Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Nálam se HO, se motor nem játszik. A lokáció ragaszkodást valamelyst elismerem csak én egy százmillióval kevesebbért vettem a házat mint a wekeleri ház most. és nem 67 nm hanem a duplája. szarnak ugyanolyan szar mint az.
"Inkább 30 millió vagy felette van a felár. Borzasztó nagy felelőtlenség! De mindenki a saját sorsának kovácsa. Sajnos ennek biztos lesz következménye......" Ezt te írtad. Este 8kor még 90re tartottad a házat plusz statikust hívtál. Most hirtelen 120 lett nálad. Fura ez, én mondom..
Azért rendkívül,örülök hogy találkoztam itt normális gondolkozású ingatlantulajokkal. Akik a kis éxerdobozukat mikor látják higy a vevőjelölt nemcsak a kért árat de egy random “ki kéne költözni, rákínáltak még egy tizest” benyögésre még a plusz tizest is csengetné, azt mondanák, á hagyd, nem kell a plusz tizes, ső még egy tizest engedek mert gyerekeid vannak. Itt szeretném jelezni hogy szerencsés véletlen folytán pont annyi feleségem és gyerekem van amennyit csak akartok. Félár jó lesz? Mikor tudtok kiköltözni?
Én azt tettem hogy agloban vagyok és motorozok télen nyáron. Benti lakás meg kiadva euroert kínai diáknak amig el nem adtam. De nyilván nem a te recepted. Nem bántad meg, akkor minden rendben. Rosszul se jártál. Csak kívülről nézve hidd el a te lokácio ragaszkodásod se más mint a wekerle ragaszkodás. Amúgy érdekes a ho nem túrta át annyira a viszonyokat mint az ember gondolná. Furi. (Lehet a ho sem a wekerle mellett szól. Hatvanx négyzetméteren. De nyilván ho is személyfüggő)
Miért kéne eladni 110-ért? Ez nem szeretetszolgálat, ez kőkemény üzlet! Miért mondanék le 10 millió forintról? Még a barátomnak se tenném meg. Hát akkor egy idegennek? Kit érdekel, hogy kisgyermekes család? Hol élsz? Ne a tulajdonos gondolkodásában keressük már a hibát......
Miért te mit tettél volna? A panelben nem maradhattunk két cula fiúgyerek, 4 ember 57Nm-en? Kellett egy ház a lehető legjobb lokációban. Agglóban nőttem fel vonatoztam, soha többé. És minden lámpát is utálok már 33 éve vezetek pesten. az se megy.
igen. fel kéne adni a bérletet, elfarolni, a kutya nem veszi ki azt a házat annyiért és jó fél évig lógna üresen a levegőben bevétel nélkül. aztán megkérdezni a 110et.
Ugyanmár kisgyerekes család.. leraknak egy szar házért 100-110M ftot ami hatalmas pénz. mekkora kapzsiság már ez. .. mondogassad csak neki a statikust mert ott a lényeg és hatalmas pénzről van szó.
Azert nem adja, mert nem akarja eladni. Zero eladasi kenyszere es motivacioja van. Kitalalt egy arat es ennyi. Siman azt kellene tenni, hogy felmondja a berletet es elmondja, hogy vesz egyet mashol. Ott kiderulne az igazsag, mert ha jatszott csak, azinnal osszemlik es ajanlatot tesz. Ha semmi, akkor sztem meg 120ert sem biztos h eladna.
Nem értem. Most is brutál pénzért bérlik azt a házat. Ha nem lenne neki a kiadott panel és a PMAP kamat akkor senki nem adna rajtuk kívül annyit bérleti díjként azért. Tehát már sok milliót keresett rajtuk. Akkor mi a f.ért nem adja nekik oda 110ért pl? Így is halálra keresi magát mert az a ház 40-50et ér kb. Jó mai áron max 80. akkor meg..
Most kiszámoltam, ha wekerlei szorzókat veszem figyelembe osztva szorozva (medencét stb bele sem számolva) akkor valahol 100-200M+ Ft-ért mentünk az aggloba. Persze hasonló kaliberű házakat és telkeket én most nem látok wekerlén így nehéz lenne belőni mert 200 felett már csak az 500-as van. Ezt meg is mondom az asszonynak, hogy ennyit ér az a -napi plusz 2x15p ..elég jó órabér. Bár nagy dolgot nem mondtam. . minimum 100M val több lenne a ház Bp-en... ezt eddig is tudtam.
Miért? Akivel ezt meg lehet tenni, az meg is érdemli. Ezt így kell csinálni. Én is ezt tenném. Már lassan 3 milliót bezsebelt....... Direkt vagyok nyers, hátha......
"Mintahogy slash mester helyében se a budai ingatlan lett volna a mindenkeppen kell." Akkor mi? Itt laktunk a békási lakcsin feljöttünk 700 métert az első kertvárosi utcába. Beljebb jönni (csillaghegy pl) nem volt pénzünk, kintebb (Pomáz) stb meg én nam akartam. Én meg a "túloldalra" nem megyek.
Az öreglány csontozni akar, de az se baj ha nem jön össze a bolt, addig is kaszírozta a lakbért és biztos abban is hogy vigyáznak a kis ingatlanra, elvégre kb megvenné a bérlője... Öreg és ráér egész nap azon töprengeni hogy hogy és mikor fogja az infla feletti emelést lenyomni a torkotokon... és tudod, a magyarok jelentős részének egy jó üzlet kevés. Ezek azt akarják, hogy a másik nehogy jól járjon. Ha ehhez az kell végül, hogy üzlet se legyen, akkor akár így.
Ahogy mondod. Az öreglány tudja hogy van pénze és kell neki. Kifacsarja belőle a szart is. Úgy rábasznám az ajtót a 120 millás mini tyúkóljára kispesten hogy arról koldul.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link