Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD csütörtök, 10:52
te szomorúszemű űristen, magamban tartom a véleményem mert ha epét hánynék marná a torkomat.
Spiller csütörtök, 10:47
Előzmény: #242860  Placi82
Ezt a fórumot sokan olvassák, van itt 8-10 ember akiből furcsa fekete trutyi buggyan elő elenyésző a számuk de reggeltől estig itt lebzselnek bizonygatnak ezért tűnnek soknak.  Nekem nevetségesek de egyben sajnálom is ezeket. Nem ismerjük a sorsukat, lehetnek függők vagy lelki gondjaik vannak, szoronganak, elment mellettük az élet..szembesülnek azzal elcseszték. Marad az irigykedés sárdobálás (a vakond nem találja el a sárgolyójával a sast ezért még mérgesebb :)    Én azért írok be a fórumokba mert át akarok adni tapasztalatot. Aztán ha valakinek kell viszi ha nem akkor ott marad. Az sem gond nekem ha valaki valamiről mást gondol, akkor megkérdezem miért gondolja. Ha értelmesen tud  válaszolni szívesen tanulok bárkitől. Nincsenek dogmáim. Már írtam párszor az élet nem igazságos, már az indulás sem egyenlő, ezért kell némi megértés ezek felé. Azt is írtam mindig az élet igazol  ha betöltöd az 50et akkor ott szembesülsz az egész életeddel. A fórumok lehetnének a kollektív bölcsességek tárháza mint a való életben is. Az emberek találkoztak a piacon, jöttek mentek a hírek, megbeszélték a dolgokat, átadták a tapasztalatokat. 
lacikonyha csütörtök, 09:52
Előzmény: #242877  lacikonyha

idén nyáron  szárul a 17. szezonja
euróban évi átlagban nagyjából 7%-t hízott virtuálisan
az utolsó évadra ez kicsit több mint 9 ezret jelent
.
a bevétel-kiadás tételes nyilvántartásánál kisebb gondom is nagyobb volt sokáig, bár az adóbevallásokból előkereshetnék eztazt
iidén ha szerencsém lesz,  majdnem elérhetem a nettó 3 % hozamot a bérleti díjából
lacikonyha csütörtök, 08:52
Előzmény: #242873  FR73

az enyém 9,5 m ft volt 2008 nyarán, akkor kb 235 volt az euro tehát kb 40500 euroban
vagyis euroban nézve kb háromszorozódott
nem nagyon bánom hogy jó ideje romlik emiatt a bérleti díj hozamszázaléka
.
2012-ben talán el tudtam volna 8 m-ért adni
lacikonyha csütörtök, 08:43
Előzmény: #242872  Bandita
jöhet, elfogadom
hekki
hekki csütörtök, 08:28
https://www.blikk.hu/blikk-tv/eletveszelyes-uj-haz-gyomro-per/wcc40nk
Hány ilyen lehet még? Értéktelen romokat adnak el 50 milliókért ..
N0MAD csütörtök, 08:17
Szerintem lehet azért nem értjuk mert nem számoltuk bele a nosztalgiafaktort.
Lehet airbnb-ben kellene retro paneleket kiadni aranyáron éjszakánként, autentikus húsklopfolás hangefektekkel és káposztaszag illatosítással.
Összeállunk pár komplett ház felvásárlására?
FR73 csütörtök, 07:54
Előzmény: #242871  lacikonyha
És kapaszkodjunk meg, ez már euróban nézve is 130ezer.
Bandita csütörtök, 07:46
Lassan ott tartok, hogy ingatlan tranzakció nélkül is jutalmat utalok Laci bácsinak:D
lacikonyha csütörtök, 07:39

ez a legolcsóbb 53 nm-es panel hirdetés Újpesten
.
https://ingatlan.com/34660597
.
és még három társa van, a legdrágább 79,9
lacikonyha csütörtök, 07:01
Előzmény: #242866  berlini

félreérted
nem hazudozik, vagyis nem olyan értelemben
.
csak annyira mint számos trópusi lepkefaj, amelyek félelmetes ragadozóra emlékeztető mintázatot viselnek a szárnyaikon, hogy ezáltal a törékeny lényük riadalmat keltsen a felületes ellenséges szemlélőkben, mindezt védekezésül
.
a placi kamaszkorában sikereket ért el az iskolaudvaron a fergeteges lendületű szájalásával  -  és mivel az ilyen grandiózus sikereket immáron középkorú kétgyerekes apaként nagyon hiányolja -  itt a virtuális térben időnként kiterjeszti a sikeres félelemkeltés reményében a kamaszkorából megmaradt szárnyait
.
az ilyen megbillentekre sok veszély leselkedik, pl szcientológusok is sikerrel csapnak le rájuk, vagy akár a dagi értelmetlenbeszélésének is könnyen áldozatául eshetnek
őt a dagi mágia rántotta be
Fsociety
Fsociety szerda, 23:04
Aranybánya ez itt,kéremszépen :)
N0MAD szerda, 22:37
Előzmény: #242865  Bandita
Na jó a te kedvedért: nemigen veszek én itt ingatlant.
Vagy amiért intelligenciát feltételezett rólam? Ezt érthető félreértés, mindenki tömóren fogalmaz meg a hangsúlyok se mennek át, illetve kónnyű keverni hogy ki mit mondott…
Ezt azért elnezhetitek neki. :)
Bandita szerda, 22:22
Előzmény: #242866  berlini
Lszi értsd már meg.
Ő nem téved, csak a neoliberális nagytőke bekavar.
berlini
berlini szerda, 22:17
Előzmény: #242858  Placi82
Ismét hazudozol.
Ismét az orbáni taktika.
Eleget ismételni és akkor elhiszik.
De mégegyszer.
Ez egy ingatlanos topik.
Mikor olvassuk már azt tőled, hogy tévedtél 2023 októberében és nem a 2 szűk esztendő jött áresésekkel?
Mikor tanulod meg már azt, hogy egy tévedés beismerése az fokozza a hitelességedet?
Az ellenkezője meg közröhely tárgyává tesz.
Amikor már csak azaz érved marad, hogy mennyi diplomád van és milyen kiváló a lexikális ismereted.
Bil Gatesnek, Musknak nincsen egyetlen diplomája sem és kenterbeverték a világot.
Mert egy területen az alapos analizishez és a helyes következtések levonásához, jó döntésekhez más kell.
Többek között az, hogy ne nézzük már hülyének azt akinek a véleménye nem egyezik meg a tiéddel.
(Az autópályán sem annak van igaza, aki szidja az összes többit, mert szabálytalanul szembehajtanak vele.)
Ha ismernéd az OTP-t, akkor azt is tudnád, hogy a tevékenysége 80%-a külföldön folyik. Igy a magyar gazdaságpolitikának egyre kevesebb a befolyása a nyereségességére.
Bandita szerda, 20:59
Előzmény: #242859  Placi82
Az visszatérő elem, hogy sokadmagával példálózik, hátha így bármi...
Nade Nomad, nem tiltakozol?:D
Bandita szerda, 20:53
Előzmény: #242858  Placi82
Ndx is szépen ment 6500-ra, ugye?
Ja tudom, a zsidók miatt nem.
Akárhány s, amiatt volt. 
Bandita szerda, 20:47
Előzmény: #242862  Placi82
Placi82 szerda, 20:36
Előzmény: #242861  N0MAD
Sajnálom. Elkapott az hangulat, a hév, Mindig beszologat ez a két úriember nekem, és en meg az a reflexbol "visszado" típus vagyok... :) Attól igaz van. De bocsánatot kérek. És sajnálom. Bocsanat a forumtársaktol  meg lacikomyhatol és Berlinitol is.
Nem voltam elegáns. Hanem forrrofeju. Offolom a témát. Most pár napig nem írok.(kivéve ha anyázni kezdenek el.. ) Szép estét. 
N0MAD szerda, 20:09
skacok, értem én hogy felkavarodtak a dolgok, de biztos kell ez az egortip?
aki még nem nézett be vmi befektetést az csak annyit jelent hogy nem sok próbálkozása volt.
tudom sorolni mikben nem lett igazam. van bármi jelentősége?
ezek fényében van jelentésége amiben igen?
lazitsatok, ne menjünk már el full nudliba, ha nyomul is az önfényezésével. nyilván sokmindenben nem éertünk egyet, ez ki is derült eddig, én se szoktam magamban tartani a véleményem, de azért na.
nem mindenki a sokknickes.
szerintem.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek