ngergo1985

Regisztráció: 2022-09-26 13:14:53

Hozzászólások száma: 600

Utolsó hozzászólás: 2024-02-21 09:17


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:17
Van egy bája annak, mikor arról megy a diskurzus az ingatlanos topicban, hogy egy IT-s meg mérnök itthon mennyit keres/nem keres. A két legjobban keresett és fizetett munkakörökről beszélgetünk! Még jó, hogy ma ezen pozikban "alap" az 1 milliós bruttó, hiszen minden valamire való cég lasszóval vadássza az ilyen embereket.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:14
A magyar megélhetési árak elérték az EU átlag 91%-át, de bérek csak a 41%-án vannak. Valamit lehet hogy emelkedni fognak az árak, de nagy rakétát ezek tükrében nem várnék a belső kereslet által.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:10
Nem tudom miért írsz nekem többesszámban, én nem várok összeomlást a piacon. Amíg kamatstoppokkal megmentik azokat, akik esetleg nem tudnák fizetni a havi törlesztőt, amíg adják a csok -ot, a babavárót(oké hogy szűkebb rétegeknek), amíg nem lesz lényegesen megnövekedő munkanélküliség (ami nem lesz, hiszen évente közel 40 ezerrel többen mennek nyugdíjba a munakerőpiacról), addig nem lesz drasztikus árcsökkenés. De neked azt is látnod kell, hogy te mindig az átlag összegekről beszélsz, főleg a bérek terén. Milyen Béla bácsi keres bruttó 810 ezret? Egy nyugdíjas? Pesten komolyabb poziciókban nem keresnek sokan ennyit. Az átlag elvileg 421 nettó, de azt is tudjuk, hogy a főváros nagyon felhúzza ezt az átlagot. És azt is látni kell, hogy hiába vitték le mesterségesen, állami parancsra a bankok a hitelkamatokat 7% alá, attól mégsem nőtt meg kiugróan a kihelyezett hitel összege eddig, hiszen a megélhetési költségek drasztikus emelkedése elvitte az átlag (és sok helyen még az átlag feletti) jövedelmű ember bérnövekedését is. Csak a felső réteg tud ma, ilyen körülmények között ingatlant venni. Béla bácsi nem eladni fogja a panelját, hanem onnan fog kínálni, majd az örökös fogja eladni. Továbbra sem látom az előző hsz-em alapján, hogy kik tudnák ma a 80-100 milliós ingatlanokat tömegével megvenni.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 14:14
Ezek alapján azt továbbra sem érted meg, hogy az elmúlt 2 évben volt átlag 14,5 és 17,6%-os infláció, ami kumuláltan 34,6%-os pénzromlásnak felel meg. Hiába tolódott el átlagban a bruttó bér az elmúlt 2 évben 30%-kal felfelé, és lett bruttó 621 ezer ft 2023 novemberére, mivel 2 év alatt jó ha max az inflációt lekövette az átlag, attól még sajnos a kenyér, a benzin, a szolgáltatások nagy része is legalább ennyivel lett drágább, ha nem többel. Az átlagembernek az elmúlt 2 évben semmivel nem lett több pénze kocsira, házra,lakásra, nyaralásra mint 2022 előtt. Nyilván, nem is az átlagemberek vásárolnak nagyrészben ingatlant manapság a piacon. Átlagfizetésekből nem lehet belátható időn belül összegyűjteni önerőt egy saját lakásra,házra az elmúlt 2 év áremelkedései alapján. Mitől indulna meg látványosan az ingatlanpiac? Attól,mert ma már jó esetben 6,9-es THM-re fel lehet venni 20 milliót 20 évre havi 155 ezres törlesztőre? És mire elég ma 20 millió hitel, mikor Pesten vagy környékén 80-100 millió alatt nincs érteles új épitésü lakás és ház sem?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 14:03
Azt se felejtsd el Pistike, hogy a mediánbér, tehát a dolgozók fel az adott járásban ezeknek az összegeknek a kb 80%-át keresi. tehát amikor hitetlenkedsz, hogy a legputribb az nettó 230, akkor az azt jelenti, hogy az adott járásban az emberek fele nettó 185 ezer forintnál kevesebbet keres! Akkor ezek alapján megnézheted, hogy amelyik járásban nem éri el az átlag a bruttó 450 ezret, ott az emberek fele nem keres többet nettó 240 ezernél. Nos, melyik ez a járás a listából? A kisvárdai! Hanyadik ez a járások sorában? 131-edik a 197-ből. Akkor ez nem jelent mást, minthogy a járások 66,4%-ában az emberek fele nem keres nettó 240 ezernél többet! Az is nyilvánvaló egy korábbi béreket elemző NAV adatokon alapuló statisztikának, hogy ma, a felső 7-8% keres bruttó 1 millió felett, ami irreálisan felhúzza mind a nemzetgazdasági átlagot, mind a régiós, és járási statisztikákat is. Ami tény, az továbbra is az, hogy az ország 2/3-ában az emberek fele nem keres többet mint 240-250 ezer ft nettó.
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 07:55
"Azért kíváncsi lennék, mit adhatnátok a népnek, hogy az euro ne 400 legyen a kenyér ne 1000, a benzin ne 650, a pick szalámi ne 7000, a lakások m2 ne 1 millió stb. Kinek fizetne a "nép" ha nem a fidesznek?"
A legszörnyűbb bennetek "fideszesekben" az, hogy az elmúlt 4-5 év gazdasági mélyrepülése óta, mióta kitört a covid és a háború, azóta képtelenek vagytok ráeszmélni, utánaolvasni, a SAJÁT PÉNZTÁRCÁTOK alapján rájönni arra, hogy az 1000 ft-os kenyér,a 650-es benzin, és a nyugateurópai szintre emelkedett élelmiszer és szolgáltatások árai 90%-ban a fidesznek köszönhető. Ti elhiszitek azt a maszlagot, hogy a szankciók, meg a háború, meg a nyugat, meg a kapzsi cégek emelték 10 év alatt az EU-s átlagra az árakat, miközben a bérek vásárlóereje, és a fiezetések euróban kifejezett értéke statisztikailag kimutathatóan,lassan sereghajtóvá tette a magyar átlagembert, mert már csak Bulgáriában alacsonyabb ez az érték. Lassan már ők is megelőznek minket. Ez többek között köszönhető annak, hogy a fidesz kormányzás az utóbbi 5 évben 30-35%-kal értéktelenitette el a forintot az euróval és a dollárral szemben, valamint amint szarban lett a költségvetés, szinte minden fontos ágazat nyakába különadót tett. Kiskereskedelem +4%, a gyógyszeriparra, repülésre, MOL, stb. Amit TE, meg én, meg mindenki más fizetett meg az elmúlt 2 évben a 14.5%-os, majd a 17.6%-os átlagos inflációval. Miért nálunk volt a legmagasabb majdnem 1.5 éven keresztül a legmagasabb az infláció az egész EU-ban? Mindenki másnál miért volt alacsonyabb? Ők miért tudták olcsóbban megúszni az áremelkedést? Tudod hol van az a lóvé kispajtás, amit a népnek lehetne adni? Nyisd fel a Forbes magazint, és nézd meg a TOap100 leggazdagabb magyar listáját, és írd össze, hogy azok közül kik azok, akik a fidesz elmúlt 14 évében meggazdagodtak mint haverok, rokonok, és add össze a vagyonukat. A pénz jelentős része ott van náluk ellopva, amit a népnek lehetne adni, oktatásra, EÜ-re, tömegközlekedésre,nyugdíjakra, támogatásokra(ház korszerűsítésre, magyar cégek fejlesztésre, munkahelyteremtésre). De ti olyan szinten meg vagytok vezetve, olyan tanulatlanok és sötétek vagytok döntő többségben fideszes szavazók, hogy a saját hétköznapi életetek alaján nem látjátok azt, hogy ezért ki is a valódi felelős.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 17. 15:32
Azt próbálta meg eladni sikernek, azokat a "gazdasági" eredményeket, ami miatt az EU rekorder inflációt sikerült összehozniuk közel 2 éven keresztül. A beszéde alapján a világ élvonalában vagyunk szerinte sok mindenben, csak kár hogy az EU-ban viszünk utolsó előttiek vagyunk szinte minden mutatóban. Ő egy elképzelt Magyarországról beszél, egy vágyálomról, aminek a szöges ellentéte van itthon. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 17. 15:23
Mániákus hazudozó a csávó. Megnézem ki az a 300 ezer hadra fogható ember, és milyen munkát lehet nekik adni, mikor ezeknek a döntő többsége 10 éve nem dolgozott sehol, illetve funkcionális analfabéta. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 17. 10:35
"A Fidesz folyamatosan tisztul, szembenéz a következményekkel, lemondanak, bocsánatot kérnek, még én ezt az ellenzéknél nem láttam regnálásuk alatt." Ekkora ökörségeket is csak te tudsz ám ide írni!  És leszarom, hogy személyeskedek, ahogy Sigorszky fórumtárs is írja, te(ti) ezt a stílust megérdemlitek, hogy így beszéljen veled(veletek) a fórum, egy agymosott hülyével nem is lehet másképp, de úgy látszik még ebből sem értesz! Kurvára kiváncsi leszek, mikor fogsz rájönni, hogy csúnyán meg vagy vezetve a Fidesz által, és mikor kerül ki egy kipicsázott fideszkatona által egy olyan videó/hangfelvétel (az öszödi beszédhez hasonlóan) mikor a fidesz egyik top vezető politikusa el fogja ismerni rajta, hogy mindvégig a hülyének nézésetek volt a céljuk, illetve az ő gazdagodásuk a te károdra. Akkor majd talán rájössz, hogy egy olasz maffiához hasonló rendszernek tapsoltál 15-20-25 évig.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 17. 09:41
Curtis is kurva vicces gyerek, az elmúlt években kibaszott jól élt, a rendszer haszonélvezői közé tartozott a rengeteg támogatáson keresztül, amit a zenei szakmai kapott az államtól, felpumpált lóvékkal. Annyit keres egy koncerjével mint egy átlagember 1 év alatt sem, de mikor a családját vagy a rokonságát valami olyan dolog éri, ami az állam hibája, amiben kibukik az, hogy a "gondolkodó állam" cserben hagyta, akkor meg telehányja az internetet, és vérig van sértve! Ez van akkor, amikor egy idióta nyilván felvállalja hogy melyik oldalhoz húz, aztán szembejön a valóság, hogy mégsem működnek ám olyan jól a dolgok ebben az országban. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 17. 09:28
Te továbbra is egy ritka sötét "értelmiségi" vagy. Belőled árad az agymosott gyülőlet papa! Hogy tudott vénségedre ennyire fanatizálni a fidesz? Novák Katalint támogatod? A bábot? Miben? Hogy azt mondta neki Orbán, hogy mondjál le? Novák csak azt írta alá, amit az orra elé tettek. Szerinted ki tette az orra alá a szuveneritásvédelmi törvényt, vagy a kegyelmi kérvényeket? Nagyon de nagyon becsukod a szemedet ennek a rendszernek, de biztosan megérni neked, jól fizethet. Ostoba.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 06. 11:20
Nem is értem basszus mit vitatkozok, mit vitatkozunk ilyen agyamentekkel itt a fórumon! Egészen elképesztő az a szellemi sötétség és mélyrepülés amit ezek itt képviselnek. És közben totál meg van győződve arról hogy ők reálisan látják a dolgokat. Nekik elmeorvosra lenne szükségük. Mentem is, elég volt, van nekem más dolgom is, mint ezekkel a félkegyelműekkel vitatkozzam.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 06. 11:13
Ha te tényleg nyugdíjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a fél életedet legalább a 90 előtti rendszerben élted le. Ennyire szelektív a memóriád mekkora "szabadságban és jólétben" éltél itthon, miközben az oroszok pofáztak bele mindenbe és irányitották a mindennapjainkat Kádár elvtárson keresztül? Szerinted melyik ország szeretné újra ezt átélni, amelyik 90 után az elmúlt 30 évben megtapasztalta a szabad akarat, és döntés érzését. Szerinted a balti országok újra át akarják élni ezt a "szabadságot"? Nem,köszönik szépen ,marha jól elvannak, nézd csak meg a gazdasági számaikat, életszinvonalukat bemutató adatsorokat! Tudod, a nyugati világ az, ahol az emberek még mindig többszörösen jobban élnek mint bárhol máshol a világon, és tudod ennek a többszörös jólétnek az egyik szövetségi rendszere az EU mellett a NATO. Miért játszod itt továbbra is az ostobát? Az vagy? 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 06. 09:03
2006 már csak azért sem ismételhető meg, mert azóta az egész város be van kamerázva, a szakszolgálatok ha szükséges, a kis sálas kukaégető futballhuligánokat a lakásuk kapualjáig tudják követni. Nézd meg, hogy ezeket a "szkíta akárkiket" is pillanatok alatt megtaláltak a neten. Ma már nem lehet elbújni.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 05. 21:12
Másolj már be ide 1-2 olyan gazdasági mutatót, adatot, számot, ami azt bizonyítja, hogy a fidesz kormányzása alatt a magyar társadalom átlaga igazolhatóan sokkal jobban, és magasabb életszinvonalon él mint 2010 előtt! Most hivatkozhatsz akkor te is valami tényre, hogyha ezt hiányolod. Mi meg hiányoljuk pl a bérrel, vásárlóerővel, az élelmiszerárakkal stb kapcsolatos számokat, ahol kiderül, hogy mennyivel is él jobban egy magyar ma, 2024-ben, mint egy cseh, lengyel, szlovák, vagy román átlagember. Gyerünk, várjuk a számokat, most itt a lehetőség, hogy megcáfold, hogy az általunk bemásolt számok csak hazugságok, és átverik a figyelmetlen fideszeseket!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 05. 20:17
Érdekes módon ezekre a kérdéseimre valamiért sosem kapok választ, ha felteszem, Sehmet, bagoly, meg a sok véresszájú hirtelen mindig eltűnik. :)  Sajnos a számok nem hazudnak, velük ellentétben, ezek a cikkek, ezek az adatok a tények, minden más amit itt lenyomnak, csak ócska süketelés a részükről.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 05. 19:57
Milyen értékelési feltételekről hablatyolsz? Feketén fehéren ott vannak a számok! 14 év alatt 0 helyet léptünk előre az életszínvonalban! Ezen mit lehet máshogy érteni? Továbbra is kérdezem, hogy kinek a hibája, hogy a magyar társadalom nem él jobban egyik nemzet polgárainál sem az elmúlt 14 évben? Mit értetlenkedsz? Szerinted melyik kománypárti oldal fogja lehozni azt a saját agymosottjainak, hogy egy fikarcnyit sem élünk jobban a nagy vezér alatt, mint a gaz Gyurcsi alatt?  
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 05. 19:37
Fidesz jó kormányzása? Olvasd vár végig a következő két cikket!
https://g7.hu/elet/20240125/elelmiszerarakban-elertuk-az-unios-atlagot-de-hol-vannak-hozza-a-berek/
https://telex.hu/gazdasag/2023/12/14/europai-unio-magyarorszag-fogyasztas-eurostat
Ha annyira marhajó a kormányzás, hogyan lehetséges az, hogy a fidesz 14 éve alatt a magyar elkölthető jövedelem 1 pozíciót sem lépett előre a 26. helyről? Gyurcsány alatt is 26.-ak voltunk, és most is 26.-ak vagyunk! Hogy lehet ez, kinek a hibája?És az kinek a hibája, hogy az elmúlt 14 évben az árak elérték az EU átlag 90%-át, de a bérek még mindig csak az átlag 39%-án vannak, amivel a Románok és a Litvánok is megelőztek minket? Kifejtenéd hogy ez kinek a hibája? 
EUR/HUF 2024. 02. 04. 19:01
Szerinted ebben az országban mennyien értik a Surányi levezetéseit? Nem lehet vele főműsoridőben 1 órás interjut leadni még az RTL-en sem, mert az emberek 90%-a 5 perc után elkapcsolna. Fingjuk nem lenne,miről beszélne. Így miért csodálkozol azon, hogy a jelenlegi ellenzéki erők is populista,demagóg szöveget tolnak? Olyan mélyen van az átlag értelmi szinvonal, hogy itt azokat, akik jelenleg a fideszre szavaznak, azokat csak hasonló frázisokkal lehetne átcsábítani, és onnan sem mindenkit. De a fő gond továbbra is az, hogy nincs mozgástere az ellenzéknek, le van uralva minden felület, na, erre kell az évi 400 milliárd. Itt változás csak akkor lesz, ha ez az ország az összeomlás szélére fog kerülni, de akkor annak nagyon csúnya vége lesz. Máshogy itt semmi nem fog változni a következő 15-20 évben.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 02. 02. 20:45
Ne legyen senkiben sem hiú ábránd, egy ellenzék által összehívott rendkívüli parlamenti ülésen a fidesz semmit sem fog megszavazni. El sem fognak menni. Mert ez politikailag itthon nem eladható a sok agyatlan hívének. De most már szorul a hurok Orbán és a fidesz körül, nem lehet sokáig elsunnyogni ezt a döntést sem, kezdenek (a még papíron) szövetségeseink kellő módon berágni ránk. 

friss hírek További hírek