Nem, az átlag amerikai úgy szavaz, mint a Brexitkor szavaztak: megnyomogatják az érzelmi gombjaikat és ugranak rá.... érdemes megnézni egy-egy értelmes riportot, hogy kik azok és mit reagálnak rájuk alattuk a Trump szavazók: Muskot éltetik, a férfiasságot, stb Tulajdonképpen Kamala itt rontotta el: a nőkről volt szó, infláció van, Biden garbage embereknek hívta őket, azt érezték, hogy lecturinget kapnak Harristől, és az egójukban sértett, magukat tökösnek látni akaró férfiak automatikusan ugrottak ellene és Trump+ Musk mellette, akinek 10 gyereke van, kiáll és tökös csávóként mutatja be magát, azt csinál, amit akar, bemutat mindenkinek, nem akar semmilyen módon jófiú lenni, stb Én legalábbis ilyennek láttam a komment section-t, az emberek racionális értelmi software-je automatikusan törlődött.
mielott jon a csosz es kizavar az erdobol meg gyorsan visszakerdezek: miert, a magyar nyomorultakat erdekli, vagy ertik egyaltalan, hogy mit tesz veluk a csakafidesz? tiktok valosagshowban elunk, 10 masodperc egy sztori, trump pedig stabilan hoz orankent 10 masodperc dobbenetes alapanyagot. szorakoztato 4 evunk lesz, ha eletben marad trump. ha vance valami okbol atvenne utana, akkor johet a szolgalolany meseje elesben
Nem nagyon látom a Trump-i gazdasápolitikai miként lenne jó a középosztálybeli amerikai polgárnak. A kereskedelmi vámok ugyan védik a belső piacot, de drágítják az életet. Az adócsökkentések is csak céges oldalon jelentkezik. Egészségügy, oktatás szintén nem preferált. Azon gondolkodom, hogy az átlagos amerikai szavazó tudja-e a meghirdetett gazdaságpolitika estleges következményeit. Persze ez még puhulhat.
Szia, Én Boole elemzése miatt vettem, de emlékszem anno volt LAC-om 6 körül is... Reggel óta gondolkozom azon, hogy "talán" egy kicsit től van reagálva a Trump győzelem miatti Kínai esés, főleg azért mert volt olyan cikk néhány napja, hogy az új Amerikai vezetés Kínai kooperációra törekszik majd... Musk-nak is komoly kitettsége van Kínában és hogy most Ő a "jobbkéz" talán nem fog elmérgesülni annyira a viszony... A stimuluson meg most dolgoznak... úgyhogy buy the dip... sztem BABA volt 300 USD is, amikor Trump volt előző ciklusban az elnök....
BTC es hozza kapcsolodo cegek, hadiipar, trump koruli cegek DJT, RUM, kb ennyi. A tobbi meg abban bizik, hogy 2017-2021 rallyt csinalunk megint, ha trump leviteti a fedes csicskaval a kamatot
Litiumnak a piac most Trampli alatt nem jósol akkora jövőt -- ennyi. De engem érdekelne a cég, csak semmenyire nem foglalkoztam még vele a tegnapi ránézésen túl. Boole és Rray urak, elmélyültetek már benne?
Engem meglepett Trumpli , tök őszintén - főleg demokrata szenátussal.--- emberileg nagyon nehéz nem észrevenni , hogy nem egy nárcisztikus szociopata . De persze ahogy itt is hatalmon tartotta/ tartja 01G-t az ellenzék jelöltjeinek személye, lehet hogy ott is a demokraták b...k el, Koalával meg eleve a késői cserével. Vagy egyszerűen váltani akartak az emberek. De Musk beállása is jó húzás lehetett.--- Mindegy, ezt majd az okos elemzők megmondják, meglátjuk merre megy a világ. En magam részéről befektetési szempontból efelé megyek el : - BTC - egyértelmű , ma is bővítek és tartom az előzőeket. - Kína : Nem tudom , nehéz dió - nem a tartás hanem az esetleges esésnél a bővítés. - Olaj- gáz szektor etf : IS0D és V0IH adódik -- Erről mit gondoltok? Az egyszeri nagy Trump hype után maradhatnak emelkedő pályán? Defense -- meglepően nem vetette vissza az árfolyamokat. Sőt. -- DCA -zok tovább. Renewable / solar akkor egy időre spájzba -- LAC-ot tartom. (Megjegyzem 10-20-30 év múlva nehogy döntő fordulatnak lássuk majd ezt a választást visszatekintve mint az emberiség utolsó esélyeinek elpackázására a polikrízis megoldása kapcsán...) Ki miket lép?
Nem tudom, lehet hogy nyomok vele egy rulettet, de szigorúan csak főműsoridőben -- meglátjuk nyitóban hova hozzák ki. -- Ezek a pre-market szakítások nagyon veszélyesek.
Pedig a LAC-nak nem feltétlen rossz Trump. A kínai vámok miatt az USA gyártású villanyautókat hozza helyzetbe. Nyilván a fosszilist is, de én úgy látom, hogy az USA villanyautónak jelenleg elsősorban nem a fosszilis autó a legfőbb ellenfele, hanem a kínai villanyautó.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.