Volt annak egy szervezett szakasza is, amikor a huszonéves férfiak özönlöttek be. Kiváló szavazóbázis, ha jól emléxem, akkor a németeknél egy kis munkával 3 év alatt már behúzható az állampolgárság. Csak kár, hogy aki meg nem dolgozott, annak egy része radikalizálódott, külön tetszik, hogy a németek most hirtelen lezárták a határokat fél évre, a hollandoknál meg országos veszélyhelyzetet rendeltek el a migráció miatt. De ez már alighanem visszafordíthatatlan, mi a fenét csináljanak, bejött több millió, pár százat visszaküldenek, kb. ennyi. Ugyan. 15 év alatt tönkretette pár politikus Európát. Szép munka.
A hidegháború és a CCCP széthullása után az usa megtámadta Irakot, Afganisztánt, Jugoszláviát, Líbiát, Szíriát stb., milliónyi menekült indult meg Európa szerte, szóval érdekes amit makog a jóember (mondjuk demokrata). A 88-as iráni háborúnál nem volt probléma a vegyi fegyverek átadása Szaddamnak. Az Északi Áramlat felrobbantása nem volt probléma (hagyjuk már az ukrán szálat), hogy legyengítség a németeket és vegye az EU jópénzért tőlük a cuccot. Az ukrán eszkaláció nem volt probléma, hogy legyengítség az oroszokat és destabilizálják Európát, ellenben pörgesség a hadiiparukat. Yenki hegemón gőg.
Ez egy másik narratíva és szerintem sokkal közelebb van az igazsághoz. https://24.hu/kulfold/2024/09/14/ben-hodges-interju-ukrajna-amerika/ "Az ukrajnai háború maga a sikertelen elrettentés. A hidegháború után mindenki azt hitte, hogy ennek az egésznek vége. A németek, a britek visszavágták a haderejüket, mi otthagytuk Európát. Nagyjából egy időben azzal, hogy az utolsó amerikai tank is kivonult, Oroszország megszállta Georgia egy részét. Nem tettünk semmit. 2014-ben aztán Ukrajna egy részét is megszállta. Nem tettünk semmit. Az Aszad-rezsimet vegyi fegyverekkel támogatta. Nem tettünk semmit. Több ezer menekültet indított útnak Európa felé, ami természetesen nem volt véletlen. Nem tettünk semmit. A NATO nem volt egységes, és a Trump-kormány kétséget ébresztett abban, mennyire áll a szervezet mellett az Egyesült Államok. Közben a németek tovább építették az Északi Áramlatot, Macron elnök pedig arról beszélt, hogy a NATO agyhalott. Gondolhatja, hogy közben a Kremlben egymásra néztek és azt mondták, gyerünk, fejezzük be a munkát. Hiszen a Nyugat semmit nem fog tenni. Így néz ki tehát egy sikertelen elrettentés."
Szerinted csak felezni kell én meg azt mondom, ki tudja mit kell tenni. A krszki betörés nagy blamázs az oroszoknak, lehet most ötszörözték a valódi számot annak érdekében, hogy enyhítség a kudarcot az orosz nép felé: ugyan elfoglaltak 1000 km2-et és egy hónapja megszállva tarják, de nagyon nagy árat fizettek érte. Viszont itt a lényeg az, hogy PLaci tényként közölt egy orosz védelmi minisztériumi forrást, ami nyilvánvalóan hamis mindig (mint az ukrán is természetesen).
https://www.theguardian.com/world/live/2024/sep/13/russia-ukraine-moscow-kyiv-long-range-weapons-nato-keir-starmer-joe-biden-latest-news-updates?page=with:block-66e41b2f8f082dce7ae32bd4&filterKeyEvents=false "In an operational update on its official Telegram channel, Russia’s ministry of defence has claimed, without providing evidence, that Ukraine has lost over 12,000 service personnel during its incursion into Russia’s Kursk region." És még mielőtt köpködnéd az orosz hírforrást, annak megvan a jelentősége, hogy a Guardian ÍGY is leközli. Meg a CNBC, aki korrektül hozzáteszi: "Russia's Defense Ministry has claimed that 12,000 Ukrainian military personnel have died in the Kursk operation since it began on Aug.6. The ministry did not provide evidence for the claim and casualty figures are frequently manipulated by both sides to accentuate the opponent's losses." Akinek leginkább trükköznie kell a számokkal, azok az ukránok, ha pedig az orosz számot felezni kell, az is sok.
Mégegyszer, mi köze van a 12 ezer áldozatnak ahhoz, hogy mennyi katonát vezényeltek oda az ukránok? Szerinted már meg is halt az összes? Álljunk már meg egy pillanatra a hülyeséggel, kérem! Nekem nem sikerült megtalálni ezt az áldozatszámot se a CNN-en, se a NYT-on, de neked sikerülhet 12 másodperc alatt, légyszíves a meggyőzésemért hozd azt a linket, máskülönben azt kell higgyem...lásd, mint lent.
És Te meg hiszel a mesékben? Vagy csak játszod? Megprobaltak ezt, frankón precízul meg is szerveztek, ami szintén nem ukrán stílusra vall. Hátha az orosz népharag, elsöpri puyini rendszert, mivel atevodott a szent orosz anyafoldre az általa kezdett háború.Több mint 100.000 oroszt evakualtak etc.. De nem jött be. Mert nem ismerik az orosz neplelket. Most meg ott vannak a Kurszki katlanban az Ukrán katonák színe- java veteranjai. 100 szor kell leirnom mindent?
Megnyitottad a linket?? . "" Jójárt Krisztián lapunknak elmondta, hogy a mostani kurszki betörésben 4-5 ukrán dandár különböző egységei vesznek részt, a teljes kontingens nagyságát nagyjából 10-20 ezer fő közé teszik."" a piros színű link a komment alján arra kell rakattintani!! Szívesen. 🤣 New York Times 12 ezerre becsülte. F..zom keresd ki. Most már komolyan. 3 hete olvastam kb. Miért te mit gondoltál. Mennyien mentek be 500 ukrán katona??? És miattuk evakulatak 100.000 orosz állampolgár? . Jó te nem játszod a h. lyét az biztos. 🤣 Ja és katlan van, várj pár napot és ír majd róla a Politico is, hogy 6000 már nem mennek haza meggmaradtakanak azzonali visszavonulos parancsot adni. Színészkedéses marketingnek kicsit drága!! Bár ezek szerint egyeseknek az Ukrán ver nem draga... Főleg ha nem a sajátjai.....khmm.. Lásd Johnson szerint is az utolsó ukránig kell harcolni...
Igazán segíthetnél a linkkel, ha már bemondtad ezt a számot és csak ilyen kevés idő megkeresned. Ha nem hozod a linket, még azt kell higgyem, már megint hazudozol itt hülyeségeket és mesélgetsz. Annak mi köze az áldozatok számához, hogy mennyi katonát küldtek oda az ukránok? Te "csak játszod a hülyét vagy...?
A kurszki betörés az orosz hadsereg töketlenlenségét mutatja. Prigozsin figyelmeztette erre a vezetőket, de nem foglalkozott vele senki. A betörés után persze vizsgàlják, hogy ki a felelős...
Pentagon azt is mondta, hogy gőze sem volt a kurszki dologról. Ez igen érdekes, mert az oroszok ugye benézték, vagy nem foglalkoztatok a csapatösszevonásokkal, de vajon a yenkik sem vettek volna észre semmit? A teljes NATO felderítéssel, műholdakkal? Aha, persze.
Honnan veszem ezt a 12 ezres számot? Olvastam vazze!12 másodperc Google és találtam is egyet.probalkozz te is. CNN nel. Olvastam 12 ezres számít vagy NYT tököm se emlékszik rá. Bár 4-5 dandar az már inkább 20 ezer elit ukrán katona. Mind ott maradnak, menjél fel a telegrammra, szörnyű. Nyílt terepen hova bujjanak szerencsétlenek, az orosz dronok elől. Katlanba vannak. Kiirtjak őket. Már a Pentagon szerint se volt jó húzás, ez a Kurszki betörés. azt is most olvastam pár napja. Tessék én meg hetek óta mondom.!! Elmegyek tanácsadónak. 🤣 Ti ugye csak játszatok a h. lyét? https://www.google.com/amp/s/www.economx.hu/kulfold/ukrajna-haboru-kurszk-oroszorszag-hadmuvelet.794902.html/amp
Miért lenne hadüzenet? Ukrajna szuverén állam, semmi nem tiltja meg, hogy bilaterális alapon egy másik ország csapatokat állomásoztasson ott. A kiképzők, és a fegyverrendszerek telepítői szerinted kik voltak? Nem a reguláris haderő katonái? Miért kéne hinnem Ursulának? Én azt is elhiszem, hogy Putyint félre informálta a saját hírszerzése 2021 -ben. Szándékosan vagy sem, azt nem tudom, és számomra nincs is relevanciája. Azt viszont gondolom, hogy az ukránokon és az oroszokon kívül senki nem ismeri a pontos veszteségeket. És azt is gondolom, hogy egyik fél sem osztja meg ezeket senkivel.
OROSZ-UKRÁN háború