Talán jobb lett volna mindenkinek, ha aznap este megálltak volna donbassznál, cserébe az ukránok átadták volna a területeket. - aztán kért volna újabb területeket, aztán újakat, aztán újakat, aztán ....
Nem tudom hogy nem-e lesz abból gond, hogy túlprovokálják Putint. Túl sok a tüntetés, túl sok a szankció, és a háború sem megy talán olyan jól, mint ahogy tervezte. Ha ez így meg tovább, akkor semmivé válik a nagy orosz medve illúziója, Putin kicsivé lesz, és végső elkeseredésében előkerülnek az atomok, ami senkinek sem lenne jó. Nekem veszélyes provokációnak látszik, hogy ilyen keményen sarokba szorítják. Talán jobb lett volna mindenkinek, ha aznap este megálltak volna donbassznál, cserébe az ukránok átadták volna a területeket. Nem lett volna arcvesztés, se háború, se szankciók, se atom.
" A lapnak nyilatkozó szakértők azt jósolják, hogy már a hétfői piacnyitás után beszakad a rubel árfolyam, ezért tömegek rohamozzák majd meg a helyi bankokat, amelyeknek a szankciók miatt likviditási gondjaik lesznek. Az orosz jegybank közleményében azonban külön hangsúlyozta, minden lakossági betét biztonságban van, a pénz bármikor rendelkezésre áll bárki számára, a Swift hiányában pedig az úgynevezett STFS (System for Transfer of Financial Messages) rendszert használják majd az országhatárokon belüli tranzakciók lebonyolítására. "
Állítólag vannak gondok rendesen itt a SWIFT kizárással, mivel ugye Iránt anno kizárták, az nem volt probléma, de az orosz vagyonok nagysága, komplexitása, hogy miben van benne, miben nincs teljesen más tészta. Istenem, ezt mintha láttam volna... Big Short-ban mikor a Lehman banknak elfogyott a likviditása.. és bedőlt minden.. Öveket becsatolni minden téren
hmm elnézve a sok hátrahagyott sértetlen ruszki tankot és egyéb páncélos járművet, Ukrajnának környezetszennyezésért is be kellene perelnie Oroszországot. Micsoda dolog már, hogy Ványa átvezeti az ukrán legelőre az ócska tankot, majd kiszáll és hazamegy, mint aki jól végezte dolgát.
Lesz itt baj... svájciak is döntenek hamarosan, hogy befagyasszanak minden orosz cuccot náluk. Állítólag valószínű, hogy követik az Eu-t, mivel 20 ezres felvonulás volt Bern-ben az ukránok mellett.
Valaki kérdezte a 3 nagy magyar részvényt. Most voltam Bence Balázs élő előadásán, ahol ő ajánlotta őket megnézegetni úgy nagyságrendileg: OTP: 12.000, MOL: 2200- 2000, Ricther: 6500
Ez még attól is függhet, hogy milyen intézkedést hoznak pl. árbefagyasztásra stb. Mondjuk remélem, hogy az amerikaiak hozzák a jó kis nyerészkedős formájukat. Nekem SWN-em van.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.