2022-ben még szintén nem történt semmilyen előrelépés. 2022-es madridi csúcstalálkozó: „Teljes mértékben támogatjuk Ukrajna veleszületett jogát az önvédelemhez, és jogát ahhoz, hogy megválassza saját biztonsági elrendezéseit.” („We fully support Ukraine’s inherent right to self-defence and to choose its own security arrangements.”) Látszólag az áttörés 2023-ban történt, vagyis a háború második - de valójában csak a kommunikációban, mert konkrét intézkedés még akkor sem következett be. 2023-ban Vilniusban a NATO hivatalosan is eltekintett a Tagsági Akciótervtől (MAP), ami korábban kötelező lépcsőfok volt. A nyelvezet azonban továbbra is feltételes maradt ("amikor a feltételek teljesülnek"). „Ukrajna jövője a NATO-ban van.” (...) „Úgy döntöttünk, hogy Ukrajna csatlakozási útját két lépésről egy lépésre rövidítjük [a MAP eltörlésével].” (...) „Abban a helyzetben leszünk, hogy meghívást küldjünk Ukrajnának a Szövetséghez való csatlakozásra, amikor a Szövetségesek egyetértenek és a feltételek teljesülnek.” („Ukraine’s future is in NATO. (...) We have decided to shorten Ukraine’s path... from a two-step process to a one-step process. (...) We will be in a position to extend an invitation to Ukraine… when Allies agree and conditions are met.” A legerősebb nyelvezete a 2024-es washingtoni nyilatkozatnak volt, azonban a nyelvezeten túl annak sem volt semmilyen konkrét folytatása, sem intézkedése. Csak a kommunikáció: „...továbbra is támogatjuk [Ukrajnát] a teljes euroatlanti integrációhoz, beleértve a NATO-tagságot is, vezető visszafordíthatatlan úton.” „[A NATO új támogatói intézkedései] ... hidat képeznek Ukrajna NATO-tagsága felé.” („...continue to support it on its irreversible path to full Euro-Atlantic integration, including NATO membership.” / „...constitute a bridge to Ukraine’s membership in NATO.”) Visszafordíthatatlan úton - irreversible path. Aha. Minden út visszafordítható. Ez újabban ki is derült. 2025-ben a hágai csúcson Ukrajna már meghívást sem kapott a NATO-csúcsra, sőt, maga a tagság témája is látványosan lekerült a napirendről. A tagság konkrét lépései helyett inkább a gyakorlati támogatásra helyezték a hangsúlyt. Hozzáteszem, hogy olyan nincs, hogy örökre, ahogy “visszafordíthatatlan” sincs. Semmi sem akadályozza meg Ukrajnát, hogy miután esetleg most alkotmányba foglalja a semlegességet és a NATO tagság kizárását, hogy majd egyszer 10-20 év múlva, amikor a jelenlegi orosz vezetés már nem lesz hatalomban, esetleg Oroszország is meggyengül - tehát ha a külső körülmények is engedik - akkor újra megváltoztassa az alkotmányt, és belépjen a NATO-ba. Elvégre Finnország példája is pont erről szól.
Szerintem nyugodtan utalhatsz nekik amennyit akarsz. Kell a pénz Zelenszkának Nercbundára. :D Ha az unión múlna, akkor még a bőrt is.... https://youtu.be/ROIX7oLszvs
Erről zárolás bohóckodásról eszembe jut egy jelenet, amikor a béke megkötése után vissza kéne nekik adni a zárolt lóvét: https://youtu.be/mbGI_zWMLsA :DDDDDDDDDDDD A nemzetközi jog azzal van akinek nagyobb a "rakétája" . :DDDDDDD
A mai megbeszélés elég fontos. Véget érhet ma a háború ? Gondolom, nem. Mit tárgyalnak egyáltalán ? Az amerikai 28 pontos, vagy az ukrán-európai pontos javaslatot ? És mi lesz az eredmény ? Más pontok ? Pl. egy 17 pontos javaslat ?
A Concorde 90 százalékos valószínűséget ad annak, hogy fél éven belül
lezárul valamilyen formában az orosz-ukrán háború. A békére való fogadás
a hazai részvénypiacra is kedvező hatással lehet: a hazai tőzsdeindex, a
BUX számára enélkül is 15 százalékos felértékelődést hozhat a jövő év, a
háború lezárása esetén ezen felül további 10-15 százalék emelkedés
jöhet. Ha át kell állnunk az orosz olajról, az a Mol profitabilitásának
és a magyar állam bevételeinek is rosszat jelent. 2026-ban magasabb
lehet a költségvetési deficit a kormány által vártnál, a német
kormányzati költekezés hatása Magyarországot pedig érdemben csak
2027-ben érheti el.
Demkó A. világosan megírta, hogy mivel provokálták ukrán puszipajtásaid (akik valójában ócska primitív soviniszták), az orosz felet: "Popászna, Szlovjanszk, Kramatorszk, Mariupol - ezek nekem nem csak nevek a térképen, voltam ott. 8 napon át jártuk a térséget, beleértve 3 ponton a frontot, cigiztünk együtt, este sztorizgattunk, aztán 2017-ben még egy hetet kimentem. Nagyra becsülöm őket, ezeket az ukrán katonákat - kiváló emberek, jó katonák - sokan alighanem azóta életüket adták Ukrajnáért. Hallottam eleget tőlük is a helyszínen a 2014 utáni Ukrajnáról, arról, hogy a korrupció hogyan ment tovább, hogyan lopták továbbra is szét a hadsereget, igaz több pénzből, és hogyan alázták az orosz anyanyelvűeket. Nem volt tömeggyilkosság, ez orosz propaganda, de alázás és elnyomó törvénykezés voltak. Megannyi incidens. Mert 2014 után Nyugat-Ukrajna képére akarták formálni az egész országot, egy nemzeti homogenizációt indítottak el, a liberális-progresszív Nyugat nagy tapsolása mellett. Ebben a propaganda buborékban ülnek sokan, hogy valami szép toleráns európai dolog indult 2014-ben. Pedig nem.Odesszától Szlovjanszkig bejártam a térséget ahol ma a háború van, nagyon is komplex és szürke képet kaptam arról, mi történt." aki ezt az idézetet nem érti és nem tudja fefogni az buta, mert ezt csak az nem érti, aki nem akarja! ti nem akarjátok, hiszen épp abban a propagandabuborékban élsz, amit Demkó itt is említ! nincs empátiád, ennyi! csak rózsaszín vakságos van, ennyi! még egy utolsó reagálásom arra, hogy nem akartad nekem elhinni - pedig igaz - hogy én semleges vagyok orosz-ukr háború ügyben - azt írtad, hogy én "mégis az oroszok mellett foglalok állást" (vagyis h. hazudok. nos értsd meg: azért vagyok semleges mert x-szer leírtam: az Usa is így reagált amikor fordított eset volt 1962-ben: akkor az orosz fél provokálta őt azzal, hogy lopakodva oylan rakétákat próbált Kubába telepíteni, amikkel lőhette volna Floridát símán - akkor az Usa támadott és megvédem mert igaza volt, hiszen egy atomhatalom nem tűheti el a halálos ellenségétől azt, hogy a szomszédjában lőtávolba hozza magát, ok? ez msot fordítva történt meg, hiszen ez egy Usa-orosz proxyháborűként indult Biden papiék vezényletével! sokszorosan bizonyítottad hogy NEM értesz a politikához, veled én be is fejeztem mert tényleg rangon aluli, hogy ilyen sötét droidokkal vitakozzak bármiről!
Te megállás nélkül képzelegsz, fantáziálsz az EU romlásáról, Kína és Oroszország felemelkedéséről, számtalan variációban nyomod az oroszbarát narratívát bármiféle konkrét tények, érvelés nélkül
Orbán álláspontja egyértelmŰ: - az orosz vagyonhoz nem szabad hozzányúlni, a jóvátételről szó se essék, szankciókat felesleges kiróni - az ukránoknak nem szabad pénzt adni, fegyvert adni Ezt nem kell magyarázni tovább..
Ja, persze, azért ennyire ne becsülj le légyszi. Abban a formában nem nyúlják le, hogy majd ha elkaszálja pár éven belül a döntést a jog, akkor nagyon szívesen visszafizetik. Tagállami pénzekből, hitelekből, hogyne. Meg majd úgyis fizetnek jóvátételt az oroszok, amire még a belga miniszterelnök is rázta a fejét. Nem lopás, természetesen, egy autokráciában nem az. Te magad is leírtad, az oroszok szívesen pengetnek amúgy, csak orosz-usa együttműködéssel. Az eus elit meg bukik az ukrán projekten, ez már nekik is fájó szvsz, na ezért megy gyorsan a lopás. Ezzel sincs gond, olyan szinten erodálodik az eus demokrácia, hogy lassan keletről is pislogni fognak.
NINCS a muszka vagyon lenyúlva...csak zárolták, eltették fedezetnek, v. biztositékként addig amig pityun abba nem hagyja az öldöklést és a nemzetköti jog alapján el nem számolnak a 'felelőséggel'... ráadásul erre fáj a g@@i trumpli foga is...ezért szapulja az eu-t...ezt a lét akarja pityunnal közösen 'elbussiness'-elni...a 'világbéke örömére...(?) ~a saját sírját ásná meg vele az EU , ha most visszaadná...(?) szvsz
a bidzsizék tuti nem mennének sehova...hajtogatnák hogy hagyjuk pityunt és a Baltiakat is, mert béke,béke,béke... és ünnepeltetnék magukat mint annak idején Chamberlain...kinek-után ~félévvel Churchill-nek kellett ~5évig levezényelni a 'virágzó 'világbékét''...szvsz
Sok mindenben egyetértek, csak azt tartom és emelem, hogy a föderalizmus csak a ny-európai Lölöknek szolgálna elsősorban jól. A mostani világban senkinek sem szabad túl nagy hatalmat adni, kizárólagos jelleggel, az európai demokrácia már leírta magát. Amikor jön a duma, hogy költözzön az ember keletre, ja, én inkább azt mondanám, hogy az ember nem ilyen Európára várt és szavazott. A vámok tekintetében persze, hogy Trump aktivizálta magát, az ellenségei, a globalisták, a mélyállam, london stb., az tulajdonképpen most az EU. Őket ki akarja fektetni Trump, nyilván elsősorban az E3-as országok bábkormányainak megbuktatásával. De egy hosszabb távon gyenge Európa nem az usa érdeke, Trumpnak se. Most a fekélybe bele kell vágni szakasz van, az meg fáj, ugyebár.
Ocsmány Vigyor azt harsogja: az EU orosz vagyon lefoglalása háborút okoz! Békét akarunk, EU megtámadta Oroszországot!. Az álellenzéki médiából 1x nem hallom : Putyin 22 után több mint 100 mrd eur vagyont kobozott el, államosított stb. És ő támadta meg a védtelen Ukrajnát 4 éve folyamatos emberiség elleni bűnöket követnek el.
Orbán Viktor: hadüzenet a befagyasztott orosz vagyonhoz való "hozzápiszkálás" Még a második világháború idején sem foglalták le a külföldön lévő német devizatartalékot __________ nem is szörnyű a háború _________ Nekem eddig soha nem tanították azt, hogy a második világháború kifejezetten emberséges volt, hiszen még a külföldön tartott német devizatartalékot sem foglalták le. Emlékeim szerint legutóbb akkor hallottam ilyen éles elítélést amikor az oroszok grúziai agresszióját agressziónak nevezte. https://www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw Orbán: 56 miatt is kötelességünk világosan beszélnünk az orosz agresszióról.
A baltiak ki is érdemeltek egy kiadós nevelést. Kristálytiszta demokrácia, már amennyiben a ruszofóbia, a vallásüldözés, az állampolgárok üldözése annak számít.
Már, egyszer régen elírtam, hogy a NATO 5 ik cikkelyt felreértelmezik, az ujsagirok és a politikusok, és közvélemény. Én úgy olvastam anno, hogy az 5ik cikkely legfontosabb mondata az, "" hogy olyan intezkedeseket tesz amelyek szükségesek az adott NATO tagállam szerint. "" Messze nem jelent hadbalépést a másik NATO tagállam mellett. NEM KÖTELEZŐ HADBA LÉPNIE EGY NATO ORSZÁGNAK SEM A MEGTÁMADOTT MÁSIK NATO ÁLLAM MELLETT! Minden ország saját maga dönt a segitsegnyujtas fajtája mellett. Röviden küldhet fegyvertamogatast vagy pénzügyi segélyt vagy kórházi kötszert vagy lelki segélyt, vagy papokat, vagy akár hadba is léphet mellette. Szóval így gondolkodj. Kozvelekedes es közvélemény gondolkodása. szerintem téves. Szívesen kijavithat bármely jogász, ha van más adata. Én semmiképpen se értelmezem, hadbalépési kozelezettsegnek, a többi NATO ország szamára ha mondjuk NATO balti államot támadás érne . Amugy az a "joslatom," hogy Trump kilepteti az USA t a NATO bol szerintem.
Igen,de itt nem arról a katonai együttműködésről van szó ami már mot is létezik Kína és Oroszország között,vagy akár Oroszország és Észak-Korea között.Az oroszok ,India egyik legfontosabb katonai beszállítói,de az ukrán háború miatt eleve nem igazán tudnak teljesíteni,gondolom ezért is dobta be Putyin a közös drón gyártást Indiában,a drónok egy része Indiáé lenne és lehet,hogy a többi meg az oroszoké,ez inkább egy gazdasági mint katonai együtműködés,még akkor is ha fegyverekről van szó.India ellenfele Pakisztán elsősorban.Ők meg elsősorban a Kínaiaktól szerzik be a fegyvereiket.
Putyin nem tudja jól felmérni az erőviszonyokat, Ukrajna megtámadása előtt is rosszul kalkulált, csak a vágyai vezérelték. Egy tűzszünet után megerősödve lehetséges, hogy megint rosszul mérné fel a helyzetet és megtámadna egy balti kis országot, gondolván, hogy a NATO 4. cikkely nem fog működni.
Kína számára létérdek,hogy támogassa Oroszországot,mind gazdaságilag mind katonailag,hogy küldene-e katonákat ? Valószínűleg igen ha egy másik ország is küldene katonákat nagy számban az oroszok ellen,de erre azért nem igazán látok esélyt, előbb hánynák kardélre a polgáriak azt a nyugati vezetést amelyik katonákat vezényelne Oroszország ellen,mint,hogy ez meg is valósuljon,ténylegesen,nem véletlenül népszerűtlenek a háborúpárti liberális baloldali kormányok nyugaton. Ami Indiát illeti,nem valószinű,hogy katonailag támogatná Putyint,van a két ország között egy jól működő gazdasági kapcsolat amelyik előnyös mind a két ország számára,ennyi. Kína katonai potenciálja viszont már vagy beérte vagy akár le is előzhette az amerikait. Kína amihez nagyon ért,az az,hogy elrejtse a valódi erejét , amit mutat az valószínűleg csak a jéghegy csúcsa lehet.
Furcsa ez a matematika :) Az is érdekes, hogy a háborúpártiak szerint önkéntesek védik az ún. ukrajnát. Akkor miért dezertál saját bevallás szerint is havi 20k "hős"?
"az ezeréves történelmű országok megtartanák a szuverenitásukat és a kultúrájukat. A migráció, genderlobbi, pont ennek lebontására és föderális célokra szolgál." A kultura megtartasat tamogatom. Migraciot, genderlobbit ellenzem. Foderalista jelleg erositese nem elkepzelheto a tagallami szuverenitas egyes teruleteken magasabb dontesi szintre torteno atengedese nelkul. Ha belegondolsz pl. a vamok eseten mar most is ez van es szerintem jobban jarunk vele, mert allamonkenti "alku" soran Trump rohogve kiszabott volna 20-30%-okat. Persze ezeken a magasabb dontesi szinteken is a tagallamok kepviseloi hozzak meg a donteseket.
Ja meg végül ami a bosszanto anomália az a NATO fotitkar, a nagyapainkal és dednagyapáinkk sorsát hozza fel, hogy az Oroszok el akarja foglalni Európát... Mainstream ezt sulykolja. Masik fizettet mainstream meg azon röhög hogy hány km2 se bírtak elfoglalni a szerencsétlen Oroszok, és ilyen utemben kb 30-50 év lesz Ukrajna elfoglalása. Akkor a kérdem én az EU elfoglalása, és legyőzése 1200 év.?? :) Döntsek már el melyik a hazug narrativa. Nagyon erolkodnek a III VH kirobbantasán. Már Trump is erről beszél, pedig idáig nem volt ilyen magas szinten szó erről.
Köszi, de nem. Nem az eu akar megerősödni, hanem az eu-s elit és ez egy nagy különbség, itt is ugyanolyan Lölök vannak, csak máshogy. Az látszik, hogy bármire képesek. Én azért jobban örülnék, ha az ezeréves történelmű országok megtartanák a szuverenitásukat és a kultúrájukat. A migráció, genderlobbi, pont ennek lebontására és föderális célokra szolgál. Csodálkozom, hogy ezt bárki is támogatja, fura, de hát ez van. A pénzes dolgot meg gondold át, mert innentől az eu nem megbízható pénzügyi partner. Ha megindul egy komoly pénzkiáramlás, akkor még nagyobb sebességgel megy a kontinens a levesbe. És ilyenkor benne van a pakliban egy valós háború is az oroszokkal, addig is az elit marad a helyén. Normál választások esetében szemlátomást bukni fognak, az afd a népszerűséget tekintve vezet. Az oroszbérencezés már kontraproduktív, az is látszik, már a kutyát sem érdekli ez a sok putyinozás. Miközben a karácsonyi vásárokon rendőrhegyek vannak.
Bárcsak lenne már egy választás. 2 jogrendi lépés. Az elnök kéréssel fordul az Ukrán Radahoz, a hadiállapot felfüggesztésre a választások idejére meghatározott idointervallumban. Nép szolgája párt többsége a képviselők 100%ban a főnöknek ezt megszavazzak, a maradék ellenzéki képviselő is ezt megszavazza, biztos. És voila, a hadiállapot megszunik!!!! Es ha a hadiállapot megszunik akkor meg lehet szavaztatni a sokat szenvedett és megetetett ukrán népet. Olyan profin szervezetten ment az Oroszok elleni haditaktika a USA, Angol. izraeli, etc szakemberek segítséggel, hogy a tanácsadók, most kissujbol kiraznak egy elnöki választás megszervezését pár hét alatt. Es ha az Ukrán nép Z re szavaz, akkor legyen meg a nép akarata. És háború. De ha nem..., akkor béke, és aakkor legyen demokrácia jegyében a nép szava az Isten szava.!!!
En nagyon remelem hogy az EU megtalalja a modjat, hogy ebbol a penzbol Ukrajna Putler elleni honvedo haborujat tudjak tamogatni. Amugy meg ugy velem hogy az EU foderalista jellegenek erositesere lenne szukseg ahhoz, hogy egysegesebb, eletkepes nagyhatalomkent tudjon megmutatkozni. Tulajdonkeppen ebben is elegendo lenne ha pont az ellenkezojet tennenk annak mint amit Orban szeretne :) . Az, ha mondjuk a tobbseg velemenye tud ervenyesulni egy kisebbseg velemenyevel szemben, meg nem egyenlo a diktaturaval.
ha európának vége és diktatúra van, akkor költözz a szabadság hazájába, oroszországba, ott sokkal jobban fogod érezni magad és nem kell itt vergődnöd nap mint nap, hogy milyen rossz hely európa
https://index.hu/kulfold/2025/12/05/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-gyozelem-belga-miniszterelnok/art "De Wever belga miniszterelnök szerint illúzió, hogy Oroszország veszít Ukrajnában" Belgák a belgák ellen, ha létezne ilyen nép, de mindegy. A szerencsétlen - oroszbérencé vált - miniszterelnök megtapasztalta a globalista érdekeket és hogy ez mit jelent az országára nézve. Mondjuk már bedarálta az eus úthenger, amiból legalább annyira ki kellene maradni, mint valamelyik keleti diktatúrából. Ennyi és nem több, de bárki, aki merészelni az eus autokráciát bírálni, oroszbarát. Ezért írom, hogy európának vége, legalábbis annak a demokráciának, amivel egy ideig betömték az aggályoskodók száját. Most már olyanokat kell lódítani, amelyeket még az ultratrash bulvárlapok sem láttak. A sztenderdmániás BBC is belebukott, többek közt. Ez itt a fő probléma, diktatórikus alapokon nem lehet eus egységet építeni, katonailag meg pláne. És ugyebár ott az ursulás agymenés a központi hírszerzésről, meg a lóxart, na persze, majd lisszabontól Kijevig mindenki mindent bedob a közösbe valami rogán a tizediken szervezetbe. A nemzetállamokat meg beszántani, inkább ezt vesd össze valami putyini szösszenettel.
Pista. 2 dolgot mondok neked. Történelmi tények. Az Ukránok, Ruszinok, és az Oroszok így enbloc, történelmileg sose kedveltek a kazárokat, és a Kazarok se kedveltek az Ukránokat és az Oroszokat. Ez történelem. A Cárok a zsidókat a peremvidékre száműztek, Ukrajnába, neve oroszul ha jól tudom pont "peremvidéket" is jelent Moszkvában és Szentpetervaron, etc Oroszorszagban nem lehettek,ki voltak tiltva. De az Ukranoknalis is is egy idő után Kijev környékén, és Galiciaban, ha jól tudom sok pogromok történtek a zsidók ellen. Ez történelem.! Aki nem hiszi járjon utána. Szóval nem tudom a fentiek alapján megitelni mennyire érzi fontosnak az férfi lakosság brutális veszteséget. Nem tudatjuk, de már irtózatos lehet a valós férfi lakosság vesztesége. Ja és ha megkapja a Euroclear pénzt akkor még 3 év háború lesz, Huu, de akkor már 18 évesek is sorra kerülnek. Megéri?? Sztem ez túl drága ár. 2) Amikor Romát megtamadtak a Gallok akkor a Gallok voltak az agreszorok, ahogy Brennus mondta Vae Victis, és Róma meghoditasa után Romaiaik fizettek kárpótlást a győztesek. Mikor Cézár legyőzéste később a Gallokat, a Gallok fizettek iszonyat kárpótlást a győztesek. Mikor az Angolok, USA kontra Kína opium háborúban, Kína oldalán volt az igazság, és Angol szövetség a mocskos agresszor, kirabokta ezust készletet szinte és leuraltak Kína kikitoit és kereskedelmet. Ergo megint a győztes járt jól, USA kontra Mexikói háborúban a vesztes fizetett kárpótlást brutálisan az aggresszor , de győztes USA nak. 10.000 példát hozok napjainkig, utoljára USA megtamadtak Afganisztant és 10 milliárd értékű arany tartalékot elvitte magával. Szóval ezt az ócska kirqlylanyos moralizalast hagyjuk. Sose volt olyan, hogy a győztes fizetett volna kárpótlást a vesztesnek.!!!! Én nem úgy látom hogy az Ukranok gyoznenek. Ergo hogy is lesz itt kárpótlás? "" London City "" és Z nem tett jót az Ukrán népnek szerintem..(Például amit alant felsoroltak már itt sokan)
Lehet hogy igy lenne ahogy irod, de azert nyilvan még a szerinted inkompetens EU vezetok reszerol sem lenne jo strategia arra bazirozni a biztonsagunkat hogy ezutan az USA helyett majd Kina fog megvedeni minket.
Na de erről beszélek. Nem fogja engedni ezt engedni Kína, mint ahogy Vietnámban sem engedték el a dolgot. Kína kereskedelmi többlete ezer milliárd usd, majd akkor finanszírozzák az oroszokat. És akkor itt jön a világrendváltási történet, az usa hegemónia meg már nem elégséges kínai retorziókhoz. A következő 5-10 év erről fog szólni, az igazi vesztes itt Európa lesz. Az Eu-nak meg fontosabb volt a zöld káosz, a jólét, a rögzített kupak, a genderideológiák stb. Már bocs, az elmúlt 10 évben hol voltak, a bundeswehr is leépült, most kezdtek el csak rettegni? Trump is kisöpörte a szivárványos baromságokat a hadseregből, mert csak a renomét vitte padlóra, már nem azért. Mert többek közt ilyenekre már nem tetszik emlékezni ugyebár: https://politic.karpat.in.ua/?p=41217&lang=hu
Mellesleg Istvan is kb. ezt a scenariot irta le amit en amig en a valaszomat potyogtem a mobilomon. Csak rovidebben es frappansabban, pedig esku nem beszeltunk ossze. :)
Szerintem valasz, mert HA nem sikerul kitartani es vegigvinni a szankciokkal es a finomitorobbantgatasokkal azt hogy Putler ne tudja tovabb finanszirozni a haborujat, AKKOR fog bekovetkezni az a scenario amit a legutobb irtam, es ami miatt az EU-nak mar regen meg kellett volna kezdenie a felkeszulest.
Az egy dolog. Ki nem akarja, hogy az oroszok xarul járjanak? Kína, mert ők lesznek a következők. Ennek megfelelően fogják supportálni a dolgot, Indiát meg Trump (is) elcseszte, elég alaposan. Leírtam már párszor, ha rámentek indiai fórumokra, meglátjátok mekkora oroszbarátság van. Majd ne lepődj meg, ha eszkalálódik a helyzet és a szivárványos eu összeköhög 100k katonát, ők majd meg 3 milliót.
ezt a bejegyzésedet érdemes lenne megmutatni egy pszichológusnak, szemmel láthatóan eléggé elhatalmasodott rajtad a putyin háborús pszichózisa és nagyon félsz attól, hogy az ukránok az EU támogatásával lenyomják a ruszki példaképeidet
Ez nem válasz. Két egymásnak ellentmondó információról van szó, mindkettőt ugyanazon csapat mantrázza. Ahogy a politika óhajtja. Köszi, de az orosz pénzek lenyúlásával az is bebizonyosodott az eu is velejéig romlott, minden mindegy van. A baltikumot meg hagyjuk, szenvedtek eleget az oroszoktól, de én még ilyen idiótákat nem láttam, mint egyes észt, litván vezetők. Aki itt az igazi gazember, a háborús uszító eus elit, csak ki kéne adni a neveket, jó, hát a rhein mögött is részben a blackrock van, de mindegy. Putyin, ov, itt a gumicsont, az is látszik, hogy az eu az aranybudit is hajlandó kikefélni, van az a pénz. Na ez a szörnyű, Putyint mindig is tudtuk, hogy merre hány méter. Az EU-t nem. Még remélem hogy jön majd a vezető/nyertes nyugati ellenzéki pártok leveretése, remek buli lesz, nagyjából polgárháborús helyzet.
O tudod te nagyon jol hogy hogy megy ez az oroszoknal! Ha sikerul Ukrajnaban elerniuk a celjaikat, akkor az USA szankciokkal mar nem kell szamolniuk, a finomitoikat sem fogja robbantgatni senki, ergo ujra csorog majd a kassza, lehet tovabb tolni a penzeket a seregbe. Kicsit feljebb tekerheto a hibrid hadviseles a nyugat ellen, Orban es Fico utan egyeb nyugati vezetok is zsinorra fuzhetok, altright-os partok tamogatasa fokozhato (AFD, LePen, stb.), EU gyengitese, megosztasa USA egyes erdekkoreivel egyezoen tovabbviheto. A tamadas nem nyilt es mindenkivel szembeni lesz ha a nyugat megosztasat mar sikerult elerni, hanem a szokott modszereket fogja kovetni. Pl a Baltikumban elnyomjak az orosz kisebbseget, meg kell vedeni oket, fokepp ha az 5. cikkelyt mar senki sem veszi komolyan es USA mar nem vedi az EU-t, eloszor kis zoldsisakos emberkekkel megtamogatott "belso" ellenallas kepeben, utana ezt lehet eszkalalni egy ujabb kulonleges muvelette. Persze kozben folyamatosan megtamogatva atompusztitas fenyegetesevel. Putler egy hatalommanias, narcisztikus terrorista, ne szamits tole semmi jora!
De jó, akkor a szankciókban hazudott az eu, veletek együtt. Így is jó. Az EU meg elrettenti az oroszokat? Akik mögött ott áll Kína, meg India? Gondolt ezt át újra.
A csődbement oroszok pár év múlva megerősödvhetnek, Putyin kikezdhet egy balti államot például, élesben tesztelve a NATO 5. cikkelyt. Az EU látja, hogy az USÁra nem számíthat, jobb elrettenteni az oroszokat, mint hirtelen kapkodni.
"Mivel a paranoid személyiségzavar alapvetően tartós és állandó személyiségjegyekből és hiedelmekből származik, így ezeken a tulajdonságokon nehezen lehet teljesen változtatni, megváltoztatni. Ebből kifolyólag a teljes gyógyulás nem valószínű, hogy megtörténik. Azonban fontos kiemelni, hogy kezelhető állapotról van szó, ehhez azonban rendkívül fontos, hogy az érintett bízzon az őt kezelő szakemberben." Paranoid személyiségzavar - Pszichiátriai Központ
Ezt már korábban is mondta Z., erre volt az orosz reakció, hogy a NATO vgaranciákkal ekvivalens USA garanciák se jók nekik. Úgy látszik, csak az a jó nekik, ha bármiféle védelem nélkül maradnak az ukránok, hogy adott alkalommal újra támadhassanak.
Le van írva a cikkedben, amit el sem olvastál, de hát miért is nem vagyok meglepve. Természetesen vigkrisz is megadja a maga nevében a biztonsági garanciákat, miszerint ha az oroszok csúnyán néznek nyugatra, akkor megy a frontra. Ja, gondolom, pffff, álszentség level100, remélem nyomulsz a hadiipari részvényekben is, mint valamelyik nagyokos topiktársad, krokodilkönnyeket imitálva Kijevért.
Azért nincs jelentősége szvsz, mert a jelek szerint az eu-s elit mindent egy lapra tett fel. Ezért volt nagy tétje a yenki választásnak. Óriásit buknak - ha Ukrajna bukik. Minden tekintetben. Nincs más hátra mint előre, erről szól a közel 200 milliárdos orosz vagyon ellopása is, mert abból lett volna egy usa-orosz megállapodás a helyreállításról. Most jön a minden mindegy, demokrácia leírva, minden felrúgva, simán beleviszik a kontinenst is egy háborúba szvsz. Merthogy máskülönben bukik a globalista elit. Félelmetes, de nincs új a nap alatt.
Ezek nem ellenpéldák, az ellenpélda az lett volna, ha ezek az országok fizettek volna jóvátételt az USÁnak, de tudomásom szerint ezeknél a háborúknál senki nem fizetett semmit. Ill. pontosabban, Irak és Afganisztán újjáépítéseben részt bvett az USA és a rezsim fenntartásában is. De persze ezek nem jóvátételek voltak.
Magyarázd már meg, hogy az alábbi mantrád esetében miért is készül pár éven belül háborúra az E3? A csődbement Orosz Föderáció nekimegy az európai kontinensnek? Valaki itt nem mond igazat, leginkább egyikőtök sem...
Nem hazudok semmit. Elmondtam a véleményem. Milyen meglepő, hogy ma mennyi érdekes és fontos kijelentés hangzik hirtelen el ugye?
Putyin két dolgot kér már régóta. Donbasz és NO NATO. Erről már Törökországban is szó volt. HA ebbe belemennek, akkor már én is kíváncsi leszek, hogy BÉKÉT köt-e Oroszország. Ha nem, akkor nem lesz mit mondanom. Mindenesetre Ukrajnának valóban garanciákra lesz szüksége ebben a békében és ezt meg kell nekik adni.
Igazi hős a hősöd - ja nem - lemond a nato tagságról, ha megkapja az aranybudis korrupt rezsim a nato tagsággal egyenértékű garanciákat a nyugattól. Még egy raklapnyi Waffen SS-es felvarrót nem akarsz kérni a zubbonyukra? Kit akarsz hülyének nézni?
Oltástagadó? Öregem annyit olthatod magad felőlem amennyit csak akarod. Semmi közöm hozzá. Te kevered a személyes szabadságot a megkülönböztetéssel és megosztással. Ezért is személyeskedsz annyit. Nálad a "kötelező" természetes dolog olyasmiben, amiről együnknek sincs tudása. Nálam viszont nem természetes. Először legyen meg a tudás, aztán beszélgethetünk róla. Addig viszont hagyjanak békén vele! OK?
ha a valóság érdekelne, akkor nem lettél volna oltástagadó az elmúlt 5 évben, ott is beszoptad a ruszkik mrns-technológia ellenes hazugságait és folyamatosan itt terjesztetted a fórumban
"csakhogy az oroszok biztosan nem állnak meg, amíg Dombaszt meg nem szerzik." Nem olyan biztos az, ismered a mondast; sokat akar a szarka de nem birja a farka. Bovebben lasd az elobbi valaszom. (amugy nem DoMbasz hanem DoNbasz, ukránul Донба́с vagy oroszul Донба́сс)
"Trump már rájött arra, hogy Ukrajna semmibe sem megy bele" - ezt a hazugságot nem tudom, hogy honnan veszed, de Ukrajna már elég sok mindenbe belement, ellenben az oroszok semmiben sem engedtek
Nem érdekel semmilyen háborús propaganda, csak a valóság érdekel, amit nyilvánvalóan nem linkekből szed össze az ember, hanem odafigyel arra, amit a két fél rendszeresen mond. Ebben az esetben nyilván az is fontos, hogy az USA és az EU vezetői mit mondanak hivatalosan. Ez az ami engem érdekel.Ebből nem nehéz összerakni, hogy mi folyik. Trump már rájött arra, hogy Ukrajna semmibe sem megy bele. Ami érthető is, csakhogy az oroszok biztosan nem állnak meg, amíg Dombaszt meg nem szerzik. Erre írtam, amit ma írtam.
"Azt nem értem, hogy miért nem látja "senki", miszerint ügyesen csinálja. Tehát mire valóban elfoglalja Dombasz-t, rengeteg egyéb területet is megszerez. Tegyük fel, hogy így fog történni és akkor mindenki befagyasztja a frontvonalat. Nagyon sokan halnak még meg addig sajnos. Nem lenne okosabb, ha engednének és odaadnák? Csak egy kérdés. Emberek maradnának életben és kevesebb területet vesztenének." 3 ev alatt (!!!) Putler kevesebb mint 2% teruletet szerzett meg. Ukrajna nem civileket bombaz, hanem modszeresen a ruszki olajipari infrastrukturat es logisztikai csomopontokat, ezzel az a strategiai celja hogy a nyugati szankciokkal karoltve ellehetetlenitse Putler kepesseget a haboru finanszirozasara. Ebben nagyon jo eredmenyeket sikerult elernie, minden ruszki propszoveg ellenere az az igazsag hogy mar most nagyon komoly gondok vannak az orosz gazdasagban. Ha sikerul kitartani jovo ev kozepeig kb., akkor a Putler rezsim kenytelen lesz belatni hogy nincs eselye katonai erovel tovabbi eredmenyeket elerni, es tenyleg komoly targyalasokat kezdeni a bekerol. Jelenleg a teljes Donbasz atadasa a reszukre komoly nyugati garanciak nelkul (amelyeket jelen allas szerint sem az EU sem az USA nem kepes ill. nem is hajlando adni) csak annyi "eredmenyt" hozna, hogy nem kellene véres aldozatok aran 1-2 ev alatt elfoglalnia az oroszoknak a Donbasz maradek 20%-at, hanem egybol folytathatnak a hodito haborut Kijev fele. Ne aggodj, a ruszki prop nagyon "kreativ", biztos szazfele modon meg tudnak indokolni hogy miert nem tartottak be a megallapodast, ebben mar sokszor bizonyitottak, pl. '22-ben is. Mellesleg Putler a maga kis szajaval mondta a '14-es Krimi annexiot kovetoen, hogy semmifele egyeb teruleti kovetelesuk nincs Ukrajnaval szemben, ertsd a Donbaszra vonatkozoan sem.
gondolom az újjáépítés szó kimaradt a szótáradból, mert az oroszok ezt általában elfelejtik keress rá, hogy irak és afganisztán újjáépítésére mennyit költött az USA
Igen persze az amik meg Európa is rendszeresen fizette ezeket amikor szètbombázta Irakor,Líbiát, Szerbiát, Afganisztánt... Jogszerűen persze... Úgyhogy erre amit írtál kb 50 ellenpélda van csak az elmúlt 50 èvben...
" ...atombombával fenyegeti Európát (a Nyugat sose tesz ilyet), "
Akkor a valóság: az oroszok folyamatosan ismétlik, hogyha a NATO országok megtámadják Oroszországot, akkor bevethetik a nukleáris fegyverzetet. A zárójelben írott szöveg viszont igaz.
Putyin azt mondta két nappal Ukrajna megtámadása előtt, hogy milyen hülyeséget beszél a világ, méghogy ők támadnának, aztán támadtak. Jelenleg hibrid háborút folytat az EU és más országok ellen, az EU bomlasztását végzi például Orbánnal, atombombával fenyegeti Európát (a Nyugat sose tesz ilyet), a 97-es határok közé visszavonulást emleget a NATO irányába, de higgyük el, hogy nincs ellenséges terve Európával szemben.
A linkelgetésekre kell vigyáznod, azzal bizony álhíreket terjeszthetsz tudtodon kívül. A véleményedért viszont ha becsuknak, akkor nagy baj van. Arról tudok, hogy a piacon sokan nem mernek megszólalni, mert elvesztik az állásukat. Megértem őket. Már ez is nagy baj, de hogy börtönbe is menjenek ezért, akkor már mit ér az egész? Nem tudom, hogy a lengyelek vagy csehek hogy csinálják, csak elmondtam neked a véleményemet.
Azt írtam, hogy hazugságokat álltasz rólam és le is írtam rögtön utána, mik ezek és miért. Értem én, nehéz nektek, mert nincsenek helytálló érveitek, így csak a negyedigazságok maradnak neketek vagy annál is kevesebb, És a személyeskedés. Én is írhatnám, hogy mit gondolok rólatok, amellett, hogy trollok vagytok, írhatnám, hogy ismerethiányban szencedtek meg azt, hogy nem tudtok logikusan, tárrgyilagosan gondolkodni, de én ilyen személyeskedést nem szoktam tenni. . Örülnék neki, ha te se reagálnál a kommentjeimre, nem olyan nagy öröm a elcseszett trollkodásaitokra reagálni.
Eleket még megértem. Téged viszont nem. Neked mi is a véleményed magáról a háborúról? Mert a beírásaid alapján csak annyit lehet megtudni, hogy a beÍrogatókról mi a véleményed. Azt sem nekik címzed, hanem olyanoknak, akiknek határozott véleményük van róla. Tökéletes megvalósítása a sunyinak, amivel másokat vádolsz. Te hány éves vagy?
zéró valóságtartalma van ennek a gyenge orosz progaganda anyagnak is, mint a többinek, nekünk ezt kár beraknod, mi EBESZ jelentésekből tájékozódunk, nem az orkszopók hazugságaiból
"A második világháború után Magyarországot a Párizsi békeszerződés (1947) 300 millió USA dollár értékű jóvátétel fizetésére kötelezte, melynek kétharmada a Szovjetuniót, egyharmada Csehszlovákiát és Jugoszláviát illette. " . Ez is mutatja, hogy azért kellett fizetnünk, mert mi támadtunk, visszacsatoltunk területeket. Csehszlovákia és Jugoszlávia nem győzött le bennünket.
A jóságos Z teleszórta Donyeck városát pillangóaknákkal, amit a
nemzetközi jog is tilt, ezzel a saját állampolgárait nyomorítva meg, nem
beszélve arról, hogy 10 éven keresztül az összes ukrán vezető megállás
nélkül lövette Donyecket. Élve égették el az oroszokat Odesszában 2014-ben stb.. Bár nektek valószínűleg Basayev és a hasonlók az isten szóval nem vagyok meglepve a kommenteken. Azért csak megkérdezem, hogy ha a magyar kisebbséggel csinálták volna ezt Kárpátalján, akkor ti mit tettetek volna? Gratuláltok nekik, hogy ügyesek vagyok? Ezek egyébként a lengyeleket is halomra ölték (valószínűleg az élve elégetés hagyományát azóta őrzik) . https://en.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Poles_in_Volhynia_and_Eastern_Galicia A lerombolt falvakról, városokról mindenki löki a rizsát, de arról már senki sem beszél, hogy Mariupol már újjá lett építve és utána még azt is terrorbombázták az ukránok, hátha a civilek Z-re fognak így szavazni, ráadásul az ott lakó civileket különböző retorziókkal fenyegették meg, hogyha visszífoglalják a terültetet, akkor mi fog velük történni. (A saját állampolgáraikat!) A grúz és a csecsen konfliktus mind CIA akció volt, az amerikaiak megígérték, hogy a NATO nem fog terjeszkedni, most meg atombombát akartak az arcukba tolni, úgyh hogy betelepítik Ukrajnába 2022-be (ott van a neten Z személyesen kérte, úgyh nem lehet letagadni). Kubai rakétaválság? Rémllik még, hogy mekkora balhé volt? Az amerikaikaiak nagyon tudják osztani az észt, hogy kinek mit szabad, meg ki az agresszor, de amikor lebombázták Iránt akkor mindenki állva tapsolt, vagy a Szerbiát, Vietnámot, Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Szíriát, Szomáliát, az nem volt agresszió? DE. Vagy a panamai beavatkozás vagy az összes Közép-amerikai állam, amit szétsz@rtak. Venezuelában is az ő bábjukon keresztül szivattyúzták az olajat egészen Chavez-ig. Utána? EMBARGÓ! Ami a csövön kifér. Majd ha megtámadják Venezuelát az sem lesz agresszó. Igaz, hogy Trump nemrég engedte szabadon a világ egyik legnagyobb kábeszerdílerét, de ő a kábszer ellen küzd. Ugyan! Kapitalizmus, szabad verseny? Persze, amíg ők uralják a piacot, de ha más
is beszáll a versenybe, akkor vámtarifa 200% , nesztek... , ha más
csinálta volna ezt velük, már régen sz@rrá lenne lőve. Egyébként meg '56-ban segíthettek volna nekünk, de nekik fontosabb volt a szuezi csatorna, akkor nem számított a demokrácia, mert el voltak foglalva. Vannak itt akik annyira utálják az oroszokat a '48 , '56 meg a majdnem 50 év megszállás miatt, hogy elképesztő, de azért feltenném nekik a kérdést, hogy az osztrákokat lehet szeretni 350 év, a törököket meg 150 év megszállás és pusztítás/sanyargatás után. Már oda mentek nyaralni, meg vásárolni, mert haver mindegyik. Ha meg még jobban belemegyünk, akkor a szovjetek miatt hibáztassátok inkább a németeket, nekik volt a baromi nagy ötletük, hogy Svájcból elindítsák Lenint meg a sleppet és megcsinálják velük a forradalmat, hogy az oroszokat kiugrasság a háborúból, meg feldarabolják az országukat a vörös/fehér civilháborúban. A belem kifordul a kettős mércétektől, de inkább attól, hogy történelemóráról mindegyiknek felmentése volt. További szép hétvégét! :)
A jóvátétel valójában. "A nemzetközi jogban a jóvátétel elve azt a kötelezettséget jelenti, hogy a jogsértést elkövető állam köteles megszüntetni a jogellenes állapotot, és orvosolni annak következményeit. "
Az orosz megszállók kegyetlenségei: egy tengerészgyalogosnő beszámolója az ukrán nők kínzásáról az orosz fogságban: Inga Csekinda tengerészgyalogos a tengerészgyalogság 1. zászlóaljában szolgált, amikor Oroszország megindította Ukrajna elleni teljes körű invázióját. Parancsnoksága azt az utasítást adta neki, hogy vonuljon vissza a hátországba, ő azonban ehelyett csatlakozott a mariupoli harcokhoz. A város védelme során a gyalogost más védőkkel együtt fogságba ejtették, ahol körülbelül fél évet töltött.A „Szlidstvo.Info” újságírói beszélgettek Ingával, aki most először mesélt fogságban szerzett tapasztalatairól, valamint arról, mit tesznek az ukrán nőkkel az orosz börtönökben. Fél év alatt Inga négy fogva tartási helyet járt meg: Olenyivkát (Donyeck megye), a taganrogi 2-es számú SIZO-t (Oroszország), a valujki női büntetőtelepet (Belgorod megye), valamint Malaja Loknyát (Kurszk megye).Az első Olenyivka volt. Ott csak rövid ideig tartottak minket – nagyjából hét napig. 2022. április 19-én vittek át a taganrogi 2-es számú SIZO-ba. Ott kezdődött el igazán a pokol.Az első két napban nem bántottak minket. Naponta kétszer vittek ellenőrzésre – reggel és este. Ott a börtönőrök már gúnyolódtak rajtunk. Lábon rúgtak, hogy minél szélesebbre tárjuk szét a lábunkat, és tilos volt összezárni. Olyan érzés volt, mintha mindjárt kettétörne a gerinced.Így mutatták meg a fölényüket. Aztán egy nap érkezett egy hadnagy (orosz katona – a szerk.). Nem rejtette el az arcát, és később megértettük, hogy azért hozták oda, hogy információt verjen ki belőlünk.Amikor először lépett be a cellába, a hajamnál fogva megragadott, kivitt, a falhoz állított, és azt mondta: „Lábak vállszélességben”, majd hátracsavarta a karjaimat. Azt mondta: „Mi van, kemény dió vagy?”, és mindkét fülemre ráütött a tenyerével. Megszédültem. Akkor értettem meg, hogy teljesen tönkre fognak tenni.Ingát egy cellába zárták bajtársnőjével, egy híradós lánnyal, akivel ugyanabban a zászlóaljban szolgált. A cella közvetlenül az orosz kihallgatószoba előtt volt.A hadnagynak nem kellett messzire vonszolnia. Kivett a cellából, és azonnal bevitt a kihallgatószobába.Soha nem felejtem el az arcát és a szemét. Olyan ember szeme volt, akiben nincs élet. Úgy néz rád, mint egy élő ember, de a szemében nincs semmi, üres.Azt mondta: „Jegyezz meg egész életedre. A hívójelem: Halál.” Megmutatta a kezét: hiányoztak az ujjpercei, szét voltak zúzva, egyetlen csontdarabbá váltak. Megjegyeztem őt.Információt akart kiszedni belőlem: hol van a fegyverünk, kérdezett vegyi fegyverekről, „Javelinről” is. Elmondtam, milyen fegyverzet volt a mi századunknál, mert ha más mondta volna helyettem, és kiderül, hogy hazudtam, még rosszabb lett volna.Az első taganrogi napon a falhoz állítottak, és azt hittem, azonnal kivégeznek.A börtönben arról is kihallgattak, hol születtem. Nem tetszett nekik, hogy Litvániában.Azt kérdezték: „Mi a f*szért szolgálsz itt? Miért nem a saját hazádban?” Azt válaszoltam: „Mert Ukrajna az én országom. Litvánia a szülőhazám, de Ukrajnáért fogok kiállni.”Ezután egy szobába vittek, ahol megláttam egy hatalmas kemencét. Olyan nagy volt, hogy egy koporsó is belefért volna és elégett volna benne.A hadnagynak mindegy volt, férfi vagy nő. Teljes erőből ütött. Három napon át vert, hatalmas vérömleny lett a lábamon. Amikor a falhoz állított, jobb lábbal rúgott, és a balomat találta el.Egy nap azt mondta: „Ha nem mondod el az információt, megerőszakolom a bajtársnődet.” Előhozták őt. Gyomorszájon ütötte, térdre esett a fájdalomtól. Megkérdezte: „Tudsz szopni?” A lány 25 éves volt, még alig élt valamit igazán. Azt mondta: „Nem”, és sírt. Sírt a megaláztatástól. Mi Ukrajnáért álltunk ki, és így gyaláztak meg minket.Másodszor is megkérdezte. A lány ismét sírt. Akkor én azt mondtam: „Hagyja, én megcsinálom.” Volt nála egy kb. 30 centis nyelű fából készült kalapács. Azt mondta, húzzak rá óvszert, és szopjam. Megtettem, amit a lánnyal akart tenni, csak hogy ne nyúljon hozzá. Sírtam. Ő pedig azt mondta: „Miért sírsz? Mindjárt kivertem a fogaidat.”Volt olyan is, hogy a falhoz állított és gumibottal ütött. Sikítottam a fájdalomtól, de nem állt meg. Azt mondta, ha hallgatok, a földre fektet, széttárja a lábam és „addig b*sz amíg ver a szívem”.Tudtam, hogy képes rá. De semmit sem tehettem. Olyan félelem volt bennem, hogy bár élsz, mégsem tehetsz semmit. Végül nem tette meg, még egy kicsit vert, és vége lett.Másnap elvitték a bajtársnőmet. Azt hittem, soha többé nem látom. Aztán sikolyt hallottam. Nem egyszerű sírás volt, hanem embertelen ordítás. A mai napig a fejemben cseng.Amikor visszahozták, elmondta, hogy bevitték a kemencés szobába. A kemence égett. Előbb a hadnagy kb. 40-szer megütötte, majd egy kadirovitával együtt elkezdték betolni a kemencébe. Az egyik az egyik lábát, a másik a másikat fogta.Megkérdeztem: „Hogy tudtak teljesen betolni?” Azt mondta, nem emlékszik, mert elvesztette az eszméletét. Csak azt érezte, ahogy a tűz megérinti az arcát.Nem tolták be teljesen – csak meg akarták törni.Az utolsó napon, amikor láttam a hadnagyot, a hajamnál fogva vitt a kihallgatóba. Leült, rágyújtott, és a karomon oltotta el a cigarettát. Nem volt nagyon fájdalmas, inkább megalázó.Aztán a kezemet az asztalra tette, és a kalapáccsal lendített. Azt hittem, levágja a kezem. Egy kadirovita közbeszólt: „Ne bántsd tovább ezt a nőt.” Megdöbbentem. A hadnagy újra lendített, a kadirovita újra megállította.Végül a hadnagy azt mondta: „Az Oroszországi Föderáció nevében megajándékozlak az élettel.” Megköszöntem. Visszavittek a cellába, és azt mondták, énekeljem el a „Happy Birthday to You”-t. Énekeltem. Előtte már csak azt kértem, hogy lőjenek le, mert nem bírtam tovább.Egy lapos tányéron víz és az alján egy kevés kása – ez volt az étel. Naponta két darab kenyeret kaptunk.Az egyik darabot reggelire és ebédre osztottuk, a második felének fele volt a vacsora. Ha maradt még, este tíz körül ettük meg vízzel, hogy ne haljunk éhen.Megosztottuk egymással. Ha én nem bírtam az éhséget, ő adta oda a részét. Ha neki kellett, én adtam az enyémet. A cellában volt egy vasasztal, és ha morzsák maradtak rajta, összeszedtük. Soha nem gondoltam volna, hogy a 21. században valaki így gyűjt morzsákat, csak hogy túléljen.Volt savanyú káposzta is. Olyan volt, mintha szétmarná a gyomrot. Akinek savtúltengése volt, nem bírta enni. Néha napokig éhesek maradtak. Én ettem, mert nem akartam éhen halni.Három műszak volt az őröknél. Az elsőn takarítani kellett. A másodiknál tilos volt felállni. A harmadik volt a legkönnyebb: engedély nélkül mehettünk vécére és beszélhettünk.A kadiroviták csak az ajtó nyílásán kukucskáltak be. Állandó kérdésük volt: „Oroszország vagy Ukrajna?” Azt mondtam, tartózkodom. Ha Ukrajnát mondom, megölnek. Oroszországot pedig nem mondhatom. Nem árulhattuk el Ukrajnát.Volt, hogy minden cellának együtt kellett ordítania: „Putyin a cár”, és szidni Zelenszkijt. Ordítottuk, mert tudtuk, különben meghalunk.Az orosz himnuszt sosem tanultuk meg, hiába kényszerítettek rá. Kifüggesztették a falra, és csak felolvastuk.Szerették a május 9-éhez kapcsolódó dalokat is. Kiosztották a szöveget, meg kellett tanulni. Ha nem tudtad, büntetés járt.A csere előtt egy világos cellába vittek minket, tévével. Akkor értettük meg: orosz propagandát akartak mutatni. Minden nap „Russia 24”.Taganrog után Valujkiba vittek, majd Malaja Loknyába, Kurszk megyébe. Gyakran katonai repülőkkel szállítottak minket.Valujkiban egy álmot láttam: egy „Burda Moden” magazint, rajta a felirat: „2025”. Akkor azt gondoltam: „Istenem, még három év háború?” Most 2025 van, és azon gondolkodom, talán nem véletlen volt ez az álom.2022. október 17-én Ukrajna és Oroszország hadifogolycserét hajtott végre, amelynek során 108 nőt, köztük Ingát is hazahozták. Szabadulása után Volodimir Zelenszkij elnök a „Bátorságért” érdemrend III. fokozatával tüntette ki.
Semmi baj, bár 60-as IQ-val én mellőzném a helyedben a beírásokat. . Pontosan úgy teszel. Úgy teszel, mivel ezt írtad: "De a realitások talaján, nem a te fantazmagóriád szerint..." Tehát szerinted nekem fantazmagóriáim vannak a béke ügyben. Pedig nincsenek-
így működik ez a sunyi ork propagandista, putyin csak jót akar szegény donbasziaknak, akiknek a településeit is eltörölte a föld színéről (értsd szarrá bombázta az elmúlt 4 évben) egy kiugrott wagner-es már pár éve megírta a könyvében, hogy pld. a luhanszkiak nem is értették, hogy a wagner és a ruszki különleges erők mit keresnek ott és miért lövik az ukránokat: Orosz zsoldosok Putyin szolgálatában · Marat Gabidullin · Könyv · Moly
nem, nem, nem és mindig is NEM...! már az óvodában elmesélték, megtanították többször (Piroska és a farkas, A kismalac és a farkasok, stb.), hogy a muszka 'farkasnak' egy szavát sem lehet elhinni !, ráadásul ez a 'farkas' számtalanszor bizonyította már, hogy ebben semmi nem változott időtlen idők óta..(budapesti memorandum?)!! csak '~két dologtól' tart, hogy köveket a hasába varrva a folyóba dobják, vagy zsákbakötve leforrázzák... ez az ami valódi iránymutatást ad, ha a muszka 'farkassal' akarnak bármilyen megállapodást kötni !!! 'oszt jónapot' szvsz
szerintem kihagytad a képletből az USA-t. Ezt az egész helyzetet, ugyanis nagyrészt ők keverték ki és Európa szerepe inkább másodlagos volt. A NATO gyakorlatilag maga az USA-t jelenti. Nehéz átlátni az USA kiinduló céljait, nyilván ők sem mindent így gondoltak el pontosan. Az EURO létrejöttének és erősödésének biztosan nem tapsoltak. A német autóipar az amerikai autóipar feletti látványos győzelmének sem hiszem, hogy tapsoltak volna. A kétezres évektől látványosan erősödő Oroszország sem hiányzott, főképpen nem a korábban fő irányvonalon megjelent repedések, miszerint a német ipart el kell zárni a hatalmas és olcsó orosz természeti erőforrásoktól. Ha ezeket a szempontokat is figyelembe vesszük, akkor az USA számára egészen jól alakulnak a dolgok. EU-orosz barátság kuka. Az EU látványos meggyengülése, ami akár a széteséshez is elvezethet. És elérkezett az idő a nagy üzletek learatására is az energia, a kereskedelmi feltételek, fegyverek hosszútávú és nagyobb arányú eladása. Ami nem jött jól, az a másik feltörekvő rivális és a nagy erőforrás kapcsolatának nagymértékű javulása, ezért ezen még dolgozni kell. Kínának már nagy engedményt nem tehet, mert Kína felnőtt hozzá, ezért vélhetően az oroszoknak fog, ha szét akarja választani őket, megakadályozva Kína további előretörését. Eddig az USA viszonylag ügyesen csinálta, hiszen az éves védelmi kiadásának állítólagosan a harmadát, negyedét fordította eddig a korábban szinte minden téren romló helyzetének gyökeres megváltoztatására.
a jóságos putyin könnyen betarthatna a "háborúpárti" nyugatnak és véget vethetne az ármánykodásuknak, de valamiért mégis ő támad folyamatosan, lassan 4 éve és szemmel láthatóan nem akar leállni, még Trump kérésére sem.. akkor most putyin a gonosz brüsszeliták bábja és az ő érdekükben folytatja a háborúját?
https://www.portfolio.hu/global/20251214/a-nato-fotitkara-haborurol-beszelt-reagalt-a-kreml-805984 . Na most, akkor előbb hatnak a szankciók és az ukránok nyernek és utána fogja letámadni Oroszország a Natot :))Vagy akkor, hogy is van ez ? Azért csak kibújik időnként a szög a zsákból, hogy a háborúpárti EU-s vezetők célja, nem más mint Oroszország meggyengítése az orosz-ukrán háborúban, ezért is tesznek mindig keresztbe a béke megálapodásoknak,és ezért nem engedik, hogy az ukránok kompromisszumos megoldásba belemenjenek. Ehhez pedig kiváló partner számukra az,úgy egyébként ukrán még akkor is ha zsidó származású,Zelenszkij, aki messiási téveszmékben képzeleg, vagyis beteg. . Előbb utóbb, viszont az ukrán népnek is lefog esni,hogy a nyugati "segítő "szándék az nem az ukrán népnek szól hanem a nyugati hatalmi elit érdekeinek. Csak sajnos addigra már nagyon sok ukrán megfog halni és még több elfogja hagyni az országot valószínűleg egy jelentős részük mindörökre. Ukrajnát nem fogják ujjá építeni mert sem pénz sem ember nem lesz hozzá,a jelenleg hatalmon levő nyugati elit zöme valószínűleg rövid időn belül megfog bukni és bevándorlás ellenes jobbos, szélső jobbos kormányok fognak alakulni,Ukrajna támogatását pedig befejezik. Ha lesz is pénz Ukrajnában azt mint ahogyan eddig a korrupt vezető réteg majd zsebre teszi. Szerintem a jelenlegi folyamatokat elemezve ez a sors vár Ukrajnára.Vagyis Ukrajna vesztét nem csak Putyin hanem a saját vak,korrupt, vezetőik és a nyugati országok vezetőinek a hibás politikája fogja előidézni.
OROSZ-UKRÁN háború