frossnag

Regisztráció: 2020-04-03 00:03:26

Hozzászólások száma: 331

Utolsó hozzászólás: 2022-05-23 22:55


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts hétfő, 22:55

Ezt a kritikát elég szépen és kulturáltan sikerült megfogalmaznod, le a kalappal. Korábban a témában valahogy hiányoltam ezt a színvonalat. Az OROSZ-UKRÁN, meg a hasonló topicok lakóinak a próbálkozásai egészen más érzetet keltettek bennem.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szerda, 11:28
Többnyire nem értek veled egyet, de nem fogom kifejteni, HumaNOID kolléga kérésére én részemről ezzel lezárom a témát.
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 10:58

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220518/elo-csotanyok-szennyezett-falak-es-polcok-bezarat-egy-budapesti-pizzazot-a-nebih-545457
-
Vízszerelőként sokszor járok éttermekbe, és elmondhatom, hogy Budapest környékén ezek teljesen általános állapotok az éttermeknél, és hasonló nagykonyháknál, azóta, hogy az eszemet tudom. Csodálom, hogy a nébih kivételesen vette a fáradtságot, és kiment valahova. Talán a tulaj valami rosszat mondott a kartelről vagy vmi. A többi helyen meg gondolom megy majd minden tovább, ahogy eddig is.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szerda, 10:40

Lehet hogy kicsi vagyok a témához, de szerintem te is félreértésben vagy: a Portfolio a visszafogottabb nyugati portálok közé tartozik, legalábbis eddig úgy éreztem.
Több esetben is láttam, hogy felhívják a figyelmet, hogy a háború kapcsán mindkét oldalról rengeteg politikai motiváltságú dezinformáció hallható, egy cikk miatt, pedig konkrétan elnézést is kértek utólag (a tank gázolásos cikk volt, ha jól emlékszem). Tehát tudatában vannak a problémának ők is.
Ebben a mostani cikkben amit linkeltél (a link nem jön be, de kikerestem a friss hírek közül), bár nem hívják fel erre külön a figyelmet, de a forrás azért meg van jelölve: (többek között) az Ukrán agrárminiszter-helyettes, és a volt agrárminiszter nyilatkozatát adta tovább a Portfolio.
Szerintem mivel a Portfolio közölte, hogy valaki ezt meg azt nyilatkozott, ezért szigorú értelemben még akkor sem számítana hazugságnak, ha az eredeti nyilatkozó netalán hazudott. A cikk címe is ez: "Súlyos vád:..."
-
Másrészt nagyon kifacsartad a feléd irányított kritikámat, és úgy állítod be, mintha a Portfoliót kritizáltam volna, ami nem igaz.
Kérlek a jövőben jobban gondold át a bejelentgetéseidet, mert azért ez mégiscsak egy súlyosabbka rágalom.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szerda, 09:24

Fagyissal nem az a baj, hogy más véleményen van, hanem hogy spameli a két három soros szalmabáb trollkodásait, ami határozottan nem viszi előre semmiféle téma megtárgyalását. Bár igazából át lehet ugrani a hozzászólásait. Legalábbis egyellőre még át lehet, de ha jön még két három ilyen alak, akkor az nagyon lecsökkentené a topic színvonalát.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen szerda, 09:18

"Hogy megint gabonát lopnak az oroszok? Hogy szándékosan tesznek tönkre mezőgazdasági területeket és aknásítanak el földeket? Hogy mind a polgári lakosság erőszakolása, mind az éheztetése neki egyszerű háborús eszköz?"
Olyan határozottan mondod a hülyeségeidet, hogy valaki még elhinné őket neked, úgyhogy csak óvatosan.Legjobb, ha odaírod, hogy az egészet te találtad ki, vagy valami histórikusan megbízhatatlan forrásból vetted. Mások hülyítése nem játék.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen kedd, 18:57
Te jól elvagy magaddal nem?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 15. 11:20
*OROSZ-UKRÁN
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 15. 11:19

Te meg tudod hova menj a szalmabábjaiddal... az USA-OROSZ topicba
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 15. 11:17
Mi lenne ha a mélyre süllyedt szalmabáb érvelések helyet inkább érdemben reagálnál a hozzászólásokra?
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 15. 09:24

Én már régóta töröm a fejem, hogy minimálbérből hogyan lehet megélni, tekintve, hogy a bérleti díjak így elszálltak BP-n köszönhetően a gazdag befektetőknek, a globális, és magyar pénzpolitikának, és nem utolsó sorban a családi lakáshitel támogatásoknak, az építőipar kartelnek.
És ez mostantól csak rosszabb lesz, a bérek nem hiszem hogy úgy fognak emelkedni, mint az árak.
-
A benzinárstopon is gondolkoztam, és az végső soron egy vagyonelkobzás/átcsoportosítás a tulajdonosok felől a plebs felé, ami kicsit ilyen Robin Hood dolog, bár a kisebb benzinkutasokat teljesen tönkreteszik ezzel, ami nem tetszik.
A nagyobb cégek tulajdonosai felé viszont én személy szerint nem fogok egy könnyet sem ejteni, és ezért a benzinárstop ellen sem nagyon szólok.
-
Az társadalmilag egy jó dolognak hangzik, hogy van ösztönzés (jutalom formájában, ami a gazdagság) a teljesítésre, és elvileg erre alapul a kapitalizmus, és ez hiányzott az un. szocializmusból, de a mai kapitalizmusban ez a dolog nagyon túlszaladt, átestünk a ló túloldalára, mert az már erősen túlzás, hogy a sikeres vállakozók ilyen mértékű jutalmat kapjanak a jó teljesítményért (forint, vagy dollár milliárdok, trilliárdok).
A dolog már réges-rég egy burkolt oligarchiába csapott át, aminek nem sok köze van a közjó érdekeihez.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 14. 22:57

Én biztos, hogy nem akarok olyan helyzetbe kerülni, mint az ukránok, hogy csatatérré változtatják az otthonomat.
Én inkább hagynám, hogy oroszországhoz csatolják a területeket, végülis mindegy, hogy Biden, Orbán, vagy Putyin lopja szét az országot.
-
Most gondolj bele hol lenne most Ukrajna, ha kapitulált volna? Sokezer ember nem halt volna meg, nem lenne romokban a fél ország, és nem garázdálkodnának tálib jellegű terrorcsoportok szerteszét az országban. Béke lenne, és az emberek élnék a mindennapjaikat.
-
Megerősödott volna Oroszország? Na és mennyivel? Ukrajna korábban is Orosz bábállam volt, és mégsem lettek emiatt a világ urai.
-
Ehelyett most egy elnyújtott szörnyű háború van, és a szomszédunkban kialakult egy erősen felfegyverzett tálib jellegű terrorállam, ami ha lezárta az ügyet Oroszországgal, majd nyugat felé fog tevékenykedni.
Ráadásul a háború, az újjáépítés meg a szankciók költségei olyan terheket rónak európára, amit a korrupt és dekadens nyugati országok nem lesznek képesek elhordani. Azt hiszem, hogy hamarosan búcsút kell majd mondani az eddigi jólétünknek, nehéz idők következnek, főleg a szegényebb rétegeknek, mert úgy látszik hogy még a kaja ára is el fog szabadulni rövidesen.
Mondjuk azokat nem sajnálom, akik ehhez még tapsolnak is, ők maguknak vetik az ágyat, amibe aztán belefekszenek.
-
Igen, én sokkal inkább Oroszországot akarnám a szomszédba, mint a jelenlegi Ukrajnát, persze jobb lenne ha egyik sem.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 14. 08:14

Biztos, hogy másik megosztón van, mert a youtube már régóta folyamatosan törli a videóit. Habár a másik megosztón sem látok új videót. Lehet hogy még ezen kívül más helyekre is tölt fel, ahol van újabb.
https://odysee.com/@Tomketisztan:0
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 14. 00:17

bocs, inkább 49:08-hoz tekerjen, és elég ha csak az első néhány másodpercet megnézi, mert az az ami neki szól:
http://www.youtube.com/watch?v=SV3Fe2W1XiQ&t=49m8s
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 14. 00:11
Aki leminuszolt annak ajánlom, hogy tekerjen bele a videóba 48:53 hoz.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 13. 23:06
Még így "éjszakai offként", ha belefér egy ajánlást had tegyek itt a legendás tolvajkergetőkre, ha valaki nem ismerné őket.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 13. 22:59

Egy kis USA-OROSZ elemorzsia annak akit érdekel:
https://www.youtube.com/watch?v=SV3Fe2W1XiQ&t=523s
-
kicsit régi is, kicsit köztudott is, de aki megfelelő forrás hiányában ki van éhezve, annak ez is több a semminél.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 04. 01:25

Ha már szét offoljuk a topicot, akkor azt leglalább valami értelmes dologgal tegyük:
http://www.youtube.com/watch?v=bfGjIUeZR7g&t=6m18s
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 05. 02. 12:59

Mert a megtakarítóknak van pénze, amit el lehet tőlük venni, és még akkor sem halnak éhen, de a hiteleseket ha nem mentik meg, akkor nagy bajban lesznek.
De ez szummára egy társadalmi stabilitást, és életszínvonalat romboló bomlasztó hatású dolog, ami ráadásul öngerjesztő folyamattá válhat. Valaki itt korábban egy jó hangya-tücsök hasonlatot mondott erre.
Financial Forecasts 2022. 05. 01. 21:29

A bitcoin, a kriptók, az nft-k, a derivatívák stb. csak addig érnek valamit, amíg egyszer be nem váltják őket. Ha egyszer a sok bitcoinért meg miegyébért az emberek vásárolni akarnak majd valamit, házat, autót, nyaralást stb. akkor ki fog derülni, hogy ezekből nagyon-nagyon sok van, míg a megvehető áru korlátozott.
A mesterségesen felhajtott ár csak addig működik amíg az ember kincsként tartja ezeket.
Ha meg legális fizetőeszközzé válnak, akkor az az inflációt fogja arányosan megdobni, mert hirtelen bekerül a rendszerbe egy csomó új pénz.

friss hírek További hírek