Úgy látszik, nem olvastad el rendesen amit írtam, vagy nem fogtad fel. Facebook postra alapozott letartóztatásokról volt szó. Szerinted abból volt ezer????? Nem azt írtam, hogy nincsenek problémák. Védeni meg végképp nem védem őket, csak a tisztességeseket közülük. Ez minden keresztény ember dolga kellene hogy legyen. Akinek az iszlám nem "csak" egy vallás, hanem alkotmánytervezet, azt vissza kell küldeni. Érdekes, az angolok sem a torikra szavaztak. Hogy van az, hogy mindenki töke kurvára tele van, de valahogy mégsem jutnak ezek a pártok hatalomra??? Itthon ti is az arabok ellen lázadoztok, miközben itt él kb. 50-60 ezer kínai, akiknek a többsége közönséges adócsaló, bűnöző. Ez valahogy nem éri el az ingerküszöböt, csak az itthon nem létező szír meg afgán kisebbség. Gondolom, mindjárt itt is jön majd hogy kutyát meg macskát esznek.
A BBC brit belpolitikai témàban nem szàmit objektív fórumnak. Beteges brit bolsevik Chanel .Amikor a egy néger megkéselt egy rendőrt Manchesterbe be sem szàmoltak róla. Az X en osztottàk meg a Patriótàk az erről szóló hîreket.
szép, hogy felhozod az angliai esetet, amiben az oroszokhoz köthető dezinformációval, hamis információkkal heccelték fel azokat az embereket, b+ "ti" oroszok, kémek csináltatok belőle zavargást! Most meg erre hivatkozol... szép, és ugye ez is csak a védekezés jegyében, nem támadják az oroszok a nyugatot... csak kicsit idegmérgeznek, kicsit robbantgatnak, kicsit szervezik a kétes migránsok utazását az eu-ba, na meg zavargásokat idéznek elő, a békés együttélés jegyében!
Na ne viccelj... A southporti késelés után közel 1000 (!) letartóztatás volt, vihargyors ítéletekkel. Tele van fél Anglia töke az egész helyzettel. Miközben pl. az egyik németországi késelőt inkább pszichiátriára küldték, a másik zakkant már nem is lehetett volna az országban, csak azt se tudták hol van. Ezrével, tízezrével lézengenek ezek a szerzetek Európában és te ezeket véded? Meg a Merkel-féle európai közbiztonságot lenullázó lókötőket? És csodálkozol, hogy az AFD tarol? Meg a szintén migránsellenes ámde szélsőbal BSW? Ne turistaként lézengj vmi utcán, hanem életvitelszerűen lakjál vmi no-go zóna közelében, hátha megvilágosodsz. Ilyenné lett a 'ti' európai értékrendetek, a kelet meg jól mulat, hogy micsoda káosz van. Hát ennyit erről! https://www.youtube.com/watch?v=CF_x7Y-xAL0&t=1s
Tipikus! Ha nem csak a mandinerből, meg az origóból tájékozódnátok a kis karvaly haveroddal, hanem mondjuk a BBC -ből is (ha már angliai eseményekről van szó) olvashattad volna, hogy olyan kapott érte letöltendőt, aki a saját bevallása szerint is rasszista indíttatású bűncselekményekre akart felbujtani a posztjával, többek között azzal, hogy megnevezett egy helyet, ahol tömegesen szállásoltak el kisebbségi, bevándorló hátterű embereket, és arra buzdított, hogy a zavargásban résztvevőknek az egy kiváló célpont lenne. Persze, a bíróságon már azzal védekezett, hogy csak a zavargásokat akarta minél messzebb tudni a saját otthonától. Hát ennyit erről!
Lehet, a barátaidnak ilyen tapasztalatai vannak, nekem viszont nem. 20 éves kapcsolatokat ápolok olaszokkal, csehekkel, németekkel, és spanyolokkal, plusz a kint élő magyar ismerőseim. Jellemzően nem multis arcok, egyszerű dolgozó emberek (belőlük ugye több van). Logisztikusok, értékesítők, targoncások, asszisztensek. Egy kinti kkv -nál pont le sem szarják miről mit gondolsz, ha teszed a dolgod és jól csinálod. Amit a szólásszabadságról leírsz, az megint csak a tipikus alt-right -os valósághajlítás, amit a sok maki bevesz. Egy multinál lehet egy policy, ami lehet faszság is, de senki nem köteles azt elfogadni és ott dolgozni, ha nem ért vele egyet. De tudod mit? Akkor azt mondd már el, nyugaton miért nem rúg labdába az Afd? A franciák miért mondtak nemet Le Pen -re? Az olaszok miért nem Salvinit választották? A hollandoknál hogy-hogy csak huszon pár százalékot kapott Wilders, aki azóta már puhítja is az álláspontját? Ezek mindegyike egy opportunista. Eszement neoliberalizmust akarsz látni? Nézz Mo. kormányára! Semmilyen állami szolgáltatáshoz nem jutsz, de az adódat beszedik. Oldj meg mindent magánba! Lassan olyan szinten leszel magadra hagyva mint az USA -ban, ahol ha nincs pénzed, nyugodtan megdögölhetsz az utcán, mert senkit nem érdekel. Na ez a neoliberalizmus!
Éljen a neoliberalis szolaszabadsag! És gondolati szabadság.! Hát már Facebook is Trump féle előző elnokvalsztas ügy. Húú az nagyon durva ami kibukott. A világ legnagyobb vélemény formáló hálózatról. Azt hittem leesek a székről. Ha nem olvastad olvass utána. És ez csak a jeghegy csúcsa. Ezert röhögök lowrider és István, etc kommentjein magamba.
Hanoverben 1 hónapot toltottel ott? Na ne. HŰHA. 17 éve a gepeszmérnöki diploma megkapasa után azonnal Németországban dolgozó kolistarsaimmal messengerben beszélgetünk hetente. Sok köztük a felső közép vezető. Ha éltél volna Németországban 17 évet akkor pontosan tudnád, hogy míg a helyi német közösség őszintén beenged maga közé az alsó hangon 5- 10 év. És a 5 sör után a kertipartin meri el mondani a valós véleményét a migraciorol és egyéb neoliberális átkozott eszement hulyesegrol amit Németországban is létrehoztak -Es tudod miert? Ugyan azért mint USA ban. -Ha egy nem!!! megbízható barátnak, vagy csaladtagnak mondod el a véleményed, esetleg a migraciorol és ne adj isten szitkozodsz vagy rasszista kijelentéseket teszel. Akkor egzisztenciális véged. Magyarán a diplomaddal és szakmai multaddal kitorolheted. Mert "rasszista gondolkodású" közép, vagy felsovezeto nem dolgozhat egy komoly multinál. Kapizsgalod? De csak játszod a h. lyét. Ezt te is pontosan tudod. Nagyon vigyázni kell mit mondasz Nyugaton, vagy repülhetsz. És cseszheteted. Ugyanez az orosz ukrán háború esetén. Egy fiktív példa. Ha mi ketten Németországban mint senior projekt mérnökök együtt dolgoznánk egy autipari multinál biztos hogy semmirol se beszélgetnek Veled, migraciorol biztos nem. Maximum az időjárásról Mert félnek joggal hogy befujnal a fonokeimnel és az baj lenne nekem. Na így már érted hogy mekkora a szólásszabadsag Nyugaton mostanában.?
Azzal a pár százalékkal van probléma, akik nem tisztelik az adott ország törvényeit, vallását, egyszerűen nem akarnak beilleszkedni. Ezeket az embereket azonnal vissza kell vinni ahonnan jöttek.
Nem is arra céloztam, csak arra, hogy ott már jobban hozzászoktak az idegenekhez a múltjuk miatt, mint a kelet-németek. Én pl. nemrég jártam Hanoverben, északon. Kb. 1 hónapot töltöttem el ott. Tele van fejkendősökkel. Soha semmi gondom nem volt, nem féltem, azon helyiek akikkel beszélem, semmi rosszat nem mondtak az ottani kisebbségi közösségről. Nyilván van ott is probléma, piti bűncselekmények. De messze nem olyan mértékű, számú, és súlyosságú, mint ahogy az itthon bemutatásra kerül a kormánypárti narratíva alátámasztására. A 95% -uk ugyanolyan normális, dolgozó ember, mint te, vagy én, aki csak békében és jólétben szeretne élni, tanulni. Azért el ne higgye már senki, hogy százezrével fognak ide jönni németek, skandinávok, nyugat-európaiak letelepedni! Ismer valaki ilyeneket? Én maximum olyanokat, akiknek hobbi telke van itt. A nyarat itt tölti, aztán megy vissza Hollandiába.
Nem kell 100x, de attól, hogy leírod, még nem lesz igaz. Semmire, amit állítasz, nincs semmiféle bizonyíték. Mind csupa vélemény. Jogod van hozzá, tiszteletben tartom, elfogadom, de nem kell egyetértenem veled. Két megjegyzést azonban hozzáfűznék. Az ukrán hadsereg oroszokból álló alakulata már korábban is betört Oroszország területére, azt is az ukránok szervezték meg. Nem kell lenézni a katonai képességeiket, tekintettel arra, hogy már 10 éve harcolnak. Az pedig, hogy az ukránok nem ismerik az orosz néplelket, nonszensz.
Az oroszok benézhetik, amerika meg nem lehet, hogy nem vette észre, értem! Ettől függetlenül elfogadom, és egyet is értek vele, hogy USA tudott róla. És akkor mi van? Ha az ukránok menni akarnak, akkor az az ő felelősségük. Majd egyszer valakinek el kell számolnia a döntéssel, ennyi. Vagy te is azt gondolod, hogy ott minden USA kézi vezérléssel megy?
Mégis több százezer honfitársunk menekül oda innen. Gondolkozz el rajta! Ez csak a szokásos alt-right narratíva, nem több. Vannak problémák? Persze. De ezeknek a bemutatása messze el van túlozva! Geert Wilders pártja kapott huszon X százalékot, Le Pen -re nemet mondtak a franciák, a volt NSZK területén (ahová a '70 -es évek óta mentek a törökök), labdába sem rúg az Afd. A maguk feszültségeivel és problémáival együtt is nagyon jól megvannak. Az én kint élő barátaimnak, rokonaimnak eszük ágába sincs visszaköltözni Mo. -ra. És már a britek is jönnének vissza az Eu-ba. Hát kb. ennyire van tönkretéve Európa.
OROSZ-UKRÁN háború