Criscito

Regisztráció: 2018-10-15 18:35:44

Hozzászólások száma: 1 045

Utolsó hozzászólás: 2020-07-08 21:01


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 21:01
Gyanítom, hogy élőben az itt megszokottól egy kicsit visszafogottabban zajlana a beszélgetés a piacról. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:44
- MAP+
- Covid
- airbnb szigoritas
*
Ezekbol szerintem egy is eleg lenne ahhoz hogy drasztikusan lelassuljon a lakaspiac, de jelenleg mindharom hatassal van a piacra. Kizartnak tartom, hogy emelkedjenek az arak rovid tavon.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:27
Akkor viszont lehet, hogy a közös képviselővel lehet alkudozni. Mert végülis ő képviseli a közösséget. De én biztos nem szavaztam volna meg egy ilyen eladást. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:09
Gondolom már előre megszavazták, hogy mennyiért adható el az ingatlan. Másképp én tulajdonosként nem mennék bele például abba, hogy áron alul + ingatlanközvetítő jutalékáért a közös képviselő elherdálja a ház vagyonát. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:28
Ez nem én vagyok. :) 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:27
Igen. 2013-ban kezdtem dolgozni, ha akkor veszek sok hitelre (akkor soknak tűnt, ma aprópénz lenne...), kis szülői segítséggel lakást, a másik szobát meg kiadom, akkor ma a párommal már a második lakás hitelét törlesztenénk rég. :) Hát ez van. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:02
Én vagyok az egyik kiváró, bár már nem vagyok itt aktív egy ideje. Nekem a célom egy kis panel lenne a XI-ben, pár éve vehettem volna egy általam elképzeltet 20 millióért, egy ilyen lakás most a válság alatt/után megvehető 31-35 millióért talán. 😂 Szóval én lehet mostanság venni fogok, remélem tudok valamennyit alkudni majd. Vehetnék drágább/jobb lakást is, csak arra számítok, hogy nem lesz se nyugdíjam majd 40 év múlva, se egyéb alanyi jogon járó juttatásom, így ezekre a dolgokra is össze kell gyűjtenem egy komolyabb vagyont (részvény, arany, ingatlan, kp stb), ezért úgy érzem, hogy nem tehetem meg, hogy megvegyem az álom házamat/lakásomat az összes pénzemből+hitel. Nem volt egy nyerő ötlet a kivárás. Miközben albérletért kifizettem milliókat. Persze jöhet még a vírus második hulláma szeptemberben, de az idő halad, fiatalabb meg nem leszek. Egyébként úgy gondolom, hogy a pénz értéktelenítése már zajlik, erről már sokat beszéltünk itt, csak nem a krumpli lesz az igazán drága, meg a kenyér, hanem a reáleszközök fognak kilőni, ahogy tették azt az elmúlt években is. Tehát szerintem ingatlanok, az arany vagy részvények esetén brutális áremelkedés lehet a jövőben (persze kisebb megingások lehetnek), itt csapódik le leginkább a jegybankok 2008 óta tartó munkája. Utána eljön az az idő, amikor teljesen összeomlik a pénzügyi rendszerünk, amikor már az utolsó ember sem fog hinni az USD-ben, EUR-ban, HUF-ban és mikor már nem lehet lejjebb vinni a kamatokat. De ez meg ki tudja mikor lesz, és ezen a ponton teljesen mindegy, hogy van-e ingatlana az embernek, vagy nincs, mert mindenki veszíteni fog, sokat. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 18. 07:27
Balla ... Évek óta erről beszélnek. Őket nem tudom már komolyan venni. Persze előbb-utóbb biztosan igazuk lesz. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 10. 11:27
Ennyi. 😊Aki a bérlőből él, méghozzá jól, az pontosan más kárán kerül előnybe. 😊Ennyi erővel, akkor aki bedőlt hitelestől vett lakást 2008 után, akkor ő is adakozzon a köznek a nyereségéből? Vagy aki mondjuk irreálisan magas áron tudott megválni néhány ingatlanától 2019. nyarán az a vevője kárán került előnybe. Akkor ott meg a vevőnek jár kompenzáció ezért? Menjen át a vevő a korábbi eladóhoz, hogy "te, most az ingatlanom 10 millióval kevesebbet ér, add már ide nekem ezt a pénzt!". 😊Az ingatlanpiacon ritkán jár mindkét fél jól, főleg egy ilyen boom alatt/után. Eladó és vevő, bérlő és bérbeadó. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 15:53
Lakáspiaci jelentés prezentációja az MNB-től, aki esetleg nem csak olvasni szeretné:
https://www.youtube.com/watch?v=SXFYNoSgUHc
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 10:59
Azért is érdekes számomra ez az írás, mert rögtön az elején a járvány lehetséges hatásaival kezd el foglalkozni, mivel az anyag java része április környékén születhetett meg. Akkor az is benne volt a pakliban, hogy egy komoly gazdasági visszaesés előtt állunk (én is ezt vártam). Most meg itt van június, és egyelőre úgy néz ki, hogy ez elég olcsón megússza a járványt a legtöbb gazdasági szereplő. Ha ma íródna meg ez az anyag, akkor lehet, hogy pozitívabbak lennének a szerzők. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 10:54
"A kereslet csökkenése kapcsán volt olyan piaci szereplő, aki 2020-ra 15–20 százalékos lakásárcsökkenést vár Budapesten."
*
"a következő intézkedési javaslatok merültek fel: vagyonszerzési illetékmentesség a lakásvásárlásokra 2 éves időtartamra; 25–30 százalékkal megemelt CSOK összegek 2 éves időtartamra; a lakáshitelkamatok leszorítása; hitelgarancia intézményeken keresztül a banki finanszírozás ösztönzése; és a múltban is alkalmazott, a hiteltörlesztéshez kapcsolódó személyi jövedelemadó kedvezmény. Ugyanakkor volt olyan szakértő is, aki szerint körülbelül 2 éves válságra kell felkészülni, így az áresés elkerülése elképzelhetetlen. A csökkenő bérleti díjak mellett lesznek befektetők, akik idővel eladóként jelennek meg, így a kínálat növekedése mindenképpen az árak csökkenésével jár."
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 22. 11:55
Egyébként amennyit a munkavállalók jelentős része "dolgozik" azt otthonról is bőven meg lehet csinálni. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 22. 11:54
"jogilag mas kategoria: bejarsz=alkalmazott, othonrol=szerzodeses... a 2 kozott oriasi kulonbsegek vannak, nem is mennek bele aki tudja mirol van szo az erti..."
*
Itt mire is gondoltál konkrétan? Otthonról miért ne lehetne dolgozni alkalmazottként? Elég sokan csinálják most is, a vírus előtt is. Nem a bejárás miatt leszel alkalmazott. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 19. 08:42
Pár évvel ezelőtt úgy dolgoztam Bp-n, hogy papíron minimálbért kerestem, és vidéken laktam. A valóságban meg nem annyit kerestem, és a fővárosban éltem. Ennek megfelelően kell kezelni a népesedési, és a fizetéshez kapcsolódó statisztikákat (is). 
*
Másik kedvencem a kiadott lakások száma, és az átlagos bérleti díj. A statisztikusok itt is olyan adatokat elemeznek, aminek semmi köze a valósághoz. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 14. 15:21
Az is elgondolkodtato hogy meg a kozepesen normalis cegeknel is kiepult a koronavirus miatt a home office rendszer. Es mukodik. Akkor miert tartananak fenn a cegek a jovoben draga irodakat? Felesleges. Foleg minden dolgozonak kulon helyet biztositani. Ha heti 2-3 nap home office engedelyezett egy cegnel akkor mar boven megeri az aggloba koltozni es nem lesz ertelme a belvarosba koltozni. Es egyre tobb ilyen ceg lesz szerintem. Ha pedig heti 1 nap bejaras az elvart, akkor azt akar Szolnok tavolsagbol is meg lehet oldani a budapesti ceghez. Kicsit atrendezne mindez az ingatlanpiacot. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 13. 15:54
"A fővárosban is látszódnak már a változás első jelei, a pesten lévő panel otthonok négyzetméterára 9 százalékot csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, de 2020 első negyedévében mért adatokhoz viszonyítva is 4 százalékos csökkenést mutat"
*
Az egész jó. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 09. 13:46
Valoszinuleg akkor a kisebb lakasokat is csak olcsobban lehet eladni. Tehat szerintem nem kell aggodniuk. Olcsobban fogjak eladni a hazat, de olcsobban is tudnak venni ket kisebbet. Eddig mivel volt jobb a helyzet? Eladtal egy lakast, majd mire talaltal egy masikat, addigra 5%-kal feljebb mentek az arak. Ez lett volna a jo helyzet? En nem hiszem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 05. 17:59
Attól függ, hogy milyen lakástulajról beszélünk. Ha lakik benne, és kisebbe/nagyobba akar költözni, akkor neki pont, hogy rossz, ha nőnek az árak. A legjobban akkor járna, ha 1 Ft-ra esne az ingatlanának az értéke, a kétszer nagyobbé meg leesne 2Ft-ra, így már ma tudna venni végtelen nagyobb ingatlan a megtakarításából azonnal. Meg sem kellene válnia ehhez a kisebb ingatlanjától. 😊 
*
Viszont, ha a tulaj befektető, akkor ő minden bizonnyal akkor jár jól, ha nő az ingatlan értéke megállás nélkül. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 04. 30. 08:49
Arról nem is beszélve, hogy jön a jó idő, és lehetetlen lesz az embereket otthon tartani. Több kontaktus meg több fertőzöttet is jelent, tehát szerintem lesz egy átmeneti enyhítés, majd egy újabb szigor, mert annyi új fertőzött lesz rövid időn belül az egész világon.
*
A gazdaság újraindulása meg úgy fog kinézni, hogy mehetsz étterembe kettesével, de nem tömegesen, az asztalok 2 méterre lesznek egymástól, tehát kevesebb lesz a vendég, ezért kevesebb szakács is kell és kevesebb pincér. De kevesebb autó is fog kelleni, és kevesebb új lakás, mivel kevesebb pénzből kevesebb lakást tudnak venni az emberek. Minél tovább tart ez az egész, annál kevesebbet. De talán majd a jegybankok elkezdenek ingatlanokat is venni. Erre egyre nagyobb az esély, ahogy haladunk előre az időben. :) 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek