Sok a ha, meg a feltételezés, meg a prekoncepció. Ilyenkor mindig eszembe jut Svejk, akit lecsuktak, mint orosz kém, mert ugyan fényképezőgép nem volt nála, de ha lett volna, akkor biztosan fényképezett volna katonai objektumokat. Oké.
Te nagyjából barbároknak állítod be az oroszokat. A számok tükrében nem értem a dolgot, mondanám hogy magyarázd meg, de nem fogod. Mindennek megvan az oka. Most felhozod Szaddamot, akit a nyugat fegyverzett fel, tömegpusztító fegyverekkel is, hogy megvívja a harcot Irán ellen. Senkit nem izgattak a civil áldozatok. Ez is megvan? https://444.hu/2013/08/27/volt-ido-amikor-az-egyesult-allamokat-nem-zavarta-a-vegyi-fegyveres-nepirtas
a karmelitában fokozódhat is az 'aggodalom', mert az ottani trafóállomások közül több, de az egyik 'legnagyobb' ami a Tisza túloldalán még az ukiknál van és lehet a pityuni és fülkés tervek szerint a muszka gondnokság alá helyezendő olcsó uki áramot lett volna hivatott a kínai akkugyárakba (is) továbbítani (~650kV-on?) - tudtommal - bizonyosan magyar (v. kínai. v. muszka, netán eu?) pénzekből és beruházásban épült ~4-5éve(?) szvsz
Ha valaki nem fejleszti a hadiipart, és abban a védelmi hadiipart, akkor hamarosan már nem fog fejleszteni semmit, mert meg fogják támadni, olyanok, akiknek ilyen ambíciói vannak... Ez olyan mint a zár az ajtón... Azért rakjuk, hogy ne is jöjjön be senki... Még "véletlenül" sem:)
Ha el is fogadjuk a számokat. Mi köze az orosz - ukrán háborúhoz? Semmi. Attól még, hogy az izraeli hadsereg ölte a gázai civileket mitől lesz jobb az orosz civil ölés? Ezt nem értem. Vagy Irakban? Vagy Vietnámban? Ez a háború, a civilek szívják mindig. De attól még nem szabad megadni magad, mert a "békés" elnyomásban sokkal több lesz az áldozat... Szaddam idejében talán sokkal több civil áldozat halt meg "békeidőben" mint a nyugati fennhatóság alatt. Vagy akár Vietnámi polgárháborúban... Ezeket nem számolja senki bele.
Gondolom te úgy veszed, hogy a hadiipar azért van, hogy a demokráciát terjessze és a világbékében legyen eltökélt. Köszi, magyar vagyok de nem hülye, nem az oroszok, kínaiak akarnak háborúzni.
Nem értesz semmit sem, attól tartok, itt egy lényeg van, az oroszok ekézése. Ukrán háború: kb. 12000 civil áldozat (ENSZ) Gáza: kb. 35000 ezer civil áldozat, de a bombázások intenzítása miatt még tízezres nagyságrendben tűntek el. A nagy részük nő és gyerek. Irak: kb. 200.000 civil áldozat, ahogy kb. Japánban is. Vietnám: kb. 1.200.000 civil áldozat. Sajnálod? Hogyne, a magad módján, szelektálva, de hogy félreértés ne essék, ezzel nincsenek az oroszok felmentve. Csak ezek tények.
Pont ebből kiindulva amit mondasz. Ezért lehet lőni az ukránoknak is akár messzebb is. Csak 1-1 lesz az állás. Köszönöm... Ennyi erővel visszamehetünk a Brit Birodalomhoz is, amikor a fél világot elfoglalták és uralták... Akkor indítsanak háborút mert akkor az övék volt? A Rheinmetall egy hadi vállalat, nyilván érdekel felhúzni, de mért nem hozol fel orosz gyárakat is? Vagy kínai gyárakat akik ezzel kapcsolatban fejlesztenek terjeszkednek. Vagy akár észak-koreai... A hadiipar erről szól. Ja és köszönik Putyinnak, hogy ilyen jól megy a cégüknek... Csak neki köszönhetik... :)
Mondták neked, hogy csak azt? De te is azt mondod, hogy oda akartak lőni, hány km-re van? Segítek. Munkács - Szumi Ukrajna, google maps szerint 1102 km.
Őket is sajnálom. Ahogy az orosz civil áldozatokat is. Ebben nincs különbség. A szándékos civil pusztításról beszélek. Ebben nincs egyenlőség. Ezt mérd össze, mikor belelőnek egy 15 emeletes házba a város közepén, és hasonlók... Egyébként Iraknak és Gázának mi köze ahhoz, hogy orosz - ukrán háborúhoz, még mindig nem értem.
Kárpátalján egy transzformátorállomást akartak kilőni, sikertelenül, maradjunk a tényeknél, nem Munkács lebombázásáról van szó. Tudtommal a Rheinmetall is Kárpátalján akar gyárat felhúzni, esetleg őket is megkérdezhetnéd, hogy jóvan-e ez így. Persze nem lenne gond ebből sem, ha 1920-ban nem a nyugat nem a saját birodalmi érdekei alapján húzzák meg a határokat, ahogy.
Eszkalálódik? Csak az egyenlőtlenség tolódik közép felé... Hány km-re van az orosz ukrán határtól Kárpátalja? Erre válaszolj kérlek. Ebben a helyzetben nem számít? Az oroszok sem csak a határ menti megyéket lövik. És még így is csak 300 km-ről beszéltem.
Szerintem számít. Csak nézd meg, hogy az Ukránokhoz mennyi orosz civil élet és civil infrastruktúra pusztítás tartozik és mennyi fordítva. Össze sem mérhető.
Trashnews, még bottal piszkálni sincs értelme. Az mondjuk biztos, hogy ötpercenként fognak páros lábbal Trumpba beleállni, nehogy már még a végén összehozza a végét.
És ha ennek következtében eszkalálódik a történet és meghal még pár százezer ember, akkor majd jön az, hogy tévedtem, spongyát rá, vagy nicket cserélsz?
Ne fárassz már ezzel, mesemondás kategória. Nem számítanak a civilek, a nyugatnak sem, pont. Érdekek, célok elérése minden áron. Hagyjuk a bullshitet. Ez pontosan látszik az ukrán helyzeten is.
OROSZ-UKRÁN háború