Mondjuk az nyitott kérdés, hogy ki mit ért minimális alkun :) Ez a lakás befektetőnek sz.r, nem bogarászom át az összes fényképet, de megnéztem az alaprajzát és étkező az hiányzik, a nagyobbik szobából le kéne választani egy étkező részt. Mondjuk ha igaz, amit mond, akkor nagyon jó áron adta el a panel lakását.
Ez nekem mondjuk az egyik heppem, de kiadásnál szerintem sokat számít, ha a bérlőknek van privát szférája is és nem egymáson mászkálnak át. Persze diák az még részben igénytelen erre, mert a kollégium is semmivel nem jobb ebből a szempontból, de mondjuk ha nem is többért, de könnyebben kiadható az olyan lakás, ahol 2 ember úgy tud lakni, hogy saját privát szobája van (tapasztalat) és ez igaz diákra, de dolgozóra is. Családnál is számíthat ez.
A BP-i albérletek drágák és elég gyakori az, hogy összeállnak ketten és úgy vesznek ki egy kisebb lakást és tudom tapasztalatból hogy ha a lakás méret megfelelt nekik, akkor plusz előny volt, hogy itt van 2 különbejáratú szoba, máshol meg tipikusan nagy nappali-konyha és ráadásul szintén gyakran még onnan nyíló szoba. Nagy öröm lehet a nappaliban lakni ilyenkor, borítékolhatóak a konfliktus helyzetek.
Úgyhogy kizárásos alapon ezt saját célra vehette meg valaki, akár fiatal pár, aki(k) mondjuk az infoparkban dolgozik és az 1-es villamos miatt abban bízik, hogy tartani fogja a lakás az árát, mert sajnos ez családnak használhatatlan már 1 gyerektől is és el kell majd adni.
Én gyerekkoromat közös szobában húztam le öcsémmel, talán emiatt is érzékeny vagyok arra, hogy legyen privát szférája mindenkinek de én úgy látom, hogy hosszú távon az ilyen lakások értékesebbek. Legalábbis könnyebben kiadhatóak, szóval nem csak én gondolkodom így. Érdekes pedig a panel lakások beosztása jó szokott lenni ilyen szempontból, de ennek a hirdetésben nincs jó beosztása.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link