Tazsomaru

Regisztráció: 2010-06-14 22:31:30

Hozzászólások száma: 2 330

Utolsó hozzászólás: 2020-10-26 12:26


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

210
2020. 10. 10. 20:15
5 174
2020. 10. 12. 22:44
797
2020. 08. 16. 12:50
136
2020. 10. 12. 11:11

utolsó 20 hozzászólás

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 12:26
Arra leszek kiváncsi, hogy a következő piaci pániknál, milyen irányban fogja befolyásolni a BTC árfolyamát, az hogy most elkezdték IT cégek is felhalmozni. Ez akár hathat pozitívan is, de lehet mégnagyobb összeomlás is.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 12:19
Számomra a legnagyobb csalódás a BTC február, márciusi viselkedése volt. Bevallom én is azt gondoltam, hogy tartani fogja magát, de ennek ellenére úgy omlott össze a "digitális arany", mint egy kártyavár. Egy ilyen spekulációs eszköz, hogy fog viselkedni, ha nem tér magához ilyen gyorsan a piac? A TLT és a SHY volt inkább a menekülés iránya. 
https://www.screencast.com/t/Xn9b9ceC1cME
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 11:54
Hogy valami jót is írjak a BTC-ről.  Szerintem sokkal jobb választás, ha valaki lottó, vagy bármilyen szerencsejáték helyett, kriptokat gyüjtöget a Revolut számláján. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 11:25
Vuki nem változtál semmit. :) Hazudozol és személyeskedsz. Ezért kár volt visszakuncsorogni magad a kitiltásod után.
Semmit nem akartam anno bizonyítani. 1SD valószínűséget mutattam akkor. Ami 68-32% alatta/felette. Nagyon ostobának kell lenni valakinek, hogy erről azt gondolja "bizony az nem lehet mert nincs ra szinte semmi valoszinuseg" .
Azt is mondtam akkor, hogy egyszerűen nem éri meg nekem nemesfémekkel foglalkozni DOW/GOLD-20 alatt. Szerencsémre így sikerült szinte a legkedvezőbb helyzetben bevásárolni nemesfémekből és bányászokból. Persze nem MUX-al van tele a stelázsi ;)
Én sem tartom valószínűnek, hogy a Terra, vagy egy hasonló globális valuta versenytársa lenne a BTC-nek. Ezzek csak csereeszközök lennének a BTC pedig...

"Bitcoint is not a currency but a purely speculative instrument, since 99.7% of Bitcoins are not used for buying or selling anything. Bitcoins are just kept in hope their price will grow. So it is an instrument of speculation."     Alonso szavaival élve: egy fedezetlen "szutyok".       Nincs nekem bajom a BTC-vel. Sőt, általában nyitott vagyok mindenre, de a spekuláción kívül nem igazán látom a jelentőségét. Arra pedig nekem túl kockázatos (egyelőre). Nem értem a személyem elleni támadásaidat. Más stílust képviselek. Inkább konzervatív befektető vagyok, te pedig a gambler aki jobban kedveli a nagyobb kockázatokat. Emiatt nem kell egymás torkának esni.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 09:38
"Bitcoint is not a currency but a purely speculative instrument, since 99.7% of Bitcoins are not used for buying or selling anything. Bitcoins are just kept in hope their price will grow. So it is an instrument of speculation."
-----
Bernard Lietaer is a Belgian financier and “architect of the euro”, an international expert who devoted his whole life to studying money relations. Despite his age he advises governments across four continents on testing currency systems. He is Professor of universities in Belgium, France and the USA and author of numerous widely acclaimed books and publications such as The Future of Money: Beyond Greed and Scarcity; Money and Sustainability: The Missing Link; New Money for a New World where he predicted financial turmoil facing the world over the past years. In June 2017 Bernard Lietaer joined Bancor Protocol Foundation as Chief Monetary Architect. He sees his mission in finding ways to ensure sustained development of nations during the lifetime of the current generation.
https://investforesight.com/bernard-lietaer-why-not-taking-a-risk/
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 09:10
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 09:05
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 00:20
Azaz mára. :)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 00:19
Amikor rádöbbentek, hogy ostobaságot mondtatok, kezdődik a szokásos személyeskedés, piszkálódás, köpködés. Ez valami szektaszokás nálatok? Megyek inkább elteszem magam holnapra. 😴
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 23:07
Csak mert amikor kifizetem a telefonszámlámat, abankom 1%-ot jóváír. Amikor kifizetem a gázszámlámat, a bankom 1%-ot jóváír. Amikor az Aliexpressről rendelek a bankom 1%-ot jóváír. Ha multinál vásárolok a bankom 3%-ot jóváír. Mindezt meg is hitelezi nekem, mert csak minden hó. 15-én kell kifizetnem neki. Akkor most hol is tart a BTC? 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 23:00
A magyar kereskedelemben van olyan cég aki fizet azért, hogy BTC-vel fizessek neki?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 22:54
Már ott tartunk? :DDD 10 éve 3%-ot ír jóvá a bankom minden nagy multinál elköltött kártyás fizetés után és 1% minden más kártyás vásárlás után. A BTC meg már közben ott tart? ;)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 21:49
Talán a kamat a jelenlegi pénzügyi rendszer legnagyobb hibája, de elkerülhetetlen velejárója is. A kamat miatt kell egymással versengeniük az embereknek, aki kapja gazdag lesz, aki fizeti szegény. Persze teljesen jogos, hogy aki hitelez az igényt tart kamatra, hisz kockázatot vállal, aminek ára van. Állásdíjra azért van szükség, hogy ne a felhalmozás legyen a cél és, hogy az eszköz fedezetének tárolási költségeire fordítsák. Nézd csak meg a BTC forgását. Folyamatosan lassúl. Mindenki tárolgatja a kis walletjében és várja a csodát. Remek fizetőeszköz lett belőle :) Ha állásdíjat kellene fizetni a BTC után, az talán felpörgetné, de akkor mihez kezdenek a piramis csúcsán a teremtők? 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 15:01
Félreérted Alonsot. Nem hiszem, hogy a BTC miatt jár ide, szerintem nincs is neki. Sziesztát szereti piszkálni. Valamiért a bögyében van. :)  Sziesztát is félreérted. Soha nem állította hogy nem lehet a BTC 100ezer, vagy 1 millió USD. Egyszerűen csak szélhámosságot lát benne. Tetherpumpa, meg ilyenek. És aki szélhámosságot lát benne, az miért shortolja, vagy longolja? A pénzét egy olyan piacra kellene tennie, amit senki nem felügyel és lehet hogy hiába shortolja, nem kap vissza semmit.
Én is úgy látom, hogy a BTC egy fedezetlen , szabályozott eszköz, mint más FIAT pénzek. Más pénzek legalább inflálódnak  és így nem a felhalmozásra ösztönöznek. (Ezt a BTC-nél könnyen megoldhatták volna egy állásidődíj alkalmazásával.) A megtakarítás jó és fontos dolog, de nem csereeszközben, hanem befektetésekben. Akár önfejlesztésre, vagy a vállalkozásunk fejlesztésére, esetleg más vállalkozásának a fejlesztésére, amivel valami értéket teremtünk, hasznosat magunknak, vagy a közöségünknek, ami aztán később megtérül. De az, hogy walletekben számolgatjuk a coinjainkat és várjuk. hogy valakire majd drágábban rásózzuk, aki majd valakire mégdrágábban ráakarja sózni... ez igy elég Dagobert bácsis. :) 
Az arany fix mennyiségben van kibányászva és még fix mennyiség kibányászható. A BTC-t mesterségesen generálják, mesterségesen szabályozott mennyiségben, amiből a kibocsájtók jelentős mennyiséget birtokolnak. Nem erre mondják, hogy: "Fejétől bűzlik a hal"? Nem hiszem, hogy nagy változást tud hozni az életünkbe egy olyan eszköz, ami a jelenlegi fizetőeszközök digitális utánzata.      A Libra már egy jó kezdeményezés is lehetne, bár én remélem, hogy a pénzügyi rendszert valami olyan eszköz fogja felforgatni, mint a Terra.
https://www.money.hu/cikk/615-a-terra-egy-kereskedelmi-referenciavaluta
Film péntek, 14:42
Egy nagyon megosztó rétegfilm. Nekem tetszett, de senkinek nem garantálok semmit. :)
Vivarium
https://youtu.be/U3Xy2x9NDrw
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 10. 15. 13:07
Csak azért linkeltem, hogy tisztában legyél az akkori kamatkörnyezettel. Olvastam már itt olyat aki azért vett BTC-t mert a 20 forintos fagyi most 300. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 10. 13. 19:35
Én azt nem értem, hogy ezek az ATM-ek csak egy irányban működnek? Mert a cikkben azt írja "hét minden napján, non-stop vásárolhatnak bitcoint." "bitcoin eladását biztosító szoftvert telepítettek." Ha valakinek épp a jó öreg zöldhasú kell az mit kezd a BTC-vel?
https://www.screencast.com/t/u8hqYEDHQFq
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 10. 13. 13:56
Miért ne vizsgálhatná ugyanaz? Tudod mennyi szemetet létrehoztak ETF néven? Csak nézz rá USO, UNG, vagy VIX derivatívák. Van a BTC, ami már eleve egy szintetikus szutyok. Fedezetlen, mesterségesen szabályzott. Simán fognak rá csinálni 8-10 féle ETN-t. A szintetikus cucc szintetikus cuccai. A legjobb! 🤑
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 10. 12. 00:02
Ha neki ez örömet okoz, hasznosnak gondolja, engem nem zavar. Egyébként mostanában egyre ritkábban írja ide. Egy másik BTC topikot használ a tájékoztatásra, így nem annyira zavaró. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek