Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ÁtlagJózsi és Mari néni fogja megégetni magát, nem mi, akik valamit konyítunk a befektetésekhez. Lásd az alábbi írásomat a 441-es euró vételről az Ázsiában. Továbbra is állítom ha Mari néni elhozza kis pénzét az államkötvényből akkor el fogja baszni. Mágneses paplanra, bitcoinra, bármire.
Hát igen, ez is a csodálkozásom része. Valahogy ott nem szokott kockázat előkerülni. Értem én hogy a klasszikus felfogás szerint az állampapír A kockázatmentes, de itt neomato közgazdaság van és illeberália. Én (a sötét agyammal és tudatlanságomban, pusztán gutfeeling alapján) kurtára nem érzem überbiztonságosnak. Veletek fogok kacagni ha tévedek és hatalmas gazdasági fellendülés jön forinterővel.
Nézzél kicsit jobban körül. Az átlagnak persze, hogy nincs hova menekülni. Leirtam 100x a PMAP egy piramis játék. Nem Mari néni tartja benne a nagy pénzt. A PMAP legalább 80% a tudatos befektetoknel van, nem kevés esetben tőke áttétel is lehet még. Az a kérdés, hogy ezek találnak e mást a pénznek. Szerintem igen. Valahol 3e Mrd tavazasat várom. Utána pedig új lakossagi papírt 7-8% között, közben kamatemelest meg az első negyed évben, pláne ha Trump tartja a szavát.
"Kell a forint is az itteni élethez" Nálam ez a munkajövedelem, aztán azt is azonnal leváltom és hitelkártyából élek. Ok maradt állampapírban párhaví költőpénz de ennyi. Ha az autókereskedések is euróban írják ki az árakat nem nagyon pánikolok mi történik ha váratlan vásárlás esik be. Valahogy csak megoldom euróval. Talán.
Mi lenne a pont? Most 4%-al van leértékelődve a tervezett céláramtól. (398->415), nem a világ. De így is eldobtam szeptember eleje óta 16Millió álompapírt amiből csak 1M volt PMÁP 2033I. Devizába menekülés volt a cél, de euró helyett arannyal bővítettem a készletet 50%-al. 26M 2029J-hoz nem nyúltam, az összes várja a kamatfizetést. Meg 1,15M 2030I is van, azt január 2-án átforgatom Babakötvénybe, mert 20,6%-ot ad tegnaptól 1 évig. Ne hiszem, hogy 415*1,206= 500 lesz az euró 1 éven belül. Kérdésedre a válasz az hogy nincs ilyen pont. Kell a forint is az itteni élethez, arra figyelek hogy jól kamatozzon, ne egye meg az infláció. Most fel van adva a lecke hogy az inflával is hazudnak. Menekülő pénz van bőven itthon is meg Svájcban is, de alapvetően abban bízom hogy lassan megyünk csődbe, nem hirtelen, látványosan. Kvázi csődöt már végig éltem 1989-től 1996-ig 17-24 éves fejjel, az sem volt tragédia. Diverzifikálás, több lábon állás a nyerő stratégia, és nem rettegés, hogy esik még 30 Ft-ot a forint. Ha esik, hadd essen. A szegény Fidesz szavazókat üti ki, nem engem.
Tegnap a dodó vonzásában indult a nap, máma a zlotyi gyengül hát azzal tartunk, hiszen volt nemrég két kis piros gyertya. Na az volt a korrekció! tegnappal https://imgur.com/a/7ZKebNC máma, valahogy a dodó nem segít, ha erősítenie kéne bennünket ez a FO$ már csak esni tud. Hála a balf@szkormánynak! A balf@szexpresszen nincs megállás! https://imgur.com/a/Jd8sxLv
"Persze lesz aki oda viszi a PMÁP-ot, de elenyésző, és meg fogja égetni magát, mert tényleg jön a korrekció, akármit vesz." Na végre valaki aki itt a pánikban tisztán látja hogy mindenki megégeti magát aki nem államkincstátban tartja. Hej de nyugodt lettem rögtön, nem is érdekel ötszáz e az euro, bóvliba vágják e az országot, európai unió helyett belépünk e a szovjetúnióba. Mondjuk már csak mutatóba államőpapír de akkor is. Lényeg hogy a lábam bent legyen a menyországban.
EURHUF-ban amíg 408 felett van az árfolyam, addig én továbbra is ezt a felfelé haladó grindot tartom valószínűnek. Csatitető. és 420-424 közötti zóna lehet egy ideális végpontja egy korrekciónak. Amíg a PA csatornán belül mozog, addig érdemesebbnek gondolom korrekcióként kezelni a felfelé kört. Az viszont látszik, hogy az emelkedés szöge egyre élesebb. Ezt nem szabadszem elől téveszteni! Még kb. 2 hét a következő fontos külföldi kamatdöntésekig. Nagyon úgy tűnik, hogy az EU vágni fog, és egyelőre USA-ban is ez a valószínűbb CME Fedwatch alapján (66%-ról 72%-ra ment fel amióta legutóbb ide beírtam ezt). EURUSD is fordulni látszik, de ott még nincs megerősítés. 10y USA treasury is szépen jön le. Ha ezek a dolgok összeállnak, akkor a forintot megint a külföldi bikák okozta jó hangulat tudja megmenteni a további és azonnali jelentős értéktelenedéstől. De ez alatt a két hét alatt szerintem az árfolyam fel fog menni 420 fölé. Meglátjuk mi lesz. ------------------ Binance jó fej volt ma velem. Eddig mindig USD-ben küldte az értesítést a telefonra. Néztem is egyet, amikor megláttam, hogy 91K alá ment a BTC....aztán rájöttem, hogy EUR-ban jegyzett az ár :)
Nem viz az. Na mindegy a gonbák szerint Az EU gazdasága romokban, persze hogy nem tudnak fizetni. Még szerencse, hogy mi a keleti nyitással ráléptünk a gazdasági semlegesség üdvözítő útjára, így nálunk minden rendben. Aztán megy a csodálkozás a lejtön,hogy úristen Nincs fék
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)