Ha olvastál volna Irakrol akkor tudnád hogy egy végletekig megosztott tarsadalom volt eleve..... A Szunita Szaddam kisebsege uralkodotta Síita többség felett. Irán más kávéház. Ott a Síita többség, jól szervezettel, és van meg szuperül védhető hegyek. Mind ott döglik meg aki oda bemegy, most megmondom. Tudja ezt Izrael is. Ezért küldenek USA fiait.....
Ja, de a spanyolokat tollaskigyo isten leszarmazottainak hitték azttekok,, még a himlő is segítette őket Iraniakat istenek hiszik az USA vagy a izrael katonáit? kötve hiszem. szóval rossz az az analogia ..
Erre gondoltam én is, van benne ráció, de tegyük föl ha csak 10 tartalék akksi van egy csereállomásban 30 perc áll rendelkezésre amíg körbe ér és újra becserélik, ez kíméli az akksit, gyorstöltés rövid élettartamot jelent, legideálisabb a 20-ról 80%-ra töltés, ha 20 db van akkor 1 óráig töltődhet amíg sorra kerül, kígyózó sornál is optimálisan töltött jut mindenkinek. A bérelt akksit így versenyképes áron tudja szolgáltatni a NIO a hosszabb élettartam miatt. https://www.tradingview.com/news/reuters.com,2026:newsml_L6N406072:0-better-batteries-are-nio-s-newest-hazard/
mondjuk a középkorban se volt jó a létszámmatek, spanyolok is minimállétszámmal mentek hajókkal amerikába aztán ott meg birodalmak voltak. Aztán elmúltak.
ebbe a létszámmatekbe a középkor óta beragadtak a népek. Irakba is gyanítom kevesebb amcsi ment be mint a helyiek voltak. Aztán a végén nem az dönt mennyien szaladgálnak fel s alá. De pont ugyanezeket olvastam annó irak kapcsán hogy mennyire esélytelenek az amcsik a fasza orosz felszerelés és a lelkes talpasok ellenében. Aztán nem így lett, csak azért említem.
"1.200.000 fő felfegyverzett igaz hitű harcossal - fizetés infla nélküli mennyei valutában - , akik ha feláldozva meghalnak tudják a mennyországba kerülnek." Pontosan! Ezt én is így látom. Iránnak van a világon az egyik legnagyobb hadserege és nem hinném, hogy csupa szedett-vedett társaság, mint amilyenné mostanra az orosz haderő vált. Ha trampli beküldi a szárazföldi erőket, hát, abból bizony nem biztos, hogy egyszerű séta lesz.
Nézzük másik oldalról... Ki szív hatalmasat a mostani balhéval? Hihetnénk, hogy az USA meg Trump, jól belerángatták a buliba, pedig ha belegondolunk, a Panama után rövidesen a másik szűk xmetszet, Hormuz is az övék lesz. A fél világ az USA-ban épít üzemeket. Az arabok könyörögnek védelemért. USA olaj meg LNG exportőr. Katar térden, annyi USA LNG-t adnak el kb olyan áron, ahogy nem szégyenlik. Magas az olajár? Hát majd idővel visszamegy, Average Joe majd kap némi lóvét. A MAGA észlényeknek nem teszik? Majd kapnak némi adócsökkentést meg valami ideológiai maszlagot.
Oroszoknak az USA Irán háború mekkora ajándék Trumptól, 100% nyertese ennek. Olajár az egekben, rakétahiány, ukrán haborúról a fókusz elterelve, EU mint legnagyobb vesztes legyengülve. Hátrányt nem is tudok felismerni
Trump üzent a Magyaroknak és Orbán Viktornak: https://youtube.com/shorts/GCEmr15JO9U?si=bo7LxuUjVQB_PFJk Következő lépés...?... miután közös vonásuk hogy ők mindig nyernek.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.