Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szerda, 20:07
Előzmény: #242859  Placi82
2022 februarjaval ukrán haborun a 2020 februarjaval Covid  karöltve az gazdasági argamedont hozta volna el nektek. 2008  szeptembere ehhez kepest babzsur lett volna!!!!!!! .. Ti zsenik, ti arcoskodtok, ti..... 
Állam bácsi popsitokat megmenti és itt arcoskodtok.😉🤣Én Fatfire, Nomád, Bob, Goldstein, Spiller  etc, aki latom hogy van ész, intelligencia azok meg gombokert vették volna és vásároltak volna fel a koruti üzleteket, meg 14 keres lakásokat, ha kell egyáltalán neki.. 
Na ezt fogd már fel... 
Placi82 szerda, 20:01
Előzmény: #242857  berlini
Mondom csókolj kezet Viktornak, minden pénzügyi analfabétat tényleg megmentette az állam, állta a cehhet.  És pont te szidod. Te jó ég.... 
Mert akkorát buktál volna mint Rottenbiller!! Marci, és Viktor nélkül.... Nekem nem tettek jót. Én kicsavaetam volna a kezetekbol, lacikomyha felékből is.... Agyon lett volna verve  a lakás  piac. Ipar, szolgáltatás minden... Melyik részét nem bírod agyilag felfogni, logikusan.??? Megmentette a sok pénzügyi analfabéta segget. Egy Fatfire 100 Misi helyett 50 errt vette volna meg a hozzád hasonló 14 kerület szélén lévő lakást, ami hasonló a tiedhez. Nem érted??? 2010 reloaded lett volna... Megakadalyozta a francba.... És a te tipusod mocskolja a mostani kormányt...??? Röhej 🤣
Egyszerű figura vagy te.. De nagyon ám. Azt se érted, mekkora mákod volt.... Mert nincs agyi kapacitásod felmerni ezt.. Minek is magyarázom ezt neked... 
Galambal sakkozni. loval imádkozni, pont ennyi értelme van.. Veled kommunikálni. Semmi se megy át a tenyekbol.... . 
Alakulhatott volna 2020  tavaszán után hogy egy 2008 szeptembere lesz belőle. 2020 februarjaval karöltve kampó lett volna. Most az áll nal van a ti seggetek megmentésenek a költsége. Mert a h. lyék vannak többen. Es az ő szavazatuka a fontos. 
Csak hát pont ők hiszik hogy zsenik pedig csak makuk volt.. Kivéve Fatfire és Nomád és en, és társaink, akik gombokert vasaroltunk volna fel mindent...... 
Na ebből se ertesz akkor sakkozon veled egy fehér galamb. Én a galambra fogadok.... 15 lepesbol mattot ad neked.. 🤣😉
Placi82 szerda, 19:48
Előzmény: #242853  berlini
Csúcson szálltál be 16.600-18.600 emlékszem. Van itt aki emlékszik???  aztan irány a mély az Ukrán háborúban  9000 ig kb.. . Hagyjál már. Itt röhögott rajtad egy csomó forumtárs kérdezték Berlini mi  van  az OTP vel. Te zseni.... 
Köszönd meg szépen. Viktornak mert egy eltorzitott gazdaság politika helyett kaptál volna egy versenyhelyzetu  gazd.politikat, akkor igen csak  sírnál pajtás. De nagyon ám..... 
berlini
berlini szerda, 19:47
Előzmény: #242856  Placi82
Mint a főnököd orbán.
Az is azt hiszi, hogy minél többet hadar annál szavahihetőbbnek tartják.
Pedig dehogy.
Ma már csak az iskolázatlan kétbites banda áll mögötte, de ez is elég lehet a győzelemhez.
Visszatérve ahhoz amit itt már 3 éve sulykolsz.
Nos az a totális összeomlás.
Bejött?
vagy elnapolták?
Direkt hogy kitoljanak veled?
Nem szép tőlük
Placi82 szerda, 19:42
Előzmény: #242846  Spiller
Többször mondtam, már hogy forgoszelben, a pulykak is tudnak repülni. És Matopcsy  meg Marci az elmúlt 10 évben akkora high press economy MMT, s FED, és EKB nal is sokkal nagyobb gazdasági forgoszelet produkálta itthon hogy aki pechere meg nem a deviza hitelt nyögte sok 10 milliós  minuszbol. Hanem legalabbb 35-40 éves volt, és dolgozott és legalább 0 rol indult 12eve kb. az vazze 400%ot produkált 10 év alatt meg akkor is ha olyan szarul adta el mint én 2021 ben. És még adózni se kellett utána mert 5 év után azt se kellett....  Tudtam hogy lesz 10% jegybanki alapkamat.!!!!!!!!!!! Megjosoltam!!!!!!!!!!!!  
Mikor 0. 9% volt csak az alapkamat 
leirtam ellenőrizhető..!!!! . Berlini félek azt mondták ahh hülye vagyok. (közben meg hát ők nem éppen éles kések a fiókban...) Mert tok susuk a gazdasag hoz... Franc se gondolta hogy Viktor minden "hülyét megment" az okosok terhére.... Ezt elkurtam ja... Ezt nem gondoltam. Mekkora bukó lett  volna itt ÚRISTEN, A LAKASPIACON?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13%os BUBOR nal és Rezsicsokknetes nélkül egy panel rezsje  lett volna 120.000/ho egy átlag 20 -30éves  ház rezsje meg 600.000/ho és sokáig volt 100 Euro/Mwh felett a TTF holland tőzsdei árfolyam Europaban!!!!!!!! Soroljam tovább hogy mentettek meg az embereket, a 4000 Mrd forint alsohangon amit az emberek megmenresere fordítottak..... En nem tetem volna. Akkor kevesebb arcoskodo lenne itt
.... Fiatal srqckent  ment nekem, akkor 40-50 éves figuráknak aztán főleg ment ekkoriban, ha volt egy kis megtakarítása, ... Akkora forgószél volt hogy az MTZ traktor is tudott repülni. Az ilyen Lacikonyhak is  2012 után taltosodtak meg addig a romkocsmaban dolce vitáztak... Ő mondta,.... Vajon azért mert tehetséges volt vagy azért mert párját ritko gazdasági forgószél volt ami a tehetségtelen mellett az arcoskodo 50 éves korukig(2010) semmit se elero figurákat is megemelete... 😉😉😉. És most osztják az észt a magas lóról. Ne nagyon osszák amiből kevés van.🤣🤣 Berlinit meg se említem mert az meg dettó ugyan ez... 
Huuu, ha hagyják akkor a covid után a gazdaságot működni, milyen jo vételek lettek volna itt. Bedolo 14 kerülelti  új építésű lakások tömegével és koruti uzletek zártak volna be mert nem lett volna mentőov cégeknek... 🤣🤣🤣
Szóval mault halten ezeknek az arcoskodo figuráknak.... 
Fatfirenel és Nomádnal, Bobnal, etc legalább látom az intelligenciát, de ezek.... Ehh.... 
HPPapa szerda, 19:21
Előzmény: #242854  berlini
Mindenhol rakott krumpli lesz a vacsora? Megkaptátok a fejadagot?
berlini
berlini szerda, 19:19
Előzmény: #242851  bronz
Ismerek a fajtásából én is párat, (nála szimpatikusabbakat), akik tényleg be vannak rezelve.
Én magam nem tudom eldönteni, hogy ez az ország felnőtt-e már végre, hogy elzavarja ezt a tolvaj bandát. Meglehet ez nem fog sikerülni 2026-ban sem.
Újabb elvesztegettt 4 év jöhet....
berlini
berlini szerda, 19:14
Előzmény: #242844  Placi82
A kérdésemre miért nem válaszolsz?
vagy vegyem beismerésnek ezt a hadarást?
Ha igen, akkor elég 2 szó.
"Igen, tévedtem"
tavaly, amikor - látva az ingatlanáremelkedést - el akarván terelni a figyelmet a melléfogásról, elkezdtél vagdalkozni, hogy az OTP-m amit 18 ezren vettem az 2 év alatt még mindig minuszban van. 
Nos eltekintve attól, hogy 3 diplomával és szinte totális lexikális tudással sem sikerült felfognod, hogy én az OTP-3300Ft körül szálltam be 2008-ban és vettem 1470Ft-ért is 2009 márciusában, tehát az állitásod szándékosan hamis, megkérdezném, hogy most miért nem emlegeted az OTP-t? Most hogy 26400 Ft körül mozog az árfolyam?
FR73 szerda, 18:58
Előzmény: #242839  Spiller
Szerinted mi a sok? 400 ezer+ ilyen háztartás? Kizárt.
Lesz az max 40 ezer is, de vegyük hozzá jó indulatúan azt a másik 40 ezret is, akik az aggloban vagy kiemelt helyen laknak, és megvan mellette a balatoni nyaraló. Ami kétségkívül sok, de más nagyságrend. Az a háztartások felső 2 százaléka.
Torzít a környezeted.
Ismerek olyat, aki egy fél budai villában él tényleg jó helyen, de esélye se lesz soha kifizetni a tesót, a következő generáció felnő, és adhatják majd el, mert annyi unokatesó családostul nem fog elférni.
Vagy másik eset, ahol 2 generációs házba be van zsúfolódva 3 háztartás, mert kifizetni nem tudják a másikat, és a nagy budapesti házon kívül semmijük sincs.
bronz szerda, 18:35
Előzmény: #242849  N0MAD
Igen, ráadásul Ibiza Nudli zajec Spiller szerintem NER csöcsökön él. 
Már össze van csokizva a gondolatától is, ha a patás ördög MP nyerne és nem 51%-ban szeretett felcsúti kommunistája. Ez jól látszott itt az utóbbi cirka 1 hétben.
N0MAD szerda, 18:10
Valahol nudli megjelenik ott kb a beszélgetésnek vége is, és a végtelen mennyiségű hulyeségének cáfolata viszi el a fókuszt, meg stílust is amúgy.
Nem lehet a hörcsógsípolását lehalkítani, meggyőződése lehet hogy a mennyiség helyettesíti a tartalmat. Ez megy meg a személyeskedés, linkköveteléssel. Meg mindenki hulyézése, miközben áldozatsterepbe rántja magát.
Mint az idolja brüsszelben, azt is pont így képzelem el.
lacikonyha szerda, 18:05
Előzmény: #242845  Spiller

ennyicske az üzleti érzéked nudli?
a falunapokra özönlik a fityeszfertőzött tyúkagyú fityezshitű népség
ímádnának
.
de ha szarakodsz kimaradsz
viszem helyetted a 3 diplomájával a placi-t, meg a lexikális marhaságait
lacikonyha szerda, 17:59

találtam a logikus agyadnak meg a végtelen lexikális tudásodnak valamit
kend a hajadra
.
https://wiki.startlap.hu/kis-csaladnev-mi-az-eredete-jelentese/
Spiller szerda, 17:56
 Ha lesz ingatlan adó és megszűnik a rezsitámogatás majd lesznek jó vételek. 
Spiller szerda, 17:54
Előzmény: #242843  lacikonyha
Feszültnek tűnsz Látom nem viszik a hurkát és megint azt kell enni. 
Placi82 szerda, 17:50
Előzmény: #242831  berlini
Csókolj kezet,, az általad sokat mocskolt Viktornak, hogy a sok pénzügyi analfabéta megmentette a 13%os BUBOR korában, meg a 300 eur/mwh rezsi csökkentés idején, mert tavhore /gázra fizettek volna 8 szoros árat!!
Te pénzügyi zseni, örülj neki, mert ott igen beszakadtak volna az árak. 24 végétől győztek le az ingatlan áremelkedés az inflaciot te nagyon okos te..... 
lacikonyha szerda, 17:47
Előzmény: #242840  Spiller

nudli,nudli
miért görgetnélek át
szeretem a faszságaidat
szivesen mutogatnálak pénzért falunapokon szerte az országban
a költségek az enyémek meg a bevétel fele
meggazdagszunk
benne vagy?
Placi82 szerda, 17:44
Előzmény: #242830  lacikonyha
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Kis_J%C3%A1nos_(filoz%C3%B3fus)
Hát nem rá gondoltál? Kiss Janosnak írtad. Vazze. Persze anyakönyvi kivonatokon a sokszor lemaradt 1 db S, a Kissrol, és lett úgy 1 db s
De itt az a helyzet? 
Egeted magad, dumálsz hogy kinek a sarujanal fekudt Fodor meg Viktor, és le se tudod,írni a nevét....... 
Spiller szerda, 17:42
Előzmény: #242839  Spiller
ha nagyok a gyerekek akkor még hozzáveheted a külföldi iskolákat is. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek