Ja, semmi szokatlan, inkább a fideszes kormányoddal kellene foglalkozni, mert hamarabb vége lehet kedvenc kormányzásodnak, mint gondolnád, "jogász-közgazdász zseni".
Azt még nem tudjuk, hogy viktornál nincs-e arany wc kagyló, mint Janukovics vityilójában is volt. Az is csak akkor derült ki, mikor az ukránok elkergették a szarházit.
szerinted magyar vállalkozók adtak össze 5 milliárdot a megafonnak szerintem meg ezt a butaságot karvajy nicknek kellett volna írnia, nem egy állítólagos summa cum laudés, egyéni vállalkozónak :))
Hatvanpuszta önmagáért beszél. Szerencse, hogy ilyen szerény fickó a jelenlegi min. elnök úr, csak egy gyenge kúriát sikerült összekuporgatnia... ha nem az lenne, akkor komplett Disneyland épült volna fel ugyanott?
Ebből is látszik, hogy orbánnak mégis csak igaza volt Esztergomba. Ez a legszabadabb ország az EU-ban. Itt lehet a legszabadabban lopni, következmények nélkül.
Remélem gengszterváltás után el lehet majd venni... A tulajnak úgyse fog kellene pár évig.
"A Szovjetunió erőszakos visszaállítását javasolja az Állami DUma alelnöke." Ugye, ugye... nem Oroszország az, hanem Szovjetúnió most is, csak más néven.
Így van, t.képpen az ellenzéki javaslat is ez: a kormányzati propagandára, élsportra, közmédiára és látványberuházásokra költött pénz, hanem közoktatásra, közegészségügyre, energetikai beruházásokra. Ennél részletesebben szerintem nem is kell kifejteni, mert még a kormány is teljes homályban van a költségvetési folyamatokkal, a költségvetési törvényről utólag mindig kiderül, hogy egy vicc.
Az OTP és a BÉT egy politikusnak nem tud erről adatokat szolgáltatni. Az MNB viszont lát mindent. A zuhanás felelősei azok, akik adták a papírt egyre lejjebb. Mint minden esés eetében.
Nekik ami jogszerű, az rendben van (néha az is, ami nem jogszerű). Csak ezzel az a gond, hogy alkotmányozó többséggel bármit jogszabályba tudnak foglalni, ami nem ellentétes nemzetközi szerződésekkel.
"És van pofáj azt mondani orbánnak, hogy ezek lekesedésből, pénz nélkül politizálnak." Semmi gond, nézzük meg mi történik, ha elveszik a milliárdokat tőlük. Az így megspórolt pénz mehet az egs. ügybe, oktatásba, tömegközlekedésbe, ahol még hasznosul is. Jaaaa, hogy akkor nem lehet ellopni, meg túlárazni? Oké, értjük.
Féligazságok. Orbán nem Magyarország, de tényleg tüske a köröm alatt. Tényleg visszatartják az eu-forrásokat, de nem jogsértéssel. Magyarország tényleg Európában van (sőt egyelőre még az eu-ban is), viszont nem szabad ország, de abból a szempontból a legszabadabb, hogy Orbánnak szinte mindent meg lehet tennie az alattvalói akarata ellenére és rovására.
Orbánnak végleg elmentek otthonról. Teljesen meghülyült ez az ember. Mással nehezen magyarázható az, amit esztergomban mondott. Azt tudjuk, hogy a fidesz tele van agyhalott "politikusokkal", de tényleg nincs ott még lealább egy normális ember, aki feltenné a kezét, és azt mondaná, hogy viktor ülj már le, vedd be a gyógyszered, mert baromságokat beszélsz.
„idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”
A köztévé 150MrdFt-ból tolja egész nap a propagandát. Bekebeleztek minden TV-t, rádiót, írott sajtót. Ellepte az online felületeket a sok propagandista, akik titkolt támogatásokat kapnak. És van pofáj azt mondani orbánnak, hogy ezek lekesedésből, pénz nélkül politizálnak.
"Politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg."
Jogsértés? Nem orbánák ők írták át a választási törvényeket, hogy erősen a fidesz felé lejtsen a pálya? Vagy dob vissza minden feljelentést az ügyészség, amit fideszes ellen tesznek? Nem az a fidesz vezette választási iroda dob vissza minden népszavazási krédést, ami a fidesz hatalmát veszélyeztetheti? Szuverenitás? Nem orbán nyalja körbe önként és dalolva Putyint, Erdogánt, a kínai elnököt és tesz meg hazaáruló módon mindent, ami ezeknek az országoknak jó, sokszor Magyarország ellen, az ország rovására?
„Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”
Ezt hagyjuk is. Mikor a megélhetésért, az elvárható munkakörülményekért tűntető tanárokat rúgnak ki. Mikor fideszes polgármester az önkormányzati dolgozókat egy kommentért kirúgja, mikor az kormányzati dolgozók, közmunkások meg vannak félemlítve. És meg estig lehetne folytatni azt a nagy szabadságot.
Egy ismerősöm 2 hónappal ezelőtt már mondta,hogy módosítják a szerződést,110km/o-ra,mert akkor minden maradhat a régibe.Nem kell alul -és felüljárókat építeni,maradhatnak aszintbeli kereszteződések és a sorompó.Most már a magyarázat nyilvánosan is megjelent,de más köntösben,miért kell majd többet fizetni.Tegnapi hír,hogy a bicskei felújításhoz átvonult az egész csapat,mert más hadrafogható társaság nincs az országban.Igaz a költségekre még nincs fedezet. Hajrá Magyarország!Hajrá Haverok!!
"Szerintem a magyar vállalkozók adták össze,..." Ez hihető! Szigorúan önkéntes alapon, a közjóért. Lévai nevében is "támogató" fizetett volna Aleva Mártának. :)
Nem én vagyok az OTP! Honnan tudnám? De az a hír járja, hogy a félmilliárdot így szedték össze. Gondolod, vagy esetleg többet tudsz arról, hogy ez nem így volt?
Szerintem a magyar vállalkozók adták össze, nem összetapadt, egymás utáni sorszámú eurócsomagokkal kis dobozokban. Ez pedig nem tilos a kampány- és pártfinanszírozási törvény szerint. Te pedig arról mesélj, hogy jött össze a félmilliárd Karácsonyéknak! :)
Az esztergomi robbantó flexszel indult egy gázpalack felé, a TEK-esek 8-10 métert repülve egy kisebb tóba estek https://telex.hu/belfold/2023/09/21/terror-tek-esztergom-robbantas A Terrorelhárítási Központ (TEK) székhelyén tartottak sajtótájékoztatót a szerda esti esztergomi robbantás ügyében, amiben a TEK egyik munkatársa és az elkövető meghalt, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. Ez az első eset, hogy művelet közben életét vesztette egy TEK-es. ____________________________________ A háború abban különbözik a békétől, hogy a háborúban a fegyveres erők tagjai megsebesülnek vagy életüket vesztik.
Azért a dobozos adománygyűjtés is ott van, ami ráég Karácsonyra, hiába bizonygatja, hogy semmi köze nincs a 99 Mozgalomhoz - persze, csak az "összedobozolt" pénz felhasználásához. Ettől függetlenül semmi kétségem nincs, hogy a budapestiek többségének jó lesz Karácsony, de még egy vaskályha is ellenzéki matricákkal. Kérdés, hogy a kerületekből hányat tud megtartani az ellenzék.
Medgyessy: akinek tévé kell, vegyen magának https://www.origo.hu/itthon/20020830orban.html Medgyessy Péter miniszterelnök szerint egy közszolgálati tévé kell, amely korrektül tájékoztat és nem a politikai pártok irányítják. Medgyesy szerint aki saját tévét akar, vegyen magának. A miniszterelnök Orbán Viktor volt kormányfő péntek esti kijelentéseit kommentálta. A fideszes politikus azt követelte, hogy hozzanak létre két egyenrangú közszolgálati csatornát, melyek közül az egyiket az ellenzék irányíthatná. _________________________________ A múlt megszépül, de 21 éve sem volt korrektül tájékoztató és nem a politikai pártok áltak irányított közszolgálati tévé, de abban igaza volt, hogy kellett volna és most is kellene ilyen. Orbán sem adott az ellenzéknek közszolgálati csatornát, pedig volt rá 13 éve.
Meglepődnék, ha tényleg írtam volna beperelésről, de rámbizonyíthatod a hozzászólás #nnnn sorszámával. A saját fülemmel hallottam akusztikusan a blokkot. Tényleg a főpolgármestert ellenőrizte túllihegve és egyoldalúan. Mi a meglepő a kérésben? Te hogy fogalmaznál? Szorgalmazná, követelné, kiharcolná, rávenné, elintézné, ...?
Te mintha lemaradtál volna valamiről pár évvel. műsoridőt "kérnék", a közrádió "ellenőriz", "pellengérre állítanám a szerkesztőt" Régebben írtad, hogy be is perelnéd őket! Nem "2006" van már! :)
Barátságért kitüntetéssel alázta meg Szijjártó Pétert Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában. (2021. december) Pártunk és kormányunk októberben is ünnepelni fogja az egykori fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak harcosainak felkelését, gyilkosságait és embertelen leszámolásait. Továbbra is rejtegetni fogja a titkosszolgálati dossziékat és a manipulálás nélkül megmaradt mágnesszalagokat. A hatalmat nem túlságosan izgatja az alattvalók sorsa, mindaddig amíg ki nem tör a forradalom.
A ma reggeli királyi krónikába betettek egy hosszabb blokkot Karácsony autózási szokásairól és a baloldal külföldi kampánypénzeiről. Szerkesztő Pozsár Róbert. Addig rendben van, hogy a közrádió ellenőrzi a fővárosi hatalmat és a főpolgármestert. Az nincs rendben, hogy ezt túllihegi és a kormányzati hatalmat egyáltalán nem ellenőrzi. Egy mukkot nem szólt Orbán repülési szokásairól és arról, hogy a tavalyi kampány előtt a hatalom gigahitelt vett föl és ebből fizette a nagyságrendekkel drágább kormánypropagandát és a 13.-havi nyugdíjat. Szerkesztő Pozsár Róbert. Az ellenzék helyében kérnék ugyanennyi műsorpercet és a mérleg serpenyőjébe tennék ellensúlyokat. Valamint utánanéznék annak is, ki szerkesztette a közszolgálati rádió műsorát és pellengérre állítanám a szerkesztőt a hírszerkesztési alapelvei és gyakorlata miatt. Szerkesztő Pozsár Róbert.
"Szijjártó Péter kemény üzenetet küldött Kijevnek" Megint félrement az üzi: Moszkvába kellett volna küldeni!!! Bekérette már az orosz (szovjet) nagykövetet '56 gyalázása miatt???
egyre több ilyen eset lesz, amit már nem fognak tudni még ennyire sem megoldani bef.stak, mivel egy vasúti katasztrófa jobban megmutatja a birkáknak, hogy orbán alkalmatlan az ország vezetésére, mint az hogy 40-50 ezer ember hal meg a rubel viktor által félrekezelt covid járvány miatt.
"Négyszer 29 kilométernyi sínt, talpfákat, munkagépeket és szakembereket is egyik napról a másikra kellett találni a győri vasútvonal felújítására, amire csak pénz nincsen. A megoldás: átvittek mindent a Budapest–Belgrád építkezéséről."
A beruházáshoz kritikus biztosító- és vonatbefolyásoló rendszer kiépítését a kínai fél vállalta, de ők ezt egyszerűen nem tudják megcsinálni az európai szabványok szerint. Lehet, hogy még most kell majd hozzá új alvállalkozót keresni, de az is lehet, hogy végül ilyen nem is épül.
Nem semmi ahogy egyetlen fideszvakhitű milyen mennyiségben tudja emelni a komment számot! Nem lehet hogy a Portfolio beépített embere, így növeljék a kettyintések számát? O)))
Autobahn Vignette-Autópálya-matrica árak Ausztriában-2024-ben2024. január 1-től Ausztriában a családi pótlék, a szociális ellátások és a nyugdíjak összege is 9.7%-kal emelkednek.Logikus lenne, hogy akkor az autópálya díjak is, minimum ebben a mértékben, de jó hír a személyautósoknak, hogy 2024-ben Ausztriában körülbelül ugyannyiba kerülnek majd a díjak, mint 2023-ban, és újdonságként jön az 1 napos matrica is!Az osztrák autópálya-használati díjak személyautóknál tehát 2024-ben: Éves matrica: 96,40€ 2 hónapos matrcia:28,90€ 10 napos matrcia: 11,50€ 1 napos matrica: 8,60€ Magyar tükör: Magyarországon 2024. január 1.-től várhatóan 15 %-kal emelkednek az autópálya díjak Egyes becslések szerint a tíznapos matrica akár negyven százalékkal is drágulhat jövőre. A használati díjak személyautók esetében az alábbiak szerint alakulhatnak: az éves (országos) 49 190 Ft-ról 56 570 Ft-ra (147€) emelkedhet a havi 8 900 Ft-ról 10 240 Ft-ra (26€) a heti (10 napos) matrica ára 5 500 forintról 6 330 forintra (16€) a vármegyei (éves) 5 720 Ft-ról 6 580 Ft-ra (14€) Az euró árfolyama 2023. szeptember 21-én: 385 Ft Észrevétel: Személyautóknál az éves matricák esetében csaknem 50 %-os lehet az árkülönbözet (96,40€-147€) Az osztrák két hónapos matrica pedig csaknem ugyanannyiba fog kerülni, mint a magyar havi matrica (28,90€-26€) Forrás: ASFINAG. amp.heute. vienna. autopalyamatrica ''
Nem értem hogy tehet másnak szemrehányást olyan, aki önmaga is vett igénybe protekciot. Akinek jobb volt a protekciója az jutott be. Ma is van ilyen, pl: közbeszerzés, korházi várolista...
Lehet félni a szalagkorláttól, csak közben már felkenődtünk egy útszéli fára. Zsiday szerint bekerült a kormány egy spirálba, ahol egyre több megszorításra lesz szükség az egyre növekvő költségvetési lyukak betömésére. Valószínűleg igaza lesz és most még 1-2 évig nem lesz itt semmiféle növekedés, marad recesszióba az ország.
"...A pénzügyminiszter egri beszéde gyakorlatilag annak a beismerése: . nem tudtunk a kanyarban előzni, most már az a cél, hogy ne törjük össze magunkat a szalagkorláton..."
Akkor a tények: beazonosítatlan forrásból a Megafon kapta az alábbikakat a cég nyilvános beszámolói alapján: . "A cég beszámolóiban ugyanakkor csak annyi érhető el, hogy az egyes években mennyi támogatásban részesültek: azt nem részletezik, hogy kitől.
2022-ben 2,76 milliárd forint érkezett a Megafonhoz,
A bő 2,7 milliárdos támogatásra is mindössze egyetlen mondat jut a tavalyi évről szóló üzleti beszámolóban. Érdeklődésünkre pedig sem a Megafon – az Aktuális Médiához hasonlóan – nem fedte fel az adományok forrását."
Akkor nézzük meg, hogy mik is azok a tények. A tények bizonyíthatóan létező dolgok vagy történések. Ezek szerint van bizonyítékod arra, amit állítasz, azaz tudod bizonyítani. Én a helyedben egyből tennék egy feljelentést, és akkor még az ellenzéki listára is felkerülhetnél, és nem itt kellene egész nap robotolnod, hanem több-milliós fizetéssel állítani határozottan, de bizonyíték nélkül ilyen "tényeket". :)
Butaságokat írsz! Már 16,5 ponttal felvettek elvtársi gyerekeket elsőre "tiszta úton", engem pedig 19,5-tel sem. Hogyan is volt az a KISZ? Azért ez az elvtársaid felelőssége, nem? Noná, hogy harcoltunk azért, hogy bekerüljek. És az egyetemen úgy tanultam, olyan eredményt értem el, hogy az elején tanársegédként pár évig bent is maradtam. Tudod, van olyan minősítés, hogy summa cum laude. Ja, persze, honnan is tudnád! A nyomtatószervizben ezt nem is kell tudni. Bocs, hogy ilyen kérdést feltettem. :)
Ha nincs rendben, akkor tegyél feljelentést! Most a szoci szócső cikkével akarsz provokálni? Tudod, hogy korábban mit írtam az ilyen kérdésekre történő válaszról! :)
Még úttörő sem, mivel az általános iskolai ötödik osztályban máshova költöztünk, és ahonnan elköltöztünk, ott ötödik elején volt úttörőavatás, ahova költöztünk, ott pedig negyedik végén, és így véletlenül kimaradtam. Az osztályfőnököm ezt csak nyolcadikban észlelte, és évközben szólt, hogy lépjek be, mert gond lesz a középiskolai felvételimmel, de mondtam neki, hogy engem december 5.-én felvettek Pannonhalmára. KISZ-tagság? Pannonhalmán? Az egyetemi felvételin azt kérdezte az odadelegált egyetemi KISZ Bizottság tagja, hogy milyen tisztségeket láttam el a KISZ-ben, amikor a felvételi bizottság elnöke megjegyezte, hogy Pannonhalmán végzett. Nem te voltál az, aki ilyen információk után megkérdezted? :) Igaz, utána helyhiány miatt 19,5 ponttal elutasították elsőre a felvételi kérelmemet, de lehetett vinni a pontokat a következő évre, amikor Benedek professzor közbenjárására felvettek. Ő volt az akkori legnagyobb római jogászprofesszor, és a rokonsága kapcsolatban volt velünk. . . Szerintem csak kamuzol, hogy nem voltál KISZ tag, ha akkor még volt KISZ. Persze, ugye ezért nem jártál egyetemre. :)
az volt a kérdés, hogy neked normális-e, ha egy miniszterelnök stadiont épít közpénzből a háza elé. de nem meglepő, hogy úgy csinálsz mintha nem értenéd, hogy mit kérdeztem tőled. :))
A nagynemzeti, nagymagyar, nagykeresztény Fidesz2 KDNP megszólalt, a CSOK kiterjesztését várják a kormánytól jövő évtől. Én meg azt, hogy eltakarodjanak végre.
Kérdés, hogy mit jelent neked a "normális". Adott esetben a társadalmi normáknak megfelelő, a társadalom által elfogadott cselekedet. Erről a zemberek már többször véleményt nyilvánították a választásokon, amiből az a következtetés vonható le, hogy elfogadták kvázi társadalmi normának megfelelő magatartásként. Akkor miért téma ez még mindig? :)
"Karácsony Gergely durván visszaszólt Orbán Viktornak" "attól, hogy a kormányzati lakájmédia valamit nagyon sokszor elmond, a hazugság még nem lesz igazság".Majd
Karácsony hozzátette, szerinte a fővárosi önkormányzat sokkal jobban
teljesít kormányzás területén, mint maga a központi kormány. "Sokkal
jobban kezeltük a Covid helyzetet, az energiakrízist. Éppen széthullóban
van a MÁV, miközben a budapesti közösségi közlekedés európai
színvonalú. Azt gondolom, hogy a tények magukért beszélnek" - mondta,
végül kiemelte:"a főváros jól működik, a fővárosi koalíció jobban irányítja a fővárost, mint ahogy a kormány az egész országot"." Tegyük hozzá, sokkal szerényebb pénzügyi lehetőségek mellett! Boldog Karácsonyt!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!