Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogyORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond ma, 12:02
Előzmény: #94482  Colas
#94486
"Egy biztos, Fidesztől csak olyan párt tud elvenni szavazatokat, mely sok mindent megtartana abból, amit a Fidesz csinált.(Pl. adózás szja-ban és társasági adóban..., á nem sorolom nehogy valami vita kezdődjön). Továbbá, akiről azt lehetne feltételezni, hogy sokkal kevésbé korrupt, na akkor jelentősen csökkenne a Fidesz támogatottsága annak a pártnak a javára. "
Ezzel én nagyon vitatkoznék. Az átlag Fideszes pont tesz a korrupcióra. Számára az elfogadható ( mármint a Fidesztől ). Az adó politika akármennyit is emlegetik alig számít szintén. A Fidesz gyakorlatilag egy vallássá vált már. Akéármit csinál a hívek azt megideologizálják. 56-os emlékünnepen képsek vagyunk Brüsszelt ekézni és az oroszokat dicsérni és ezernyi párhuzam ellenére nem hogy Ukrajna mellett hanem az orosz érdekek mentlén cselekedni és a hívek mennek a nyájjal.
Itt csakis a Valást ( mármint a Fidesz vallást ) kell karbantartani különböző lényegtelen nem valós hanem képzett ideológiai ellentétekkel. És ezekre ráfűzni minden bjt ami felmerül. Magas infláció, megszorítás, rezsi csökkentés elvétele, magas kamatok. mindenért meg van a mumus aki a hibás és akitől a vezető megvédi a népet. Kellenek a sötétben tevékenykedő Soros és LMBTQ ügynökök. Akár Debreceni tüntetők akár tanárok akár orvosok akár mások mögött meghúzódva.
Már évek óta ne érdemi gazdaságpolitikai döntésekről mennek viták vagy tényleges értékek és elvek mentén. Persze pár értlemesebb ember még akik kitartottak a Fidesz mellett próbálj így megideologizálni a dolgot, de már te is belátod a a korrábi szövegedben. Itt a nép a vélt bemutatott ellenséggel SZEMBEN szavazott. Az összefogá ellen azért szavazott mert a Fidesz szépen felépítette az ellenségképet.
És ugyanez a tábor aki azért szavazott az ellenzék ellen mert eltörli a rezsicsökkentést vagy mert megszoríítéásokat hozz csont nélkül elfogadta ugyanazt a Fidesztől pár hónappal később.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:02
Előzmény: #94466  badsector1
#94485
Nem írtam, hogy ugyanúgy, hanem azt, hogy sem.
#94437
"Nem gondolom, de 2006-ban sem indult az ellenzék egyenlő feltételekkel."
Hoztam rá példát. A cáfolat az lenne, ha bebizonyítnád, hogy 2006-ban az ellenzék csökkenthette volna az áfát a kampányidőszakban.
Úgy dekódolod, ahogy akarod vagy ahogy tudod, de az idézőjeles mondatom mást jelent mint amit a számba adsz.
Te valami ilyesmit dekódoltál:
"Nem gondolom, de 2006-ban ugyanúgy nem indult az ellenzék egyenlő feltételekkel."
Nem ezt mondtam. Nemcsak nem ezt nem akartam mondani, hanem nem is ezt mondtam.
Colas ma, 12:01
Előzmény: #94481  signal2
#94484
Az csak a messze jövőt érintette, a napi gondokat nem enyhítette. Magánnyugdíj pénztárt csak úgy lehetett volna bevezetni(megpróbálni), hogy egyből mindenkinek kötelezővé teszem. Akkor is kockázatos évről-évre csökkenő befizető esetében. Az egykulcsos adót a különadókból (bankok, biztosítók, nagy kiskereskedelmi cégek) finanszírozták. Egyébként tudod, hogy a kvázi egykulcsos adót ki vezette volna be 2011-től? Tudod, hogy mi volt 2010-ben (amit még 2009-ben szavaztak meg) az szja törvényben foglalva, milyen adózás lett volna 2011-től. Imádkoztam, hogy a Fidesz ne nyúljon hozzá. Kíváncsi voltam, ha nem nyúlnak hozzá mit csinál az Mszp. Nem véletlenül hergelték rögtön választás után a Fideszt, hogy hol van a nagy adócsökkentés. Meg is kérdeztem Mesterházy Attilát, hogy ha ennyire támadják az egykulcsos adót, akkor ők honnan finanszírozták volna a jóval nagyobb szja kiesést vagy csak választási fogás volt, mint 2006 előtt, amikor törvénybe volt foglalva, hogy évente 2-2 %-al csökkentik a legfelső szja kulcsot. Majd választás után azonnal törölték és plusz 4 %-ot bevezettek. Tudod mi volt a válasz? Letiltottak, nehogy még egy kérdést feltegyek. Jogszabályokat jól ismerő embert nagyon nem kedveltek. Szóval tudod mi volt 2010-ben az szja törvényben? (anno 2011-ben negyven embert kérdeztem meg az irodaházban ahol dolgoztam és egy tudta csak...)
Sehmet
Sehmet ma, 11:54
Előzmény: #94478  signal2
#94483

Ugye a politika lényege a hatalom megszerzése és gyakorlása. Kérdés, hogy lehet-e olyan összefogás ennek érdekében, amit az összefogó ellenzéki pártok szavazói nem támogatnak? Ha szenzitív területet érintene a válasz, akkor maradjon költői kérdés. A közös program - ellenzéki pártvezetők szerint - csak arra jó, hogy fel lehessen valami "mit kíván a magyar nemzet"-féle programot mutatni (ami az asztalon lévő dossziékban van - ja, de ott 2006-ban nem volt semmi, Feri később elismerte), ami eltérő értékrendek alapján felállított igényrendszer, de - éppen az eltérő érdekek miatt - a gyakorlatban megvalósíthatatlan, különösen akkor, ha azt még a kampányban sem képviselik hiteles emberek - Donáth Anna is hasonlóféléket mondott. Egy liberális párt kisebb államot és több Kovács Pistikét szeretne, ugyanakkor egy milliárdosok által vezetett szocialista párt pedig a munkavállalók érdekében egy "szabályokkal beavatkozó államot" szeretne. Aztán jön egy zöld párt, amelyik "méhlegelőket" akar, semmi fejlesztést, mert a lebetonozza a zöldfelületeket, füstöl a kéménye, több szennyvizet "termel", stb. Aztán akkor még ott van Jobbik is, amelyiknek a kisebbségek ellen tapasztalható kirohanásai, bakancsos hangjai felülírják a társadalmi szolidaritást. Ha ebből próbálnak egy programot csinálni, az torzszülött lesz, mint ahogyan az volt 2010 előtt is.
A Fidesz nem a hiteles emberek által előadott, a korábban jól működő program - aminek folytatását ígérte - helyett gyurcsányozott, mint az ellenzék, amelyik program helyett orbánozott.
Colas ma, 11:44
Előzmény: #94475  signal2
#94482
Én úgy láttam, hogy nagy vonalakban-jelszavakban-egyeztek csak meg (a részletekben már nem), ráadásul MZP sok gazdasági kérdésben szöges ellentétben állt az őt támogató pártok elképzelésével. Lásd pl. a minimálbér kérdését. Ha csak kétharmaddal van értelme kormányt váltani, akkor ez a topic még 2040-ben is létezni fog. Induljunk ki a realitásból. Egy biztos, Fidesztől csak olyan párt tud elvenni szavazatokat, mely sok mindent megtartana abból, amit a Fidesz csinált.(Pl. adózás szja-ban és társasági adóban..., á nem sorolom nehogy valami vita kezdődjön). Továbbá, akiről azt lehetne feltételezni, hogy sokkal kevésbé korrupt, na akkor jelentősen csökkenne a Fidesz támogatottsága annak a pártnak a javára. 
signal2
signal2 ma, 11:36
Előzmény: #94476  Colas
#94481
Cserébe viszont lemondtak a nyugdíjkövetelésük 25%-áról. KÖzgazdasági és jogi értelemben is a magántulajdonuk volt az MNYP vagyon. És SOHA nem volt még a történelmeben olyan kedvező időszka az átállás megfinanszírozására, mint 2013-2019 között. Éppen rosszkor sikerült kinyírni, mert a Matolcsynak kellett a lóvé az egykulcsos adó (aza a jól keresők) finanszírozására.
badsector1
badsector1 ma, 11:35
Előzmény: #94476  Colas
#94480
"Azért mert a magánnyugdíjpénztári tagok egyéni járulékaikat oda fizették, ami hiányzott az állami nyugdíjkasszából."
   
a mostani 13. havi nyugdíj is hiányzik a nyugdíjkasszából, de szerintem már 12 havi is, ami most is nagyon komoly kiesést jelent.
Sehmet
Sehmet ma, 11:35
Előzmény: #94468  Colas
#94479
Az egykulcsos adóról annyit, hogy a teljesítményalapú munkavégzésbe kár lenne belekeverni a neoliberális szolidaritás szerinti sávos adóztatást több okból is. A progresszív adózás hívei feltételezik, hogy az adózás során mindössze annyi történik, hogy valakitől elveszünk és valaki másnak odaadunk. Lassítjuk a polgári demokrácia alapját képező erős polgári réteg felépülését azzal, hogy a magasabb jövedelműektől elvett adótöbbletet az állam osztja el, ergo beavatkozik egy polgári és egy munkajogviszonyba, amit ugye nagyon nem szeretnénk, és az alacsonyabb jövedelműeket sem ösztönözné a magasabb jövedelem elérésében, hisz a magasabb jövedelműek adója miatt nekik vagy nem kell adózni, vagy nagyon keveset. Ezzel azonban a fogyasztás is csökkentjük a közép- és felsőkategóriás termékeknél, ugyanis az alacsonyabb jövedelmű ezekből nem igazán vesz, ami visszahat a gazdaságra. A társadalompolitika szolidaritást nem a személyi jövedelemadó révén, hanem egy, az állami költségvetést nem túlterhelő, de megfelelő szociális ellátást biztosító szociálpolitikán keresztül kell működtetni.
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210125_adozgatunk_adozgatunk
signal2
signal2 ma, 11:34
Előzmény: #94470  Sehmet
#94478
Sem Donáth-tal, sem Ungárral nem értek egyet. A pártok összefogása múködött, hiszen megvalós.tották. Volt közös lista, mindehol 1 jelölt, közös program, közös - és pozitív üzenetű - kampány. Ez utóbbi kettő már eleve kizárja, hogy puszta orbánozásról szólt volna az összefogás. Valójában pont nem arról szólt, hanem a "csak felfelé" szlogenről és a közös programról. Akinek a kampánya viszont ténylegesen csak gyurcsányozásról szólt, az a fidesz. Program nélküli gyurcsánoyzás. És ez utóbbi mkűködött. Ebből következően lehet, hogy pont az orbánozás működött volna.
Szóval a pártok megcsinálták a házi feladatot: közös lista, mindehol 1 jelölt, közös program, pozitív kampány.
Akiknek az összefogása nem működött, azok az ellenzéki szavazók. 
bigyula ma, 11:33
#94477
"Milliókból hirdetik a Facebookon, hogy sorosista hergelés és balos hiszti a debreceni akkumulátorgyár 
elleni tiltakozás"
.
A kúrmányzati narratíva is ez. Úgy látszik a fityesz nagyon ki akarja húzni a gyufát a Debrecenieknél.
Colas ma, 11:32
Előzmény: #94471  badsector1
#94476
Azért mert a magánnyugdíjpénztári tagok egyéni járulékaikat oda fizették, ami hiányzott az állami nyugdíjkasszából. Ráadásul a magánnyugdíjpénztári rendszert (akinek nem volt kötelező volt) leginkább a jól keresők választották, mert nekik érte meg. Az ő járulékuk pedig nagyon is komoly kiesést jelentett. Elment a szolidaritási pénz jó része a magánpénztárba. Én az akkori rendszerről beszélek, nem a mostani körülményről. Most például a nyugdíjjárulék fizetésnek nincs felső határa, 2010 előtt volt. Ugyanakkor a magas jövedelemnek csak egy részét fogják nyugdíjszámításkor figyelembe venni. Töltsd le a nyugdíjszámítás metódusát, látni fogod.  Egyébként költségvetési pénz mindig arra van, amire az adott kormány akar. Pl. pedagógus béremelésre nem akar, pedig arra nagyon kellene...
signal2
signal2 ma, 11:29
Előzmény: #94473  Colas
#94475
Ezzel szemben egy sor ponton teljes egyeétrtés, és ezáltal nyilvános közös program volt. 
A sok választónak azt kellen látni, hogy nagyon sürgősen helyre kell állítani a jogbiztonságot, a joguralmat, a demokráciát, az állam átláthatóságát, csökkenteni a korrupciót (ezt garantáló jogszabályokkal), megmenteni a közoktatást, és átállni egy környezettudatos gazdaságra. 
Ezt minden ellenzéki párt így gondolja, tehát pont ezt csinálták volna. 
Mindemellett én nem örültem volna, ha pont most kerülnek hatalomra, amikor a fidesz az elmúlt 2 év szakmailag full hibás döntéseivel taccsra vágta az országot, és azóta is cak egyre lejjebb forog ebben az örványben. ÉS emellé még különböző konstrukciókban ráadásul továbbra is a fidesz kezében maradt volna a hatlom (35 éves koncessziók, 9 évre kinevezett vagy leválthatatlan káderek, stb.) 
Csak 2/3-dal van értelme kormányt váltani, mert helyer kell álltani a jogállamot, az alkotmányosságot, teljesen új alapokra kell helyezni az ország működését, mert jelenleg maffiaszerűen működik.
signal2
signal2 ma, 11:24
Előzmény: #94468  Colas
#94474
Az egykulcsos adó akkor lenne igazságos, ha a tőkejövedelmek után pont ugyanazokat a közterheket kellene befizetni, mint a munkajövedelmek után. Nem is kell, hogy ez progresszív legyen. Legyen ez egykulcsos, de minden elvonást tekintve (adó+járulék). 
Colas ma, 11:24
Előzmény: #94470  Sehmet
#94473
Egy közös platform volt, gyűlöljük és váltsuk le Orbánt. Csakhogy kormányra kerülve konkrét döntéseket kell hozni és ott már sokkal több az egyet nem értés, mint az egyetértés. A miniszteri székeken még talán meg tudtak volna osztozni, de azután... Ezt rengeteg Fidesz-re szavazó pontosan látta, az ő szavazatuk nélkül pedig nincs esélye az ellenzéknek. Bár sokak szerint a Fideszre csak totálisan ostobák szavaznak. Én nem ezt tapasztalom, de higgyék ezt. Inkább nem szerettek volna kapni az ellenzéki hatalomból. Nem a Fideszre szavaztak, hanem az összefogás ellen.
badsector1
badsector1 ma, 11:20
Előzmény: #94470  Sehmet
#94472
donáth anna is elkezdett táncolni orbán által bekorlátozott feltételek mentén, azt sem zárom, ki, hogy újhelyivel szemben, az ő pártelnökségét engedélyezte a fidesz :))
badsector1
badsector1 ma, 11:17
Előzmény: #94469  Colas
#94471
az mnyp miért tett volna rá egy lapáttal?
anno 300 milliárdot emlegettek, hogy ennyi esett ki éves szinten a nyugdíjrendszerből, most a 13. havi lazán ennyibe kerül, amit már az adóbefizetésekből és hitelből fizetnek ki.
ha ilyen vodafone szintű pénzszórásokat is figyelembe vesszük, akkor van itt még tartalék a költségvetésben, csak nem orbán felesleges hóbortjait kellene 100 és ezer milliárdokból megvalósítani.
Sehmet
Sehmet ma, 11:15
#94470

Jó reggelt! Tegnap este az ATV-n edződtem. Meghallgattam Donáth Annát, aki azt mondta, mindegy, hogy ki mit mond, az utolsó országgyűlési ciklusok vereségének oka az "összefogás" volt, amikor különböző értékrendű pártok saját értékrendjeik feladása után már csak az orbánozos volt a közös pont az az ellenzéki összefogásnál, amivel nem lehet nyerni, mert kevés és már nem is érdekli az embereket. Az lett volna a megoldhatatlan probléma, ha nyertek volna, mert annak ő sem látja a végét, hogy mi történt volna. Ezért a Momentum az önkormányzati választásokon önállóan indul.
Ezt követően Ungár Péter is majdnem ugyanezt mondta, és a következtetése is ugyanez volt azzal kiegészítve, hogy az ellenzéki összefogásnak a pártjai nem tudják meghatározni önmagukat az LMP-n kívül, ami zöldpárt, a Momentumon kívül, ami liberális párt és az MSZP-n kívül, amelyik szociáldemokrata párt.
Ezután Magyar Gyuri bátyámat hallgattam Nagy Attila politológussal, aki azt mondta, hogy az ellenzéki pártoknak nincs közös programja, nem szólítják meg az embereket, mert nincs - néhány párt kivételével - az országot lefedő hálózatok, és nem utolsó sorban nincsenek hiteles embereik.
És ezt nem a kormánypárti médiumban mondták. Rónai Egon volt műsorvezető. Jó ez a diverzifikált információgyűjtés!
Colas ma, 11:07
Előzmény: #94467  badsector1
#94469
Így van , csak a magánnyugdíjpénztár pénztár rendszere tesz erre még egy lapáttal, előbbre hozza az összeomlást. De hatalmas hiba volt azt a 3000 milliárd vagyont elherdálni.
Colas ma, 11:04
Előzmény: #94456  signal2
#94468
Mondjuk az egykulcsos adó igazságos, hiszen ha valaki tízszer annyi jövedelemmel rendelkezik, tízszer annyi adót fizet. Csak nem szolidáris. Kérdés, hogy a társadalmi szolidaritást bele kell-e keverni az adózásba. Ha igen, akkor pedig úgy, hogy ne egy szúk csoportot terheljen. Tehát adjunk össze minden jövedelmet, függetlenül honnan származik és úgy legyen progresszív adózás. Akkor tényleg igaz lesz, hogy a gazdagabb többet adózik. Felejtsük el az összevonandó és különadózó kategóriákat. De erről is hallgat a baloldal, mert a gazdag tőkést ők sem akarják megadóztatni. Még a Munkáspárt sem, akiknek egyszer elmagyaráztam a kérdést. Valójában ők sem akarják, mert minden párt mögött tőkések vannak. Jobb a kispénzű dolgozót összeugrasztani a jobban kereső alkalmazottal (utóbbi adójából támogatni az előbbit), míg az igazán gazdag szépen gyarapodik. És ezt támogatja a baloldal. Hol van itt baloldal, ami elsősorban a bérből élő dolgozók érdekét kellene képviselje.
badsector1
badsector1 ma, 11:02
Előzmény: #94465  Colas
#94467
"De a magánnyugdíj pénztár fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos."
   
Helyesen: De a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos.
badsector1
badsector1 ma, 11:00
Előzmény: #94464  Dehogynincs
#94466

Tehát a #94437. hozzászólásodban azt írtad, hogy a 2006-os ellenzék (fidesz) :ugyanúgy nem indulhatott egyenlő feltételekkel mint később a 2010 utáni ellenzék, amit a gyurcsány 2006-os áfacsökkentésével támasztottál alá, erre írtam azt a #94438-asban, hogy ez nem ugyanaz a kategória mint amit a fidesz csinált 2010 után.
Erre te nyakatekerten, de egyetértettél velem, hogy 2006-os mszp-s áfa csökkentés valóban nem ugyanaz a kategória mint amit a fidesz csinált 2010 után, hiszen leírtad, hogy soha nem is állítottál ilyet.
Tehát megállapítható, hogy a 2006-os fidesz ellenzék egyenlőbb feltételekkel indulhatott a választáson mint a 2010 utáni ellenzék.
   
#94436:"szerintem te sem gondolod, hogy az ellenzék egyenlő feltételekkel indul a fidesz ellen a választásokon, magyarul a fidesz rendszeresített csalással nyeri meg 4 évente 2/3-dal a választásokat."  
   
#94437:"Nem gondolom, de 2006-ban sem indult az ellenzék egyenlő feltételekkel.
Például az ellenzék nem csökkenthette a kampányidőszak idejére 20%-ra az áfa-kulcsot 25%-ról."
   
#94438:
"óóóó, ha neked az áfacsökkentés, amit észre sem vesz a fogyasztó, ugyanaz a kategória, mint hogy az ellenzéket be sem engedik a közmédiába, a levélszavazás lebonyolítása ahol 95% feletti észak koreai arány jön ki mindig, szja visszatérítés közel 1000 milliárd értékben, ami után fel kell venni 4 milliárd dollár hitelt, mzp háborúba vinné a fiainkat a magyar média 90%-án terjesztve."
   
#94446:
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
   
#94447
"gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))"
Colas ma, 10:52
Előzmény: #94463  Dehogynincs
#94465
Választás után is azt mondták, hogy azért teszik amit tettek  magánnyugdíjpénztárral, hogy megvédjék a megtakarítást, meg az egyéni számlák nyitása. Az elsőt tudtam, hogy nem igaz, a másodikat én is elhittem. Így van, a felosztó-kirovó rendszerben nincs fedezet. De a magánnyugdíj pénztár fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos. Mondjuk anélkül is az lesz. Az egyéni számla ugyanazt jelentené, mint ami a magánnyugdíjpénztárnál volt (csak mondjuk ott nem lenne mögötte valóságos vagyon). A befizetést mutatná nyugdíjba vonulásig ( jelenértékre számítva). Kifizetést nem, mert nincs értelme (magánpénztári számlánál sem), mert járadékot (nyugdíjat ) kapnál a nyugdíjba vonuláskor meglévő egyenleg alapján számolva. Tehát nem a befizetett összeget kapnád vissza (magánnyugdíj pénztárnál sem).
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:31
Előzmény: #94462  badsector1
#94464
Tűvé tettem a válaszodat és egy fia #nnnnn sorszámot nem láttam.
Azóta pedig állítólag sírok.
Hagyom, hogy higgy azt, amit akarsz.
Egész pontosan melyik #nnnnn hozzászólásomban írtam, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória.
Nekem olybá tűnik, hogy olyat értelmezel, amit nem írtam, nem gondoltam. Ráadásul úgy értelmezed, ahogy te írtad és ahogy te gondolod.
Mindaddig amíg be nem írod a #nnnnn sorszámot, addig átugrom a hozzászólásaidat. Miért etessek trollt?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:23
Előzmény: #94449  Colas
#94463
A fidesz választási ígérete az volt, hogy megvédi a nyugdíjpénztárakat.
A kifosztásuk nem megvédés.
A felosztó-kirovó rendszerben nincs tőkefedezet. Befolynak a járulékok az aktívaktól és ezeket azon melegében ki is fizetik a nyugdíjasoknak.
Mit jelent az egyéni számla? A nyugdíjasoknak kifizetett pénzt rákönyvelik az egyéni számlákra is?
badsector1
badsector1 ma, 10:20
Előzmény: #94458  Dehogynincs
#94462
1.)
"óóóó, ha neked az áfacsökkentés, amit észre sem vesz a fogyasztó, ugyanaz a kategória, mint hogy az ellenzéket be sem engedik a közmédiába, a levélszavazás lebonyolítása ahol 95% feletti észak koreai arány jön ki mindig, szja visszatérítés közel 1000 milliárd értékben, ami után fel kell venni 4 milliárd dollár hitelt, mzp háborúba vinné a fiainkat a magyar média 90%-án terjesztve."
   
2.)
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
   
3.)
"gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))"
   
és itt tört el nálad a mécses
én csak azt tudom értelmezni amit leírsz, azt nem amire gondolsz.
Colas ma, 10:18
Előzmény: #94459  signal2
#94461
Tényekrő (árakról)l beszélek amik megtörténtek. Úgy látom boltba sem jársz (jártál) vásárolni. Így nehéz kommunikálni, ha a való világról nincs infód.
Colas ma, 10:17
Előzmény: #94456  signal2
#94460
Úgy látom nem igazán vagy járatos az adózásban. A progresszív adó csak az összevonandó jövedelmet érintette 2010-ig. Ami főként a bérjövedelem, továbbá az egyéni vállalkozói kivét (ami minimális, mert az egyéni vállalkozó kevés jövedelmet vall be). Az igazán gazdag jövedelme, mindig különadózó jövedelem volt (most is az, csak ugyanaz az adókulcs). Amikor egy évi tízmilliót kereső a jövedelméből 6 milliót már 36%-os kulccsal adózott, akkor egy évi 100-200 millió különadózó jövedelmű 20%-os kulccsal adózott. Hogy mi is a különadózó jövedelem? Pl. árfolyamnyereség a tőzsdén, kamat a megtakarítás után, osztalék, bérbeadásból származó jövedelem). Az igazán tehetősek jövedelme. De mivel az emberek nem ismerik a törvényt elhiszik, hogy progresszív adózással tényleg a gazdagok fizetnek több adót. Pedig csak a jól kereső bérből élőt nyúzzák, nehogy sok tanulás után kivakarodjon a szarból.
signal2
signal2 ma, 10:10
Előzmény: #94457  Colas
#94459
Ebben aza  szép, hogy nem tudhatod, hol lennének az árak más ÁFA.kulccsal. Tehát akár azt is mondhatod, hogy ugyanitt. De az is lehet, hogy nem.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:09
Előzmény: #94450  badsector1
#94458
Aha. Egy másik kételkedésem cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy valóban azt írtam, amit nem írtam.
Colas ma, 10:08
Előzmény: #94455  signal2
#94457
Itt Magyarországon lenyelik. És az ÁFA csökkentés a magyar költségvetést érinti, amit valahonnan pótolni kell valamint a magyar embereket érintené. A 25% ÁFA 20-ra csökkentésekor az árak meg sem rezdültek. Amikor a Fidesz sok unszolásra több terméknek 27-ről 5 %-ra csökkentette az ÁFa kulcsát (sertéshús, csirkehús, hal, tej), akkor az első napon az áruházak még a 22%-os árcsökkentéssel reklámoztak. Majd kb. fél év múlva szépen visszaszivárgott a régi ár. Akkor szinte még nem volt infláció. És ez többször megismétlődött. Vagy amikor a Fidesz lecsökkentette az új lakások ÁFa-ját, amivel csak az építőipari cégeket támogatta. A lakások ára a bevezetés után semmivel nem csökkent. Ez nem hit kérdése, hanem az elmúlt 30 év tapasztalata, tény. Nálunk mindig én vásárolok be, napi szinten tisztában vagyok az árak alakulásával és jó a memóriám. Plusz szakmámból kifolyólag is adókkal foglalkozom...
signal2
signal2 ma, 10:04
Előzmény: #94451  Colas
#94456
"Továbbá a legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet." - nem igazságosabb, hanem kisebb a holtteher-vesztesége. Valóban jobb adó, mint a jövedelemadó.
 "Az igazán gazdagok is, akik régen feleannyi szja kulccsal fizettek adót, mint egy jól kereső bérből élő." - ezt kifejtenéd, nem értem. Miféle "feleannyi SZJA-kulcs"? Korábban prgresszív adózás volt, raáadásul egy adómentes résszel. Tehát az alacsonyabb jövedelemnek ksiebb volt az effektív adókulcsa.
Ami gond, hogy külön vizsgálod az egyes adófajtákat. 
A magas jövedeleműek fogyasztási rátája alacsonyabb. Minél magasabb a jövedelem, annál ksiebb része megy fogyasztára, és annál nagyobb része megtakarításba, ami után tőkejövedelme is keletkezik. A tőkejövedelem könnyen lehet adómentes is, de maximum 15%, ami jóval kisebb mind az ÁFÁ-nál, mind a munkabéreket terhelő teljes elvonásnál (33%). Tehát egy magas jövedelemm, illetve megtakarítással rendelkező egyén telejs effektív adózása kisebb, mint egy alacsony jövedelműé. Ez természetesen minden, csak nem igazságos. 
Az alacsony jövedelmű gyakorlatilag a teljes jövedelme után befizeti a 33% elvonást, majd minden vásárláskor a 27%-t. 
A magas jövedelmű csak a munkajövedelme után fizeti be a 33%-t, a tőkejövedelme után 0-15%-t, és nem a teljes jövedelmét kitevő fogyasztás után fizeti meg az ÁFÁ-t. Ráadásul többet költ külföldön, ami itthon adóbevétel-kiesés, és jövedelemkiáramlás.
Szóval ezt egy komplex rendszerként kell vizsgálni, nem külön-külön az egyes adófajtákat.
signal2
signal2 ma, 09:55
Előzmény: #94451  Colas
#94455
A közös EU piacon nincs olyan, hogy lenyelik a kereskedők. Már most elértünk egy olxan szintre, hogy sok termék a környező országokban olcsóbb, mint itthon ,ezért átjárnak az emberek. Hidd el, az adócsökkentés átmenne az árakba, mert nem akarjá ka magyar boltok, hogy külföldre járjpn vásrolni a magyar. És itt nemcsak a magas ÁFA játszik, hanem egy sor különadó is. 
Párszázalékos ÁFA egyébként még nem osztana-szorozna, tehát önmagában a 27-ről 25%-ra csökkentés valóban nem érdekes. De 10-15% már lényeges plusz teher.
badsector1
badsector1 ma, 09:53
Előzmény: #94451  Colas
#94454
"legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet"
   
ahogy móriczka elképzeli.
például miért fut mogyoróországban rengeteg szlovák és német rendszámú autók, magyarul beszélő tulajjal?
badsector1
badsector1 ma, 09:48
Előzmény: #94451  Colas
#94453

Próbáltam én is arra utalni, hogy az áfacsökkentésből a kisembernek semmi haszna nem volt, csak kommunikációs előnyei voltak.Azért már ne magyarázd meg, hogy a 27% áfa a világ legjobbika, és nem ösztönzi a vállalkozásokat áfacsalásra, aminek a veszteségét te fizeted meg a cba-ban vett zsömle áfatartalmában.
badsector1
badsector1 ma, 09:43
Előzmény: #94449  Colas
#94452
"Nos a magánnyugdíj pénztárban levő összeg sosem volt a magánszemélyé, nem az ő vagyona "
   
Azért érdemes utánanézni az MNYP törvénynek, mielőtt ösztönösen írsz valamit.
"(4) *  A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni."
   
Arról nem is beszélve, hogy leginkább a magántulajdon örökölhető
Colas ma, 09:40
Előzmény: #94447  badsector1
#94451
Ez az ÁFA csökkentési ötlet rendkívüli károkat okozott. Hatalmas költségvetési lyukat ütött, amit a plusz 4%-os különadóval próbáltak betömni a társasági adóban és az szja-ban. Mikor Gyurcsány a TV-ben beismerte, hogy úgy néz ki hiba volt, akkor még kb.1,5 évig nem változtattak rajta, csak Bajnai emelte vissza. Ha én csinálok egy hibát és rájövök, akkor minél hamarabb korrigálom. És egy gazdasági hibára szintén hibás azzal mutogatni, hogy Orbán így meg úgy. Ráadásul a baloldal ebből  egy fikarcnyit nem tanult, most is állandóan az ÁFA csökkentést emlegeti, pedig már sokszor bebizonyosodott, hogy azt lenyelik a kereskedők, nem jut el a végfelhasználóhoz. Továbbá a legigazságosabb adónem, nehéz kibújni alóla és minél gazdagabb valaki annál magasabb a fogyasztása, tehát annál többet fizet. Az igazán gazdagok is, akik régen feleannyi szja kulccsal fizettek adót, mint egy jól kereső bérből élő.
badsector1
badsector1 ma, 09:29
Előzmény: #94448  Dehogynincs
#94450
"Mit gondolsz, melyik hozzászólásomban írtam? "
   ||
   ||
\    /
  \/
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
Colas ma, 09:28
Előzmény: #94446  Dehogynincs
#94449
Olyan sokszor említetted már a magánnyugdíj pénztárt, meg a vagyonvesztést, hogy reagálok rá. Nos a magánnyugdíj pénztárban levő összeg sosem volt a magánszemélyé, nem az ő vagyona vagy legalábbis csak annyira, mint a szocializmusban ahogyan a termelőeszközök a dolgozó nép tulajdonában voltak (alkotmányban lefektetve). A magánnyugdíjpénztári számla egyenleg -az önkéntessel ellentétben- nem vehető fel egy összegben és nem örökölhető. Ott csak egy havi járadék kapható, melyet az egyenleg nagysága alapján számolnak. Ha rövid ideig vagy nyugdíjas, akkor az egyenleg egy részét kapod meg, ha sokáig, akár többet is annál. Tehát az csak egy kimutatás, mellette egy ígéret, nem valóságos vagyon. Az átlagnál jobban kereső bérből élők a felső  szja kulcs csökkentése miatt az elmúlt 13 évben többet vagy messze többet nyertek, mint a nyugdíjpénztári pénzük. Minél magasabb összeg volt a magánnyugdíjpénztári számlájukon annál többet nyertek (ha még volt elég aktív idejük a nyugdíjig), hiszen akkor jól kereső járulék fizetők voltak. Van egy ismerősöm, aki szintén emlegeti a dolgot, majd kb. egy éve kiszámoltam neki, hogy hányszor több a pénze az szja csökkenésből, mint ha a régi kulcs maradt volna és a magánnyugdíjpénztári pénze. Azóta csendben van… Egyébként amikor a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban megszavazta a magánnyugdíjpénztár intézményét akkor fogtam a fejem, mert tudtam , hogy ez fenntarthatatlan lesz, ahogyan a pályakezdők fokozatosan, kötelezően belépnek. Nem lesz fedezet az állami nyugdíjra. Persze a Fidesz nem azért „szüntette” meg, mert meg akarta volna védeni a nyugdíjakat, mert akkor a nyugdíjkasszába tette volna (legrosszabb esetben államadósság csökkentésre), hanem pénzre volt szüksége, Így nagy része elment költségvetési lyukak tömésére és MOL részvény vásárlásra. Ez nagy hiba volt. Ráadásul az ígért egyéni számlákat sem valósította meg, igaz ezt a baloldal sem forszírozza, hiszen akkor nem lehetne sajnáltatni azokat, akik szándékosan nem fizetnek járulékot és így alacsony lenne az egyenlegük és a nyugdíjuk. Egyértelműen látszana, hogy ki mennyit tett be a nyugdíjkasszába és az alapján lenne számolva a nyugdíja. És nem lehetne utálni azokat a bérből élőket, akik sokat tettek be és ezért magasabb a nyugdíjuk. Persze nem arányosan , mert a nyugdíjalap is százalékosan számít be a nyugdíjszámításba. A magasabb jövedelem kisebb százalékkal. Csak erről is hallgatás van. Jobb- és hangulatkeltőbb- szidni a gazdagabb nyugdíjast…
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 09:24
Előzmény: #94447  badsector1
#94448
"gondolom azért írtad"
Mit gondolsz, melyik hozzászólásomban írtam? Kérem a hozzászólásom #nnnnn sorszámát.
Kezdj el különbséget tenni a gondolataid és a tények között!
Én sem úgy vitatkozom veled, hogy hülyeségeket adok a szádba és jól megcáfolom.
Türelmes vagyok, de egy idő után elkezdem a trollmódszereket rendszeresen használókat trollként kezelni.
Átugrom a hozzászólásaikat. Ez nem fenyegetés, veheted jutalomnak is.
badsector1
badsector1 ma, 08:52
Előzmény: #94446  Dehogynincs
#94447
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))
"Ha észre sem veszi a fogyasztó az áfa-csökkentést, akkor miért vetette be Gyurcsány a 2006-os kampányidőszakban?"
mert jobb ötletük nem volt, és akkor még ennyi elég volt.
   
pont nem a manyuposok a kádárnépe, a visszalépők hoztak egy racionális döntést, te meg hoztál egy irracionálist, te most tulképpen mennyivel állsz jobban mintha visszaléptél volna?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 08:33
Előzmény: #94438  badsector1
#94446
Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?
A levélszavazástl #94433benérintettem (2004 népszavazás a kettős állampolgárságról). Kicsit bővebben. Az igenek győztek és ha Gyurcsány fölismeri ebben a lehetőséget, akkor a saját szája íze szerint szabályozhatta volna és nem győzelemként ünnepelte volna azt, hogy az érvénytelenség nem kötelezi semmire.
A fedezet nélküli 13.-havi nyugdíj viszont ugyanaz a kategória és ugyanaz a lépték.
Ha észre sem veszi a fogyasztó az áfa-csökkentést, akkor miért vetette be Gyurcsány a 2006-os kampányidőszakban?
2010-ben valóban a fideszre szavaztam, de a nyugdíjpénztárak kifosztása óta egyszer sem.
A hárommilló pénztártagból meg 2.9 millió jó példa arra, hogy Kádár népe megfélemlíthető, megzsarolható, kifosztható alattvaló, aki nem polgárként viselkedik.
Fejenként átlagosan egymillió forint magántulajdonukat vesztették el, ami hamarosan megjelent a felcsúti strómannál, jobban mondva a gazdájánál.
badsector1
badsector1 ma, 08:18
#94445
"https://444.hu/2023/02/07/egy-mi-hazankos-politikus-fogta-az-orosz-zaszlot-a-kommunistak-tuntetesen"
    
A tihazánkos is marha nagy hazaáruló, és még itt is vannak zsenik akik bennük látják a szomorú jövőt.
Kisfiatal ma, 05:34
Előzmény: #94441  badsector1
#94444
Én azt gondolom, nem fog megbukni az orbán rendszer, amíg orbán meg nem döglik.. Ezek nem fognak önként félreállni, mint 88-89ben a komcsik. És nem fogják őket leváltani sem, mert nem lehet.. Attól tartok, bele fogunk ragadni egy argentin-venezuelai típusú pöcegödörbe, és ott fogunk vegetálni sok sok évig. És a fideszokos mindig mást fog okolni. Orbán mindig "adni fog" péézt, dob egy kis csontot..
Azt is gondolom, hogy az EU elszánta magát az ország elszigetelésére, kiszorítására, sztem nem fogunk pénzt kapni, és állandósuli fog a csesztetés (persze jogosan). Így nem kizárt egy önkéntes kilépés sem. És aztán mi leszünk Európa segglyuka itt keleten.. Kb olyanok leszünk mint a hodzsai Albánia, elszigetelve, élethossziglan uralkodó diktátorral, legatyásodva, azok is benne voltak névleg a KGST-ben, VSZben, (egy darabig..), de nem vettek benne részt effektíve..
erre elég nagy az esély.. ugyanakkor arra is látok pici esélyt, hogy egyszer orbán elszámítja magát, és nekimegy olyan társadalmi csoportnak, ami leveri a biztosítékot.. Ugyanis könnynen lehet hogy az lesz a veszte, hogy semmiben sem képes engedni..
Peterbond kedd, 23:34
#94443
https://www.youtube.com/watch?v=Sx2skZ7sPWU
A srácok megint jó kis kritikát raktak össze úgy hogy még humoros is.
janosvitez kedd, 22:31
Előzmény: #94440  badsector1
#94442
Sajnos ez van  már jórégóta ,én is többször megírtam -(((
badsector1
badsector1 kedd, 22:18
Előzmény: #94440  badsector1
#94441
"A politikus beszélt arról is, mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés, a manipuláció. „Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez, és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül.
Számomra hihetetlen az, hogy ennyire elképesztő információ létezhet és terjedhet egy országban, és ezt tényleg elhiszik az emberek– mondta az uniós politikus a beszélgetésen."
   
elég tömören le lett írva a fideszokos szellemi szintje.
badsector1
badsector1 kedd, 22:02
#94440
"Uniós politikus: A magyar titkosszolgálatok már évek óta szivárogtatnak az oroszoknak"
"Az EP jelentéstevője súlyos állításokat fogalmazott meg egy panelbeszélgetésen."
   
orbán előszeretettel hivatkozik a magyarokra.
akkor mi magyarok az eu és a nato áruló vagyunk orbán miatt
00000 kedd, 21:45
#94439

https://www.portfolio.hu/uzlet/20230207/megalakult-a-magyar-biztositoholding-felcsuton-595532
Hol máshol?:((
Jajajj srácok hiába küzdötök Sopronban egy fillér sem fog érkezni, pontosan az ilyen hírek miatt:)))
badsector1
badsector1 kedd, 21:41
Előzmény: #94437  Dehogynincs
#94438
óóóó, ha neked az áfacsökkentés, amit észre sem vesz a fogyasztó, ugyanaz a kategória, mint hogy az ellenzéket be sem engedik a közmédiába, a levélszavazás lebonyolítása ahol 95% feletti észak koreai arány jön ki mindig, szja visszatérítés közel 1000 milliárd értékben, ami után fel kell venni 4 milliárd dollár hitelt, mzp háborúba vinné a fiainkat a magyar média 90%-án terjesztve.
amúgy ha fidesz lecsökkentené a 27%-os áfát választások előtt ezzel nem is támadnám ezeket a kreténeket.
te egy jó példa vagy a 2010-es fideszszavazóra, aki gyurcsány ellen szavazott.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 21:17
Előzmény: #94436  badsector1
#94437
Nem gondolom, de 2006-ban sem indult az ellenzék egyenlő feltételekkel.
Például az ellenzék nem csökkenthette a kampányidőszak idejére 20%-ra az áfa-kulcsot 25%-ról.
Azt azért vedd észre, hogy a nicked csak a hozzászólásom előzményében szerepel és nem magában a hozzászólásomban (#94424).
#94431-ben sem indokoltad meg, miért nickeskedsz. Jogod van hozzá, csak nem elegáns.
badsector1
badsector1 kedd, 20:53
Előzmény: #94435  Dehogynincs
#94436
szerintem te sem gondolod, hogy az ellenzék egyenlő feltételekkel indul a fidesz ellen a választásokon, magyarul a fidesz rendszeresített csalással nyeri meg 4 évente 2/3-dal a választásokat.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 18:47
Előzmény: #94434  badsector1
#94435
Kisebb pont vagyok, mint véled.
A nagy pontok a sorozatos kétharmados vereségek: 2010, 2014, 2018 és 2022.
Orbán két ellenzéki ciklus után visszatért a hatalomba. Gyurcsány már az ötödik ellenzéki ciklusát szopogatja.
Olvastál Coopert? Vadölő, Sólyomszem ... #94257
badsector1
badsector1 kedd, 18:40
Előzmény: #94433  Dehogynincs
#94434
"2006-os utcai harcászat"
   
ezt orbán és vona provokátorainak köszönheted.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 18:34
Előzmény: #94431  badsector1
#94433
Ezt én is így látom.
Benne volt az őszödi beszéd kipattanása, a 2006-os utcai harcászat és két népszavazás is (2004 kettős állampolgárság és 2008 vizitdíj).
2006-ban Gyurcsány is a kormánypropagandával nyert. A szarból hozta vissza a kormányzást. Ő is a hajókürtre nyomta a gőzt.
badsector1
badsector1 kedd, 18:26
Előzmény: #94430  bigyula
#94432
A fideszesek NEM nyugdíjas fele szerint a nyugdíjasok életszínvonala nem romlik :))
badsector1
badsector1 kedd, 18:23
Előzmény: #94429  Dehogynincs
#94431
arra gondolok, hogy 2010-ben azért lett a fidesznek 2/3-a mert gyurcsány
bigyula kedd, 18:12
#94430
"A fideszesek fele szerint a nyugdíjasok életszínvonala nem romlik"
.
Hú, nagy a baj, nagy a baj...
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 18:04
Előzmény: #94424  badsector1
#94429
Mire gondolsz?
Úgy festek, mint akit elvisz a kormánypropaganda?
A diktatúrában sem vitt el a pártpropaganda. Párttag sem voltam soha. A diktatúrában egyébként az egyetemen, a lakóhelyemen, a munkahelyem és a sportegyesületben a pártok közül az mszmp-nek volt legközelebb irodája.
signal2
signal2 kedd, 17:26
Előzmény: #94424  badsector1
#94427
+ECHO TV, + a közmédia beolvasta minden közleményüket, az országos rádiók is tudósítottak akcióikról, + bármikor bérelhettek óriásplakátokat, + a kormányzat töredékét költötte mint most. Sokkal kiegyensúlyozottabb volt az információ eljutaása az emberekhez.
Peterbond kedd, 16:37
Előzmény: #94419  Sehmet
#94426
Hat szemellenzosen nezve biztos. Random 2006 os cikket linkelek neked origobol vagy RTL klubrol amiben Gyurcsanyt vagy a kormanyt kritizaljak. A szerinted balos mediak. Ugyanolyan kritikus cikket nem fogsz tudni idezni se a mostani origobol se a TV2 bol a Fideszesitesuk ota. De olyan propagandisztikus irasokat se talalsz egyiknel se 2006 bol ami most alap akar origonal akar tv2 nel.
Es akkor a kozteverol a 10 milliardos plakat kampanyokrol vagy a "konzultacionak" hazudot propagandsrol ne is beszeljunk.
badsector1
badsector1 kedd, 16:14
Előzmény: #94402  Sehmet
#94424
2010-ben a 2006 óta felépített gyurcsánypropaganda mindent vitt(lásd Dehogynincset), a hirtv-t mar akkor is sikeresen használta a fidesz agymosásra, nem volt az már akkor sem kis nézettségű
00000 kedd, 16:04
Előzmény: #94398  Sehmet
#94423

Nem érdekel azt megelőző 8 év csak az ami most van. Lehet találni Könyves Kálmánnak a hibáit is mégsem az érdekel, hanem az amiben most élünk. Több alkalommal kifejettem már azt, hogy egy adott történelmi korszakot a saját adott történelmi korszakához hibás hasonlítani, hisz más és más. Ami most van az elmúlt 12 évben az nagy részben a rablásról szólt, és ahelyett, hogy euró lenne például, és nem szerencsétlenkedünk a forinttal!
Ritka kivétel, hogy valaki vissza jöjjön, nem mondom, hogy nincs ilyen mert biztosan van de többség aki kimegy gyógyítania nem jön haza.
Az ok nem csak a fizetés, hanem az egész hazug rendszer. Ezt viktátorék szépen kiépítették és eszük ágában sincs változtatni. Azonban  ha még valamelyik agyában megfordulna ez a gondolat, hogy ugyan már szét barmoltunk mindet és ezek után valamit építsünk is, akkor a többi 99% egyből elutasítja!! Ez a rendszer, a NER birodalom a erre épül. A lopás, a kizsigerelés és a saját egyénjük része a fontos, miközben az ország pusztul tovább és ez nem a 2010 előtti időszak bűne hanem csak is kizárólag a mostani! Ráadásul skizofrén beteg azt mondta, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani a covid elején. Szeretném megkérdezni a szomszédomat, hogy sikerült-é, de szegény ő 65 évesen nem élte túl a covidot!! Nem tud rá válaszolni, hogy érte meg a gyógyítást!! Kemény szavak ezek, de ez a tény, hogy ő minden ígéret ellenére a föld alatt nyugszik!! Az egy dolog, hogy  nagyon sajnálom. De  itt nem is erről van szó, de hogy hazudhat valaki ilyet egy ismeretlen, rendkívül agresszív vírusról??!! Itt már felelősséggel tartozik, mert ja ugyanis meggyógyítanak mindenkit - gondolja az átlag hírhazug fogyasztó - akkor minek izgulni!! No látod drága kedves viktátor mániákus barátom itt kezdődnek az igazi próbalémák!!
ngergo1985 kedd, 15:53
Előzmény: #94421  somogyi
#94422
Hagyd a fenébe, kár bármiben is vitatkozni vele, minden témában, amiben vitába szálltok vele, jön a sok innen-onnan másolgatás, a megmagyarázás hogy de a 2006-2010 között mi volt, hogy csinálták, mint csinálták. Őt nem zavarja, hogy neki nemcsak reggel, délben,meg este hazudnak a képébe, hanem még álmában is. Neki a fidesz a szent, a sérthetetlen, ők sokkal jobban csinálnak szerinte mindent mint a ballibek. Annyira jól csinálnak mindent, hogy nézz körbe az országban, akkor gazdasági és társadalmi jólét van, hogy a fél világ irigyli. Közben meg a valóság az, hogy szinte minden gazdasági mutatóban szinte tök utolsók vagyunk, rengeteg negatív mutatóban meg az elsők (között). Őt mindez nem érdekli, ő a jelenlegi hatalomnak hisz. Fogadd el, ha jót akarsz magadnak, nem vitatkozol vele.
somogyi kedd, 15:44
Előzmény: #94418  Sehmet
#94421
rendben, adj EGY eurót és és adok neked NÉGYSZÁZ forintot.
15 eurós órabérrel számolva 1 eurót 4 perc alatt keresnek meg pl németországban.
400 forintot pedig tehát 1 eurót 1600 as órabérrel 15 perc alatt.............................................................. azért ez a két órabér mert kürölbelül 15 eurós órabér az orbánisztánban 1600 forintos órabérnek felel meg. 
add fel, nemhiszem el, nem látok olyan elemét a rendszernek amit lehetne védeni.
jóember már elég annyi nekem hogy soros és a falramászok. 
komolyan vannak értelmes felnőtt emberek akiknek elég  ,hogy SOROS? há mer SOROS?
halló baj van a fejben? nemhiszem el ezt már tényleg nemhiszem el.
dollárbaloldal? :D jézus ereje ettől jobbat nem tudtak kitalálni ott fent-? rendes béna, mintha a 6 éves fiam találta volna ki. dollárbaloldal. anyáááááááááááááám. :D
mzp eltörölölné a rezsicsökit? adót emelne? ezek mégis mi a bánatos faszomat csináltak? :D 
agyrém.
capaeledel kedd, 15:39
Előzmény: #94408  Sehmet
#94420
"https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20180217/ennyi-penzert-menekulnek-angliaba-a-magyar-orvosok-1063979
A jelenlegi orvosi fizetések ezzel bőven versenyképesek"
.
A 2018-as béreket hasonlítod a 2023-as bérekhez?
Sehmet
Sehmet kedd, 15:17
Előzmény: #94414  Peterbond
#94419
Nézőpont/szemüveg kérdése.
Sehmet
Sehmet kedd, 15:16
Előzmény: #94415  somogyi
#94418
Adok el Neked eurót, és kérem a négyszázszoros árát! Egyébként azt hogyan kell érteni, hogy négyszázszoros? Pontosan érted, hogy mit írtál?
Peterbond kedd, 15:16
Előzmény: #94415  somogyi
#94417
Ez mondjuk nem jelent semmit önmagában. Nem 1/1 ről indítottak. 1/1000-elhetjük holnap és akkor 2,5 EUR lesz egy forint. A gond az hogy felezés nélkül ment 260-ról 400-ra.
Sehmet
Sehmet kedd, 15:15
Előzmény: #94413  somogyi
#94416
Csak éppen az orvosok visszatérésének okáról volt szó, nem az egyéb egészségügyi dolgozók fizetéséről.
somogyi kedd, 15:14
Előzmény: #94412  Sehmet
#94415
az euró csak 400 szor ismétlem NÉGYSZÁZSZOR ér többet mint a forintod. bazzeg
Peterbond kedd, 15:13
Előzmény: #94410  Sehmet
#94414
Lehet nm tűnt fel de én is éltem akkor már és láttam mi volt. És akkor még Fideszes szemmel mert a mostani Fidesz szavazók többségével ellentétben és 2006-ban se szavaztam Gyurcsányra. Össze tudom vetni a két időszakot. Ég és föld a kettő és nm a fideszes volt a kiegyensúlyozottabb.
Az RTL-en pl akkor nem látszott hogy elfogult lenne. A mostani TV2 esetében pedig még a legelvakultabb Fidesz hívő se tudja tagadni egyenes arcal mnnyire elfogult a kormány felé. Ezért kell olyanokat kitalálni hogy régen ugyanez volt csak a baloldal felé.
somogyi kedd, 15:13
Előzmény: #94408  Sehmet
#94413
jaja, mivel itt dolgozok és több ismerősöm van szeretném cáfolni, 
az ápolók keresnek 2900 at az orvosoknak megvan a 6-7 is.
akinek magánpraxisa van még ettől is több. 
engedd el sehmi . komolyan. engedd el..................
Sehmet
Sehmet kedd, 15:11
#94412
A 2008-as gazdasági válság (szuverén adósságválság) kezelése a Monetáris Unióban (eurózóna)
"Dolgozatunkban azt kívántuk bemutatni, hogy a GMU válsága rendszerszintű válságként fogható fel. Ennek bizonyítására bemutattuk, hogy a válság maga egy folyó fi zetési mérleg válságaként fogható fel, amelynek oka részben magában a rendszer hibás működésében rejlett. Egyrészt a fiskális fegyelem fenntartásának hiányából, másrészt pedig abból, hogy mivel a GMU nem tekinthető optimális valutaövezetnek, így a közös monetáris politika nem volt megfelelő az összes tagállam számára."
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IbwsdShBVSQJ:publikaciotar.repozitorium.uni-bge.hu/1054/1/Vigvari-G..pdf&cd=11&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Sehmet
Sehmet kedd, 15:01
Előzmény: #94407  Peterbond
#94410
Persze, a köztévében a NAP TV, stb. miatt be sem mentek a fideszesek, az RTL Klub most is mindenről beszámol Gyurcsány esküvői tanújának, Kolosi Péeternek az irányításával úgy, hogy abban nincs köszönet. De én mazochistaként nézem az RTL-t és az ATV-t is. És középiskolában, Pannonhalmán a "A tőkét" és "A német ideológiát" stb. is elolvastam, hogy fel tudjak készülni érvekkel egy vitában.
geza77
geza77 kedd, 14:58
#94409
Sehmet
Sehmet kedd, 14:55
Előzmény: #94403  Peterbond
#94408
"Nem csak Angliában, Németországban és Ausztriában is a magyar fizetések többszörösét lehet keresni. Erről augusztusban beszélt a Pénzcentrumnak több, külföldön dolgozó orvos. Nagyjából 2500-at kapok ügyeletek nélkül, de ügyelettel együtt összejön a 2900 euro is - mondta Krisztina, aki már négy éve él Németországban.
A 36 éves Tamás is Németországban dolgozik, tavaly augusztusban heti 65-70 órát dolgozott, a fizetése nettó 4100-4600 euró szokott lenni attól függően, hogy mennyit túlórázik, mennyit mentőzik. Vagyis közel 1,3 millió forintnak megfelelő összeget keresett úgy, hogy a lakhatásra sem kellett költenie, a klinika biztosított számára szállást." (Pénzcentrum, 2018-as cikkből)
https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20180217/ennyi-penzert-menekulnek-angliaba-a-magyar-orvosok-1063979
A jelenlegi orvosi fizetések ezzel bőven versenyképesek úgy, hogy alacsonyabb az adó (Angliában és Németországban is sávos az adózás, és a magasabb sávba is beleesnek az orvosi fizetések), és a megélhetési költségek is jóval magasabbak, valamint itthon a családjuk mellett lehetnek.
Peterbond kedd, 14:44
Előzmény: #94402  Sehmet
#94407
Akkor még a köztévé köztévé volt és a TV2, RTL klub is mindenről beszámolt. A fidesznek ezernyivel több megjelenési lehetősége volt és nem volt elferdítve a többi médiában amit mond.
Imádom amikor a mostani Fideszes média reuralást és több 10 milliárdból finanszírozott durva propagandát azzal mentegetik hogy EZ nem volt a Fidesznek korábban. Ja hát Hitlernek se volt 1933-ban még Hitler Jugendje, SS-e meg Gestapója.
Sehmet
Sehmet kedd, 14:41
Előzmény: #94404  Peterbond
#94406
Ez az elmúlt három évtizedre, sőt az azelőtti néhány évtizedre is vonatkozik az én interpretációmban.
Sehmet
Sehmet kedd, 14:40
Előzmény: #94401  badsector1
#94405
Ez első olvasatra igaznak tűnik, csakhogy az 5 főnél kisebb vállalkozások elég kreatívan kezelik a munkavállalóik bérezését, erről nekem is van - különösen az utolsó pár éves jogi munkámmal kapcsolatos információkból - "tapasztalatom", amikor olyanokkal keresnek meg, amitől égnek áll a hajam, és el sem tudtam volna képzelni, hogy a képzeletet felülírja a valóság. De akkor gyorsan tegyük hozzá, amikor a nyugati, pl. német nyugdíjakat emlegeti az ellenzék, akkor azt elfelejti hozzátenni, hogy azok bruttók, azok után/azokból személyi jövedelemadót és egészségbiztosítást is fizetnek a nyugdíjasok.
Peterbond kedd, 14:39
Előzmény: #94397  Sehmet
#94404
"Egyetértek, sajnos a magyar lakosság egészségügyi állapota olyan, amilyen, a prevencióra nem igazán fordítottak nagy hangsúlyt az elmúlt évtizedekben. Orvos rokonaim és barátaim mesélik, hogy más akkor mennek szakrendelésre, ha nagyon nagy a gond."
Ebbe azért remélem beleérted az "elmúlttizenháromévet" is. Vagy erről is csak a Gyurcsány meg a rendszerváltás elötti komcsik tehettek és Orbánéknak meg volt kötve itt is a kezük 13 év 2/3 alatt?
Peterbond kedd, 14:37
Előzmény: #94398  Sehmet
#94403
Én az orvos eszközökről nem tudok nyilatkozni. De tavaly is sajnos elég sokszor kellett kórhába látogatnom. Hát ott javulást nem sok mindenben látok az elmúlt 10 évhez képest. Most is csak annak tudok drukkolni hogy csak én nekem ne kelljen ide bekerülnöm. És ez igaz vidéki és Pesti kórházra is. De lehet én jártam pont rossz kórházakban és a Fideszesek meg pont a többi jóban. Meg valahgy csak Fideszes ismerősök tudnak visszaáramló emberekről mindig. Azok tele vannak ilyen barátokkal. Az én volt osztálytársaim meg barátaim körében nem ezt tapasztalom. Ahogy láthatóan a KSH népszámlálása se.
Sehmet
Sehmet kedd, 14:36
Előzmény: #94387  badsector1
#94402
Most már értem a logikádat, eddig azonban két malomban őröltünk, de azt még mindig nem tudom, hogy szerinted 2010-ben mi volt az első kétharmad oka, az a társadalmi és politikai helyzet hogyan alakulhatott ki, ami az első kétharmados győzelemhez vezetett, amikor a Fidesznek nem igazán volt médiuma a Hír TV-n és két országos napilapon kívül, amit nem nagyon olvastak. Ez lehet premissza vagy konklúzió, vagy akár mindkettő.
badsector1
badsector1 kedd, 14:31
Előzmény: #94396  Sehmet
#94401
Persze, orbán arról híres,  hogy a statisztikát is maga ellen fordítja.:))
Pl. a magyar átlagkereset is jobban mutat ha nem vesszük bele az 5 főnél kisebb cégeknél dolgozókat.

Topik gazda

________
________
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek