Tazsomaru

Tazsomaru

Regisztráció:
2010-06-14 22:31:30
Hozzászólások száma:
1 796
Utolsó hozzászólás:
2019-04-17 20:31
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-04-05 08:46:34
mutat
édes-savanyú #1179
Miért nem keresel olyan cégeket, akik fejlesztenek bloklánc technológiára és bevételeik egy részét ebből szerzik? Pár példa: IBM, MSFT, ORCL, RHT, VMW, CRM, MA, BR, HIT, HIVE, WMT, BAC. Ezek a cégek értéket teremtenek a technológiából, míg a magánkibocsátású coinok inkább belőled akarnak pénzt kiszedni.
2019-03-28 08:57:41
mutat
Financial Forecasts #9796
2016 decemberében volt egy remek meglátásod GDX-ben. Szerintem MUX is egy hasonló eszköz azoknak, akik arany emelkedésére játszanak. Mintha egy tőkeáttétes gold pozid lenne. Semmiképp nem befektetés, inkább egy nagy kockázatú spekuláció, ami ha bejön, akár még nagyot is szólhat. A spekulációhoz nincs szükség értékteremtésre, csak egy "nagyobb bolondot" kell találni. Az arany és MUX aránya olyan szinten van, ahol már érdemes lehet rá spekulálni.
http://schrts.co/RQAKwmIn
2019-03-24 21:25:03
mutat
Value Investing #3525
Írhatnál pár mondatot róluk. Mit látsz ezekben a REIT-ekben? Az ALEX biztos hogy REIT? FPH-nak semmi osztalékfizetési múltja nincs, mit csinál a menedzsment a pénzel?
2019-03-16 15:07:38
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7944
Milyen verseny? :D A sok szerencsétlent kifosztották, ott hagyták a koncot, azon már nem akarnak marakodni. Szépen odébbállnak a pénzel. Huss, volt-nincs! 
https://www.youtube.com/watch?v=UJ5NWSqKzoo
2019-02-09 12:29:57
mutat
Value Investing #3440
Melyik bróker demószámlán gyakorolsz?
2019-02-06 08:57:49
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7634
Lemaradt.
Aranyfedezett kriptovalutát fejlesztett négy iráni bank, a termék PayMon névre hallgat - számol be a Coin Telegraph a Financial Tribune alapján. 
2019-02-06 08:54:15
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7633
"A projektben a Parsion Bank, a Bank Melli, a Bank Pasargad és a Bank Mellat vettek részt, először a Fara Bourse, egy iráni OTC-s kriptotőzsde vezeti majd be.
A technológiai lebonyolításért felelős Kuknos vállalat nyilatkozata szerint a PayMon elsősorban a bankok eszközeinek tokenizációjáért lesz majd felelős. Kibocsátáskor egymilliárd PayMon kerül majd forgalomba.
Irán közben állítólag azon dolgozik, hogy a dollárt megkerülve, kriptodevizák segítségével tudjon Európával és Oroszországgal üzletelni. Közben egyszerre megtiltanák, hogy az iráni lakosságnak jelentős kriptodeviza kitettsége legyen. "
2019-02-05 08:59:47
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7629
Hogy ég el a spekik pénze, szabályozatlan piacon?
"Gerald Cotten tavaly decemberben, 30 évesen lelte halálát bélrendszeri rendellenességek miatt, Indiában halt meg, ahol egy árvaházban jótékonykodott. A gyászhírt január 14-én jelentette be a Quadriga Facebook-oldala.
A Quadrigán bitcoinnal, litecoinnal és ethereummal lehetett kereskedni, a múlt héten adták be hitelezővédelmi kérelmüket a Nova Scotia-i legfelsőbb bíróságnak.
A Quadrigának 363 ezer felhasználója van, ebből 115 ezer embernek mintegy 250 millió kanadai dollárja forog a rendszerben. Cotten a kriptodevizák egy részét, mintegy 180 millió dollárnyi értékben offline, egy úgynevezett cold walletben (szó szerint: hidegtárca) tárolta, a jelszót ehhez viszont csak ő ismerte.
Cotten özvegye, Jennifer Robertson nem találta meg a cold wallethez tartozó jelszót, még egy kriptoszakértőt is felfogadott, hogy hozzáférjen a tárcához, de nem sikerült a 180 millió dollárt visszaszerezni.
Míg Robertsont egyesek fenyegetik és kétségbe vonják, hogy Cotten valóban meghalt, egyes szakemberek inkább a kriptopiac sajátos kihívásaira és a szabályozás szükségességére hívják fel a figyelmet. "
2019-01-27 13:22:44
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7561
Hihetetlen jól kitalálták ezt a BTC- sztorit. A termék gyakorlatilag sosem létezett és nem is fog, csak virtuálisan, ezért az értéke is csak virtuális, azaz gyakorlatilag = 0. Mivel nincs értéke, a BTC-re pénzt költők csak is a HIT-ükre hagyatkozhatnak, hogy majd egyszer sokkal drágábban rásózhatják valakire. A termékbe fektetett hitüket józanész alapján nehéz megváltoztatni, ezért észre sem veszik a figyelmeztető jeleket, amik vörös felkiáltójelekkel villognak már a monitorjukon. Pl: Dukascopy! Most is arra intenék mindenkit, hogy szabályozatlan piacon körültekintően spekizetek. Nagy valószínűséggel köddé válik az a pénz, amit ide tesztek. Ha véletlenül mégis szerencsétek lesz, akkor egy hasonló termékkel, hasonló gondolkodással fogjátok visszabukni. 
"Mennyi pénzed van erre? Kb 5 Milla? Ok. akkor 2 Millát égess el és nézd végig. Menni fog? Fel tudtad dolgozni. Naccerű! 2Millát ossz szét 20 rászorulókat támogató alapítvány közt.
Egyenként Neked kell elutalni. Ez is megvan? Fel tudtad dolgozni? Ok. Akkor fél millát ismét égess el és nézd végig! Ha ezután is akarsz még kereskedni, akkor kezdj neki a maradékkal. És tudd, hogy amiddig az lesz a célod, hogy a 2,5 millát visszaszerezd, addig veszteni fogsz."  WIKFX Devizatőzsde blog.
2019-01-27 13:01:48
mutat
Value Investing #3430
Végig olvastam az opciós beszélgetést. Nem igazán  tudok hozzátenni McDee infóihoz. Talán csak annyit, hogy én az opciózást nem csak put kiírásokra használom, hanem különböző stratégiákat játszok meg (főleg volatilitástól függően) amikkel védeni szeretném az osztalékportfóliómat. Ez költséggel jár, tehát a profitból vesz el, de ha szerencsém van, akkor piaci esésnél nem veszít akkorát értékéből (van, hogy inkább emelkedik) a portfólió és emelkedéskor picit még gyorsíthat is rajta. Így kellemesebb a DD is.
https://www.screencast.com/t/SfR8JnAUfWgU
2019-01-11 08:03:20
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7396
Szerintem hagyd. Én már feladtam. Alapfogalmakkal nincs tisztába, keveri a szezont a fazonnal és érvek helyett személyeskedik folyton. Ezt a "hazudsz" szöveget kisvuktól tanulhatta. Nem éri meg az ídőt.
2019-01-04 15:35:09
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7335
Én csak egy mezei juzer vagyok. Nem utalok pénzt hetente afrikába és délamerikába sem. Gondolom így nem is meglepő, hogy számomra az internet legcsodálatosabb vívmánya az ingyenpornó. :DDD
2019-01-04 10:42:02
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7330
Szerintem csak a magán kibocsátású coinokban rendült meg a bizalom. Még ez is helyre állhat, de a valódi áttörést a Nagy cégek és a központi bankok digitális pénzeinek megjelenése fogja elhozni szerintem. A digitális pénzek még nagyon gyerekcipőben járnak és ahogy zotyo által bemásolt cikkben olvashattuk: "A kriptopénzek és a blokklánc ipar világában a spekuláció, a csalások és a kapzsiság elhomályosította Satoshi Nakamoto találmányának azt a potenciálját, hogy a szabadságot növeli."
2019-01-04 09:17:31
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7327
"Folytatódik a bányászok sanyarú sorsa. A csökkenő árfolyamok nem képesek fenntartani a bányászás költségeit, ami miatt sok nagy nyugati vállalat is berekesztette bányászati tevékenységét vagy a bányászgépek és egyéb hardverek forgalmazását.Ezúttal Japánból érkeztek a hírek, miszerint két helyi szinten jelentős bányásztársaság is kiszállt a bányászatból.Legutóbb a DMM.com nevű szórakoztató és e-commerce weboldal által kínált bányászszolgáltatás jelentette be, hogy felhagy ezzel a tevékenységgel. Nem meglepő módon a csökkenő árfolyamokra, az üzleti modell fenntarthatatlanságára hivatkoztak. A cég a mobilos kereskedő alkalmazás fejlesztését is leállította: elmondásuk szerint a jövőben, teljes mértékben a jelenleg is létező kereskedési felületükön szeretnének dolgozni.A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy egy másik jelentős Japán szereplő, a GMO Internet Group is kukázta bányászással kapcsolatos üzletágát. Ők bányászgépeket fejlesztettek, gyártottak és forgalmaztak is. A vállalat 322 millió dollárnyi veszteséget könyvelt el az utóbbi periódusban, a hivatalos állásfoglalás szerint a jelenlegi üzleti környezetben nem látnak esélyt arra, hogy visszafordíthatóak lennének a zuhanó számok."
2019-01-03 11:57:22
mutat
2019-01-03 10:23:27
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7323
"A kriptodevizás hitelintézetek szépen megszedik magukat a virtuális pénzek medvepiacán - írja a Bloomberg
A kripto-hitelintézetekek egyszerre azokat is hitelezik, akik longban ülnek és nem akarják eladni kitettségüket, abban reménykedve, hogy a piac ismét magára talál és azokat is, akik inkább shortolják a kriptotőzsdéket.
Egy ilyen cég, a BlockFi június óta megtízszerezte bevételeit és ügyfélszámát. Egy másik kriptohitelező, az Aave új irodát nyitott Londonban, most pedig amerikai terjeszkedésre készülnek, sőt, közelítenek a fedezeti ponthoz. A Salt Lending pedig minden egyes hónapban növeli a már 80 fős alkalmazotti bázisát. Közben a hagyományos kriptopénzes vállalatok sorra hajtanak végre leépítéseket, zárják be irodáikat vagy mennek csődbe.
A legtöbb ilyen startup 2017-ben indult, főleg olyan kriptobefektetőknek hiteleznek készpénzt, akik nem akarnak megválni kitettségüktől, de szükségük van pénzre mindennapi költségeik fedezésére. Más kriptohitelezők, mint a Moro dollárletétért cserébe hiteleznek bitcoint és más virtuális devizákat. "
2019-01-01 16:19:53
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #7304
A "kereskedni" kifejezés nekem is szimpatikusabb a kriptokkal kapcsolatban, mint a "befektetni". 
Egyébként a legnagyobb kriptoguruk között is van, aki semmiképp nem javasolja befektetésre, helyette hagyományos módszereket szorgalmaz.
https://www.screencast.com/t/KTYpO2QN

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE