Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szerda, 12:19
Előzmény: #63837  Hablaty
Sok a ha, meg a feltételezés, meg a prekoncepció. Ilyenkor mindig eszembe jut Svejk, akit lecsuktak, mint orosz kém, mert ugyan fényképezőgép nem volt nála, de ha lett volna, akkor biztosan fényképezett volna katonai objektumokat. Oké.
Murdoch szerda, 12:13
Előzmény: #63836  Hablaty
Te nagyjából barbároknak állítod be az oroszokat. A számok tükrében nem értem a dolgot, mondanám hogy magyarázd meg, de nem fogod. Mindennek megvan az oka. Most felhozod Szaddamot, akit a nyugat fegyverzett fel, tömegpusztító fegyverekkel is, hogy megvívja a harcot Irán ellen. Senkit nem izgattak a civil áldozatok. Ez is megvan?
https://444.hu/2013/08/27/volt-ido-amikor-az-egyesult-allamokat-nem-zavarta-a-vegyi-fegyveres-nepirtas
gazmber szerda, 12:13
Előzmény: #63829  Murdoch
a karmelitában fokozódhat is az 'aggodalom', mert az ottani trafóállomások közül több, de az egyik 'legnagyobb' ami a Tisza túloldalán még az ukiknál van és lehet a pityuni és fülkés tervek szerint a muszka gondnokság alá helyezendő olcsó uki áramot lett volna hivatott a kínai akkugyárakba (is) továbbítani (~650kV-on?) - tudtommal - bizonyosan magyar (v. kínai. v. muszka, netán eu?) pénzekből és beruházásban épült ~4-5éve(?) szvsz
Hablaty szerda, 12:09
Előzmény: #63835  Murdoch
Ha valaki nem fejleszti a hadiipart, és abban a védelmi hadiipart, akkor hamarosan már nem fog fejleszteni semmit, mert meg fogják támadni, olyanok, akiknek ilyen ambíciói vannak...
Ez olyan mint a zár az ajtón... Azért rakjuk, hogy ne is jöjjön be senki... Még "véletlenül" sem:)
Hablaty szerda, 12:07
Előzmény: #63833  Murdoch
Ha el is fogadjuk a számokat.
Mi köze az orosz - ukrán háborúhoz? Semmi.
Attól még, hogy az izraeli hadsereg ölte a gázai civileket mitől lesz jobb az orosz civil ölés?
Ezt nem értem.
Vagy Irakban?
Vagy Vietnámban?
Ez a háború, a civilek szívják mindig. De attól még nem szabad megadni magad, mert a "békés" elnyomásban sokkal több lesz az áldozat...
Szaddam idejében talán sokkal több civil áldozat halt meg "békeidőben" mint a nyugati fennhatóság alatt.
Vagy akár Vietnámi polgárháborúban... Ezeket nem számolja senki bele.
Murdoch szerda, 12:04
Előzmény: #63832  Hablaty
Gondolom te úgy veszed, hogy a hadiipar azért van, hogy a demokráciát terjessze és a világbékében legyen eltökélt. Köszi, magyar vagyok de nem hülye, nem az oroszok, kínaiak akarnak háborúzni.
gazmber szerda, 12:02
Előzmény: #63825  Murdoch
a béke a lényeg v. nem? a 2.vh-ban is úgy lett béke a japcsikkal, hogy kaptak 2 atomot - OK - nem hosszútávra☺ szvsz
Murdoch szerda, 12:01
Előzmény: #63830  Hablaty
Nem értesz semmit sem, attól tartok, itt egy lényeg van, az oroszok ekézése.
Ukrán háború: kb. 12000 civil áldozat (ENSZ)
Gáza: kb. 35000 ezer civil áldozat, de a bombázások intenzítása miatt még tízezres nagyságrendben tűntek el. A nagy részük nő és gyerek.
Irak: kb. 200.000 civil áldozat, ahogy kb. Japánban is.
Vietnám: kb. 1.200.000 civil áldozat.
Sajnálod? Hogyne, a magad módján, szelektálva, de hogy félreértés ne essék, ezzel nincsenek az oroszok felmentve. Csak ezek tények.
Hablaty szerda, 11:53
Pont ebből kiindulva amit mondasz. Ezért lehet lőni az ukránoknak is akár messzebb is.
Csak 1-1 lesz az állás. Köszönöm...
Ennyi erővel visszamehetünk a Brit Birodalomhoz is, amikor a fél világot elfoglalták és uralták... Akkor indítsanak háborút mert akkor az övék volt?
A Rheinmetall egy hadi vállalat, nyilván érdekel felhúzni, de mért nem hozol fel orosz gyárakat is? Vagy kínai gyárakat akik ezzel kapcsolatban fejlesztenek terjeszkednek. Vagy akár észak-koreai...
A hadiipar erről szól.
Ja és köszönik Putyinnak, hogy ilyen jól megy a cégüknek... Csak neki köszönhetik... :)
Hablaty szerda, 11:48
Mondták neked, hogy csak azt?
De te is azt mondod, hogy oda akartak lőni, hány km-re van?
Segítek.
Munkács - Szumi Ukrajna, google maps szerint 1102 km.
Hablaty szerda, 11:45
Előzmény: #63827  Murdoch
Őket is sajnálom.
Ahogy az orosz civil áldozatokat is. Ebben nincs különbség.
A szándékos civil pusztításról beszélek. Ebben nincs egyenlőség.
Ezt mérd össze, mikor belelőnek egy 15 emeletes házba a város közepén, és hasonlók...
Egyébként Iraknak és Gázának mi köze ahhoz, hogy orosz - ukrán háborúhoz, még mindig nem értem.
Murdoch szerda, 11:40
Előzmény: #63828  Hablaty
Kárpátalján egy transzformátorállomást akartak kilőni, sikertelenül, maradjunk a tényeknél, nem Munkács lebombázásáról van szó. Tudtommal a Rheinmetall is Kárpátalján akar gyárat felhúzni, esetleg őket is megkérdezhetnéd, hogy jóvan-e ez így. Persze nem lenne gond ebből sem, ha 1920-ban nem a nyugat nem a saját birodalmi érdekei alapján húzzák meg a határokat, ahogy.
Hablaty szerda, 11:36
Előzmény: #63822  Murdoch
Eszkalálódik? Csak az egyenlőtlenség tolódik közép felé...
Hány km-re van az orosz ukrán határtól Kárpátalja? Erre válaszolj kérlek. Ebben a helyzetben nem számít?
Az oroszok sem csak a határ menti megyéket lövik. És még így is csak 300 km-ről beszéltem.
Murdoch szerda, 11:35
Előzmény: #63826  Hablaty
Oké, akkor ha kérhetem kezd a civil áldozatok számával. És tedd bele Irakot, meg mondjuk most Gázát is.
Hablaty szerda, 11:33
Előzmény: #63821  Murdoch
Szerintem számít. Csak nézd meg, hogy az Ukránokhoz mennyi orosz civil élet és civil infrastruktúra pusztítás tartozik és mennyi fordítva.
Össze sem mérhető.
Murdoch szerda, 11:32
Előzmény: #63824  gazmber
Trashnews, még bottal piszkálni sincs értelme. Az mondjuk biztos, hogy ötpercenként fognak páros lábbal Trumpba beleállni, nehogy már még a végén összehozza a végét.
gazmber szerda, 11:21
Előzmény: #63810  Murdoch

trumpli - a békepártján áll - ezért 
"A neves brit elemző (Nicholas Drummond) szerint Donald Trump akár atomfegyvert is adhat Ukrajnának" 'hogy 'lecsititsa' a muszka agresszorkokat, és visszaállítsa ezzel a régió békéjét és erőegyensúlyát ' https://www.portfolio.hu/global/20241120/neves-brit-elemzo-donald-trump-akar-atomfegyvert-is-adhat-ukrajnanak-724316
Karvalytokes
Karvalytokes szerda, 11:00
Előzmény: #63822  Murdoch
Semmi nem szàmít csak az eszme.
Murdoch szerda, 10:58
Előzmény: #63820  Hablaty
És ha ennek következtében eszkalálódik a történet és meghal még pár százezer ember, akkor majd jön az, hogy tévedtem, spongyát rá, vagy nicket cserélsz?
Murdoch szerda, 10:56
Előzmény: #63818  Hablaty
Ne fárassz már ezzel, mesemondás kategória. Nem számítanak a civilek, a nyugatnak sem, pont. Érdekek, célok elérése minden áron. Hagyjuk a bullshitet. Ez pontosan látszik az ukrán helyzeten is. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek