Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kjanek
kjanek kedd, 08:17
Előzmény: #83796  Adi
"Mindenki hagyja csak bent az állampapírba azon mesterkednek.
450 nal milyen földindulás lesz a lakosságnál?"
Amennyiben ez szándékos gyengítés akkor a tűzzel játszanak. 450-nél ha a lakosság és mindenki más elkezd menekülni pillanatok alatt omlik össze az árfolyam. Ki a bánat marad forintos megtakarításban és most nem csak az állampapírra gondolok.
Amúgy szerintem ha van is szándékos gyengítés a jelenlegi helyzetért nem kizárólag az a felelős, EU pénzek hiánya, gyalázatos gazdasági adatok, tragikus kormányzás, nyugat és EU ellenesség, és ilyen kamatokért a befektetők nem fognak forintos eszközöket választani, elviszik máshova a pénzüket és másba fektetnek. 
Tibi0002 kedd, 08:15
Tippeket kérek a reggeli kávé mellé: meddig gyengül ma a forint? Látni fogjuk 415 felett ma?
FR73 kedd, 08:11
Állampapírból bármikor ki lehet venni, az hogy benn hagyja, addig tart, amíg megéri kivenni. Nem kötelező febr 20,21 vagy márc 21-én elmozgatni a pénzt.
Aztán hova teszed, jelenleg vehetsz USA államkötvényt, bár azon is van kamat forrásadó, tehát a valós hozam kisebb. Még az IB01 etf-en is van 15% kedvezményes forrásadó, mert ír bejegyzés. Tehát a 4,5% fix hozam valójában 3,8% körül. Ha véletlen visszagyengül a dollár (bármi megtörténhet) akkor a mutatvány nem sikerül.
Csak utólag leszünk okosak, addig diverzifikáció szerintem, ha van szemmel látható vagyon. Valamelyik szcenario be fog jönni.
geza77
geza77 kedd, 08:10
Itt most jól tovább tolják majd az inflát, de az senkit nem érdekel, ahogy látjuk. Meg ugye ma még mindig 799 a kenyér.
Ez mindenre gyengül és a semmire is! Mennyire eltűnt a kommentelők azon része aki itt röhögött, hogy 400 alatt ajándék... érdekes...
Az illetékekkel csúnya árfolyamok jönnek ki, de vajon annyiért nem ajándék?
https://imgur.com/a/ppPRcUJ
Adi kedd, 07:58
Előzmény: #83795  geza77
Megint akkor kezd pánikolni mindenki ,amikor a forint rakétázik a végtelenbe és tovább.
380 nal senki nem hallgatott rám.
Biztos vagyok benne ,hogy szándékos a gyengítés. Pl tranzakciós illeték.
Mindenki hagyja csak bent az állampapírba azon mesterkednek.
450 nal milyen földindulás lesz a lakosságnál?
geza77
geza77 kedd, 07:33
Előzmény: #83778  x2029J
Köszönöm szépen! Duplázd meg a tétet ;)  szerencséd volt, hogy még nem építette ba az árakba a kínai árus úr a FO$rintesést. Én május végén 385 nél vettem 0,69 eur kauflandban még :)
Összességében engem az dühít, 1 elb@sszák a FO$rintot, így a bérek sosem fognak közelíteni a kintiekhez, az árak meg itt sokkal magasabbak. Így a zórszágban nem jobb élni, sőt.. Hátra megyünk nem előre. Itt normális akciók sincsenek. Ha valaki odafigyel az árakra, az képes lehet a felét költeni...
A fotózásra figyelj oda legközelebb ;)  először csak a lábadat szúrtam ki ;)  De jó, hogy nem az egész tested tükröződik, 1 szál répában ;)  láttam már olyat is :) 
Nálunk a piacon 5800 a riomari a 12dbos
bronz kedd, 07:19
Előzmény: #83792  TitusPullo
Én 3 német cégről tudok, mindháromnál leépítés lesz jövő év elején, de bezárni nem fogják őket. Még.
TitusPullo
TitusPullo kedd, 06:37
Előzmény: #83792  TitusPullo
Elarulom politikai es deviza kockazat a megoldas. A nyug ami ezekkel a beruhazasokkal van valtozo adokornyezet burokracia mar nem ellentetrlezi az olcso munkaerot. 
TitusPullo
TitusPullo kedd, 06:32
Előzmény: #83788  Boby
Itt ott olvasom latom hallom hogy rengeteg ceget adnak el zarnak be, tudjuk reszben miert, a kulfoldiek. Csak a pelda kedveert a mi 20+ eves cegunket, egy neves megtamogatott angol amerikai ipari cegrol tudok - amiert iszonyat pipak voltak fent, lassan hir lesz majd, ott 300 high tech mérnök hello, illetve gepipari stb stb amit csak en lattam a kozelemben. 
bronz kedd, 06:15
Előzmény: #83789  Boby
Igen, a 6% is jó, ahogy az 5%, a 4%, a 3%, a 2% és az 1% is, miközben egy év alatt közel 10%-ot gyengült a forint.
bronz kedd, 06:13
Gazdaságpolitika nem fog változni, ez borítékolható.
Kamatemelés?!
MNB-t nem zavarja a 415 Ft szemmel láthatóan, pedig a közelmúltig mintha védték volna 400 alatt. Ellenben most semmi jele. 
Célba érhetett a zseni megfenyegetése, amiről kissherceg írt? Más logikus magyarázatot nem találni erre, esetleg még egy, ha váratlanul kiegyeztek a háttérben vele és maradna mégis csak a zseni márciustól a 2 in 1 kommunista KISZ titkár és kókler, csapnivaló pénzügyminiszter helyett.
Boby
Boby kedd, 06:02
Ezt a folyamatot amúgy vagy belekalkulálja valaki a befektetési döntéseibe vagy beáll a mantrázók közé, hogy nekem jó a 6, az 5, de még a 3%-ék is.
Boby
Boby kedd, 05:55
Előzmény: #83780  x2029J
Ezek csak pszichés akadályok,nem valódiak.Amióta a forint létezik,szerintem folyamatosan veszít az értékéből. És nem,nem véletlenül. Legalábbis részben nem véletlenül. Ez a gazdaságpolitika része. A másik az emberi psziché,amiről Zsiday is írt,csak nem így fogalmazta meg, hanem hogy a gazdasági mérőszámok nem indokolják a magasabb kamatot,de a cégek,a lakosság,a befektetők igen,mert bizalmatlanok. Én nem mondom senkinek, hogy pont 415-nél rohanjon és váltsa át minden pénzét devizára, én amnyit mondok, hogy a 415 egy folyamat része, ami a jelenleg ismert körülmények alapján valószínűleg nem a teteje a forint árfolyamának, szerintem lesz ez még rosszabb. Kivéve, ha változik a politika, gazdaságpolitika vagy megemelik a kamatot.
Bandita kedd, 05:49
Előzmény: #83782  Nedden
Kis és közepes papírok?
Magyar piacon?
Neee
bronz kedd, 05:20
Előzmény: #83778  x2029J
Kenyér még 799 Ft (valahol), felénk normális pékségben (nem albàn szemét sütödében) még 890 Ft.
bronz kedd, 05:17
Előzmény: #83782  Nedden
MOL nàlam is egy lehetséges opció lesz, de mêg van kis időm addig, hátha lesz pozitív fordulat.
bronz kedd, 05:16
Annak ellenére,hogy voltak vitáink, azt kell mondanom, hogy igazad van.
PMÀP kiszàllásnál még hozzá kell tenni, hogy aki devizába menne, annak szàmolnia kell pl. Wide esetén a februártól érvényes tranzakciós adóval, devizaváltàsi adóval. Azaz január végéig legkésőbb lépnie kell (vagy nyit egy Revolutot), de váltásra már az se sokkal jobb.
Pedokormány megnehezítette a dolgot. Januárra vártam ilyen és még magasabb árfolyamot.
Nedden
Nedden kedd, 03:10
Előzmény: #83781  x2029J
Szerintem eljön a kis és közepes papírok időszaka a rv. piacon. De a MOL is busás osztalékt szokott fizetni és elég olcsó. Zwack is drága de nagy osztalékú.
Vagy külföldi részvények, mazsolázva WB. Portfóliójából, de ugye ott van egy átváltás. Erre lehet használni a certifikátot. Az azon elért esetleges nyereség fedezi a váltási költséget. Pl EUR / HUF vagy USD/HUF 
Én szoktam használni. Jól bevált. Sőt USD/HUF certifikátban hagyom a pénzt majd amikor megvan a haszon töltöm fel külföldi brókerhez. Binance , XM stb de Erste váltást is ebből fedezem.
Meg kell várni most három fő eseményt!
1 . Trump első hónapja intézkedései
2. FED decemberi vágása és nyilatkozata
3. Japán BOJ esetleges idei kamatemelése
A fentiek a Forex szempontjából is fontosak! Ha drága minden akkor keresek trendet a Forex piacon. 
Én a magyar forintos állampapírt teljesen szanáltam a portfóliómból. Nm érdekelt az a -1% veszteség se. 
x2029J kedd, 02:28
Kicsit hosszú lett személyes dolgok miatt.
A lényeg, hogy az Állam megnehezíti az Államkötvényből  kiszállást, mert nincs mibe rakni a forintot. Minden kurva drága.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek