Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hablaty szerda, 10:53
Előzmény: #63815  sztiv
Én azt javasolnám nekik, hogy Ukrajna elfogadott határától 300 km-es körzetbe bármilyen katonai célpontot lőhetnek, akár milyen fegyverrel. De csak azért mondok egy számot, hogy ha nagyon akarnak egy km korlátozást adni.
Egyébként én nem korlátoznám, abból az elvből, amit korábban írtam.
Ennyi. Aztán nézzük meg mi lesz.
Hablaty szerda, 10:50
Előzmény: #63815  sztiv
Kb... Erről "hablaty"oltam...
Hablaty szerda, 10:49
Előzmény: #63816  Murdoch
A németek igen, de a japánok nem.
Hablaty szerda, 10:49
Előzmény: #63813  Nedden
Ja, meg a kínaik is mesélhetnének a Japán 2. vh-s működéséről Kínában.
Ezzel egyetértek, még ha sajnálom is.
Az atom ledobása, bármilyen kicsi is szerintem végképp nem zárná le.
Egyrészt értelme sem lenne, annak pusztítania kell, azért találták ki, az a neve is tömegpusztító fegyver.
Másrészt, a többi nagyhatalom, köztük az orosz ki nem mondott "szövetségesek" is elítélnék.
A válaszról már ne is beszéljünk.
A háborút 2 dolog tudja lezárni, Putyin kivonul, vagy az Ukránok megadják magukat.
Szerintem jelenleg ez a 2 opció van. És jelenleg mind a 2 távol van.
Egyébként mint NATO-s állampolgár elvárom a NATO vezetőitől, hogy megvédjenek ezektől a dolgoktól.
Még a fenyegetéstől is.
Murdoch szerda, 10:45
Előzmény: #63813  Nedden
Az ugye megvan, hogy a németek már hónapokkal az atombombák bevetése előtt letették a fegyvert? De hát valahogy demonstrálni kellett, hogy ki a főnök, pár százezer civil meghalt, de mit számít, hiszen az oroszok a barbárok.
sztiv szerda, 10:43
Előzmény: #63811  Nedden
Arra gondolsz amikor az oroszok lőtték a határunktól 20 km-re lévő magyar falvakat? Hát összehívtuk azonnal a Védelmi Tanácsot! Ja várj, azt csak most kellett, amikor az ukránok Brjanszkot lőtték rakétákkal :D Hihetetlen trollok, én jókat röhögök rajtuk :D 
Van ez az ősrégi mondás: "It is easier to fall for anything than to stand for something."
Hablaty szerda, 10:42
Előzmény: #63810  Murdoch
Jaj, de nagyon szerettek a nick-embe kapaszkodni:) Többen is.
Meséljenek.
Nézd, az amcsik számoltak, hogy mivel jár, ha partraszállást alkalmaznak Japánnál. Volt tapasztalat.
Normandia a négyzeten, de lehet keveset gondolok.
Dobtak egyet, nem adták meg magukat.
Dobtak még egyet megadták magukat.
Már csak Japán harcolt.
Megkímélve több 100e szövetséges köztük amcsi katona életét.
Japán mégiscsak a hazáját védte volna. Akármi is volt az előzmény.
Az más tészta mindig.
A civileket, igen, sajnálom ami történt.
Nedden
Nedden szerda, 10:37
Tokió második világháborús gyújtóbombázása több áldozattal járt mint az atombomba.
Oroszok most bevetették a nagynyomású termó fegyvereket. 
Azt gondolom, hogy egy elhagyatott részen ledobott kis töltetű nukleáris fegyver kisebb kárt okozna, de lehet a háborút be is fejezné. 
Sajnos van az a pillanat amikor a rossz a kisebb rossz.  Ha nem dobnak Japánra atomot a gyújtóbombák és a további értelmetlen harcok több áldozattal jártak volna.
sztiv szerda, 10:32
Előzmény: #63809  Hablaty
Na mit mondtam? :D
Nedden
Nedden szerda, 10:28
Előzmény: #63806  Dehogynincs
Hol a válasz a magyarlakta területek drón támadására?!
Karpátaljai szavazók már nem is kellenek?  Vacakoltunk a nyelv törvény miatt most meg lapítunk. 
Murdoch szerda, 10:19
Előzmény: #63807  Hablaty
Az egészben az a vicc, ha Biden (mármint a háttérhatalom) a fél világot felhergeli, akkor is a Trumpra megy a mutogatás. Akkor neked is még1x, remélem gőzerővel fog tisztogatni Trump, hogy aztán kijöjjenek a tényfeltáró cikkek is, különös tekintettel az amerikai elit háborús szerepéről:
https://www.youtube.com/shorts/qL74Y_VClaA
Minden kézfogás jó pár milliárd dollár.
A japánok is tudnának mesélni az atombombákról, a vietnámiak a napalmról, az irakiak az airstrike-król úgyhogy nem hatnak meg a családi hablatyaid. 
Hablaty szerda, 10:11
Előzmény: #63808  sztiv
Jöhet, én elviselem...
Ezzel már úgy vagyok, hogy ők azt a ruszki oldalt választották, én meg a nyugati oldalt.
Ahogy szokták mondani minden hibájával együtt. Ennyi.
Senkit nem akarok meggyőzni semmiről, csak leírom, hogy én mit gondolok.
Erre meg annyit tudok mondani leegyszerűsítve, ha orosz bemehet Ukrajnába, akkor az amcsik, nyugat is bemehetett Vietnámba és Afganisztánba...
Afganisztánba is láthatjuk, hogy milyen jól megy nekik, amióta nincsenek ott az amcsik... Sajnálom is a nép jó részét, főként a nőket.
sztiv szerda, 10:02
Előzmény: #63807  Hablaty
Majd kapsz ezért a hozzászólásért vietnámozást meg afganisztánt meg minden terelést, csak a kognitív disszoinancia megszűnjön.... :D
Hablaty szerda, 09:05
Előzmény: #63798  Murdoch
Nagyon bíztok ebben a Trumpban, mintha megváltaná a világot... Béke meg hasonlók...
Egy valami egyértelműen látszik, hogy csakis orosz érdekből és orosz által kitalált sérelmekből figyelitek a dolgokat.
Meg választások háború idején... Olyan szinten elbagatellizáljátok ezt a háborút, hogy arra szavak nincsenek. Számomra egyértelmű ez is, hogy számotokra az orosz a nyerő.
Én is mesélhetnék arról, amit a nagyapám és a nagyanyám mesélt a ruszkikról a 2. világháborúról.
Voltak itt németek és ruszkik is. Ruszkik sokat. Ég és föld volt a két nép. (most tekintsünk el a szélsőséges dolgoktól)
Putyinról miért nem írod le, hogy ragaszkodik a pozihoz? Már rég nem is kéne hatalomba lennie. 2 ciklusra lehetett volna. Az nem baj?
Elindít egy teljes körű háborút, minden harcnemben. Az nem baj?
Igen egyoldalú a nézőpont.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 08:34
Leírná valaki Orbán három kedvenc szavával az orosz-ukrán háborút?
1. szuverenitás (amit annyira védeni kell, hogy nálunk még hivatala is van)
2. patrióta, patriotizmus (hazafi, hazafiság)
3. nemzetállam (nem nemzet, nem állam, hanem nemzetállam)
offshort
offshort szerda, 00:00
Előzmény: #63804  Placi82
köszi a részletesebb választ, ebből még mindíg nem teljesen egyértelmű 
h ki és miért küldte oda a magyarokat, habár vannak utalások amiből lehet következtetni! 

kunbéláék elött milyen társadalmi berendezkedés volt? 
erről a korszakról valahogy kevéskék mostanában a leirások! 
Placi82 kedd, 23:41
Előzmény: #63801  offshort
Nem felesleleges reszletek. Fontosak,es tanulságosak.
A másik kérdésedre válaszolok. 
Pechjere 40'ben már megkapta behivot és 46 ben engedtek leszerelni. Propaganda meg az volt, hogy mennek a kommunizmus ellen harcolni a Nácik oldalán. És az a baj, hogy Kun Bélaek amit műveltek a tanacskoztasosag idejében, kommunizmus eszmeje alatt, Hortyeknak nem volt nehéz dolguk "kommunistak ellen kell küzdeni". Oszt menjetek harcolni... 
Röhej az hogy  félúton valahol  kaptak Szovjet hadifogjokat ne kérdezd miért. Ruszin utászok(azok velünk voltak) meg tudtak velük kommunikálni. És ugyanúgy gyűloltek a kegyetlen  kommunista kommiszarjaikat mint a sz.rt
Szoval a magyar paraszt meg az Ukrán-orosz paraszt ölte egymást halomra. A  szovjetek  kommunizmusi eszmek  miatt, és a Nacizmus  ellen /  kontra / a(mieink)  kommunizmus, és a kommunistak , eszmei  ellen.
Ezért köp....k minden kamu eszmere, uszitasra, és  vakító propagandra. 
offshort
offshort kedd, 23:39
Előzmény: #63802  Murdoch
már mondtam neked, ez a "ja nem" 
lejárt csetes' szofordulat, de azért nyomjad csak papi! 
.
na mesélj, ki hivta be 1849--ben az oroszokat? 
kiváncsi vagyok erre is! :)) 
Murdoch kedd, 23:28
Előzmény: #63801  offshort
Bizony. 1849-ben ki hívta be az oroszokat és miért. Lényeges kérdések… Ja, nem.
offshort
offshort kedd, 23:09
Előzmény: #63800  Placi82
már bocs, minden tiszteletem az őseidnek, 
akár igazságos háborúba, akár igazságtalanba vettek részt! . 

de megint belementél a szerintem felesleges részletekbe, 
tehát ki küldte oda a magyarokat és miért? 
ezek a lényeges kérdések! 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek