Én azt mondom lesz medve piac és válság. De a ez most inkább csak korrekció. Kell egy nagyobb löket a medvepiachoz! De a mai USA PPI adatok pont nem ezt mutatják. Nagyon várom a holnapi CPI adatot! -Addig óvatos vagyok. sőt!
Lesz medve piac. Hogy mikor, azt senki nem tudja. Pont ez a szépsége. Lehet, hogy már el is kezdődött, hiszen , ha például a Russell2000 megnézed, ami sokkal jobban reprezentálja az USA gazdaságát, kb 3 éve nem ment új csúcsra. Az hogy milyen mélységű lesz lehetetlen megmondani. Jelenleg a VIXben szerintem van olyan formáció, ami indíthat.
AZ utolso 100 evbol 52 ev volt BEAR market. A 100 ev alatt 4 nagy szekularis bull market volt, megpedig: 1923-1929 1952-1967 1982-2000 2009-2024 . https://imgur.com/a/GinpQgk . Most pedig a csucstol valo eses utani fibo62 =5450 szinten fut, egyelore SPY ettol joval lejjebb van. Nincs semmi ok egyelore nagyon bullosnak lenni.
Hacsak nincsenek belsős infóid, akkor nem tudhatod hogy mikor jön a következő negatív adat. Eléggé össze van esve a fogyasztás, elfogyott az emberek pénze még nyugaton is. Számtalan iparág raktárra termel (Tesla Pl). A kínai ipari cégek 30%-a veszteséges, mint legutóbb az 1998-as ázsiai válság idején. Párhuzamos az amerikai lakosság részvény kitettsége 1960 óta nem látott szinten van. --> tipikus csillagegyüttállás a zuhanáshoz. Egyik megoldás: tovább folytatják a pénznyomtatást és megy tovább a pumpa. Honnan tudjuk, hogy ez lesz?
Nem tudom milyen időtávot nézel, de 5450 körül van az emelkedő csatorna teteje és a fibo 61,8 is... én odáig várnám.. de ha tovább is menne... 5480-n már az eső trendvonal is fogja...
"Ha ez a narratíva lesz, akkor megint esünk a recessziós félelmekkel."" Ja mint múlt hétfőn! Egy teljesen kamu téves árazáson kinyitott a Nasdaq, azóta csak emelkedik és már feljebb van mint a nagy recessziós félelem előtt. Ezzel az egy hetes(napos) medve piaccal le is tudtuk az esést a következő fél évre.
Igazából 2013 január 1-ota amikor 1400 fölé ment az SP500, egy piaci alapon töretlen bikapiac van amit a Covid is csak 1 évre tudott megzavarni. 11év alatt kb 400%-ot emelkedett az SP és hogy ez megváltozna arra semmilyen jel nem mutat. A tőzsde ha kamatot emelnek emelkedett, és a változatosság kedvéért ha kamatot csökkentettek akkor emelkedett. Az a hihetetlen, hogy az emberek többsége még mindig újból és újból az esésre várást bekajálja... Nincs és még nagyon sokáig nem lesz évekig tartó medve piac, mert erre nincs igény. Leesik 4-5 hónapra? Na bumm! 5hónap és újra magasabban lesz!
Így van, a várva várt kamatcsökkentés nyilvánvalóan a bikapiac folytatását jelenti :D https://fred.stlouisfed.org/series/FEDFUNDS (Hihetetlen, hogy ezt az emberek többsége még mindig bekajálja...)
Cím: Csökkenhet az olaj iránti kereslet az idei évben; Szöveg: Mérséklődhet az olaj iránti kereslet növekedése. --- Ezért a kettő között van egy enyhe különbség...
Nem hát. Tavaly november elején a SP500 4000 pontról indult. Volt benne 40% emelkedés folyamatos kamatemelés, és magasan tartott kamatok mellett. Most a következő 12 hónapban a kamatok csökkeni fognak, ezért ez a 40% emelkedés simán benne van a piacban. 12 hónapos célár kb 8000 pontos SP500. A Nasdaq esetében ez kb 30 000 pont. Örök long van.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.