Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 22:52
Előzmény: #63098  Placi82
és szerény is, az a legfőbb tulajdonságod! Pontosan tudom, évek óta látom. :-)
Murdoch 2024. 09. 14. 22:49
Előzmény: #63098  Placi82
Ne foglalkozz vele. Ha az oroszok beismerten visszaverik Kurszkból az ukránokat, akkor jön majd a mantra, hogy pont ez volt a cél és hogy az orosz területek nem is fontosak.
Placi82 2024. 09. 14. 22:45
Előzmény: #63096  El_Kebir
444 et is. Olvasok még NYT, WSJ, BBC, CNN, Bloomberg, origo is  természetesen, sőt mandiner, mandiner gazdasági része amúgy különösen jó de HVG t a legtöbbször hazaiak kozul bár már messze nem olyan minőségi számomra mint 10-23 éve.Hol vannak azok az újságírók? 
Ne csináld ezt, pontosan tudod hogy művelt, olvasott nem megvezetheto ember vagyok.  Ezt nem szeretem, ez mocsok dolog amit csinálsz most. Mindent is olvasok.Most hogy  nem tudtam a ciriles Meduzát  elolvasni és 3 an ugrottak 10 perc alatt rám, itt tényleg hagyatkoztam az eredeti cikkre. És?? Szerinted jó ötlet volt 5 dandarnyi elit katonát pokolba küldeni nyílt terepre? Dronok alá? Marketingert?  Ehh! Mit is mondott névtelenül az Ukrán tiszt milyen sok halott bajtarsa dnse van a csizmájan és mind ukrán. 
sztanil 2024. 09. 14. 22:41
Előzmény: #63095  Placi82
Megvezettek, meg "csőbe" húztak, minta  Besét? :D
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 22:26
Előzmény: #63095  Placi82
Persze most az egyszer... szerintem meg állandóan meg vagy vezetve mikor a kamu/konteó oldalakat olvasod, csak nem ennyire nyilvánvaló, hogy még számodra is észrevehető.   De attól, hogy általában te nem veszed észre, mások még látják a hozzászólásaidon! :D de ez is egy eredmény, hogy egyszer észrevetted magad is... :D
Placi82 2024. 09. 14. 22:14
Előzmény: #63094  El_Kebir
Akkor lassan mondom hogy  te is megertsed. Mindig mindent ellenorzok, innen a Lexikális tudásom. Itt kivételesen hiába kattintottam a forrása ahogy szoktam, MINDIG!!! nem tudtam elolvasni, mert nem angol volt, hanem orosz. És nincs automatikusan beallitva a fordító ezen a kínai Honor telon. Most az egyszer nem olvastam el a hivatkozást ebből kifolyolag. Zárjuk le ezt. De amúgy akkor is katlanna zárják Kurszknal őket, és az taktikailag mészárlás lesz. A lényegen nem változtat. És azért mert nem kell kapkodni a harapofogot bezarni mert nincs visszavonulos parancs. Hihetetlen miért nincs. Pedig kellene.. Mert így mind ott fog  maradni, a. Legelitebb dandarok. Akárki akármit mond. Ezt mondom 3 hete. És igazam lesz. Meglatjatok.  Mint anno az északi áramlatal, etc.. 
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 21:55
Előzmény: #63093  Placi82
(ha ez a válaszod, akkor a magyart se érted, leírtam mi az alap probléma, mi az igénytelenség, mégse sikerült venni az adást :D)
Placi82 2024. 09. 14. 21:49
Előzmény: #63091  El_Kebir
Mi bajod van azzal hogy idáig nem használtam forditot. Kurva rá sose kellett oroszt olvasni, Vág te napi szinten ciril cikkeket olvasol vagy mi? Nem is értem hogy ez miért igénytelenség. Ha egy Byron romantikus  verset eredetiben akarsz olvasni akkor igénytelennek tartod magad vagy mi? hogy nem googli fordítóval olvasod.? :) Ezt nem értem miért igénytelenség. Amúgy pont  eltalaltad az okát, kínai  Honor telom van. Ezen nyomom. Olcsó és jó. Ezért nem kell rá vigyázni. 
Placi82 2024. 09. 14. 21:36
Előzmény: #63090  Istvan78
Beuzemelem a googli forditot most már. De őszintén nem sok ciril betűs hivatkozási linkre kellett idáig  kattintottam. (De a legfontosabb a pár szót megtanitotta az egyik ukrán haverom. Nyesztrilajtje, és harasao, drazdavutye, szapaszive,. Ennyi. 🤣) 
De hogy én is bosszantsam Lowridert, én meg ezt küldöm neki:)
 https://www.economx.hu/gazdasag/sved-svedorszag-stockholm-bunozes-bunbandak-kabitoszer-eroszak-penzmosas-rendorseg-informator.796232.html
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 21:36
Előzmény: #63089  Placi82
alap probléma, hogy az origo-t nem oroszkamu, kormánypropaganda bulvár oldalnak nézed (mint ami) és azt hiszed onnan bármiről is tudsz tájékozódni...  (gondolom elfogyott a fordítóprogram a telefonról is...  esetleg kínai telón nem megy a googlefordító? vagy csak igénytelen vagy a forrásra és szó nélkül beszopod az origót és a többi kamu/konteógyár "híreit"? :D )
Istvan78 2024. 09. 14. 21:27
Előzmény: #63086  El_Kebir
Csak hogyí bosszantsuk mág Laci urat, ez is a cikkben van:
"Az ukrán parancsnokság erre az offenzívára saját ellentámadással válaszolt - a határról Glushkovo regionális központja irányába. Az első napon az ukrán fegyveres erőknek sikerült mintegy két kilométert északra mozdulniuk."
Placi82 2024. 09. 14. 21:26
Előzmény: #63087  El_Kebir
Nem tudok olvasni ciril betűt fordítot meg nem használok, mert az angol megy. Ki logikazhatad volna. Főleg ha a Meduzát külön megemlitem mint ellenzéki orosz hírportál,  és ennyi mindent tudok is  róla fejből. Akkor szerinted miért nem olvastam el, mert ciril betűs. Ezért!  Meg leirjam 2 szer, vagy atment? :) 
Placi82 2024. 09. 14. 21:22
Előzmény: #63086  El_Kebir
Nem tudtam elolvasni ezt kivételesen. Mert ciril betűs. És nekem csak angol és német megy. Oroszul összesen kB 7 szót tudok írni. Meg egy mukkot se. Azt tudtam mert vagy 5 éve olvastam, hogy a Meduza hírportál egy nagyon ellenzéki orosz lap. Ellenzéki liberális Angliában elő Oligarcha támogatja állítólag. Aki nem rajongója Putyinnak. Szóval gondoltam, ha a Meduza ezt írja aki a Putyin rendszerével ellenséges, nem ok nélkül lettek kitiltva már több éve Oroszországbol a Meduza nevű hírportál. Akkor így is van. Meg is lepődtem hogy ilyet írnak. 
Szóval ciril betűt nem olvasok, ezért elolvasni se tudtam mikkor rakkatintottam. F. szért nem angolul publikalnak. :)) Ennyi. De hogy egyszerre 3 an írtatok akkor azt jelenti hogy a többi az stimmel, ott nem vitatkoztatok csak ez nem :). Oké. És megegyszer mondok én mindent elolvasok és ellenőrzok de most  ezt a  ciril betűs cikket  nem tudtam  elolvasni. Bocsi
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 21:12
Előzmény: #63083  Placi82
és te tartod magad okosnak és tájékozottnak, mikor még a megadott hivatkozásnak se nézel utána... LOL :D LOL :D
El_Kebir
El_Kebir 2024. 09. 14. 21:10
el se olvastad mit írt a "Meduza" a hivatkozás alatt, hát nem azt amit az origo.RU hazudik neked, bezzeg azt szó nélkül bekajáltad! 
"Valószínűleg az orosz parancsnokság és politikai vezetés nem fog beletörődni az ukrán fegyveres erők jelenlétébe az Orosz Föderáció területén. De lehet, hogy nincs elég erő egy döntő támadáshoz. A pótlólagos tartalékok átadása lehetséges, de nem kívánatos: az ukrán parancsnokság augusztus eleji offenzívájának tervezésekor pontosan ezzel számolt - hogy az orosz fegyveres erők minél több harcképes haderejét lefoglalja a Kurszk régióban. ."

ez a hivatkozott Meduza cikkből van, ez nagyon nem "teljes-csőd" jelentésű az, hogy az oroszoknak szükséges lenne további tartalékok bevetése, mert nem elégséges az ott lévő erőik az ukránok kiszorításához...  (persze én nem tudok oroszul, lehet a google félrefordította :D )
Istvan78 2024. 09. 14. 21:03
Mit is írnak:
"A Meduza arról ír, hogy az orosz hadsereg ellentámadást indított a Kurszk régióban, és megpróbálják elvágni a határtól azokat az ukrán erőket, amelyek mélységi orosz területekre hatoltak be. Mindez azt jelenti, hogy a Kurszkban tartózkodó ukrán csapatok egyre nehezebb helyzetbe vannak"
"Ez a csapás azonban még nem fenyegeti a Szudzsában tevékenykedő csapatokat: az orosz fegyveres erők továbbra sem számíthatnak arra, hogy elvágják az ukránok fő kommunikációs vonalát - a Szumi-Szudzsa utat."
A fentiből kiindulva szerinted már szinte vissza is foglalták az egész kurszki régiót és ott halt meg a tizenvalahány ezer ukrán katona. De te "megmondtad". Én a fentiből csak annyit olvasok ki, hogy van ellentámadás, valamennyi területet visszafoglaltak 11-én. 
totoro
totoro 2024. 09. 14. 21:01
Kamu. Bajban a Kurszki orosz ellentámadás, épphogy átkaroló hadműveletbe kezdtek az ukránok, és az oroszok egy részét bekerítés fenyegeti.
Placi82 2024. 09. 14. 20:38
István78. Ezt neked
https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/09/ukran-katonak-kurszk-zelenszkij-teljes-csod
 A Meduza hír portál egy orosz ellenzéki lap amelyet kitiltottak Oroszországba. Állítólag mert orosz elnezekinoligarchaknalltak mögötte. Ere hivatkozik az origos cikk. Ezt elfogadod? Szóval akkor én Meg-mond-tam elore hogy ez lesz. Azaz katlanban zárják a legjobb Ukrán veterán azt már tisztáztuk hogy 5 dandar az 12-20 ezer katona. Se előre se hátra. Megmondtam 3 hete hogy ez lesz. Ugye hogy már megint igaz lett ezredjere is?? . Nyoma van. Semmi értelme nem volt fellaldozni az legjobb ukrán elit harcosok(mint anno a szpahik) dandarjait. A donyecki fronton oteletnapig tarthattak volna a a föld alatti bunkereikben az állásaikat. Erre megtdjak nyílt fwdezwtlenntetepen oroszokat. 3 hete megmondtam hogy ez az oroszoknak agyaggalamb lövészet  lesz a dronokkal. Hova bujkalnak sík terepen az Ukrán katonák.? Eskü nem értem miéért nem. Látták ezt előre. Az hagyján hogy a fórumon ott viattakozok Veletek, na de ott a főhadiszálláson miért nem? Nem bonyolult ilyet kilogikazni. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2024. 09. 14. 19:36
Előzmény: #63081  Karvalytokes
Mármint csempészt.
Karvalytokes
Karvalytokes 2024. 09. 14. 19:33
Előzmény: #63075  El_Kebir
Ja mert az occsó gabonàt csak Odessaba lehet pakolni,Constancaba nem.
Ha valaki ad akkor pont a ruszki ad olcsó búzàt afrikànak.
A 2000 migrànst meg Magyar György és bandàja miatt engedték szabadon.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek