Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robben ma, 15:39
Előzmény: #82914  Fsociety
érveid továbbra sincsenek, mindig elszólod magad és az érvelés helyett személyeskedsz  :-)
vitaképtelen vagy (persze nem is azért kapjátok az ukrán zsoldot hogy vitázzatok itt bárkivel ahnem azért, hogy toljátok a full demagóg ukr propagandát).
Fsociety
Fsociety ma, 15:36
Előzmény: #83014  Robben
Tragikus,ha valaki felhivja a masikat, hogy segitseget nyujtson egy aggresszor ellen. Latom, számodra az ilyenek felfoghatatlanok, hát kapituláljanak má'!  😀
Robben ma, 15:35
Tragikomikus, önmagáért beszélő friss hír: 
Andy Burnham, az új brit miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőn felhívja  Zelenszkij ukrán elnököt, hogy biztosítsa őt arról, hogy az Egyesült Királyság továbbra is „100%-ban” támogatja Ukrajnát.
„A mai napon később világossá teszem Zelenszkij elnök számára, hogy nincs változás” az Egyesült Királyság álláspontjában Ukrajnával kapcsolatban. Száz százalékig mellette fogok állni, ahogyan Keir Starmer is tette” – mondta Burnham.
hát persze: ha nem így lenne, akkor fel sem merülhetett volna a neve miniszterelnökként..le kellett hát tennie az azonnali, feltétel nélküli hűségesküt...
Fsociety
Fsociety ma, 15:34
Előzmény: #83012  Robben
Ebbol lehet,h kijönne egy közepes netflix film. Ezuttal a jó fiúk az orosz bábok,Vucic es Orban,a végén egyutt lovagolnak el egy focimeccsre a naplementében. 
Robben ma, 15:24
Előzmény: #82998  Murdoch
"kérdést vet fel a fidesz kussolása a Benes dekrétumok kapcsán "
keeper válaszolt erre neked amit röviden kiegészítenék: az csak az egyik eleme, amit ő írt. A másik az, hogy Áder Jánostól tudjuk: ő volt az, aki a szerb köztársasági elnök kollégájánál felvetette, a múlt lezárásaként tárgyalni kéne róla, majd megcsinálni együtt a szerb-magyar történelmi megbékélést, új fejezetet nyitva ezzel - a szerb fél nyitott volt erre és pár év alatt ez meg is történt, azóta is baráti viszony lett és maradt a két ország között (petermagyar persze még belerondíthat ebbe, hiszen őt Brüsszelből irányítják, Brüsszel pedig ellenségként szeretné kinyíratni a jelnelegi szerb vezetést, hiszen az szuverenista és ne globalista, Orbánt már sikerült petermagyarral leváltaniuk, és a szerb Vucicot is nagyon szeretnék megbuktattatni, ezért tömik bármivel az ellenzékét, pénz nem számít).
és: Áder elmondta pár hónapja, hogy ennek mintájára ugyanezt felajánlotta a szlovák félnek is - de sajnos egyértelmű, merev elutasítás volt a válasz! amit tehát te "kussolásnak neveztél, az nem kussolás volt hanem annak tudomásulvétele, hogy  egy egyezséghez mindig két fél kell, egyedül nem megy! te hiába vagy normális és korrekt, ha melletted lakó szomszéd minimum kétszínű. petermagyar pedig csak handabandázik ahogy szokott, a szlovák-magy kérdés felvetése csak egy mini eleme volt a látszatpolitizálásának, annak, hogy szemfényvesztés amit csinál
Phylaxa ma, 13:49
Előzmény: #83010  Fsociety
Valamelyik topicban találkoztam már vele, akkor részletesebben írt valakinek, ez sima elérhetőség szerintem. Nem tartozik rá, csak ha már hirdet, akkor figyeljen a rizikóra! Ezért szóltam hozzá!
Fsociety
Fsociety ma, 13:29
Előzmény: #83008  Phylaxa
Kissé spam gyanús..
Phylaxa ma, 13:21
Előzmény: #83001  Dehogynincs
Gondolom tudod, hogy nem "demokrácia-zsarnokság és mindaz ami közte van"-ról szó. Ez a technológiai ugrás akkora energiát kíván, ami csak akkor létezik, ha a nagyhatalmak összedolgoznak. Most éppen az elvesszük a másiktól ősi gyermekjáték folyik ehelyett. De a következő lépés, amikor felfogják, hogy így nem megy, akkor érdekes módon már az értelem jelenik meg és mindaz a hablaty, ami most megy ideológiai lapokon eltűnik. 
Phylaxa ma, 13:14
Előzmény: törölt hozzászólás
Arra figyelj, hogy amit veszel annak végén mennyi nyugdíjalap pénz (Magánhitel cégekben) van, mert ők lesznek az első, akik borítanak. "Nem kell mellre szívni, ez csak pénz!"
Gulyas00 ma, 12:53
Törölt hozzászólás
Gulyas00 ma, 12:49
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety ma, 12:44
Előzmény: #82999  keeper
Oke, köszi, kár lett volna,ha ez benned marad. Sokat hozzatettel a dolgokhoz. 
Murdoch ma, 12:26
Előzmény: #83003  keeper
keeper ma, 12:16
Előzmény: #82998  Murdoch
" Ha jól emlékszem ott volt/lett volna vmi nagy biznisz a szlovákokkal."
Ja igaz, láttam is egy elég hosszú intejút azzal a külügyes vén faszival (vagy 20+ éven keresztül részt vett a tárgyalásokban), aki ecsetelte, hogy csak az ellenzék csinálja a cirkuszt és, most lehetne megállapodni a szlovákokka, lassú folyamat stb. (Ugye az a szlovák miniszterelnök aki ezt elismeri - a dekrétumok illegalitását - az automatikusan megbukik örökre, ugye ez sok jogi problémával is járt volna pl. a földek tulajdonjoga, kártérítés stb, ezért volt ez a szőnyeg alá söpörve.)
.
Hol van a már  Dobó féle: "A Haza nem eladó!"
ma már ez a sláger:
"Lombos gesztenyefák alatt eladtál, s eladtalak."
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:15
Előzmény: #82997  Phylaxa
Az ipari forradalomig már jórészt kialakult az európai értékrend.
Megvoltunk szovjet olaj, földgáz és atom nélkül.
Abban egyetértünk, hogy nem volt jó ötlet idehozni az akkugyárakat, ha se nyersanyagunk, se energiánk, se vizünk nincs hozzá.
Abban is egyetértünk, hogy értelmesen kell megoldani a problémákat, bár lehet, hogy nem ugyanazt tartjuk értelmesnek.
Abban biztos vagyok, hogy te elhanyagolod az orosz birodalmi terjeszkedés biztonsági kockázatait.
Murdoch ma, 12:10
Előzmény: #82997  Phylaxa
Politika. Kis országokat amennyire lehet elnyomják, vagy zsarolják, amúgy (meg lett mondva, ugye):
https://mfor.hu/cikkek/makro/atvettek-orban-viktortol-a-bot-a-kullo-kozott-szerepet-az-unios-szankciok-ugyeben.html
Csak felvetődik a kérdés, hogy egyes európai vezetők kinek az érdekeit képviselik valójában. Mert pölö az usa nem akar egy túl erős európát, hát valahogy mégis csak Bidenék alatt durrant ki az északi-áramlat. Ami egyébként Trump szemét is szúrta. Még a végén euróban ment volna az elszámolás a Kremlel, na abból lett volna nemulass, ezt a hibát ugyebár Husszein is elkövette. Le is lett rombolva Irak, de az 'big beautiful' agresszió volt, gondolom.
https://www.rferl.org/a/1095057.html
keeper ma, 12:04
Előzmény: #82978  Fsociety

"Ok,es akkor most mi itt a mondanivaló?"
.
Kérdezd meg a mesteréséges intelligenciát, ha már neked nem jutott....és még egy tanács: ne igyál gyógyszerre, bár neked már lehet az is mind1, ha nyílt utcai kivégzéseket hallucinálsz, végülis mindenki magából indul ki...
Murdoch ma, 11:54
Előzmény: #82993  Fsociety
Ja, hát maradjunk annyiban, hogy az angol-francia érdekek le sem xarták, hogy több millió magyar idegen országba kerül és annak mi lesz a következménye. Ehhez ők hozzá vannak szokva, mi még befoghatjuk, a skót, wales stb. gyarmati régió mellett. Ellenben nem ezzel van a probléma, egyedi eset az ilyen, itt nagyobb kérdést vet fel a fidesz kussolása a benes dekrétumok kapcsán. Ha jól emlékszem ott volt/lett volna vmi nagy biznisz a szlovákokkal. Egyébként meg nem a hivatalokról van szó, jött anno a nagy rendcsinálás a tisza részéről. Na ja, az, hogy mindenképpen ukránul kell mondani a pályán, pölö hogy 'miért rúgtad ki a labdát, a qrva nénikédet', felvet némi kérdést. Nem mellesleg, ha már késelés:
https://444.hu/2026/07/20/gyilkossagi-kiserlet-miatt-nyomoz-a-belga-rendorseg-miutan-megtamadtak-a-katargate-ugyon-dolgozo-felugyelot
Kicsit lassan őrölnek a korrupciót tekintve demokratikus malmok, ha úgy alakul...
Phylaxa ma, 11:54
Előzmény: #82994  Dehogynincs
Erők? Ha nincs energiád és pénzed, akkor meddig fogod hitelből finanszírozni az egyre drágább importot mindenből? Ameddig el nem zavarnak? Utána pedig jössz az ideológiával, hogy az "xxx" erők elzavartak és brühühü? Vagy inkább értelmesen megoldod a problémát és megerősíted magad?! Nem igazán értem az elképzelést.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:50
Előzmény: #82995  Eisenburgprofesszor
Így van. Áprilisban is az volt az egyik kérdés, hogy Európához ragaszkodunk-e jobban vagy Orbán Viktor személyéhez.
Előzmény: #82994  Dehogynincs
Most azért más a helyzet, mint akkor.
Demokratikus választások vannak, mi választjuk meg az uniós képviselőket is.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:41
Előzmény: #82992  Murdoch
Mindig voltak erők, amik alakították az európai értékrendet.
Most is vannak olyan erők, amik érte és ellene dolgoznak.
A szovjet megszállás alatt is mindegy volt, hogy nekem mi nem tetszett.
Fsociety
Fsociety ma, 11:17
Előzmény: #82992  Murdoch
Erdekes,probalja mar meg Pozsonyban mondjuk magyarul beszélgetni. Jobb esetben csak lekeselnek. Dehat ott ugye orosz báb van,ott belefér.Meg a hivatalokban sem nagyon fogsz te ott semmit magyarul elintézni. Ez is oke. 
https://hvg.hu/elet/20250304_keses-tamadas-pozsony-magyar-fiatal
Murdoch ma, 11:09
Előzmény: #82991  Dehogynincs
Teljesen mindegy, hogy neked mi nem tetszik, az európai értékrended jelenleg erre épül. Köszönjük, nem kérjük, nem véletlenül írtam, hogy padlón vannak a potentátok. Ott volt az idióta skandináv filozófus észlény, aki sérelmezte az országa zászlajában a keresztet, hogy az mennyire sértő a muszlim kisebbségre. Egyébként ha már folyton OV-zel, jössz a diverzifikációval, elvárod az ukránbarátságot, akkor:
https://www.telegraph.co.uk/business/2026/07/13/europes-hypocrisy-over-russian-energy-is-shameful/
https://karpataljalap.net/2026/06/23/11-pontos-megallapodas-ide-vagy-oda-ujabb-nyelvi-iranymutatast-kaptak-karpataljai-oktatasi-intezmenyek
Közben meg a Times is lehozta, hogy a németek már nagyon keresik a kapcsolatot az oroszokkal, mert a gazdaságuk a padlón és kellene az energia.
Át vagy te verve, 7/24-ben, nagyjából a kreml v2.0 szint, de ez a te dolgod. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:48
Előzmény: #82989  Murdoch
Miért hozom ide az oroszokat?
A topic az orosz-ukrán háborúról szól.
Az európai demokratikus értékrendet az autoriter Ororszország is páros lábbal tapossa.
Én aztán nem nyomom a genderbullshitet, nem tetszik az iszlamizálódás és nem én agresszkorkodom azért, hogy föllendüljön a fegyverlobbi.
A szovjet rendszer "hivatalos" vallása az ateizmus volt és tényleg harcolt az iszlám és a keresztéynség ellen.
Én is matekoztam az ideologizálás helyett. Szóvá tettem, hogy Orbánnak nem kellett volna botot játszania a küllők között. Eddig nem hagyta, hogy mások vívják meg azt a harcot. Még a kormányfőségét is beáldozta emiatt. Hálistennek.
Nem mondtam, hogy ugyanannak az értékrendrek kell lennie mindenhol. Éppen azt taglalom, hogy Oroszországban a Kreml értékrendjét kényszerítik rá az alattvalókra. 
A náci Németországban nem éltem. Főleg azért nem éltem, mert a múlt század második felében születtem. Éltem viszont szovjet megszállás alatt, ahol jól megmondták nekem, hogy a kommunizmus jó. Nem volt jó.
Fsociety
Fsociety ma, 10:48
Murdoch ma, 09:59
Előzmény: #82987  Dehogynincs
Mi a fenének hozod ide az oroszokat? Ez csak egy terelés, nem tudom mire jó. Az európai demokratikus értékrendet a jelenlegi mainstream tapossa páros lábbal, én tökmindegy mit írok, de elég csak megnézni az E3-akat, padlón van mindegyik politikai elit. Fogalmam sincs miért az oroszoknak kéne itt bármit is tenni. Illetve még azt sem tudom melyik európáról beszélsz, a keresztény, vagy az iszlamizálódóról. Svédeknél még a közepesebb becslés szerint is kb. 20 év múlva a lakosság 20%-a muszlim lesz. Rossz esetben 30%. Fun fact, ők pont tojni fognak az orosz fenyegetettségre, meg nyilván a hagyományos európai értékrendekre. Egyébként meg mi a fenének ideologizálsz annyit, itt sokszor szimpla matek megy:
https://www.portfolio.hu/global/20260719/tobb-europai-orszag-is-fellazadt-az-oroszorszag-elleni-uj-szankcios-csomag-ellen-850690
Nincs Oroszország Európa nélkül és fordítva. Ezt dobta a földrajz, az viszont valami totál abnormális gondolkodás, hogy mittudomén Vlagyivosztokban is ugyanannak az értékrendnek kell lenni, mint a szivárványos brüsszelben. Na ez az a európai neoballiberális hamis pap történet, miszerint majd mi megmondjuk mindenkinek hogy mi a jó. Vót má ilyen, többek közt a náci Németországban.
wgl ma, 09:28
Sikeres orosz gazdaságot mutatja az orosz tőzsde:
https://i.imgur.com/OA4WSOo.png
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 06:53
Előzmény: #82985  Murdoch
GrizzlyG  #82950 
"De hogy ez lenne az európai és a demokratikus értékek védelme? "
Dehogynincs #82956
"Kifejtenéd, hogy az oroszok hogyan védik az európai és a demokratikus értékeket?
Egyáltalán várod-e az oroszoktól, hogy ilyen értékeket védjenek?"
_________ kifejtenéd? _____
Te is válaszolhatsz GrizzlyG helyett. Fejtsd ki! Mondd meg, várod-e az oroszoktól az európai és a demokratikus értékek védelmét?
Murdoch vasárnap, 23:36
Előzmény: #82983  Phylaxa
Ennél bonyolultabb a történet, pölö:
https://24.hu/kulfold/2024/06/27/nemetorszag-allampolgarsag-megszerzese-uj-allampolgarsagi-torveny/
A régi európának vége, kétlem, hogy visszafordítható....
Murdoch vasárnap, 23:21
Előzmény: #82977  Dehogynincs
Európai és demokratikus értékek... Melyek azok? Genderbullshit, iszlamizálódás, fegyverlobbi ukrán véren? 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 20:10
Előzmény: #82983  Phylaxa
Ebben a temaban ertek egyet egyedül jobberekkel,bar ebben a temaban kb nincs,aki nem ért egyet sztem. 
Phylaxa vasárnap, 18:04
Előzmény: #82982  Fsociety
Ezt szerintem beszéld meg a görögökkel, olaszokkal és spanyolokkal! Nekik azt mondták, hogy átveszik őket. Mi pedig építettünk egy kerítést, hogy hagyjanak békén a businesükkel.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 17:55
Előzmény: #82980  Phylaxa
En megértem. Akkor toloncoljak oda. Engem eddig a színtig erdekel a dolog. Ha meg nincs papír,akkor be sem jön,ha a határon nem tudja azonosítani magat. Sztem ez egy normál határvédelmi folyamat. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 17:55
Előzmény: #82966  FeherTibi
Az orosz válogatott még a vb-selejtezőkön sem indulhatott.
Nem a játékosaik bőrszíne miatt. Az orosz csapatokat és válogatottakat az UEFA és a nemzetközi szövetség, a FIFA 2022, az ukrajnai háború kirobbanása után tiltotta el a tornáin való részvételtől.
A budapesti atlétikai vb-n sem indulhattak. Szintén a háború miatt.
Phylaxa vasárnap, 17:51
Előzmény: #82978  Fsociety
Azt kellene megérteni, hogy nem tudod kitoloncolni őket, nincs hova. Ez addig működött, amíg kevesen voltak. 2015-től ez megszűnt. Odáig tudják toloncolni, ahol belépett. Ez van.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 17:43
Előzmény: #82975  keeper
Mondjuk speciel a fidesz is azt mondta,hogy helyben kell kezelni a migráns balhét,csak ok ezt azert mondtak,h lehessen lapatolni egy kis zsetont ugandai templomra ami sohasem.epult meg,meg ilyenek. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 17:42
Előzmény: #82976  keeper
Ok,es akkor most mi itt a mondanivaló? Jo migrans,rossz migrans,szines,nem szines,ott született,bevandorolt,de megtanulta a nyelvet...az usa valogatott egy komplett hodito leszarmazott banda,csak mar ott születtek. En nem vagyok szeljobber,ezek engem nem annyira..nekem a bűn az bűn,es mindegy,h migrans/nem migráns követi el,azt kapjak el,sitteljek le,toloncoljak ki. A nyilt utcai kivégzés sem oke,ennyi erővel akkor a börtönöket be is lehet zárni,tessek mindenkit kivégezni. Nyilvan nem ez az út.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 17:39
Előzmény: #82962  GrizzlyG
Következetesen úgy hasonlítod össze az ukránokat és az oroszokat, hogy összeszeded az ukránokról a taszító adatokat, amiket az orosz propaganda is harsog, az oroszokról meg nem beszélsz. 
Nem állítod, hogy az oroszok védik az az európai és a demokratikus értékeket, ... csak sugallod.
keeper vasárnap, 16:57
Előzmény: #82972  Fsociety
"Gondolom a francia valogatottban sem illegalis migransok játszanak,csak most nagyon fontos volt kijatszani ezeket a kártyákat."
.
Ez a lényeg, hogy ezek már ott születtek....vagy állampolgárságot kaptak. Nézd meg a mostani Ikea vagy hasonló reklámokat, már nincs benne fehér család csak nyomokban...
"Spain Legalized 500,000 Migrants. This is how it’s going."
https://youtu.be/g7wXPi-PVGs
"Islamic Sharia Council of London..." 3:08
https://youtu.be/PhQbh_bRCuw
France: Calais 'Jungle' migrant camp 
https://youtu.be/h-JZKJNa38Y
.
Európa jelenlegi szellemi szintjéről ez a reklám elmond mindent: (itt bezzeg mindenki fehér..)
https://youtu.be/nPQCaCNLjkc
keeper vasárnap, 16:52
Előzmény: #82960  Fsociety
Száhel övezet terrorizmus és gazdasági kizsákmányolás (thanks to france, UK, US), Líbia 2011...(pont Kadhafi akadályozta a hordák áthaladását Európa felé, de mind1 el van felejtve és temetve) egyébként amikor felénk és rajtuk keresztük akartak jönni, akkor nem lehetett még kerítést se emelni, lépten nyomon akadályozott minket az EU + bünti, amikor a lengyelek felé mentek és beverték a fejüket, akkor az az EU határ büszke védelme és még pénzt is adtak nekik a kalickaépítéshez meg aknásításhoz és teljes politikai támogatás volt.... ja mellesleg jó, hogy meg sem említetted az ISIS-t illetve az USA-t és csatlósait akik miatt a szíriai polgárháború (is) kirobbant(arab tavasz-> Kairó arab testvériség, ami azóta már terrorszervezetnek van nyilvánítva egyiptomban is), de azért történelemferdítésnek nem volt rossz probálkozás. Mutti pedig németországot tette tönkre és az energetikát, de ez volt az angoloknál, spanyoloknál, olaszoknál és a franciáknál is, tudod itt nincs terv ááá dehogy... nézted amúgy a meccsett tegnap? A harmadik helyért játszott Uganda és Nigéria, mondjuk a két edző még fehér volt...
.
BTW a kurdokkal az oroszok és asszad pont jóban voltak (együtt harcoltak az ISIS ellen) és a törökök lőtték őket folyamatosan, ha visszamelékszel, még meg is védték őket, amikor Ankara be akart vonulni szíriai észak-keleti területeire...a sebesült terroristákat meg törökországba és jordániába szállították/menekítették át gyógyüdülni amerikai helikopterekkel...de semmi gond már egy (volt) elítélt terrorista lett ott is az elnök, amit az EU már nem tart veszélyesnek és elkezdte visszatoloncni az embereket....az alavitákat biztosan tárt karokkal fogják fogadni..
.
+ a törököknél és az irániaknál is dekkol(t) pár milla szíriai és afgán menekült ( ja tényleg az afganisztáni háború ami 20 évig tartott, kik is kezdték?...) Merkel mutti milliárdokat fizetett a törököknek is, hogy ne indítsák útnak a menekülteket európa felé, ugye ezek a zsarolások már el vannak felejtve, meg hogy akadályozták(EU) a védekezést ellenük az egész balkánon, de igen, minden az orszok hibája, még a hőkupola is....
Nem mellesleg az EU kutatása szerint a törököktől vitték át repülővel a migránsokat az oroszokhoz, szóval őket is kérd majd számon vagy legalább az EU...
https://en.wikipedia.org/wiki/File:2021_Belarus-EU_border_crisis_-_general_map.png
.
+ amikor Libiában stabilizálni akarták a helyztet Haftarral, akkor hirtelen az EU és a NATO mindent elkövetett, hogy ne így legyen és maradjon az anarchia, elnézést demokrácia és olcsón kaják az olajat, szóval le van ez sz@rva már a felismerhetetlenségig.
.
Belaruszról és az oroszkról meg csak annyit, hogyha szándékosan puccsot és tömegtüntetéseket készítenek elő adott szervek Kazahsztánban és Belaruszban, OO (az arab tavasz mintájára), illetve még régebben csecsenföldön a Basajev félékkel, akkor ne várjanak tőlük sok megértést, mert ugye sok éven keresztül nem jött onnan egy fia migráns sem, úgyh ezt maguknak köszönhetik.
.
"Erre a hype-ra ült fel anno a dagadek OV is 2015be"
Ja, nagy hype volt....hány éves voltál akkor kisfiú, 7?
Az akkori ellenzék nem győzött cirkuszolni, hogy tegyenek rendet, mert már közlekedni nem lehetett, késelések, rablások stb, stb. közben gyurcsány a határon rángatta a kerítést, hogy megfeleljen az EU-nak
Utána meg visszatoloncolták németből őket oda, ahol először beléptek az EU-ba....
https://youtu.be/wt6QDXU0DbQ
https://youtu.be/azSzlqsa1PY
https://youtu.be/rvG_Tj9OiYs
https://youtu.be/xXHI1Le3qnw
Meg ugye szerbiában kalasnyikovokkal rohangásztak, hogy már a kommandónak kellett bevonulni a határmenti erdők és falvak környékén.
https://youtu.be/9gk6KcpnsC8
Horvát:
https://youtu.be/ZSbT1UmuU4w
Spanyol:
https://zb10-7gsop1v78b.bitchute.com/dpGfrvSHqpjp/Qgq2GRpwZpEs.mp4
https://seed167b.bitchute.com/EsSVjLui2aGL/HOEpspF3dP02.mp4
https://youtu.be/_rVSwXloXoM
https://youtu.be/SaILY9TG-fQ
https://youtu.be/boon6MkE7UI
.
"Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter januárban kotyogta el, hogy a DK lebontaná a magyar határt védő kerítést, mint mondta, a kerítés is morálisan tarthatatlan."
.
Niedelmüller azóta már a drogosokkal küzd...:
A bűnözés fellegvárává válik Budapest – Öt pontban sürgetnek azonnali intézkedéseket kerületi polgármesterek
Fsociety
Fsociety vasárnap, 14:48
Előzmény: #82973  wgl
Hat ez ilyen,ha nincs eredmeny,marad a rasszizmus,meg a többi. Marokkoi valogatottban is van par holland,csak nem fertek be az Oranjebe,ezert inkabb mentek oda. De nyilvan,aki mindenkeppen "bezzegoroszok",akkor a racionalis érvek feleslegesek. Usa valogatottban például nem sok indiant lattam. 
wgl vasárnap, 14:35
Előzmény: #82972  Fsociety
Francia bő keretben , kb 40 fős, mindenki Fr állampolgárnak született Fr országban vagy külterületén csak 3 játékos aki más országban született honosítottákk.
 Mondom BŐ KERET! o)))
Nagy kacaj volt amikor most a VB egyik ország  facparaszt menedzsre kicikzte a franciákat a sok fekete migráns okán,  közben kiderült a ő országa  válogatottjának fele honosított.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 14:25
Előzmény: #82970  wgl
Nem tudom,esetleg kerdezd az illetékest,hogy miert is a minta állam megint Oroszország. Nekem atom mindegy, hogy ki valogatott es ki nem. Gondolom a francia valogatottban sem illegalis migransok játszanak,csak most nagyon fontos volt kijatszani ezeket a kártyákat. 
wgl vasárnap, 14:18
Előzmény: #82970  wgl
Az első magyar  VÁLOGATOTT  fekete játékos Sowumni Tomas volt, .....
wgl vasárnap, 14:18
Az első magyar fekete játékos Sowumni Tomas volt, aki Lagosban született kezdetben ott élt aztán ideköltöztek édesanyjával aki fehér szőke kékszemű csinos hölgy volt.
Nagyon jóban voltunk, sőt kinn voltam Lagosban velük, pár évet élt kinn, vagy 50-éve  meg itt él.
akkor? ........ 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 13:50
Előzmény: #82968  Eisenburgprofesszor
Willi Orban például magyarul nem is nyilatkozik, bár megerti a magyart,de ennyi. De szerencsére az oroszoknal nincs arab focista 🤣🤣 es maris meg van mentve a vilag,minden szép. 
Eisenburgprofesszor vasárnap, 13:34
Előzmény: #82967  Fsociety
nego legalább tud magyarul. Néhány válogatott játékosról ez nem mondható el. Jó játékosok , de a meccs után németül vagy angolul nyilatkoznak, ami szánalmas. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 13:19
Előzmény: #82966  FeherTibi
Ki a faszom akar az oroszokhoz menni,aruld mar el... még ti sem,pedig adott a lehetőség. az Eszak Koreai valogatottban szerinted hány hany fekete /arab játszik? Es miert egy sem?   Ellenben a magyar valogatottban mar jatszik Loic Nego,es Orban idejen lett honositva..szivesen. 
FeherTibi vasárnap, 13:16
Előzmény: #82960  Fsociety
Talán láttad a tegnapi francia-angol labdarugó mérközést. Ott mennyi fehér volt a csapatokban ? Nem sok.
És egy orosz válogatottban mennyi fekete/arab van ? Nem sok. 
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 13:15
Előzmény: #82964  Fsociety
Jóvanazúgy 😎 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 13:06
Előzmény: #82961  GrizzlyG
Javaslom,hogy ne nevvel ossz meg videókat,L. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 12:57
https://mfor.hu/cikkek/makro/johet-a-200-dollaros-olajar--trump-80-ev-amerikai-politikajat-vagta-haza-nehany-mondattal.html?
____
Trumpli gondolom mar olaj longban,hat oké. De majd minden is a háborúpárti nyugati elit hibaja lesz,foleg a stagflacio. Erdemes lesz aranyat betárolni. 
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 12:30
Előzmény: #82956  Dehogynincs
Én ilyet nem állítottam, de itt és Európában folyamatosan azt harsogja az ukrán propaganda, hogy a fuckránok ezt csinálják. Szerintem nem. 
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 12:27
Előzmény: #82958  Fsociety
Fsociety
Fsociety vasárnap, 11:24
Előzmény: #82959  FeherTibi
Ühüm,nagy kár,hogy pont az oroszok voltal,akik Europa felé tereltek nem kevés migránst.  Aleppoi bombazas,kurdok,gondolom ez megvan . Erre a hype-ra ült fel anno a dagadek OV is 2015ben,it a fideszes birkák végülis jól megettek. Akkor meg a fasorban sem.volt.az ukrán háború. Persze aztan Lukasenka is szepen terelte Belaruszbol a migriket. Szoval ja, jól megvédték az europai érdekeket, Merkel meg szépen befogadta ezeket a kedves migransokat (mondjuk szépen aladolgozott Putyinnak a Mutti) Gondoljuk at ezt azért.
FeherTibi vasárnap, 11:12
Mondjuk úgy védték volna ez európai érdekeket az oroszok, hogy a sok arabot meg ki tudja még kit nem engedték volna be. De nyilván az európai vezetőket nem érdekelte volna Putyin véleménye.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 11:00
https://www.bbc.com/news/articles/cglj255jk8ko?
__
Ja,hat minden rendben,a bizalom töretlen, az oroszok 6/4-e mar szeretné,ha ez a háború menne tovabb, és ledaralnak az ukranokat..jo,adunk meg 5 evet, aztán meglátjuk,ha kell,10-et 🤣
Fsociety
Fsociety vasárnap, 10:51
Gondolom.ez egy erőltetett ideologizalas akart lenni. Az oroszoknak jogos birodalmi torekveseik vannak,meg jogos önvédelem,meg a tobbi nagyszerű eszme. Minden más az mainstream,globalis  hatterhatalom,meg a tobbi. Ha ezen logika alapjan nezed az irasaikat, rájössz, hogy nagy válaszokat itt nem fogsz kapni. Legfeljebb jon egy atkotes azonnal egy masik temara,ha kellemetlen a ruszkikra nezve valami linkkel jol alatamasztva,mert az fontos. Igy mennek itt a dolgok. 🤷
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 10:33
Előzmény: #82950  GrizzlyG
A darálóba mindkét oldalon a legszegényebbek mennek.
Kifejtenéd, hogy az oroszok hogyan védik az az európai és a demokratikus értékeket?
Egyáltalán várod-e az oroszoktól, hogy ilyen értékeket védjenek?
Shortelek vasárnap, 09:20
Oszt honnét vagy ilyen jól értesült? Biztos van az is, de azért általánosítani még egy medvének se kellene.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 08:39
Előzmény: #82953  Murdoch
Ha fegyvert küldenek, háború pártiak,ha nem,akkor meg  globalis háttérhatalom. Hát oke.Gondolom Putyin minden nap egyesével siratja a szerencsétlen kis ork porontyokat,akiket aznap elkap egy drón.  Valójában pont leszarja,hat itt birodalmi törekvések vannak, kérem szépen,az meg mindent felülír,es megbocsájtható. Bezzeg a globalista gyikemberek...
Murdoch vasárnap, 08:33
Ez a szörnyű, de valójában a demokratikus értékek sosem léteztek. Innen indult:
https://444.hu/2022/01/27/nemetorszag-segit-5000-sisakot-kuldenek-ukrajnanak
A globalisták belekényszerítettek mindenkit az érdekeik mentén, pedig alapelv, hogy az eszkaláció, emberi életek védelme miatt nincs fegyveres beavatkozás. Valójában tesznek életek millióra, az ukrán népre, max néhány kék-sárga díszkivilágitás itt-ott és jóvan.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 02:07
Előzmény: #82947  Murdoch
Amúgy bástya, bebaszna, ha tudnál banolni, mert akkor moderátor lennél,de minimum topic gazda. Elvileg IT-s vagy, ezekkel illene tisztában lenni.  
Fsociety
Fsociety szombat, 21:33
Igen,szerinted Mészáros Lőrinc itt bevonulna? Meg a fél ner...? Ja,biztosan.
GrizzlyG
GrizzlyG szombat, 21:31
Előzmény: #82946  Fsociety
Állampolgári kötelesség? Miközben a leggazdagabbak nyaralnak, a mérsékelten gazdagok hivatalos vagy nem hivatalos módon megveszik a szabadságukat...
A legszegényebbek mennek a darálóba. 
Mondhatjuk, hogy ez így működik ezer éve, ám legyen. De hogy ez lenne a az európai és a demokratikus értékek védelme? 
Biztos, hogy nem. 
Fsociety
Fsociety szombat, 21:07
https://444.hu/2026/07/17/eliteltek-az-egyetlen-nyiltan-haboruellenes-orosz-elnokjeloltet-mert-egy-videojaban-navalnij-kepet-mutatta
____
Ez lenne a minta? :) tökre megértem, hogy mindenki Mordorba akar menni,mert az a normalitás országa. 
Fsociety
Fsociety szombat, 21:04
Előzmény: #82947  Murdoch
Ha te ruszki agitprop vagy,a te bajod, végülis amíg Svejcben nyomod, engem hidegen hagy. Az más kérdés, hogy a tudományom nem merül ki itt,csakhát aki úgy kommunikál, hogy neki van igaza, a többi meg mainstream,meg gyíkemberek meg háttérhatalmak,meg nyugati elit,meg háborúpárti aki nem orosz nyalonc, az vak lesz az addicionális információkra. Az is a te bajod mondjuk,nem az enyém.
Murdoch szombat, 20:53
Előzmény: #82945  Fsociety
Már becopyztam, a modi írta neked, hogy nem kér visszajelzést, ha te vmi kényszerképzetes, feljelentgetős szerzet vagy, az a te bajod. Másodpercig nem érdekel, hogy ki vagy, nem is értem mit tökölök veled ennyit. Én speciel nem hogy nem bannoltam, még egyetlen negatívot sem nyomtam senkire, mert tojok rá. Rád is, amennyiben kimerül a tudományod az oroszbérencezésben. 
Fsociety
Fsociety szombat, 20:45
Előzmény: #82944  Murdoch
Különleges művelet van, te is megkapnád a behívódat, aztán ha nem jelentkezel a hadkiegen,akkor mennek érted. Jó,most éppen migránskodsz, tudjuk, de a behívó az behívó. Persze ha betuszkolnak a kocsiba, mondhatnád, hogy kényszersorozás,és neked jogaid vannak. Ja,vannak,csak állampolgári kötelességeid is. Aztán ha ügyes vagy, visszaszöksz Svejcbe',a lehetőség adott. (Amúgy meg ki a fasz akar megdögleni egy háborúban,ami 4 és fél éve tart,szóval megértem a dezertőröket is.Az ork ifjoncokat nem,mert azok önként dalolva mennek meghalni,de hát ha ennyi eszük van,akkor nekem oké. )
Fsociety
Fsociety szombat, 20:39
Előzmény: #82943  Murdoch
Ja, hogy elkezdjük magyarázni a dolgokat...aha,értem. Kár, hogy te erre nem voltál kiváncsi az én oldalamról, csak személyeskedtél egyet, mert elfogytak az érvek,aztán jóvanazúgy. Hát oké. Meg elárulhatnád, hogy akkor az a sírásom a moderátoroknál ban alatt hogy is volt,mert az indoklás alapján ilyen információd nem lehet. 
Murdoch szombat, 20:35
Előzmény: #82941  Fsociety
Bizonyára eme remek hírek miatt tervezi Zé az ukrán (orosz) főparancsnok, Szirszkij leváltását. És amúgy az utcai emberrablások, a lakosság terrorizálása kivételes motivációt eredményez, már tavaly volt vagy 300k dezertőr.
Murdoch szombat, 20:30
Előzmény: #82938  Fsociety
Fantasztikus. Mivel totoro kartárs a szólásszabadság nevében kitakarított mindenkit, aki nem tolta az ukránpropagandát reggeltől-estig. Értsd az északi áramlat is az oroszok műve volt. Ja, hogy nem igaz, az mindegy.
Adelchi
Adelchi szombat, 19:58
Előzmény: #82929  Istvan78
"- Izraelt Gázából és Libanonból is folyamatosan érték rakétázások, terrorcselekmények, de nem kezdtek totális háborúba addig, amíg  nem volt az ezer fölötti zsidó civil lemészárlása." Vajon  miért terrorkodnak a palesztínok?  https://keptarhely.eu/view.php?file=20240407v02yqdm2j.jpeg
Fsociety
Fsociety szombat, 19:25
A CIA igazgatója, John Ratcliffe azt nyilatkozta, hogy az orosz katonák a frontra érkezésük után átlagosan gyakran mindössze 20–30 percig maradnak életben.Ennek fő oka az olcsó és hatékony, mesterséges intelligencia-elemeket alkalmazó drónok, amelyek halálos fegyverekké váltak.
___
Ez is szomorú,dehát ugye itt az is elhangzott, hogy honnan lesz majd Ukrajnának embere, meg ilyenek,meg most már mindjárt nyer Putyin.  Vágóhíd a front, de mivel nincs "kényszersorozás", ezért önként dalolva mennek a srácok. Kár értük.  
Fsociety
Fsociety szombat, 19:15
Biztosan nagyon örülhetnek az orosz gazdák, így aratás környékén a dízel korlátozásnak. Sebaj, majd legfeljebb hazudnak plusz 2 százalék GDP-t, hát oké. 
https://www.thecommoditycompass.com/p/episode-5-running-on-empty-the-russian?
___
Hogy is volt fogalmazva?Épp hogy csak érinti a lakosságot a nafta probléma? :) Na de majd jól meg lesz mondva, hogy ez mainstream media, meg globális háttérhatalmak, meg gyíkemberek, meg nyugati elit. 
Fsociety
Fsociety szombat, 17:52
Fsociety
Fsociety szombat, 17:39
Előzmény: #82936  Murdoch
Kitiltás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikbólA moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #1510 sorszámú hozzászólása alapján történt.A moderátor indoklása:
Orosz narratívára nem vagyunk kiváncsiak.

____
Ok,szóval akkor ez a renoméd... akkor ez máshol is feltűnt. Hát oké,nekem nincs több észrevételem. 
Fsociety
Fsociety szombat, 17:38
Előzmény: #82936  Murdoch
Na,remek. Akkor ezek alapján mond meg, hogy az hogy derült ki számodra ebből, hogy én ban alatt futok a modikhoz? (Ha tiltva vagy,nem futsz te senkihez) Mert ebből sehogy. A renomém olyan amilyen,az, hogy a ruszki propagandát itt elviselik,hát oké, ez a portál dolga. Amúgy meg Placika haverod mondta, hogy Svájba futottál,tehát nagy dolgok nem derültek ki,eddig is nyilt dolog volt. Nem fideszbérenceztelek,ezt megint te találtad ki, példát mondtam arra, hogy a napokban 5 évet kértél, miközben már Ukrajna kétvállon. Szövegértésed konvergál a nullához. Nem bántás,csak tény. 
Murdoch szombat, 17:20
Előzmény: #82935  Fsociety
Unalmas ez, fideszbérencezel, svájcizol, orosz ügynöközöl, most már modi kém is vagyok, mindezt jó nagy flegmán, mintha te lennél a mindenttudó. Közben a renoméd:
“Eluntuk az óvodát. Eljött a csoportos felfüggesztések ideje. Akit ez nagyon bánt, azt nem tartóztatjuk. Nem kérünk visszajelzést, a feljelentgetések 90%-a tőletek jön, erre sem időnk, sem kedvünk nincs. Cseréljetek telefonszámot, vagy oldjátok meg máshogy.”
Fsociety
Fsociety szombat, 17:12
Előzmény: #82933  Murdoch
Az a kellemetlen,hogy en diverzifikaciot mondtam,amit szemmel láthatóan hosszú idő utan sem értesz. De szép atkotes megint egy másik témáról,szokas szerint,jol terelsz, csak a kutyát nem érdekli. 4.5 ev telt el,es szted mostmart tenyleg aztan elpusztitjak az ukranokat.Jo,hat oke..csak ugye kell még 5 év,mint a fidesznek 8,hogy gazdag ország legyünk. Jaj, öregem...mindennap ugyanaz a bullshit, csodálom a kitartasod,remelem,legalabb jol megfizetik...🤣 Jut eszembe,kertelek,h masold be a szoveget,ami alapjan en mentem sirni ban alatt a moderatorokhoz...nem sikerült,szoval akkor megis be vagy kötve hozzájuk. Köszi. 
Murdoch szombat, 16:51
Előzmény: #82932  Shortelek
Nemzetközi jog van Elek, vagy nem? Nem kéne relativizálni, ha az usa nem tojt volna az egészre az elmúlt 30+ évben. Tajvanra felkészültél? Ott mit fogsz mondani, ha Kína lépni fog? 
Murdoch szombat, 16:46
Előzmény: #82930  Fsociety
Nekem 8, ki-mivel áltatja magát. Csak kár, hogy féltucatszor leírtam, hogy az oroszok anno elcseszték. Mint a yenkik az iráni villámháborút. Ez ilyen történet, az a kérdés, hogy mi lesz a vége. Ugye az eu is már temette ezerszer az orosz gazdasàgot, nemdebár. És közben rogyásig vásárolja magát a cuccukkal:
https://www.reuters.com/business/energy/eu-imports-record-lng-volumes-russias-biggest-plant-2026-07-13/
Kissé kellemetlen nem, miután anno porig ekézted a fideszt, amiért veszi az orosz molekulát. 
Shortelek szombat, 16:42
Előzmény: #82926  Murdoch
"Ez most valami vicc, hogy jössz 7/24-ben az oroszokkal?"
Sajnos ez nem vicc, de itt az orosz- ukrán háborúról van szó, ne relativizàld a ruszki agressziót.
Fsociety
Fsociety szombat, 16:07
Előzmény: #82929  Istvan78
Az orosznak meg van mondva,hogy mit akarnak,mert egy fejlett demokracia..ezert nem 5/4 lett,csak 3/4. 
Fsociety
Fsociety szombat, 15:52
Előzmény: #82928  Murdoch
Jaj,kishaver...4 es fel eve hallgatom,hogy most mar aztan a peldakeped pontot tesz az ügy végére,meg 3 nap...a napokban meg kértél még 5 évet 😃😀 
Istvan78 szombat, 11:58
Előzmény: #82928  Murdoch
"kb az ország 3/4-e követeli szvsz, hogy bombázza szét Ukrajnát, mint a Bibi rezsim Gázát"
.
Ezt a 3/4-et melyik ujjadból szoptad? Az oroszok többsége békét akar már. 
Hazugság párhuzamot vonni a izraeliek bombázása és az ukrán háború között:
- Izraelt Gázából és Libanonból is folyamatosan érték rakétázások, terrorcselekmények, de nem kezdtek totális háborúba addig, amíg  nem volt az ezer fölötti zsidó civil lemészárlása. Ezen te könnyedén átlépsz, aztán folytatod a kettősmércézésed.
- Nem Ukrajna támadta meg Oroszországot, hogy aztán válaszként kezdjen Oo. háborút, hanem Oo. foglalta el a Krímet, a szakadár területeket, majd totális háborút indított Ukrajna ellen, s Ukrajna csak ezek után kezdte támadni az orosz területeket, amikor kell technikája lett hozzá.
.
Remélem, érted a lényeget!
Murdoch szombat, 11:42
Előzmény: #82927  Fsociety
Most már nem akar, meg ne lepődj, kb az ország 3/4-e követeli szvsz, hogy bombázza szét Ukrajnát, mint a Bibi rezsim Gázát. Isztambulban majdnem kezet ráztak, írhatom így, hogy az angol haverjaid érdekeinek nem tetszett?
Fsociety
Fsociety szombat, 11:25
Előzmény: #82926  Murdoch
Teljesen igazad van,Putyinkad minden este könyörgö levelet küld Ukrajnaba,hogy legyetek kedvesek , kössünk békét,mert mar nagyon nem akarjuk a civiljeiteket szarrá bombázni,mert megszakad  szívünk értük, ahogy eddig is. Ja,nem 😃
Murdoch szombat, 08:48
Előzmény: #82924  Shortelek
Megint a totális zűrzavar. Az agresszorozásnak zéró értelme van, miután az usa rátette a mancsát Venezuelára, az izraeli agressziót pártolja, rakétázza Iránt, megnyomorítja Kubát. Ez most valami vicc, hogy jössz 7/24-ben az oroszokkal? És miután a nyugati elit beszállt a háborúba, a legnagyobb nyugalommal beáldozva az ukránokat, jössz a békével. Na az már tuti nem lesz.Mivel senki nem akarja, a korrupt Zelenszkij rezsimed a legkevésbé.
Shortelek szombat, 05:12
Előzmény: #82923  GrizzlyG
Szerinted ennrk a hszd- nek van értelme? Megint csak fröcsõgtél.
Shortelek szombat, 05:11
Előzmény: #82920  Phylaxa
"azokat a dolgokat, amikből az oroszoknak elegük volt és megakarták beszélni, csak senki sem állt velük szóba."
Zelensxkij szerint nem lehetett, lehet a muszkával tárgyalni, amúgy mirôl kelkene tárgyalni, hogy takarodjon a tertorista muszka haza, putylert mit érdekli a rengeteg halott, már 1,5 millióan vanbak, mennyi lesz még 2 millió, az elég lesz putyinnak? Vagy talán végre a népharag rendet tesz Moszkvában? Na ezek lennének a legfontosabb kérdések, nem az, hogy mit tsrtana a muszka szerinte jogosnak, a muszka nyilvánvalóan be akarta kebelezni Ukrajnát, amit indoknak felhoztak csak hazugság és koholmány, egy mocsadék terrorista uralja Oroszországot.
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 22:31
Előzmény: #82917  Shortelek
44 db Leopárd 2 A7 például. Lehet küldeni. 
Phylaxa péntek, 22:15
Előzmény: #82921  the_outsider
Szívesen! Én is ezért vagyok itt, hogy olvassak és hátha tisztább lesz a kép. Abban az egyben biztos vagyok, hogy az ott lakók békében szeretnének élni. Ez nem természetes, ami ott folyik.
the_outsider péntek, 22:04
Előzmény: #82920  Phylaxa

Ok, köszi!       
Azt hiszem valamennyire értelek, illetve amennyit ebből érteni vélek, az alapján rövid távon (hosszabb távon meg nem filóznék ezeken itt) reménytelen, hogy mérhető mennyiségű területen azonos álláspontra jussunk.         
Részemről: ez is valamennyire közelebb vitt a tisztábban látáshoz (és nyilván még gondolkozni fogok az olvasottakon, de csak a magam "okulására").
Phylaxa péntek, 21:18
Előzmény: #82918  the_outsider
Nos íme a válasz:

-A tényeket egy demokráciában lehetne a mainstream által megismerni, de egy háborúban esélye sincs. Kb annyiról szólna a hír, amit te felsoroltál.
-A diktatúrában minek várjak tényeket? Éltem benne, elég volt. Kimentem és megtapasztaltam a sok "tény"-t a valóságban. Köszönőviszonyban sem voltak. Tehát minek említeném, a diktatúrában bizony csak propaganda van.
-A fejlődést és tanulást azért említettem, mert ez lenne a cél, de mivel az egyéni vélemények nem számítanak, ezért ezen a területen a mainstream által nem létezik.
-A ténymegismerés a valóság megismerése, tudod, amit a tudományok is kutatnak. Ha nem engednék, hogy kutassák, akkor nem lennénk okosabbak. Márpedig erre vágyunk páran. :)
-A tény helyett a valószínűség behozatala pl. az elektron ebben a pillanatbeli helyének meghatározásánál egyelőre evidens, mert ennél pontosabban még nem tudjuk meghatározni. Még! Abban, hogy mi történt pontosan tegnap az egyik város egyik terén, azt pedig azoktól tudhatom meg, akik akkor ott voltak. Biztosan jártál már úgy, hogy valahol ott voltál és a TV este összefoglalta az ott történteket. Inkább nem is mondom, hogy mennyi volt igaz abból, hiszen én ott voltam és teljesen más történt. Szóval hagyjuk. Ha egy hír valószínű, akkor az nem hír, hanem tv-show azoknak, akik szeretnek szórakozni.
Na nézzük a végét! Az, hogy Ukrajnában emberek halnak meg (nem csak honvédek), azt anélkül is elhiszem, hogy valaki ide beírja. Ugyanis minden illetékes vezető azt állítja, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát és egyik sem állítja, hogy ez véget ért. Nem csorbítok semmit. Nekem véleményem van a dolgokról, amikben nem vagyok ott, ezért pontosan nem tudhatom, hogy milyen tények történnek. A mainstream-ből is véleményeket tudhatok meg, mert pontosan nem írhatnak meg semmit, hiszen akkor lenne csak nagy a baj.
Szóval hagyjuk a rizsát! A véleményem a megoldásra nem változott, meg kell állapodniuk és ezt a nagyhatalmaknak is garantálni kell.
Eleknek pedig: Igen Oroszország megtámadta Ukrajnát. Oroszország az agresszor. Érdekel, hogy miért? Nem. Te őszinte vagy. Mások nem. Ők a mai napig tagadják (állítom, hogy fingjuk sincs, mi történt ott) azokat a dolgokat, amikből az oroszoknak elegük volt és megakarták beszélni, csak senki sem állt velük szóba. Nem ússza meg senki, ha jól figyelem. Meg kell beszélni és megállapodni, valamint ha mindent átbeszéltek, akkor betartani.
the_outsider péntek, 20:36
Előzmény: #82918  the_outsider
(...-nek nevezett entitások ...)
the_outsider péntek, 20:32
Előzmény: #82903  Phylaxa

Mi ez a sok blődség??           
Miért emelted ki, hogy minden ami nem tény, az a "demokráciában" propaganda? (csak ott?)         
Miért nem említetted, hogy a tény is propaganda, ha elhallgató és egyoldalú ?         
Miért éppen a fejlődést (tanulást, előrehaladást) akartad kiemelni egy topik használatában, amikor annak ezer más célja és oka is lehet?         
Mit értesz ténymegismerés alatt, ha szerinted kb. semmit nem ismert meg az egyik hozzászóló?         
Miért használod a "mainstream" szót, ha azt leginkább elvakultak használják?         
A "valószínű hír" és a "kevésbé valószínű hír" közötti fogalmi különbséget és az aszerinti gondolati építkezést elfogadod?           
Hogy Ukrajnában emberek hallnak meg egy (nevezzük most kivételesen(!):) konfliktusban, az vélemény, vagy tény szerinted? És ha tény, akkor milyen alapon mondhatja ezt általában egy olyan személy, aki nem volt ott az ilyen elhalálozások pillanataiban? Mi a tény és a vélemény különbsége ebben a kérdésben, mármint szerinted? (legalábbis, ha már nagyjából mindent kezdesz véleménnyé csorbítani, legalábbis kiemelten az általad "mainstream"-nek nevezet entitások hírei esetében)
Shortelek péntek, 20:19
Előzmény: #82913  Robben
A tisza kurmány mikir mondott olyat, hogy kūldenek fegyvereket az ukránoknaj? Soha, amivel én nem értettem soha egyet, én küldtem volna, sajnos valszeg nem sok mindenünk lehet erre.
Fsociety
Fsociety péntek, 17:48
Előzmény: #82915  Istvan78
Te elindultal mar Kijevbe,most ,hogy ki lett adva a parancs? 🤣
Istvan78 péntek, 17:13
Előzmény: #82911  Robben
Szerinted: "... Ukrajnban... nincs sajtószabadság, a vezetést nem lehet nyíltan bírálni,"
.
Ezzel szemben a valóság:
"A sajtószabadság helyzete Oroszországban és Ukrajnában éles ellentétet mutat: míg Oroszországban a független újságírást lényegében teljesen kriminalizálták, addig Ukrajna a háborús nyomás ellenére jelentősen javítani tudott nemzetközi megítélésén. A Reporters Without Borders (RSF) 2026-os globális sajtószabadság-indexében Ukrajna az 55. helyen áll, miközben Oroszország a 172. helyre süllyedt a 180 vizsgált országból."
.
Szerinted:
"Ukrajnában... a pártok vannak betiltva"
.
Ezzel szemben a valóság:
"Oroszországban a pártrendszer egy központosított, autoriter rezsim része, ahol a hatalmat egyetlen domináns párt és a Kreml elitje tartja kézben. Ezzel szemben Ukrajnában egy pluralista, de a háborús szükségállapot miatt jelenleg korlátozott többpártrendszer működik, ahol a pártok korábban oligarchikus érdekeket szolgáltak, ma pedig a nemzeti egységre fókuszálnak."
.
Hazudozol a vakvilágba, semmi tudással, nagy ortoszbarátsággal feltöltekezve.
Fsociety
Fsociety péntek, 14:35
Előzmény: #82913  Robben
Kedvesek ezek a fix kijelenteseid,hogy mindenkivel ott voltal a szavazofulkeben,tudod ki kire szavazott...hagyjuk,komolytalan vergodes ez.  A tobbi frocsoges szora sem erdemes, a belso lelkivilagod kivetulese. 
Robben péntek, 14:28
Előzmény: #82912  Fsociety
mellébeszélsz, hiszen nincsenek érdemi érveid - ennyi! :-)
a korábbi javasltaimat pedig fenntartom: azon magyar (balliberális) pártok, amelyekre ti szavaztatok, 2022 óta többször és több ízben kinyilvánították nyilvánosan, hogy "az orbánkormány küldjön fegyvert és pénzt Ukr nak, ne vegyen több orosz energiahordozót" ezen felül pedig:  Márk-Zay elvtársatok, a 22-es választás ellenzéki miniszterelnök jelöltje nyíltan kimondta 22-ben a kampányban ugyanezt, sőt hozzáttte, hogy "ha a Nato kéri, akkor katonát is küldene miniszterelnökként az ukr frontra", sőt, most kormányra került kedves elvtársaitok, a Tisza egy évvel ezelőtt megszavaztatta a tagságát h. Ukr legyen e EU tag, és 58% azt szavazta meg hogy igen, továbbá ukr zászlókkal tüntettek több ízben is , és azóta a tisza lényegében jóváhagyta - neketek persze lehet hogy letagadja, de hiszen a tiszavezérnek lényegében minden szava hazugság - hogy pénzt biztosan fog küldeni - a magyarok adóforintjait - az ukr elvtársaidnak, amivel a kör be is zárul!
összefoglalva: igen, ukr barát trollként és propagandistaként illene saját pénzedből uatlni az ukr elvtársais háborújára hiszen mellettük állsz, és ige: illene kiutaznotok Kijevbe tettekkel is segíteni a tényleg nyomorgó ukr elvtársakat ahelyett, hogy itt hazudozok naponta, több ízben! ok?
máris indulhtsz Kijevbe, tárt karokkal várnak!
Fsociety
Fsociety péntek, 13:29
Előzmény: #82911  Robben
Sztem ulj le egy kicsit,aztan bocsass meg magadnak,mert nagyon frusztrált vagy. Nincsenek ukran elvtarsaim. Megy itt a vinnyogas,hogy oroszberencezes,kb minden kommentedben megjelenik,h menjen frontra mindenki,aki nem ugy gondolkodik,mint te,es utaljunk pénzt Kijevnek..stb. Szamomra kissé szanalmas az erőlködésed,de biztosan van,akinek ez rezonal a gondolataival,es hát végülis a te dolgod,hogy mitől kapsz majd stroke-ot. 
Robben péntek, 13:18
Előzmény: #82909  Fsociety
az ICE olyan emberek ellen lép fel akik illegálisan érkeztek az Usa-ba és ott bűncselekményeket követtek el.
ehhez képest az ukrán elvtársaid vezette katonai terrorállamban: 1. nincs sajtószabadság, a vezetést nem lehet nyíltan bírálni, 2. demokratikus választás évek óta nincs semmilyen szinten, pártok vannak betiltva, 3. a kényszersorozást végző korrupt bűnbanda össze van nőve, az államvezetéssel, hiszen az ő hallgatólagos tudtukkal-beleegyezésükkel viszik el fizikai erőszakkal a frontra ágyútölteléknek a szegény ukránokat - szegényen itt azokat kell érteni akiknek nincs elég pénzük lefizetni a verőembereket, hogy így vegyék meg a szabadságukat! 
a kényszersorozók így tettek és tesznek szert igen komoly vagyonokra, a kisemberek kifosztása révén évek óta: nagy autókat, nagy házakat vesznek a kizsarolt pénzekből, és sz.rják le magasról a háborút, ahol így helyettük más halhat meg a semmiért! 
tehát két "elitcsoport nyomja el és lopja meg, egymást segítve az ukrán népet: a Zelenszkij vezette államvezetés amely ellopja a nyugati segélyek jelentős részét, illetve az őt kiszolgáló kényszersorozó-maffia, amely állami engedéllyel, saját zsebre dolgozva követheti el a pénzzsarolásaival a köztörvényes bűncselekményeket (ameyl bevételeiből persze biztos ad fel százalékot a felsőbb szinteknek, hálából)!.
és ti, cinikus ukrán-propagandista trollok, ennek tapsoltok! szégyen a köbön!
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 13:06
Előzmény: #82909  Fsociety
Jó kezekben van a világ, megnyugodhatunk. 
Mi baj lehet? :)) 
Fsociety
Fsociety péntek, 13:03
Előzmény: #82908  GrizzlyG
Trump sajat állampolgárait kivégző ,szinte minden jogkörrel felruházott ICE-je ,ahol ismert neonácik kaptak fegyvert,az micsoda? 
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 12:57
Előzmény: #82907  Robben
Ha a Ner volt a rémséges maffia, akkor ez az "ukrán állam" micsoda? :) 
Robben péntek, 12:39
Így működik a nyugati zsoldban álló, az ukrán hazát eláruló Zelenszkij mocskos, állami terrorgépezete: az ellenfeleit sztálinista módszerekkel, bérgyilkosok segítségével próbálja meg levadászni, hogy később ne hozhassák nyilvánosságra az általuk jól ismert, velejéig korrupt (de a Nyugat által "demokratikusnak hazudott és beállított) rendszer belső működéséről tudomásukra jutott információkat.. ebben az esetben is így történt, de bérgyilkost a biztonság kedvéért szintén kinyírták, most pedig eljátsszák, mintha "csak úgy", tehát nem elnöki megrendelésre, hanem vmi "egyéni akcióként" hajtották volna végre a gyilkosságokat.."őrizetbevételről adtak hírt itt a végén, de az ügy úgyis el lesz símítva, éppúgy, mint a Magyaroszságon illegálisan átszállított EU-s, az ukrán vezetésnek küldött fekete és mutyipénzek, illetve aranyrudak ügye (hiszen a tisza vezetésének is jutottak azokból az összegekből, tehát egymásnak falaz immár az ügyben az ukr és magyar kormány...)
Az ukrán katonai hírszerzést (GUR) vádolja az ellene elkövetett merényletkísérlettel Vadim Jermolajev ukrán származású milliomos ingatlanfejlesztő, aki súlyos sebesüléseket szenvedett a monacói lakása előtt mintegy két hete végrehajtott robbantásban.
 "A rendelkezésünkre álló vizsgálati eredmények alapján kétségünk sincs afelől, hogy az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési részlegének, általánosan ismert nevén a GUR-nak az aktív állományú tisztjei közvetlenül részt vettek ebben a merényletkísérletben" - olvasható Jermolajev ügyvédjein keresztül közzétett állásfoglalásában, amelybe a dpa német hírügynökség is betekintést nyert.
Az üzletember szerint a cselekményben a szakszolgálat mostani és egykori vezetéséhez közeli személyek vettek részt. Az üggyel foglalkozó monacói és nizzai ügyészségek gyilkossági kísérlet és robbanóanyaggal elkövetett bűncselekmény címén indítottak nyomozást. A vádhatóságok egyelőre nem reagáltak az üzletember által felhozott vádakkal, illetve a nyomozás jelenlegi állásával kapcsolatos megkeresésekre.
Az 58 éves Jermolajev Ukrajnából származik, jelenleg ciprusi állampolgár, 2021 óta pedig Monacóban él. Ukrajna 2023 decemberében szankciókkal sújtotta az Oroszország által megszállt Krímben folytatott üzleti tevékenysége miatt. Monacói lakása előtt június 29-én este lépett működésbe egy csomagba rejtett pokolgép, a robbanásban ő, és a felesége súlyosan, a fiuk pedig könnyebben megsebesült.
A merénylet elkövetése miatt az Interpolon keresztül körözést adtak ki a 39 éves - Németországban lakóhellyel rendelkező - Anasztaszija Berezovszka ukrán állampolgár ellen, de őt később holtan találták meg Kijev közelében, lőtt sebekkel a fején. Az ő meggyilkolásának gyanújával az ukrán hatóságok tájékoztatása szerint a GUR egyik tisztjét és a rendvédelmi szervek egyik korábbi tagját vették őrizetbe.  
wgl péntek, 12:18
A poltikai propaganda 99%-ban hazugságra épül.
Fsociety
Fsociety péntek, 12:14
Ehhez képest napi  20 link van tényként bemasolva a migrans kollegatol mindenhonnan az internet bugyraibol,merthat ugye az nem a mainstream.sajto szerinte es akkor azt el kell hinni,mert eppen alatamasztja a mondanivalot,ugye? Es mindenki mas,aki allitolag a mainstream sajtot olvassa (jelentese:minden sajtotermek,ami nem a ruszki vonalat tamasztja alá) ,az megvezetett háborúpárti. 
Phylaxa péntek, 12:07
Előzmény: #82900  Fsociety
"...megmagyarázza azt is, hogy egyáltalán hogy mehet nyiltan a ruszki propaganda ebben a topicban."

A demokráciában minden propaganda, ami nem tény. Az egyéni vélemény is. Ha ezt megszünteted, akkor miről akarsz beszélgetni? Hogyan akarsz tanulni és főleg hogyan akarsz előrehaladni?

A háború kitörése óta mennyi tényt ismertél meg a háborúról? Kb semmit. A mainstream tényeket közöl? Legjobb esetben is csak megismerhetted, hogy a mainstream milyen véleményeket ad le.

Ha demokráciát akarsz, akkor széles a repertoár.
Fsociety
Fsociety péntek, 12:04
Előzmény: #82901  Murdoch
Beidezned kérlek azt,ami alapjan arra következtettel,hogy ha en ki vagyok bannolva,megyek sirva a modikhoz? (Ugye ez fizikálisan nem lehetséges,amig fel nem oldanak). 
Murdoch péntek, 11:56
Előzmény: #82900  Fsociety
Ott az adatlapodon, publikus infó 😅 A hozzátok hasonló feljelentgető, meg nyafogó oroszbérencezőket már a modik is unják. Ez ilyen egyszerű, haver. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek