Criscito

Regisztráció: 2018-10-15 18:35:44

Hozzászólások száma: 1 074

Utolsó hozzászólás: 2020-10-28 09:33


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:33
A munkanélküliek majd kapnak minimum egy moratóriumot, maximum meg egy alapjövedelmet/segélyt, nevezhetjük bárhogy. 😊
*
Egyébként ezzel az iránnyal én sem értek egyet. De a szemünk láttára haladunk ebbe az irányba sajnos. Lásd QE stb. Szerintem amit a jegybankok 2008 után műveltek, az csak a kezdet. Most kezdenek majd igazán belejönni. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 08:54
Miért az elmúlt években hányan vettek befektetési célból lakást, részvényt, stb., mert a padlón voltak a kamatok? Mindenki, akinek volt pénze. Ki is lőttek az árak rendesen. Érdekelt ez bárkit is, különösen a jegybankokat? Nem. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 08:40
A magas inflációt jobb esetben a bérek is le fogják követni. Tehát tegyük fel duplájára nő a törlesztő, de duplájára nő a jövedelmed is. 😊
*
Persze rengeteg scenario létezik. El tudok képzelni olyan esetet is, ahol a hiteles tényleg rosszul jár. De azért azt be kell látni, hogy egyelőre védve vannak a hitelesek minden eszközzel. Lásd pl. moratórium. Nem megyek ebbe bele mélyebben, de az sem véletlen, hogy egyre inkább a jegybankok finanszírozzák az államokat. A kamat, amit elkérnek meg 0%. Ha tippelnem kéne, akkor előbb osztanak majd a lakosságnak 0%-os kamatozású hitelt, mint 35%-osat. De igazából a babaváróval már meg is érkeztünk ide. 
*
Annyira el van adósodva mindenki, az egész világ, hogy itt ha magasabb kamatot kérnének el az adósságokért, akkor mindenki becsődölne. Az is, akinek nincs hitele, csak megtakarítása. Ezért is tudom nehezen elképzelni,hogy itt drasztikusan emelkedjen bármilyen törlesztő. Majd legfeljebb hitelez a jegybank. Mindenkinek. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 06:40
Ha jön egy "komolyabb infláció", akkor pont, hogy szenzációs lesz hitelben ülni, mert elértéktelenedik. Ahogy minden megtakarítás is ezzel párhuzamosan ... 
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 07:43
Hitelcsapda ... Az mar most elkezdodhetett volna, de mi van  helyette? Moratorium. :) A kamatok meg maradtak alacsonyan. Hitelvalsaghoz az kellene, hogy a kormany es a jegybankok ne mentsek ki a lakossagot. De ok most mast se csinalnak, mint mentenek folyamatosan 2008 ota. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 20. 13:05
Ennyi erővel akkor az összes létező támogatás baromság. De szerintem egyetérthetünk abban, hogy ez nem így van azért. 
*
Továbbá te csak az új lakásokról beszélsz, mi a helyzet a használtakkal? Ott hogy építik be az eladók? 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 20. 13:01
Ez így elég nagy öngól volt. Munkaalapú társadalom a cél, akinek sok megtakarítása van, azt mérsékeljék, de aki részvénybe, ingatlanba fektet az oké? Gondolom pozícióból beszélsz. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 20. 11:52
Szerintem ezt a CSOK-os illetéket eléggé nehéz beépíteni az árakba. Pont ezért tartom ezt kivételesen jó lépésnek. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 20. 11:27
Persze, így számított volna, de hősünk viszonyíthatná magát akár azokhoz is, akik nála korábban vettek házat, amikor nem volt se CSOK, se CSOK hitel, se babaváró, se 5%-os áfa. Hozzájuk képest meg ő nyertes, nem igaz? Értem, hogy mi a probléma, de van az éremnek egy másik oldala is azért. 
*
Egyébként meg aki 50 millióért házat tud venni, azt hadd ne sajnáljam már, hogy nem kap még 2 millió forintos illetékkedvezményt is, amit ugye mi fizetünk az adónkból. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 20. 11:01
Meg kérdés, hogy mikor vették 50-ért a házat? Ha mondjuk két éve, és azóta a ház ér 60 milliót. A teljes költségük 52 millió ft illetékkel együtt. 
*
Ha ma vennének házat, akkor ma ugyanezt a házat 60 millióért tudnák megvenni, illetéket nem kell fizetniük, de így is jobban jártak 8 millió forinttal a két évvel korábbi vétel miatt. 
*
Szóval ne akarjon mindenki mindent. Aki 2019 előtt vett ingatlant, az inkább örüljön, hogy a mai árakhoz képest sokkal olcsóbban jutott ingatlanhoz, és ne akarjon még 2 millió forintos illetékkedvezményt is. Illetve akarhat, de akkor akarja a mai magasabb árat is kifizetni. 😊 A kettő csak együtt jár. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 19. 14:59
Benne lesz. :) 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 19. 12:43
Már aki CSOK-kal venné a lakását. :) Mi kell a CSOK-hoz? Házasság és legalább egy beígért gyerek. Tehát ez sem jár majd mindenkinek. Viszont ez végre valóban egy klassz dolog, mert ez tényleg egy könnyítés a családosoknak. Ezzel kellett volna kezdeni kb. a családtámogatási programot még évekkel ezelőtt. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 16. 12:37
Lassan fordul ez a piac. Mint egy tanker. Ma meg csak azt mondjuk, hogy ezek csak a beprobalkozok, de ha valoban ez a piaci ar ma, akkor azt par honappal kesobb az eladok is be fogjak latni, es a beprobalkozokbol vevo lesz -20%-on. Azert nem lehet most tul jo eladonak lenni. Konnyeb volt tavaly nyarig, mikor feltettel barmit akarmilyen aron, es meg erre is ralicitaltak a vevok. Dorzsoltebbek levettek ilyenkor a hirdetest, es feltettek meg dragabban. Talan meg erre is volt vevo. Most meg egyre tobb az elado lakas, a vevo meg egyre kevesebb, es az osszes alkudni szeretne jo sokat. En is figyelek tobb panelt is. Egynek ma csokkentettek az arat 3 millioval. XI ker. Tavaly elkelt volna par het alatt, most meg 3 honapja hirdetik. Mivel ekkorat engedett a tulaj en gyanitom, hogy nem nagyon csorgott a telefonja. Aki valoban el akar adni, annak valoszinuleg el kell felejtenie a tavalyi arakat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 13. 09:40
A munkaerőpiac és a nyugdíjrendszer megtámasztásához sem fog elég gyerek születni. Már csak azért sem, mert mivel szülni csak olyan nők tudnak a jövőben, akik már megszülettek, ők meg már eleve kevesebben vannak ma, mint kellene, így a legjobb scenario is az, hogy 2050-re 8,6 millióan leszünk. De mondom, ez a legjobb eset. 
*
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200117/megmutatjuk-hogy-hal-ki-magyarorszag-mit-tehetunk-ellene-412697
*
https://www.demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografia/article/download/2635/2487
*
Ezen a folyamaton maximum tompítani lehet egy kicsit, de ennyi. 
*
Azzal egyébként mit akarsz mondani, hogy úgysem veszik vissza a támogatást, akkor sem, ha nem születik gyerek? Biztos vannak ilyen idióták, de én valahogy nem ismerek egyet sem, pedig mint írtam, az én korosztályomról van szó. Gondolom annyi ilyen birka csak nincs, hogy támaszt nyújtsanak a piacnak. Tehát ebből a szempontból lényegtelen, hogy van néhány idióta, aki ezen próbál nyerészkedni. Aludjanak jól a következő 30 évben. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 13. 09:06
Mindig azt felejtitek itt el nagyon sokan, hogy ki a túró vállal ma be 3 gyereket? A baráti körömben most kb. mindenki ebben a korban van, de kb. senki nem gondolkozik három gyereken. Sokan még kettőben sem. Sokan harmincas éveik közepén házasodnak csak meg. Rengeteg nő ismerősöm szingli még a harmincas éveiben is, nekik se lesz már soha három gyerekük, mert kifutnak az időből. De egyébként is divat most a szingliség, és az egyedül élés. A gyerekvállalás ideje kitolódott, ma a nők (főleg a tanultak) kb. 30 éves korukra jutnak el oda, hogy gyereket szeretnének, innen meg nehéz összehozni már a hármat. Tehát szerintem nyugodtan le lehet higgadni, baromi kevesen szaladgálnak ezzel a 30 millióval a zsebben, főleg a tanultabbak, mert ők tudják, hogy a gyereket fel is kell tudni nevelni, nem csak megcsinálni. És ebből is látszik, hogy hiába kapar a Kormány, itt nem lesz annyi gyerek, amennyit szeretnének. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 10. 16:07
Persze, most sok házasság köttetik a bv miatt, de már egy gyerek is elég ahhoz, hogy nagyon megérje felvenni a hitelt, mert onnantól már kamatmentes végig, tehát nem kell hozzá se kettő, sem három gyerek. Éppen ezért csak nagyon kevesen fognak 3 gyereket összehozni a bv miatt, a legtöbben megállnak egynél, vagy kettőnél, ennyi gyereket meg azért a legtöbb kapcsolat el tud bírni szerintem. Nem fognak hármasával fehér gyerekek potyogni a magyar anyák ezreiből, akármennyire is erőlködik a Kormány. Nincs az a támogatás, amivel ezt el lehet érni. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 09. 15:49
'95 után ez jól sikerült, mert reálértéken éveken keresztül folyamatosan csökkentek az árak az országban. :) *
https://www.mnb.hu/statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/vi-arak/mnb-lakasarindex
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 09. 15:31
Wow. Nem rossz. Ez kb. 3 evvel ezelotti arszint. Csak egy ilyet talaltal, vagy tobb ilyen hirdetes is van most?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 07. 09:59
Igen. Csak közben elveszik a hálapénzt az orvosoktól, ami adómentes volt. Szerintem többet buknak ezzel az orvosok, mint amennyit nyernek. :) 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 04. 21:39
Ezt a lakást konkrétan ismerem. Már legalább 2,5 éve hirdetik meg újra, meg újra. :) Hol drágábban, hol olcsóbban. Aki nézeget XI. kerületi paneleket, az biztosan meg fogja ismerni ezt a lakást korábbról. Tehát ez pont nem a legjobb példa, mert a boom alatt sem talált gazdára, bár akkor emlékeim szerint ennél drágábban hirdették. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek